Judas Priest - Sad Wings of Destiny (1976)

Label: Gull

1. Victim of Changes (7:54)
  2. The Ripper (2:51)
  3. Dreamer Deceiver (5:54)
  4. Deceiver (2:43)
  5. Prelude (2:01)
  6. Tyrant (4:29)
  7. Genocide (5:46)
  8. Epitaph (3:08)
  9. Island of Domination (4:25)
flebbie schreef:
The Oath, ben je toevallig in het bezit van deze nummers/ demo's? (Mother Sun, Whiskey Woman, 18 minuten versie van Caviar & Meths, etc.)

Nope, heb ze wel al gehoord op Youtube etc.
Zoek en vind ofzo

derkrijks
Na het goede (en dat zal wel aan mij liggen, want Priest heeft altijd een speciaal plekje bij me gehad) Rocka Rolla, dat gewoon geen Heavy metal maar een typishe 70's bleusachtige rockplaat was, komt Priest met het Epische Sad Wings of Destiny. De productie is wat minder (het geluid is vooral bij de uithalen op Victim Of Changes matig) maar voor de rest mogen we hier spreken van een geweldige plaat die van groot belang is geweest voor de verdere geschiedenis van de Heavy Metal. Deze cd staat bij mij nog relematig op en is ook van grote nostalgische waarde absoluut top, en valt net buiten mijn top 10.

laat men deze eens remasteren

idd, het geluid is bij vlagen wat te schel, maar nondeju, wat een plaat

daarna nooit meer geevenaard door de heren zelf

Joy schreef:
laat men deze eens remasteren

idd, het geluid is bij vlagen wat te schel, maar nondeju, wat een plaat

daarna nooit meer geevenaard door de heren zelf

Ze kunnen deze niet remasteren omdat ze sinds 1977 al de rechten op deze plaat zijn verloren!

avatar van B.Robertson
Sad wings of destiny was een grote stap voorwaarts, na het zeer redelijke debuut. S.W.O.D. staat gewoon stampvol met eersteklas hardrocksongs. De meest bekenden zijn natuurlijk Victim of changes, The ripper, Tyrant en Genocide. Blijft over het machtige tweeluik Dreamer deceiver/ Deceiver en Etipah/ Island of domination. Het instrumentale Prelude is een magistraal intro en getuigd van hun muzikale kwaliteiten. Na het te lange Run of the mill van Rock a rolla is Dreamer deceiver beter uitgewerkt, en beperkt tot krap aan zes minuten. Deceiver is een prachtig kort liedje en behoort tot m'n favoriete stukken. Etipah is gewoon een leuk liedje met een prachtige overgang naar de uitschieter Island of domination. Zeer geslaagd allemaal, vijf sterren.

boeit me niet wie het doet als het maar gebeurd

avatar van ricardo
Maakt idd niet uit, zelfs als de bagwan, Rita Reys, sinterklaas of pater noster samen met priest een plaat zou uitbrengen en het klinkt goed vind ik het ok.

Het geluid klinkt niet helemaal up to date idd, maar dat maakt niets uit vind ik. Het songmateriaal is echt sterk en met recht is dit een klassiek Priest album.

Joy schreef:

boeit me niet wie het doet als het maar gebeurd

Het zal NIET gebeuren

zeg nooit niet

of heb jij de rechten

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Kan iemand bevestigen of deze tracklijst wel klopt, want op metal-archives zeggen ze dat het anders is. Prelude zou dit album moeten aftrappen... Collega De Ulk was me al voor op 16/06/2008. Ik denk dat een correctie aan de orde is.

avatar van Edwynn
Er is een verschilletje tussen de originele LP versie en de latere cd versie. De cd opent met de B kant van de LP. Prelude t/m Island Of Domination.

De B kant begon dan met Victim Of Changes en eindigde met Deceiver.

Edwynn schreef:
Er is een verschilletje tussen de originele LP versie en de latere cd versie.

Dat geldt dus niet voor alle cd-uitvoeringen. Op mijn exemplaar staat de tracklist in oorspronkelijke volgorde.

Nog iets dat me opvalt, op de afbeelding van het album hier, is dat het lettertype waarin de titel op de hoes staat ook anders is dan origineel.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ik heb dus altijd gedacht dat mijn LP verkeerd was, omdat hij opent met Victim Of Changes.
Het leek me logischer dat een elpee begint met een nummer getiteld Prelude.

* herstel
de volgorde van de nummers zoals aangegeven op de hoes van mijn is exemplaar is:
Kant A

Victim Of Changes
Ripper
Dreamer Deceiver
Deceiver

maar in werkelijkheid houdt de schijf zelf de volgorde aan zoals die hier bij de info staat vermeld.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Het is misschien spijkers op laag water zoeken van mijn kant, maar dan denk ik dat een correctie aan de orde is, vermits men hier altijd de originele versie vraagt. De collega's met de cd-versie zullen misschien hun wenkbrauwen optrekken maar juist is juist. Dit is dus de originele volgorde, dan hoeft de crew dit niet om de haverklap te veranderen:

1. Prelude (Instrumental) 02:01
6. Victim Of Changes 07:54
7. The Ripper 02:51
8. Dreamer Deceiver 05:54
9. Deceiver 02:43

Ik vraag de correctie aan. Mijn dank voor deze opheldering. Nu nog de hoes.

avatar van Germ
Germ (crew)
Heb jij 'm op vinyl met de tracklist zoals die hier staat?

Ja, kant A begint met Victim Of Changes. Heel vreemd.
Mijn hoes geeft dus wel de juiste volgorde aan maar de beide elpee kanten zijn omgewisseld.

Wikipedia schreef:
The 1995 CD reissue by Repertoire Records had track 3 labeled as "Dream Deceiver" rather than "Dreamer Deceiver", this was later changed back to its original title on the 1998 release by Snapper Music. Dreamer Deceiver and Deceiver form one song but were split up for CD by the record company, much like the Winter Trilogy on Rocka Rolla. The US version of the LP reversed the Side A & Side B tracklistings, and all reissues (including CDs), even those pressed in Europe feature the reversed track order . Fans are advised to listen to the album in the band's intended (original) order by programming their CD as such. None of the reissues of Sad Wings of Destiny are endorsed by Judas Priest.

Platenmaatschappijen... Het zou verboden moeten worden.

avatar van Kronos
Op het schijfje zelf staan de nummers bij mij inderdaad ook verkeerd, de nummers van kant a als b kant en omgekeerd.

Sir Spamalot schreef:

Wat voor een godgeklaag is dat hier?
Ik heb de voorbije 3 jaar de tracklisting al 4 keer ofzo gewijzigd en kennelijk staat het nu weer verkeerd!

Kronos schreef:

Ook omdat alle uitgaven na 1976 als bootlegs beschouwd worden door de band zelf.

Heb jij 'm op vinyl met de tracklist zoals die hier staat?

Ik heb hem op vinyl. Originele uitgave uit 1976 en die plaat begint met prelude!

avatar van Edwynn
Volgens mij is de bedoelde tracklist de tracklist die met Victim begint.

Op de pagina van de band zelf staat het ook zo.

Ik kan mij voorstellen dat de band boos is dat ze de rechten nooit hebben kunnen krijgen van Gull records. Maar feit is dat zij eigenaar zijn. Dat betekent dat als Gull cd releases licenseert, je onmogelijk van een bootleg kan spreken.

Edwynn schreef:
Volgens mij is de bedoelde tracklist de tracklist die met Victim begint.

Op de pagina van de band zelf staat het ook zo.

De bedoelde tracklist begint met PRELUDE. Dat is altijd zo geweest! Op die huidige re-issues na die iedereen hier wellicht heeft. Tenzij je net zoals mij een echte op de kop kon tikken uit 1976, dan heb je nog een met de echte tracklist.

De reden waarom ze achteraf die kant A en kant B omgedraaid hebben is me totnutoe altijd onduidelijk gebleven.

Bron?

avatar van Kronos
Ik ben het eens met Edwynn.

Van bootlegs spreken omwille van de gewijzigde tracklist is natuurlijk onzin. En inderdaad staat het album zelfs op deze manier op hun eigen site. Met de titel van het album wel in de juiste lettersoort overigens.

Er wordt ook aangeraden om dit album NIET te kopen.

Dit lijkt me een indianenverhaal.

avatar van i.Ron S.
Lees onderaan de pagina. Het gaat wel vooral over de 'in een nieuw jasje' uitgebrachte albums zoals 'Hero Hero' en 'the best of' en over het interview met ex -drummer John Hinch dat ook staat op de dubbelcd onder het sublabel diesel and glory.

Kronos schreef:
Ik ben het eens met Edwynn.

Dit lijkt me een indianenverhaal.

Dit album en Rocka Rolla zijn niet meer in het bezit van de band. Ze raden ook af om die albums te kopen.

De enige exemplaren van dit album die door de band worden gesteund zijn diegene met PRELUDE als eerste track en DECEIVER als laatste.

Alles wat daarna komt (met Victim of Changes als eerste track) is rubbish.

Dit alles is dan meteen ook de reden dat 'Unleashed in the East' gemaakt is. Zodat de fans dit album niet moeten kopen aangezien het beste hiervan op die live-plaat staat.

Waar, wanneer, door wie?

Graag een betrouwbare bron.

Alles wat daarna komt (met Victim of Changes als eerste track) is rubbish.

Sorry, maar wat jij schrijft is rubbish. Een plaat wordt geen rubbish omdat kant a voor kant b staat en andersom. Met een paar toetsen indrukken speel je het overigens af zoals je dat zelf wil. Of bij de lp hoef je maar gewoon eerst kant b op te leggen en dan kant a. Leg mij maar eens uit wat daar nu opeens zo rubbish aan is.

The Oath schreef:

Ook hiervan graag een betrouwbare bron waar dit zo verklaard wordt.

Laat dit nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn.

Daarvoor zal je toch met wat overtuigende achtergrondinformatie moeten komen in plaats van het is zo omdat The Oath het zo zegt.

avatar van ricardo
Dit album beluister ik ook bijna nooit. Vind het wel een goed album, maar draai dan liever Unleast In the East, kun je lekker de beste nummers van dit album horen, en nog wel live ook.

Yann Samsa
Hoewel het ontbreken van bronnen lijkt het 'verhaaltje' van TheOath wel een betrouwbbare denkwijze te bevatten.
Wat ik bedoel is: het lijkt me goed mogelijk dat Priest zo denkt, zegt, en dat dat de redenen (Unleashed) zijn...
Aan de andere kant...
Ach ik doe niet mee met de discussie, we zien wel hoe ze evolueert.

Ik zeg maar één iets:
Zou dat echt de bedoeling (Unleashed verhaaltje enz.) van de band zijn, dan is het bij ricardo alleszins al gelukt (zie zijn bericht) ;D

Laat dit nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn.

Verklaar dan eens beste Oath, waarom op de discografie sectie van de officiële webpagina van Judas Priest de tracklist die begint met Victim Of Changes vermeld wordt.

nog een duit

op de hoes, zoals ik het aangeef, achter elkaar in deze volgorde:

prelude - tyrant - genocide - epitaph - island of domination
victim of changes - ripper - dreamer deceiver - deceiver

op de LP zelf:

kant 1

victim of changes - ripper - dreamer deceiver - deceiver

kant 2

prelude - tyrant - genocide - epitaph - island of domination

ik heb van kindsafaan die afspeellijst aangehouden vanaf victim of changes, en is voor mij dan ook het meest logisch

gull persing uit 1976 btw