Kings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Label: RCA

1. The End (4:24)
  2. Radioactive (3:26)
  3. Pyro (4:10)
  4. Mary (3:25)
  5. The Face (3:28)
  6. The Immortals (3:28)
  7. Back Down South (4:01)
  8. Beach Side (2:50)
  9. No Money (3:05)
  10. Pony Up (3:04)
  11. Birthday (3:15)
  12. Mi Amigo (4:06)
  13. Pickup Truck (4:44)
  14. Celebration * (5:12)
  15. Closer [The Presets Remix] * (4:52)
  16. Radioactive [Remix] * (3:33)

met West Angeles Mass Choir

dranky schreef:
ook pas beluisterd, zelfs niet helemaal tot het einde kunnen uitzitten, zo klef en gestroomlijnd klinkt het. Waar is de groep die het fantastische "because of the times" in elkaar bokste?

Ik had inderdaad ook moeite om dit uit te zitten zeg. Ik vind hun eerste drie albums echt goed, al helemaal 'Because of the Times'. Goede vraag: waar is die groep gebleven? Als je dit album luistert kan je nog met heel veel moeite en fantasie de rockband herkennen die nog niet eens zo lang geleden een sterk concert gaf in de Heineken Music Hall.

Hun vorige album Only by the Night was nog deels te pruimen, vooral door een aantal goede nummers. Wel klonk het deels al wel glad en poppy. Maar vergeleken met wat we hier te horen krijgen op Come Arount Sundown, viel dat nog reuze mee. Hier krijgen we een grote brei met veel supergladde overgeproduceerde en matig gecomponeerde pop(-rock) over ons heen.

Het begint nog wel aardig. De eerste drie tracks: The End, Radioactive & Pyro zijn gelijk het 'hoogtepunt' van het album. Alles wat daarna komt is echt verbazingwekkend matigjes en soms zelfs irritant slecht. Je zag het wel een beetje aankomen, maar dan nog is dit nieuwe album van Kings of Leon een deceptie.

avatar van Chronos85
Muziek en objectiviteit is helaas een onmogelijke combinatie beste Stoepkrijt. Althans, als je het over smaak hebt. Dat deze plaat goed zal verkopen en weer Top 40-hits zal voortbrengen zal ongetwijfeld objectief vastgesteld kunnen worden. Update: ze staan deze week met het nummer Radioactive al weer op nummer 19. Goed werk, dat wel...

Kan je je er niet in vinden dat de teksten echt behoorlijk slecht in elkaar zitten, dat dmv herhaling en een hoop bombast dit wordt gemaskeerd? Het ruige randje is er absoluut van af, het rockt totaal niet meer en het alternatief is een formule van weinig overtuigende en vooral ingehouden soul en country getinte popmuziek. Het schiet nergens uit de bocht. Daarnaast is het instrumentale gedeelte simpeler dan simpel (drum, bas etc.).

Misschien drukt de albumcover dit alles nog wel het beste uit. Een ondergaande zon, twee statisch aandoende palmbomen en een traag voortkabbelende zee. Het geheel heeft een loomheid over zich heen zonder enige spanning of urgentie.

Helaas was het laatste album geen uitzondering en heeft KoL nu definitief haar relevantie verloren. Dit is natuurlijk puur subjectief bezien...:-)

avatar van midnight boom
Toen Kings of Leon dit jaar met hun 5de cd Come Around Sunday kwam, had ik weer een beetje hoop. Hoop op 'oude' goede kings of Leon songs, maar nee hoor kings of leon probeert dertien hits te maken, waarvan er bij lange na geen een zo goed klinkt als Sex On Fire of Use Somebody van vorige plaat Only By The Night. De kracht zit hem in de oude kings songs, rauw, cool, en een beetje vreemd en die mis ik een beetje. en dat is echt echt jammer.
deze cd klinkt als een slechte herhalingsoefening van de vorige cd, ze zullen wel populair blijven. maar de fans die er vanaf het begin waren, zullen afhaken.

van:http://daanmuziek.blogspot.com/2010/10/kings-of-leon-dat-was-een-goed-band.html

avatar van Gajarigon
Wat een tegenvaller zeg... De voorganger was mede door de catchy singles nog een fijne plaat met enkele matige nummers, maar op dit album staan helaas uitsluitend matige rocknummertjes. De liedjes zijn meestal nogal sloom, zeker als de zanger er dan nog over heen staat te blèren; en nergens is er enige spanning te bekennen. Ik had geen idee wat de singles waren van dit album; en na meerdere malen luisteren kon ik ze nog niet aanduiden. Het is allemaal zo middelmatig, dat het me eigenlijk verbaast - als ze hun succes willen uitdiepen zouden ze net meer op de singles moeten spelen; en als ze terug willen keren naar hun roots (die ik niet ken) dan is dat blijkbaar niet goed gelukt, gezien de reacties hier. Te mijden!

avatar van Co Jackso
Dit vijfde album van Kings of Leon is een grote teleurstelling. Voor de fans van het eerdere werk is dit album duidelijk te soft, en voor liefhebbers van Only by the Night is dit album te zwak, eentonig en komt niet één nummer in de buurt van de kwaliteit die op het vierde album van de band staat.

Voor mij heeft deze band bewezen dat zij met verschillende genres uitstekend uit de voeten kunnen. Knocked Up, The Bucket, Manhattan zijn allen totaal andere nummers, maar het zijn wel allemaal uitstekende nummers. Deze kwaliteit ontbreekt volledig op Come Around Sundown. Ik heb het album een eerlijke kans gegeven, maar het grootste deel van het album is simpelweg te zwak. Zanger Caleb Followill komt in een nummer als Mi Amigo niet veel verder dan wat gekreun, en ook instrumentaal is het album totaal niet spannend.

Enige lichtpuntjes staan ook wel op dit album. Hierbij denk ik vooral aan Back Down South wat wel lekker klinkt, en ook de single Radioactive is niet verkeerd. Het is te hopen dat de band beseft wat een zwak album ze geproduceerd hebben, en hopelijk in de toekomst met een fris geluid komen. Een mengeling tussen de drie eerder genoemde toppers, afkomstig van de vorige albums, lijkt mij een uitstekend uitgangspunt.

avatar van Gloeilamp
Kings of Leon - Come Around Sundown

Zojuist nog eens beluisterd en ik moet zeggen dat de Kings erg achteruit gegaan zijn. Because of the Times vind ik hun beste maar Only by the Night kon ik ook nog hebben. Dit album is het helaas niet.

De meeste nummers blijven niet of nauwelijks hangen, er zijn maar een paar kleine lichtpuntjes te bekennen. Nummers als Pick-up Truck, The Face en The End kan ik nog wel waarderen, maar er staan te veel matige tot slechte nummers op voor een voldoende.