Eels - Blinking Lights and Other Revelations (2005)

Label: Vagrant

1. Theme from Blinking Lights (1:44)
  2. From Which I Came / a Magic World (3:14)
  3. Son of a Bitch (2:27)
  4. Blinking Lights (For Me) (2:01)
  5. Trouble with Dreams (4:33)
  6. Marie Floating Over the Backyard (2:04)
  7. Suicide Life (2:42)
  8. In the Yard, Behind the Church (4:06)
  9. Railroad Man (4:17)
  10. The Other Shoe (2:32)
  11. Last Time We Spoke (2:22)

met Bobby, Jr.

12. Mother Mary (3:22)
  13. Going Fetal (2:21)

met Tom Waits

14. Understanding Salesmen (2:43)
  15. Theme for a Pretty Girl That Makes You Believe God Exists (2:06)
  16. Checkout Blues (2:27)
  17. Blinking Lights (For You) (1:59)
  18. Dust of Ages (2:21)
  19. Old Shit / New Shit (3:17)
  20. Bride of Theme from Blinking Lights (1:52)
  21. Hey Man (Now You're Really Living) (3:03)
  22. I'm Going to Stop Pretending That I Didn't Break Your Heart (3:57)
  23. To Lick Your Boots (3:30)

met Peter Buck

24. If You See Natalie (3:41)
  25. Sweet Li'l Thing (3:27)
  26. Dusk: A Peach in the Orchard (1:17)

met John Sebastian

27. Whatever Happened to Soy Bomb (2:26)
  28. Ugly Love (2:58)
  29. God's Silence (1:26)
  30. Losing Streak (3:52)
  31. Last Days of My Bitter Heart (1:35)
  32. The Stars Shine in the Sky Tonight (3:31)
  33. Things the Grandchildren Should Know (5:21)
  34. Fresh Feeling [Live] *
  47. Flyswatter [Live] *
  48. Novocaine for the Soul [Live] *
  49. Losing Streak [Live] *
  50. Climbing to the Moon [Live] *
De nieuwste van Eels. Komt ergens in april uit en is een dubbel cd.

Ziggy007
Ik weet het niet met die dubbel cd's. Nog niet eens met die dubbel cd's eigenlijk (boeit niet natuurlijk), maar meer met het aantal nummers. Heb alleen Beautiful Freak van Eels, en ben daardoor wel benieuwd naar andere albums, maar als ik het aantal tracks hier zie begin ik al te twijfelen over de kwaliteit Er zijn in de historie zeker positieve uitzonderingen wat betreft mijn twijfels, maar meestal blijkt het album toch tegen te vallen. Er staan (te) veel nummers op die niet interessant genoeg zijn en je daardoor uit je 'luistertrip' halen, maargoed dat is mijn bescheiden mening Maargoed wat zeik ik, eerst maar luisteren.

avatar van Zachary Glass
Ziggy007 schreef:

- Being There van Wilco
- den dubbele witte van The Beatles
- Mellon Collie & the Infinite Sadness van The Smashing Pumpkins
- The Wall van Pink Floyd
- The Fragile van Nine Inch Nails

genoeg positieve dubbelaars om de toekomst positief tegemoet te marcheren wat betreft dit werk van Eels

Daarnaast vind ik het altijd getuigen van prachtig ongebreidelde ambitie om een dubbelaar überhaupt uit de mouw te willen schudden

avatar van starbright boy
Ik zie er wel naar uit toch. Als eels een dubbelcd maakt moet daar toch zeker een enkele cd uit de destileren zijn die ik zo goed vind als de eerste drie albums.

En ik ben het wel eens met Zachary. Mooie ambitie.

En als ik tussen de songitels Blinking Lights (for me) en Blinking Lights (for you) zie staan wordt ik warm.

Ben (uiteraard) ook erg benieuwd. Hopen dat het niveau van de eerste twee albums (die imho de beste zijn) gehaald kan worden.

avatar van bonothecat
Wat ik tot nu toe gehoord heb is heel erg de sfeer van electro shock blues. Of de themathiek ook hetzelfde is weet ik nog niet. Het is wel een hele zit volgens mij. Ik vraag me inderdaad af of een dubbelaar de kwaliteit ten goede komt. Wordt vervolgd!

Deze plaat moet groeien. 1, 2 of max 3 keer luisteren heeft geen zin. Dan denk je: is dit het nou? Ik heb stug doorgebeten en ben daarvoor beloond. Wat een prachtplaat!!! De indrukwekkende upbeat in 'A Magic World'. Die heb ik al zo'n 50 keer beluisterd. Hetzelfde aantal geldt voor de gevoelsmatige nummers als 'If you see Nathalie' en 'Ugly Love'. De wisselingen in 'In the yard behind the church'en 'Old Shit/New Shit'. Het adembenemende 'Checkout Blues'. Het superrelaxte 'Sweet Little Thing'. Ik kan zo wel even doorgaan. Deze plaat loopt over van het 'nog een keer'-gehalte. Ik kan niet wachten tot deze meneer weer naar Nederland komt

Even dacht ik dat dit album net zo geniaal als de eerste twee van Eels zou worden, maar helaas wordt dit niveau net niet gehaald. Moet hem echt nog veel vaker luisteren om echt een oordeel te vellen, maar voorlopig ga ik voor 3,5.

Officiele releasedate is 26 april

Een paar keer geluisterd en toch wel weer een solide plaat. Zeker niet het beste werk van E en kornuiten, maar een onderhoudend en volwassen album.

avatar van mathias
schitterende cd... absoluut het beste werk van eels ooit. Blijven luisteren, hij wordt hoe langer hoe mooier!
als dit geen ****** sterren waard is, is nix 5 sterren waard. MEESTERWERK!!!

avatar van Martin Visser
en een geweldig concert afgelopen maandag in Vredenburg. Onder andere begeleid door vier strijkers zette Eels de zaal op zijn kop. Wat een enthousiasme zeg! Eels kwam drie keer terug en toen de lichten aan waren en de zaal halfleeg zelfs nog een vierde keer.

was inderdaad gaaf ja..
stond m'n jas alweer te zoeken, hoorde ik opeens dat ze NOG een keer terugkwamen..Snel weer de zaal in gelopen
Ze kregen er echt geen genoeg van!

Dat deden ze 5 jaar geleden ook al: de zaal weer inkomen als zowat iedereen weg was. Maar goed, blijkbaar maken ze er nog steeds mensen gelukkig mee.

herman schreef:

Maar goed, blijkbaar maken ze er nog steeds mensen gelukkig mee.

Jij wordt er niet gelukkig meer mee?

Ik was vroeger groot fan van Eels, maar ben een beetje afgehaakt na Daisies For The Galaxy. Misschien moest ik met deze plaat weer 's aanhaken...

avatar van Jeroen enzo
Ik was eigenlijk al afgehaakt na de 2e..
Ben nu weer een beetje ingehaakt, echt een mooie cd dit!
Mooiste concert wat ik van ze gezien heb, is een hun eeste in Nederland, Nighttown Rotterdam. Dat was echt heel gaaf, ik mis die harde nummers van ze wel een beetje nu

Ja, ik vond Daisies het ook al niet niet halen bij de eerste twee (zeker niet bij de prachtige tweede). Ik heb ze nog op Lowlands'01 gezien, maar dat was echt verschrikkelijk slecht... Ik heb de albums na Daisies ook allemaal wel gehoord en alhoewel op Souljacker nog wel leuke nummers staan, deed het me niet niet veel meer...

De concerten uit de beginperiode waren inderdaad het leukst. Ik kan me nog herinneren dat ze op Pinkpop '97 stonden en dat dat op TV heel leuk overkwam. En ik heb nog een tapeje van het concert in de Melkweg, eind '96, waar werd begonnen met een geweldige cover van Prince' If I Was Your Girlfriend. Dat waren nog 's tijden!

Met name Shootenanny voldeed niet aan mijn (toch wel erg hoge) verwachtingen, maar Souljacker was toch een heerlijk uitstapje naar een wat ruigere sound.

BL&OR staat bij mij inmiddels op 4,5 sterren.

avatar van xalibertofislak
Martin Visser schreef:

In Groningen precies hetzelfde. En inderdaad, wat een fantastisch concert. Ik moest even wennen aan de bezetting, maar na een paar nummers klonk het prachtig.
Weet iemand overigens wat het nut was van het Russische animatiefilmpje vooraf? Een alternatief voorprogramma o.i.d?

Ok, elke twijfel is weg. Net eens echt goed geluisterd: Languit op de bank met de ogen dicht.

Hij gaat bij mij definitief naar 5 sterren.

42 schreef:

Hij gaat bij mij definitief naar 5 sterren.

En volledig terecht!!!

En volledig terecht!!!

Man, wat een plaat. Vooralsnog is Frances the Mute naar de tweede plaats geschoven als beste plaat van 2005 tot nu toe.

Bij mij idem dito

Eerst hoorde ik Arcade Fire en dacht ik: 'man dit wordt het beste album van 2005'. Toen hoorde ik 'Frances the mute' (en zag ik hun concert in de AB) en schoof die door naar 'plaat van 05'.

En toen hoorde ik Eels...

Arcade Fire is van september '04. Dus dat is al een concurrent minder...

avatar van mathias
ik heb die maar ontdekt in 05 vandaar dat ze (voor mij toch) in een tot-nu-toe-top-van-2005-lijstje mogen staan

avatar van dudehere
ik ben hem nu voort het eerst aan t luister en ik voel t kriebelen in mijn buik

ik ben nooit echt fan geweest van eels en ik vond het altijd maar een beetje zeurdirige muziek

maar dit is echt goed heerlijk dromerig
beste nummer tot nu toe 'railroad man'

ik kan er nu nog niet over oordelen maar ik denk dat ik m in mijn hart ga sluiten

mathias schreef:

En ik heb de muziek van Georg Friedrich Haendel onlangs ontdekt, maar die plaats ik toch echt niet in mijn lijstje van 2005.

Xander

Bij mij idem dito

En toen hoorde ik Eels...

Heb hem net ook gekregen en al 5-tal keer opgelegd... kan ik niets meer aan toevoegen... *wereldplaat*

avatar van mathias
Nog één stem en hij komt héééél hoog in de top van 2005 op deze site!!!
Komaan mensen!!