menu

Agnes Obel - Philharmonics (2010)

mijn stem
3,84 (448)
448 stemmen

Denemarken
Pop / Folk
Label: [PIAS]

 1. Falling, Catching (1:35)
 2. Riverside (3:50)
 3. Brother Sparrow (4:00)
 4. Just So (3:37)
 5. Beast (3:52)
 6. Louretta (2:08)
 7. Avenue (4:09)
 8. Philharmonics (3:35)
 9. Close Watch (4:05)
 10. Wallflower (2:28)
 11. Over the Hill (2:51)
 12. On Powdered Ground (4:10)
 13. Katie Cruel * (2:59)
 14. Smoke & Mirrors [Live] * (3:40)
 15. Katie Cruel [Live] * (4:47)
 16. Sons & Daughters [Live] * (4:31)
 17. Louretta [Live] * (3:20)
 18. Philharmonics [Live] * (4:01)
 19. Close Watch [Live] * (5:02)
 20. Avenue [Instrumental] * (4:05)
 21. Riverside [Instrumental] * (3:47)
 22. Brother Sparrow [Instrumental] * (3:57)
 23. Just So [Instrumental] * (3:32)
 24. On Powdered Ground [Instrumental] * (4:06)
toon 12 bonustracks
totale tijdsduur: 40:20 (1:28:07)
zoeken in:
avatar van Co Jackso
3,0
Ik moet helaas concluderen dat dit debuutalbum van Agnes Obel nogal tegenvalt. En dat terwijl dit soort muziek mij doorgaans goed ligt en de verwachtingen dus hooggespannen waren. Waar het exact aan ligt is moeilijk aan te wijzen, maar het belangrijkste is dat haar muziek op dit album mij niet kan ontroeren. Het kabbelt voort, zonder mij echt te raken en eerlijk gezegd frustreert mij dat een beetje. Alleen bij Close Watch is het wel raak, maar ondertussen zijn de meeste nummers dan al langsgekomen. Ik verwacht nog wel wat van Agnes Obel in de toekomst, maar Philharmonics is voor mij geen voltreffer.

avatar van Madjack71
Der kan toch wat mij betreft wel een halfje af. Blijft mooie muziek, maar de spanningsboog kan het niet vasthouden de volledige 40 minuten.

Banjo024
Het is weer herfst, en dan komt deze plaat zo goed tot z'n recht...

avatar van pejo
4,0
Weer eens beluisterd, meesterwerk.

avatar van Broem
3,5
Ik heb dit album al vanaf de release en is op het stapeltje komen te liggen van albums die me niet meteen weten te raken. Wachtend op een herkansing dus. Na een lange pauze (en wat meer tijd vanwege m'n vakantie) vandaag maar weer eens opgezet. Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Mooie stem heeft deze Agnes en de productie klinkt uitermate verzorgd. Kan me zomaar voorstellen dat je hier echt helemaal weg van bent. Dit geldt voor mij in mindere mate. Je hoort de potentie maar het album gaat me vervelen als ik enkele nummers heb gehoord. Terug op het stapeltje, volgend jaar nog maar n keer. Wie weet.

avatar van Rarara
4,0
ik heb deze dame tegelijk met Sóley ontdekt en ik ben euforisch over beiden. Wat een muziek om deze sombere dagen te kleuren. heerlijk.

Banjo024
Ik las ergens dat ze het nieuwe album aan het mixen is op het moment... Ontzettend benieuwd naar de opvolger van dit prachtige debut.

Electro_
Ik heb een zwak voor dit soort vrouwen over het algemeen, maar Agnes Obel is het net niet voor mij. Het komt een beetje ongeloofwaardig en plat op me over, het kan door de ietwat cliché-melodieën komen, het deinst een beetje heen en weer en ik geloof het allemaal wel. "Philharmonics" (het nummer) bevalt me het best, de rest valt tegen. Benieuwd hoe ze zich in de toekomst zal ontwikkelen.

riverside blijft hemels

avatar van chevy93
4,0
Indrukwekkend album dat geen seconde te lang duurt. Schitterend hoe de folk vermengd is met allerlei klassieke muziek. Het openingsnummer (gelijk ook mijn favoriet) zet gelijk de toon.

avatar van Svendra
2,5
Van tevoren dacht ik dat dit bij me zou kunnen passen, maar het pakt anders uit. De melodietjes zijn kinderlijk eenvoudig. Soms werkt dat maar in dit geval ga ik me eraan storen. En ik ben het met Electro eens dat het wat minder geloofwaardig overkomt.

avatar van AOVV
3,5
Mooi debuut van Agnes Obel, die naar eigen zeggen geïnspireerd wordt door onder andere Debussy en Jan Johansson, en dat is er ook wel aan te horen. De eerste keer dat ik dit hoorde, was ik meteen razend enthousiast, dat is nu echter wel wat getemperd. Ik ben er nog steeds niet rouwig om dat ik dit album heb gekocht op CD, maar het gaat allemaal wat op elkaar lijken, en niet ieder nummer is even sterk. Benieuwd wat de opvolger met mij gaat doen..

3,5 sterren

avatar van Minneapolis
3,0
Ik leer haar albums in omgekeerde volgorde kennen.
Aventine ken ik al, en vind ik erg mooi (al stort het op het eind na nummer 7 wat in).

Misschien is wat meer een groeiplaat, of kan het zijn dat dit album wat saaier klinkt dan de opvolger?

avatar van steve harris
4,5
onder de indruk van lowlands 2011, erg mooi !!

avatar van Supersid
4,0
Ook ik heb een beetje een "net niet geweldig" gevoel bij dit album, al is Riverside een fantastisch nummer...

avatar van Boermetkiespijn
2,5
Dit album ben ik gaan luisteren door "Brother Sparrow", die ik voor het eerst hoorde in een reclame.
Toegankelijk, prettig om naar te luisteren. Jullie kritiek dat het "niet echt raakt" is natuurlijk persoonlijk. Toch kan ik het wel begrijpen, misschien heeft het iets te maken met haar 'nonchalante' manier van zingen. Hoe het ook zij, ik heb deze plaat geluisterd zonder het doel spontaan in tranen uit te barsten, en ik vond het veertig fijne minuten.

Mijn favoriet op deze plaat blijft "Brother Sparrow", hoewel ik wel in twijfel werd gebracht door "Wallflower". De rest vond ik eigenlijk allemaal toch iets minder. Daarom 2,5*

avatar van Leptop
3,5
Broem schreef:
Ik heb dit album al vanaf de release en is op het stapeltje komen te liggen van albums die me niet meteen weten te raken. Wachtend op een herkansing dus. Na een lange pauze (en wat meer tijd vanwege m'n vakantie) vandaag maar weer eens opgezet. Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Mooie stem heeft deze Agnes en de productie klinkt uitermate verzorgd. Kan me zomaar voorstellen dat je hier echt helemaal weg van bent. Dit geldt voor mij in mindere mate. Je hoort de potentie maar het album gaat me vervelen als ik enkele nummers heb gehoord. Terug op het stapeltje, volgend jaar nog maar n keer. Wie weet.


Deel je mening Broem. Zeker niet slecht maar soms wat braafjes. Haar laatste album vind ik beter.

Bombus
Verdorie dit album is alweer acht jaar oud.. Agnes Obel blijkt niet zo'n behoefte te hebben om over een nacht ijs te gaan en blijft mondjesmaat albums uitbrengen, maar ze zijn allemaal wonderschoon. Opvolgers Aventine en Citizen of Glass klinken meer volwassen en dreigend, terwijl op Philharmonics nog wat speelse momenten te vinden zijn. Falling Catching, Riverside, titelnummer en Close Watch blijven betoveren.

avatar van jordidj1
4,0
Wow, dit is niet direct muziek wat in mijn straatje past, maar dit is echt prachtig.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:50 uur

geplaatst: vandaag om 06:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.