Kings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Label: RCA

1. The End (4:24)
  2. Radioactive (3:26)
  3. Pyro (4:10)
  4. Mary (3:25)
  5. The Face (3:28)
  6. The Immortals (3:28)
  7. Back Down South (4:01)
  8. Beach Side (2:50)
  9. No Money (3:05)
  10. Pony Up (3:04)
  11. Birthday (3:15)
  12. Mi Amigo (4:06)
  13. Pickup Truck (4:44)
  14. Celebration * (5:12)
  15. Closer [The Presets Remix] * (4:52)
  16. Radioactive [Remix] * (3:33)

met West Angeles Mass Choir

avatar van FRNKY
Ach als dit album voor OBTN was uitgekomen had iedereen het prima gevonden. Mensen schrikken nou eenmaal als een band per ongeluk eens in de Top 40 terechtkomt en gaan zich er dan dwangmatig tegen keren. Stel je voor dat je een band goed vind die in de hitlijsten staat...

dranky schreef:
heb zopas "Celebration" eens beluisterd (kennelijk b-kant van radioactive en toegevoegd bij de deluxe versie) en moet zeggen dat dit nummer mij toch wél kan bekoren

Kan ik me helemaal in vinden!

FRNKY schreef:

Ben ik het ook helemaal mee eens! Gelukkig zijn er ook nog mensen die daar wel overheen kunnen stappen en dit album objectief kunnen beoordelen.

khonnor
idd, gelukkig zijn er zo nog mensen. dit is immers objectief gezien een uiterst saaie, middle of the road en veilige rock (allez, rock) plaat van een band die gespeend is van enige visie, goesting of talent om echt iets te maken dat er toe doet.

liever makkelijk cashen en dan zagen dat de fans enkel om de hitjes komen.

in een rechtvaardige wereld zouden deze jongens deze plaat niet aan de straatstenen kwijt raken. en zou de laatste van deerhunter een platinum megaseller zijn. maar soites, de smaak van het grote publiek = de smaak van jan modaal = de smaak van zij die hun muziek graag voorgeschoteld krijgen dooe de marketeers = ...

avatar van Chronos85
Muziek en objectiviteit is helaas een onmogelijke combinatie beste Stoepkrijt. Althans, als je het over smaak hebt. Dat deze plaat goed zal verkopen en weer Top 40-hits zal voortbrengen zal ongetwijfeld objectief vastgesteld kunnen worden. Update: ze staan deze week met het nummer Radioactive al weer op nummer 19. Goed werk, dat wel...

Kan je je er niet in vinden dat de teksten echt behoorlijk slecht in elkaar zitten, dat dmv herhaling en een hoop bombast dit wordt gemaskeerd? Het ruige randje is er absoluut van af, het rockt totaal niet meer en het alternatief is een formule van weinig overtuigende en vooral ingehouden soul en country getinte popmuziek. Het schiet nergens uit de bocht. Daarnaast is het instrumentale gedeelte simpeler dan simpel (drum, bas etc.).

Misschien drukt de albumcover dit alles nog wel het beste uit. Een ondergaande zon, twee statisch aandoende palmbomen en een traag voortkabbelende zee. Het geheel heeft een loomheid over zich heen zonder enige spanning of urgentie.

Helaas was het laatste album geen uitzondering en heeft KoL nu definitief haar relevantie verloren. Dit is natuurlijk puur subjectief bezien...:-)

avatar van Chronos85
Laatste bericht was een reactie @ stoepkrijt

Chronos85 schreef:

Natuurlijk kan ik me daarin vinden. Van erg hoge kwaliteit zijn de nummers niet en dat vind ik ook jammer. En als mensen om deze reden dit album een slechte beoordeling geven, kan ik dat best begrijpen.

Het punt wat ik wil maken is echter dat bijna alle negativisten (m.b.t. dit album) lopen te zeuren over de 'oude' KoL, hoe commercieel ze wel niet zijn geworden en dat hun vorige album ook al barslecht was. Dat soort reacties maken in mijn ogen alleen maar duidelijk dat die mensen al bevooroordeeld naar dit album zijn gaan luisteren. En dat vind ik jammer

stoepkrijt schreef:

dan vind ik het uiterst bizar dat je toch een 4 geeft aan dit album met weinig hoogstaande teksten en nummers die niet van erg hoge kwaliteit zijn...

avatar van Chronos85
@ Stoepkrijt, misschien moet je toch vaker naar de vroege KoL luisteren. Dan begrijp je misschien de teleurstelling van anderen. Ik zie namelijk dat je er (nog) niet op hebt gestemd...

khonnor
misschien moet hij gezien zijn leeftijd eens iets uitdagenders proberen? deerhunter, sonic youth, grizzly bear, animal collective,... misschien is hij er wel klaar voor?

khonnor schreef:

De beoordeling van een album heeft niet alleen met de kwaliteit van de losse nummers te maken. 12 goede nummers maken nog geen goed album. Dus ookal is de kwaliteit van de meeste nummers niet al te hoog, als geheel vind ik het wel een lekker (let op: ik zeg 'lekker' en niet 'goed') album. En een album wat lekker in het gehoor ligt geef ik meestal een goede beoordeling. Dat is toch vrij normale logica?

Chronos85 schreef:

Ik ken hun oudere muziek wel hoor. En dus snap ik hun teleurstelling maar al te goed. Daar heb ik begrip voor, maar niet voor de argumentaties die ze gebruiken.
Als ze zouden zeggen: 'Ik vind dit een slecht album, want hun oudere werk vond ik beter' lever ik geen commentaar.
Als ze zeggen: 'Ik vind dit een slecht album, want sinds ObtN zijn ze al te commercieel' vind ik dat een slechte reden.

avatar van Chronos85
Ja, of als we toch in het wat meer 'rock'-achtige genre bezig zijn: The Black Keys, Pixies, de vroege Black Rebel Motorcycle Club, The Libertines, The Strokes of the Yeah Yeah Yeahs...

blijft een gemiste kans, waar ze ten t.e.m because of the times nog inventief, rauw en dreigend klonken ( Caleb zag er toen als een seriemoordenaar uit een slashermovie uit) zijn nu zowel hun uiterlijk als hun muziek volledig ge(re)styled met het oog op meer succes.
Dat oude fans nu "uitverkoop" gaan roepen konden ze wel voorzien.
Ik vind de single "Radioactive" ondanks de matte productie helemaal niet zo slecht trouwens, alleen wenste ik dat ik nooit de bijbehorende video had gezien.
telkens ik het nummer nu hoor roept het beelden aan die kleffe clip op

avatar van Chronos85
Kings of Leon - Come Around Sundown / Releases / Releases // Drowned In Sound - drownedinsound.com

Aardige recensie, die wat mij betreft de spijker op de kop slaat...

khonnor schreef:

Chronos85 schreef:

Jullie hoeven mij geen muzieksmaak bij te brengen, ik bepaal zelf wel waar ik graag naar luister en hoe ik mijn muziek beoordeel.
Beetje flauw dit.

avatar van Beeswax
Het punt is nu juist dat dit album niét voor OBTN uitgekomen is. Je kan moeilijk gaan speculeren, maar dan had ik het nog altijd niet goed gevonden.

PS: Ik ben het trouwens eens met stoepkrijt's laatste post... Je hoeft iemands smaak niet in het belachelijke te trekken.

Pim
Eerste vijf nummers gehoord. Klinkt goed. Belooft veel. Tot nu toe een 4.

Frits H. Emmerik
Even door luisteren. Naar het plezier waarmee deze gemaakt is. Niet denkend aan wat hun publiek ervan zou vinden. Zoals een kunstenaar behoort te creëren. En onze Kings of Leon vonden dit lekker om te spelen. Zijn ze daarom niet vooruitstrevend? Verrassend? Uit de band springend? Nee, maar misschien heb ik daar geen behoefte aan. Ik vind 'm heerlijk. En die jongens zijn misschien helemaal niet zo progressief hitsig op zoek naar 'vernieuwing' of wat dat ook betekenen mag. Dan vind ik het maar weer zo'n topper. Ik heb geen klagen.

avatar van Thomzic
Frits H. Emmerik schreef:

Naar vernieuwing ben ik ook niet direct naar op zoek. Maar ik wil wel enthousiasme en beleving horen op een plaat van KoL, het is nu een saaie herhalingsoefening geworden zonder ook maar een spatje spontaniteit.

avatar van everto
hmm, 1 keertje gehoord en geen behoefte om ze nog een x te horen.. Het kabbelt zoooo traag voort. Toch wel jammer, ik had deze band ten tijde van BotT aardig hoog zitten.
Ik heb deze band in 2008 en 2009 op RockWerchter gezien. Bij die 2008-versie waren ze nog relatief onbekend voor het publiek en was het echt een gaaf concert. Jaartje erna, na het lanceren van OBTN blijkt inderdaad wat het gevolg is van 'makkelijke' hitjes: tussen horden mensen staan die 2 nummers hard meezingen en de rest van het concert passief meemaken. Ik merk onbewust dat het je mening over de band negatief beinvloed: hun eerste 3 cd's klinken nog steeds goed bij het afspelen, maar ondanks dat is er toch een afnemende behoefte om die cd'tjes op te zetten, om naar de KoL te luisteren. Had ik ook al bij de Killers. Geulukkig is er in het muzikale universum nog genoeg om van te genieten. Voor de huidige KoL-fans hoop ik dat ze dat over 5 jaar nog steeds kunnen, al zullen ze dan wel met beter werk op de proppen moeten komen dan dit, want het lijkt me dat 'men' van dit soort muziek na een jaartje of 2 / 3 ook wel weer genoeg heeft..

avatar van Cinemaniak
Lekker stoepkrijt muziek jongens!

avatar van hidalgo
op dit moment luister ik weer naar kol :lachen: vind het nog altijd een goede cd kijk als je van de zangeres zonder naam houd ja dan houd het op dit is rockmuziek dus houd je van nederlands ja
of ben je jong van leeftijd dat kan gebeuren

blijf ze alle 13 goed vinden

groetjes hidalgo let rock

avatar van Jizze
Wat is de bonustrack 'Celebration' een goed nummer. Doet me een beetje denken aan Because of the Times. Zonde dat het maar een bonustrack is.

avatar van LucM
De nieuwste van Kings of Leon kan mij maar matig bekoren. Er staat zowat hetzelfde als hun succesalbum Only by the Night maar dan minder geïnspireerd en beklijvend. Het songmateriaal is te voorspelbaar en maakt een routineuze indruk wat hun single Radioactive al aangaf. De meeste songs kunnen er mee door maar lijken tenslotte te veel op elkaar vanwege steeds dat midtempo-ritme en hier staan ook geen echte knallers op zoals bv. Crawl of Sex on Fire die in het geheugen blijven nestelen.

Het debuut vind ik verdienstelijk, Aha Shake Heartbreak nog wat beter, Because of the Times hun hoogtepunt en meest veelzijdige album, Only by the Night de bevestiging waarmee ze ook doorbraken. Come Around Sundown biedt te weinig nieuws en laat mij een wat futloze indruk en vind ik hun zwakste album.

Helemaal akkoord Jizze, misschien wel het beste nummer uit deze worp nummers, ze kunnen het dus nog, alleen is hun norm nu kleffe, gestroomlijnde nummers om hun stadions te vullen.

narcotic
Ik ben toch ietwat verwonderd door deze lage score... Ik vind dit album mooier dan hun vorige. Vooral de toename van gitaarklank spreekt me aan

Het geheel hangt volgens mij goed samen en er zit toch wel wat talent vervat in deze plaat.

avatar van lowieke
Eerste keer vond ik hem erg goed. Maar zal er binnen een week wel weer mee worden doodgegooid en onwijs klaar mee zijn.

avatar van Koerok
Ik vind het allemaal niks. Vervelende melodiën en een verschrikkelijke stem. Het beste van KoL voor mij is de vertolking van Use Somebody door Laura Jansen.

avatar van Zuurmatje
Goed bezig die kings of leon, hun doelgroep veranderd van ijzijnpissende baarddragende mannen naar jonge frisse meisjes. geef ze 's ongelijk....

nicoot
Dat komt omdat zij zelf overgegaan zijn van 'artiesten' naar 'entertainers'