Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
Ga jij lekker je oren verpesten met Iron Maiden joh.

herman schreef:
Ga jij lekker je oren verpesten met Iron Maiden joh.

Leroy's tijd komt nog wel. We zijn allemaal jong geweest

avatar van Zwammer
Dit is echt een typische winterplaat. In de zomer weet het me niet te betoveren, terwijl ik er in de winter geen genoeg van kan krijgen. Aangezien het nu alweer koud aan het worden is, is het album m'n top 10 alweer binnengeschoven

Flipper schreef:

Leroy's tijd komt nog wel. We zijn allemaal jong geweest

Ohja, Sigur Ros is grote mensen-muziek, natuurlijk.

Ik denk dat Iron Maiden heel wat invloedrijker is geweest, en is, als heel Sigur Ros dat nu is. Maar dat kan mijn verkeerde kennis van zaken zijn, uiteraard.

Nagelschip schreef:

De mate van invloed heeft niets, maar dan ook niets met de kwaliteit van de muziek te maken.

avatar van Lukas
Flipper schreef:

Jouw antwoord onderstreept dat alleen maar.

Ehh... wel eens naar de top 10 van meneer Nagelschip gekeken. Dat vind ik dan weer behoorlijk afbreuk doen aan de maten van onderstreperigheid van zijn antwoord

Lukas schreef:

'Point taken'

Maar Nagelschip is alweer 5 jaar ouder dan Leroy

avatar van Nagelschip
Flipper; Dan zitten we hier niet op 1 lijn. Mate van invloed dat een artiest uitoefent, uit kan oefenen, of uit heeft geoefend, is wel degelijk te meten uit de kwaliteit van de muziek. Uitzonderingen daargelaten.

Ik kan overigens nog steeds naar Sigur Ros luisteren - denk met plezier terug naar het concert dat ik ooit van ze zag. Maar het doet me niet zoveel meer...

"Enne ja, 'grote mensen muziek' daar zit wel wat in omdat je, naarmate je ouder wordt, toch meer open staat voor andere muziek. Jouw antwoord onderstreept dat alleen maar."

Dat is niet waar. Mijn broertje is 10 jaar en speelt viool.
Daarentegen, hier om de hoek woont een vent die sinds ik hier woon [18 jaar] volgens mij alleen maar Frans Bauer heeft geluisterd. [Ik weet het, dat kan niet. Maar aanvaard mijn excuses in mijn total lack in kennis van Nederlandse [volks?]muziek].

Lukas; Wat bedoel je? Is het vreemd als ik je zinnen niet begrijp?

Lukas bedoelt denk ik dat je openstaat voor andere muziek, terwijl je nog vrij jong bent.

En Iron Maiden zal vast invloedrijker zijn geweest, maar vanuit mijn beleving zijn ze meer camp dan de Scissor Sisters.

avatar van Nagelschip
Sorry, af en toe heb ik het idee dat ik zelfs mijn eigen taal niet de baas ben.

Meer camp dan de Scissor Sisters? Nu weet ik dat die laatste een groep muzikanten is [toch?], maar de zin zelf zegt mij wederom weer vrij weinig, ha ha.

Als toevoeging, ach, opnieuw een eindeloze discussie. Mijn punt; Iron Maiden doet mij op een bepaald vlak veel meer dan Sigur Ros. Terwijl ik beide vrijwel niet luister. Maar dat komt wellicht doordat ik vrij veel waarde hecht aan de manier waarop een artiest zijn jaren door komt.

Trouwens, Untitled #8 [volgens mij dit album??] was, toen ik dit live zag, een van de beste live-belevingen die ik toen ervaarde. Die drums in dat nummer waren [zijn] geweldig.

Uitzonderingen daargelaten.

En die bevestigen de regel toch ......................

Terug bij Sigur Rós, jammer genoeg (nog) niet live gezien.

Nagelschip schreef:
Sorry, af en toe heb ik het idee dat ik zelfs mijn eigen taal niet de baas ben.

Ik moet onbedoeld altijd lachen om Iron Maiden. Ik kan de muziek niet echt serieus nemen.

Dat maakt mij dan weer vrij weinig uit.

Helemaal mee eens. Weergaloos slotstuk.

Laurora
Deze wordt echt per luisterbeurt mooier, dit zullen altijd 5 sterren blijven

avatar van mstb
Nadat ik hun album Takk al geweldig vond kost ik deze toch niet laten links liggen? Weer een superplaats van deze Ijslands groep. 4 sterren erbij omdat ik Takk juist dat tikkeltje beter vind dan dit, maar eigelijk zijn zowel Takk als ( ) 2 steengoede cd's die Sigur Ros gemaakt heeft.

Feeder
Ik ben er eigenlijk nog steeds niet uit wat nu het beste album van sigur ros is...

Voor mij komt ook Von in de aanmerking.

Berzerker
Tot nu toe vind ik er eigenlijk niet veel aan, heb 'm nu een paar keer gedraaid en ik vind 'm toch wat makjes, terwijl ik dingen als hlidskjálf (wat ook erg rustig is) wel kan waarderen verveelt mij dit gewoon.

Mss moet ik er ook nog ff inkomen, maar tot nu toe tenminste 2,5*

Berzerker schreef:

Mss moet ik er ook nog ff inkomen, maar tot nu toe tenminste 2,5*

of een tijdje wegleggen en daarna weer intensief gaan luisteren

leroy* schreef:
OMG dit is nog te saai voor slaapliedjes

dan heb je ook een saai leven als je hiervan gaat slapen neem ik aan

avatar van japieee
Ik heb deze plaat laatst opgepikt bij Van Leest, omdat ik erg onder de indruk ben van Agaetis Byrjun. Ik moet zeggen dat ik niet echt de tijd heb gehad om het een eerlijke kans te geven, maar het klinkt tot nu iets minder dan zijn voorganger. Dat kan natuurlijk veranderen naarmate ik het vaker luister.

Ik ga er dan ook nog geen waardering aanhangen, dat is oneerlijk voor het gemiddelde.

avatar van Hans Brouwer
Ik kende Sigur Ros niet en ik geloof dat ik ze verder ook niet wil kennen. Ik heb gisteren dit album "( )" en het album "Von" beluisterd. Wat ongeloofelijk saai . Niet aan mij besteed .

Hans Brouwer schreef:

dat Sigur Ros niet aan je besteed is kan gebeuren, maar saai is het in ieder geval niet, dan zul je echt beter moeten luisteren

Hans Brouwer schreef:

Dat je 'Von' saai vind, kan ik me nog iets van voorstellen, maar '()' saai ??? Alles behalve dan dat !!

Moet ik Voltazy ook volledig gelijk geven. Geen muziek voor één luisterbeurt.

Hans, unieke muziek om de ochtendspits langs je heen te laten gaan. Maar dat je het niets aan zou vinden kon ik je wel zo vertellen, omdat je 'Spirit of Eden' ook al saai vindt.
Ja, dan vind je dit supersaai.

Ik noem het 'haunting ambient'. Zeer spannende kippevel muziek.

Relax
Is dit nou een nadenk album ? dat je die muziek hoord en gaat nadenken of emotioneel voelen ?
Of is alleen die clip zo en de rest van het album .. gewoon rock ?

Relax schreef:
Of is alleen die clip zo en de rest van het album .. gewoon rock ?

je hoeft er niet bij na te denken.
je moet het ondergaan, je mee laten voeren en geconcentreerd luisteren om het daarna te kunnen voelen.

Mad Dog
Dit is muziek waar je heel moeilijk bij moet kijken onder het mom van "kijk mij nu eens intelligent zitten te wezen".

avatar van Hans Brouwer
Mad Dog schreef:
Precies. Omdat ik maar "een eenvoudig Hansje" ben, die graag "grappend en grollend" door het leven ga, is deze "intellligente" muziek niet aan mij besteed. Maar maakt U zich vooral niet ongerust, ik krijg er geen "minderwaardigheidscomplex" van .

glukkig maar

Relax

Ey dat doe ik heel vaak op school, deze plaat moet ik nu hebben
(ik ben serieus)

Mad Dog
Relax schreef:

Ey dat doe ik heel vaak op school, deze plaat moet ik nu hebben
(ik ben serieus)

Dan is dit inderdaad en eh... aanrader, zullen we maar zeggen.....

Mad Dog schreef:

Dan is dit inderdaad en eh... aanrader, zullen we maar zeggen.....

hij heet niet voor niks relax

ik heb dit album overigens ook veel mee naar school en ik doe niet voor niks v6