Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
avatar van Chameleon Day
Rhythm & Poetry schreef:
De komende dagen zal ik naast Neil Young ook mijn aandacht op Sigur Rós vestigen.

Goed bezig R&P

(en succes morgen )

Rhythm & Poetry schreef:
Het zijn vaak de fenomenale drumpartijen die het voor mij doen, de sfeer die alleen al door de instrumentatie neer wordt gezet is groots.

Heerlijk he?

Gallow
Helaas zit het weer niet echt mee voor je R&P , met dit broeikaseffect in huis zet ik voor een tijdje geen Sigur Ros meer op.

In de winter is (vooral) deze plaat echt om bij weg te dromen. Probeer vooral hun nieuwste album, die is een stuk meer zomers.

avatar van misorabi
deze shit is het hele jaar door enorm vet vind ik,

je moet deze muziek trouwens eens luisteren in een scandinavisch land, dan komt de muziek (had dik het idee) nog beter tot zn recht met al die mooie landschappen daar

avatar van Rhythm & Poetry
Gallow schreef:

Voor nu dan 4* en in de winter kans op verhoging .

lowriderluuk
Rhythm & Poetry schreef:

Voor nu dan 4* en in de winter kans op verhoging .

Inderdaad winterse muziek

avatar van Joren999
Ik ben met Sigur Rós begonnen met dit album, en eigenlijk vond ik het meteen erg goed xD. Ik had helemaal geen last van een moeilijke plaat oid.

avatar van stef212
Dit is echt de beste van Sigur Rós, met de heerlijke filosofie die luidt als volgt: De luisteraar moet zelf maar een titel geven aan de liedjes en het album. Deze filosofie is weer één van de hersenkronkels van de gekke IJslanders.

Prachtige muziek waarop je kan wegdromen, denkend aan de Scandinavische Hooglanden, kortom heerlijke plaat. 5*

avatar van Nakur
Het is een leuk, origineel en misschien kunstzinnig idee, een filosofie kun je dat niet noemen

avatar van stef212
Nakur schreef:

Zo zeiden de mannen van Sigur Rós het letterlijk zelf

Joren999 schreef:

Mijn eerste album van Sigur Ros was de laatste en dan is dit album toch wel ff wennen. Vandaag heb ik hem ontvangen en valt het niet mee om erin te komen, vooral de eerste 2 nummers had ik moeite mee.
Vooral Untitled 3 en 8 grepen mij wel meteen.
Ik ga hem eerst nog een paar keer beluisteren voordat ik een defintief oordeel vel.

avatar van Sven Vermant
Nu ik het album een keer of 6 heb beluisterd ben ik alle nummers inmiddels gaan waarderen.
Een juweeltje van Sigur Ros.

Voorlopig 4* met kans op meer.

m3LL3
Na even op Last.fm gekeken te hebben bleek dat ik nummer 8 slechts één keer heb gehaald. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de vele repetetieve delen samen met de uitgestrekte composities trek ik slecht.

Ik heb de plaat nog eens opgezet en op dit moment bevalt hij me wel. Maar of ik nummer 8 ga halen?... Ik denk het niet

Hoe kan je nou zo'n hoge stem geven aan een plaat die je bijna niet uit kan luisteren?

Ik zou nummer 8 toch maar wat vaker luisteren, toch wel het hoogtepunt van dit album (kijk ook maar bij de statistieken hier: veruit het populairste nummer (meer dan twee keer zoveel aangevinkt als de runner-up).

m3LL3 schreef:

Volgens jou Last.fm heb je 9 keer nummer 2 gehaald, maar maar 8 keer nummer 1

m3LL3

De muziek zit goed in elkaar, is origineel en het heeft iets (de redenen waarom ik er ook zo af en toe naar teruggrijp). Ik vind het ook geen straf om er even naar te luisteren, maar na een paar nummers heb ik er meestal geen zin meer in

En nu ga ik hem echt eens afluisteren

avatar van Omsk
Je mág ook wel gewoon nummer acht los opzetten. Serieus, het loont. En het is een goede manier om into de rest van de muziek te raken.

avatar van misorabi
ik luister nummer 8, wat ik bij de rest van de nummers nooit doe, best vaak apart. maar vind dat dan ook wel hum beste nummer ever

m3LL3
Ik heb er een paar keer aandachtig naar geluisterd, en ik doe er nog een halfje bij Mijn kritiek blijft nog steeds wel, maar ik snap wel beter wat er nou zo goed is aan dit album. En daar komt bij dat je op een gegeven moment bepaalde stukken even af móet spelen omdat je het in je hoofd hebt. Ik denk dat mijn favoriet Untitled 4 is

Sven Vermant schreef:
Een juweeltje van Sigur Ros.

Voorlopig 4* met kans op meer.

Heb de CD nu een paar weken in bezit en begin verslingerd te raken aan Sigur Ros iets wat ik niet had gedacht na de eerste keer dat ik ze hoorde. Mijn muzikale horizon is wederom verbreed.
Ik doe er een halfje bij voor dit topalbum.

avatar van TheVoxyn
Net de LP besteld. Geweldig album, staat dan ook op #2 in mijn top 10.

avatar van Hendrix4live
Vond hun vorige album net iets mooier. Dat album pakte mij bij elk nummer dit album bij bijna alles .

avatar van Kill_illuminati
Ik heb het album na maanden dan toch aangeschaft.

Goede keus

avatar van RensZ
Ik ben gisteren weer in slaap gevallen met Popplagið in mijn oren, wat een fijne muziek toch, alles valt van je af.

avatar van THEMARSVOLTA
Hm, de meeste worden weer wakker bij Popplagið, vooral diegene die het album niks vinden, maar jij valt er bij in slaap, zie ik bijna als iets negatiefs.

avatar van RensZ
Je zou het inderdaad als iets negatiefs kunnen zien, maar het teken dat ik in slaap val met muziek in me oren geeft aan dat ik er naar kan luisteren totdat in slaap val na een vermoeide week. Met muziek wat ik niet kan waarderen en met harde psycho rock is zal dat niet gaan.

Je zou het als iets negatiefs kunnen zien, maar zo is het niet, dit album geef ik nog steeds de hoogste rating en een plek in mijn top 3 (die ik overigens nog moet maken).

avatar van Pinsnider
Iemand had het hierboven al even over fenomenale drumpartijen. Anderen hadden het over wakker worden bij Popplagið:
In technische zin valt het vast allemaal wel mee, mat wat zijn die roffels naar de climax toe en dat tegendraadse ritme magistraal. Ik heb nu die nieuwe geremasterde lp-versie aanstaan en het knalt werkelijk de boksen uit. Hoe kun je hier nu bij in slaap vallen... Bovenaards!!!!!

Lukk0
De dagen beginnen toch al weer merkbaar korter, donkerder en guurder te worden en ik zet Sigur Rós maar weer eens een keer op. Ditmaal niet mijn favoriet Takk..., maar het oudere ( ), dat door velen op Musicmeter op handen gedragen wordt. En man, man, man, wat is dit in het schemerduister toch een fantastische belevenis, wat een album om aan te zetten, achterover te leunen en over je heen te laten komen waarbij je dan even volledig van de wereld bent. Van de eerste buitenaards mooie en rustgevende tonen van Vaka tot aan de als post-rock aandoende climax van Popplagið zuigt dit album me op en laat me pas na ruim 70 minuten weer los. Het enige minpunt dat ik hier kan bedenken is het feit dat ik dit maar zo weinig kan luisteren, als ik dat eenmaal gedaan heb, heb ik er meestal ook weer een poosje genoeg van. Desondanks ben ik nu wel serieus aan het twijfelen of dit album toch niet die maximale vijf sterren waard is...

avatar van king_pin
Vandaag in een lange treinreis weer opgezet en kan alleen maar opnieuw concluderen dat dit het allermooiste stuk muziek is dat ik ken!