Wauw. Het was alweer tijdje geleden dat ik 'Sad Wings of Destiny' gehoord had en de periode van voor 'Screaming for Vengeance' was voor mij lange tijd onbekend terrein (ja, gepaste schaamte is gebezigd), maar de het openende tweetal is toch wel van grote klasse. De sound is niet veel anders dan het debuut, maar dat mag de pret niet drukken.
Dan zet Halford in 'Dreamer Deceiver' gedeeltelijk weer een te potsierlijke stem op en da's jammer voor een verder prima tot uitstekend nummer (andere uithalen in dit nummer zijn weer ongeëvenaard, dat moet gezegd), dat naadloos overgaat in 'Deceiver', lekker nummer.
'Prelude' is ook wat potsierlijk, 'Tyrant' een lekker nummer, 'Genocide' ook. 'Epitaph' is een uitermate geslaagde crooner gag à la Queen (bewust gedaan of niet, ik heb mijn lol gehad.

) dat uitmondt in weer een prima rocknummer, wel met een paar rare, slechte uithalen van Halford.
Maar goed, wel genoten van twee geniale classics en toch flink wat zeer genietbaar materiaal.
Een 8 zou er denk ik wel ingezeten hebben.
The Oath schreef:
Nogthans zijn de meeste nummers op deze plaat al geschreven lang voor 1974.
De voorloper van Victim of Changes (toen 'whiskey woman') werd al gespeeld in 1970.
Het was de eigenwijze producer (die ook de eerste plaat van Black Sabbath geproduced had) die eiste dat er enkel nieuwe nummers op Rocka Rolla zouden komen. Dus hebben ze op 2 weken tijd nieuwe nummers moeten schrijven.

Bizar.