John Legend & The Roots - Wake Up! (2010)

Soul / Hip-Hop
Label: GOOD

1. Hard Times (5:16)
  2. Compared to What (6:26)
  3. Wake Up Everybody (4:26)

met Common en Melanie Fiona

4. Our Generation (3:15)

met C.L. Smooth

5. Little Ghetto Boy (Prelude) (1:58)

met Malik Yusef

6. Little Ghetto Boy (5:26)
  7. Hang on in There (7:15)
  8. Humanity (Love the Way It Should Be) (3:49)
  9. Wholy Holy (5:50)
  10. I Can't Write Left Handed (11:44)
  11. I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free (2:42)
  12. Shine (4:43)
  13. Shine [Waiting for "Superman" Version] * (4:29)
  14. Wake Up Everybody [Live in Studio Performance] * (5:12)

met Black Thought

avatar van Silky & Smooth
Heeft The Roots eigenlijk geen rapper meer naast Black Thought? (Half retorische vraag, maar ben niet zo heel erg thuis in voorgaande albums en hun historie).

avatar van fabblwaps
@ S&S: Nope, BT is hun enige rapper. Wat mij betreft hebben ze ook geen extra rapper nodig naast zo'n talent.

Ik Ben nu voor de tweede keer aan het luisteren en dit kan wel eens mijn favoriete album van 2010 worden.

Ik moet wel zeggen dat het album op het eerst oog, heel lekker klinkt.
Het is duidelijk een verbetering ten opzichte van het vorige album van John Legend.

Er staan een aantal jazzy nummers op, wat John Legend kennelijk ook zeer aardig beheerst.
De hele band klinkt ook erg lekker. Ik vind het een heel goed album. Ik zou het zeker luisteren, op die amerikaanse 'luisterpaal' site!

avatar van Kill_illuminati
Silky & Smooth schreef:

Hoewel hij geen vast lid was hadden ze een tijdje Dice Raw als rappers.

avatar van MAS
MAS
De eerste indruk van dit album is goed alleen had ik Black Tought wel wat meer willen horen.

avatar van UmindC
Inderdaad jammer dat Black Thought wat weinig te horen is, maar dat had je van te voren kunnen bedenken.

Ik heb het nu een aantal keer beluisterd, en ik ben hier zeer positief over. Voor nu een 4, maar dat kan altijd veranderen.

avatar van VanDeGriend
Wat niet langer relevante berichten verwijderd.

Mr_White
Silky & Smooth schreef:

In de beginjaren was er naast Black Thought ook nog Malik B, maar drugsproblemen zorgden ervoor dat de groep met hem brak na Illadelph Halflife (hij heeft nog wel enkele bijdrages geleverd voor het album Game Theory). Dan is er nog Dice Raw maar hij hoorde nooit echt bij de groep, hij is meer een erelid.

avatar van UmindC
Dice Raw kan je inderdaad wel als een volwaardig Roots lid zien, helemaal op de recentere albums.

Mb.
Ik hoorde vandaag toevallig het nummer Wake Up Everybody en het stelde me toch enigszins teleur. Teddy deed het toch stukken beter.

avatar van kemm
Gezien de steengoede originelen, vrees ik dat Teddy niet de enige zal zijn...

Ik verwacht trouwens een 'clash' tussen het soulvolk en de hiphopppers. Het soulvolk dat de originelen kent en het hiphopvolk voor wie dit nieuwe fantastische nummers zijn. Maar goed, ik moet het album nog luisteren.

avatar van fabblwaps
Ik hoor bij de hiphoppers, dus voor mij zijn dit erg mooie nieuwe nummers.

avatar van Silky & Smooth
Ik ken die van Wake-up wel. Dat zijn gewoon van die nummers die je ooit wel ergens (radio, film etc.) gehoord hebt. De rest ken ik nog niet, maar die zullen daar ook wel onder vallen. Stond trouwens in de Spits een interview met John Legend o.a. over dit album. Ze maken eigen nummers van oude nummers. Niet puur coveren dus, maar wel herkenbaar houden.

avatar van Rhythm & Poetry
John Legend zingt, in vergelijking met zijn voorgaande albums, echt een stuk minder. Te overdreven, te 'kijk mij eens een ouderwetse soulzanger zijn'. Maar dat is John Legend helemaal niet. Hij moet het veel kleiner houden, niet zo uitpakken. Nu erger ik me op bepaalde momenten echt aan zijn grote bijdrage op Wake Up!

De begeleiding van The Roots is prima, niet zo goed als op voorgaande albums, maar het zorgt nog wel voor een aardige sfeer. Erg verrassend is het allemaal niet, en het is ook nog eens te braaf. Wat mij betreft mogen ze het gewoon bij hiphopbeats houden met een vleugje soul, in plaats van soulinstrumentaties met een vleugje hiphop.

avatar van Reijersen
Zou me verbaast hebben als R&P hier positief over was geweest.

avatar van MAS
MAS
Het verbaast me zowiezo als R&P positief is.

avatar van Reijersen
MAS schreef:
Het verbaast me zowiezo als R&P positief is.

Dat bedoel ik er inderdaad ook mee te zeggen.

Maar on-topic: heb de cd vandaag binnen gehad, dus eens even beluisteren hoe ik deze covers ga vinden.

avatar van Rhythm & Poetry
Tsja, kijk naar mijn cijfers die ik John Legend en The Roots geef, dan is het behoorlijk verrassend. Maar beoordeel dit album zelf, de kans is zeker aanwezig dat jullie tot dezelfde conclusie komen.

Voor de luie mensen:

John Legend zijn debuut geef ik 4*, zijn tweede album 3,5*.

KSPR
Ik vind John Legend prima passen eigenlijk. Fijn album.

avatar van Adjebal
Ik ben eigenlijk ook heel lyrisch over dit album.

avatar van -marco-
Hij staat op luisterpaal, voor de liefhebber.

avatar van Timmie
Hij heeft een mooie cover nu aan het luisteren op Spotify.
lil ghetto boy ook van Dr. Dre, die vind ik toch beter.
Als de Rap begint vind ik deze tracks echt dope.

avatar van koel
Waanzinnig album. Heerlijk jazzy/funkie/soul/rap. Hier komt John pas echt goed uit de verf. Fits him like a glove...

avatar van Silky & Smooth
Ik heb dit album, toepasselijk, vanmorgen maar opgezet. Dit was de eerste luisterbeurt voor mij. Bij de eerste twee nummers was ik bang dat R&P gelijk had, want dat is niet John Legends beste werk. Gelukkig staat Wake Up Everybody op nummer 3 en dat vind ik echt een heel mooi nummer. Vooral het samenspel tussen John Legend en Monica Fiona, kippenvel! Vanaf daar blijft het album gewoon lekker klinken, zoals verwacht. Can't Write Left Handed is vooralsnog nummer 2 voor mij en op Shine vind ik John Legend echt top! Vind het rapaandeel op dit album toch wel jammerlijk weinig en de raps die er zijn vallen soms heel vreemd in het nummer. Heb trouwens ook de live-versie vanWake Up Everybody waar Black Thought op te horen is i.p.v. Common en Monica Fiona. Het nummer is alleen niet beter.

Cijfer zal wel rond de 4* gaan liggen. Eerst even vaker luisteren!

avatar van Timmie
Humanity is dope.

avatar van Protonos
Woow! ik ben echt blij verrast door dit album. een mengelmoes van soul en blues, met af en toe een rapper ertussendoor. klinkt erg goed

avatar van Rhythm & Poetry
De verse van Common op Wake Up Everybody moet wel zijn slechtste ooit zijn, die tekst kan echt niet.

Album is me wel iets beter bevallen, hoewel ik me vooralsnog stoor aan de bijdrage van John Legend, moet ik zeggen dat The Roots het hier toch voortreffelijk doet. Jammer van de beperkte rol voor Black Thought, hij had het album van nog meer pit kunnen voorzien.

Misterfool
ik vind het titelnummer eigenlijk best wel ok.

avatar van frans swa
joh, wist hier helemaal niet van

avatar van Jacktherapper
Prima album dit, gewoon een heel lekker tussendoortje in een jaar vol van monsterreleases.