Kings of Leon - Come Around Sundown (2010)

Label: RCA

1. The End (4:24)
  2. Radioactive (3:26)
  3. Pyro (4:10)
  4. Mary (3:25)
  5. The Face (3:28)
  6. The Immortals (3:28)
  7. Back Down South (4:01)
  8. Beach Side (2:50)
  9. No Money (3:05)
  10. Pony Up (3:04)
  11. Birthday (3:15)
  12. Mi Amigo (4:06)
  13. Pickup Truck (4:44)
  14. Celebration * (5:12)
  15. Closer [The Presets Remix] * (4:52)
  16. Radioactive [Remix] * (3:33)

met West Angeles Mass Choir

nicoot
Hoewel ik nu niet meer naar KOL luister, vond ik indertijd Because Of The Times toch echt wel goed, met Only By The Night als niet slechte opvolger. Ik denk dat ik hun debuut ook nog eens ga bovenhalen, want naar 't schijnt hebben ze voor deze nieuwe hier teruggegrepen naar die stijl.

beaster1256
zeer maar dan ook zeer benieuwd , beste groep van de afgelopen 5 jaar met uitstek !

nicoot
Hm daar heeft iedereen zo zijn mening over denk ik

avatar van Don Cappuccino
1,0
De eerste 2 albums zijn geweldig, daarna vond ik het iets te commercieel worden. Ik hoop dat ze meer richting het oude werk gaan, maar ik denk dat dat niet zal gebeuren.

avatar van Jizze
Nathan Followill heeft anders wel gezegd dat dit album weer in de richting van Youth & Young Manhood zal gaan, en dat het 'chilled out' en 'beach-y' zal klinken. Matthew Followill heeft weer gezegd dat het album wat donkerder en grungier zal zijn dan hun eerdere werk. Ik ben in elk geval heel benieuwd!

avatar van coldwarkids
Hopen dat het niet meer in de top-40 raak.. dat het ooit zo'n bandje is geworden is gewoon niet leuk meer.

Gelukkig dat ze het geluid aangepast hebben naar hun eerste album. De nederlandse top-40 mensen snappen daar gelukkig geen reet van

nieuwe single is te beluisteren en hangtb een beetje tussen het oude en nieuwe geluid in

avatar van Facedown
MarcoB schreef:

Waar te beluisteren?

Facedown schreef:

Waar te beluisteren?

gewoon you tube, maar ook op hun website volgens mij

avatar van AOVV
Op hun myspace

Klinkt niet slecht, maar ik val er ook niet van achterover..

avatar van Thomzic
Mee eens. Kan vriezen en dooien met nieuwe album, nadat ik de single heb gehoord.

avatar van Lennonlover
1,0
Radioactive wordt reeds gretig gedraaid op de radiostations. Wel, ik vind het een kutnummer net zoals hun hele vorig album. Ik hoopte dat ze met het vorig album wat money en bekendheid wilden vergaren en dan terug naar hun lekkere Garage rock-roots terug wilden gaan. Maar ze hebben, vrees ik, geproefd van de commercie en het grote geld en dit om niet meer af te geven.

Spijtig, spijtig, spijtig en ik hoop van harte dat ik me vergis want ja, ik ga het album toch weer uit nieuwsgierigheid beluisteren.

avatar van Lennonlover
Jizze schreef:

Dat zeiden ze over hun vorig album ook.

NOT!

Vrees ook een beetje voor een uitverkoop, single valt wel nog te smaken vind ik, maar de bijhorende clip is dan weer zo melig en flauw, yak.
Het mag best wat minder radiovriendelijk worden, maar ik vrees ervoor, het zijn posterboys geworden en ze handelen er ook naar, getuige hun videoclips.
Toch even wachten nog tot ik het hele album gehoord heb

avatar van Matthijs89
Radioactive paar keer geluisterd.. eerste keer vond ik het bagger. maar nu vind ik hem geweldig heb hem vandaag al 23 keer beluisterd xD

avatar van Nanne-1995
Pff...
Ze zeiden dat ze een wat meer Grunge achtige Youth & Young Manhood zouden maken. En daar is volgens mij helemaal niks van waar. Zoals drakny al zegt soliciteren ze gewoon naar het grote geld en de massa. De weg daar naar toe ligt ook voor hun open na de op de radio platgedraaide Sex on Fire en Use Sombody. Ik vind dat zeer jammer, ik vind Radioactive wel goed klinken maar dan zie je die clip en dan denk ik van ''Oh my fucking god ''. Ze worden of zijn een sympathieke en commerciele band. En als dat het geval is, dan is voor mij en messchien wel meer musicmeteraars het afgelopen met Kings of Leon

Ik koop albums omdat ik de artiest wil steunen. Maar als het zo moet ga ik dat niet bij deze doen. En als de muziek toch goed is dowload ik hem met opzet zo illigaal als het maar kan
Messchien niet helemaal terecht maar toch.

Joy
afgaande op de single, meer van hetzelfde, stemgeluid wat terug bij begindagen

maar waarom deze band het voor elkaar krijgt om ieder nummer uit te brengen zonder enige spectaculaire wending of opbouw, en daarmee lijkt weg te komen is me een raadsel

het blijven marginale ideeen die zeer beperkt worden uitgevoerd zonder enige fantasie

avatar van Beeswax
Ik heb vandaag de nieuwe single gehoord, en om het kort te houden: mijn mond viel er niet bepaald van open. Het klinkt als een saai samenraapsel van ongeïnspireerde B-sides.
Ik hoop dat de single niet relevant is voor het album...

avatar van Glurp
Beeswax schreef:
...Ik hoop dat de single niet relevant is voor het album...

Representatief?

avatar van FRNKY
Radioactive vind ik niet zo bijzonder. Back Down South vind ik dan wel weer leuk klinken maar ook dat is nog niet de sound die ik van de heren wil horen. Ze zouden teruggaan naar de vroegere albums en hebben zich voor dit album laten inspireren door o.a. Thin Lizzy en dat hoor ik er helaas nog niet in.

avatar van Beeswax
@Glurp: uh, ja, dat bedoelde ik, my bad

avatar van FRNKY
Ben ook aan de eerste luisterbeurt begonnen. No Money vind ik al meteen een hele fijne.

avatar van coldwarkids
Ook net 1ste luisterbeurt en ben bij nr6 beland.. tot nu toe al gelijk pakkend. Pyro en Immortals absolute toppers al gelijk! de rest ook goed! Ze zetten de sound van Only By The Night voort. Ben benieuwd naar de rest

coldwarkids schreef:
Ze zetten de sound van Only By The Night voort.

Klopt en ik vind dat weinig positief. Ik krijg tot nu toe vooral jeuk van deze slappe hap en heimwee naar de tijd toen de heren nog echt rockten. No Money en Mary (coole solo) zijn positieve uitzonderingen. De rest is echt te soft.

Maar goed, we gooien er nog een paar beurten tegenaan.

avatar van coldwarkids
Ja ik vind het jammer dat zo'n productie hebben genomen. Ik heb het gewoon over de nummers.. die zitten gewoon goed in elkaar. Ze hadden beter de sound van Aha Shake Heartbreak moeten oppakken. en die sound op dit album moeten aanpassen.

ondanks ik het only by the night wel hun beste album vind, valt deze tegen. Maar het kan nog groeien

avatar van -SprayIt-
Ik ken dit nou wel... voldoende, maar zeker geen topplaat. 3.0*

avatar van esteban
Mijn eerste kennismaking met 'Kings of Leon' was destijds 'Because of the Times'. Een fijne ontdekking van muziek met een heel eigen sound. Door mij tot op heden nog steeds als hun beste werk beschouwd trouwens.

Voorheen vond ik ze nogal zoekende, met 'BotT' stonden ze énorm stevig op hun benen, nadien klonken ze als een toegeving. Begrijp me niet verkeerd, oa. 'Sex on Fire' scoorde terecht hoog in de hitlijsten, maar ze klonken wel wat universeler. Plots werden ze ontdekt door de massa, diezelfde massa die het sterkste werk op vorige albums afdoet als 'toen waren ze nog niet goed'. En voorlopig lijken ze daar toch wat aan toe te geven, iets dat ik stilletjes betreur. De nummers klinken platter dan vroeger, meer nog, ze zijn het.

avatar van stef212
Deze jongens hebben het wel in zich om ruige, leuke nummers te maken. Jammer dat ze deze nummers daarna enorm afplatten.

0,5
Begint erg mainstream te worden. Misschien veroorzaakt door de erg vlakke, op een stadionpubliek gerichte productei. Gemiste kans?