Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
avatar van RensZ
Dat geloof ik maar al te graag ja .

avatar van stef212
YouTube - (HD) Sigur Rós | Untitled #8 (Live Video) (Full Version) => Voor alle liefhebbers van deze plaat. Eén van de meest verbluffende songs ooit, zeker live.

avatar van jacobz
_o_ naar mijn idee het beste nummer aller tijden. (samen met Vaka)

avatar van Eveningguard
De beste climax uit de muziekgeschiedenis is live nog mooier.

avatar van Teunnis
stef212 schreef:

...

...

Dat mag zeker wel een van de grootste climaxen in de hele muziekgeschiedenis genoemd worden. En zeker de grootste in de popmuziek. Ik had al gehoord dat Popplagið live het hoogtepunt van Sigur Rós is, maar ik heb nog nooit echte goede beelden/geluiden ervan gezien/gehoord. In combinatie met de special effects een van de mooiste 14 minuten en 56 seconden in mijn muziekluistercarrière.

Mijn mooiste live-moment tot nu toe is overigens Jónsi met Grow Till Tall en zeker na deze beelden vind ik het heel erg jammer dat ik Sigur Rós niet een paar jaar eerder ontdekte of in 2008 naar Lowlands ben gegaan. Maar ik mag toch wel verwachten dat Sigur Rós nog wel vaker gaat optreden en dit nummer gaat spelen.

avatar van Leeds
stef212 schreef:

Dit is werkelijk verbluffend, meesterlijk. Puur schouwspel.

avatar van RensZ
Het lijkt wel alsof jullie die climax live nog nooit hebben gehoord of gezien? Het is inderdaad fenomenaal en eigenlijk schieten woorden tekort om de genialiteit en de klasse daarvan te beschrijven, zo goed is het. Grow Till Tall komt er wat mij betreft live heel erg dicht bij in de buurt hoor.

avatar van Pinsnider
Mja, is inderdaad wel een aardig mopje muziek ja....

Posts over gecastreerde smurfen en wat dies meer zij verwijderd.

Fantastisch filmpje trouwens (al heb ik ook gewoon de DVD thuis). Untitled #8 live horen is indirect ook de reden dat dit album bij mij op 1 staat.

avatar van Eveningguard
Geloof dat er niet veel betere live optredens bestaan dan die van het YouTube filmpje.

avatar van hoi123
Oef...

Uit nieuwsgierigheid ook maar even het filmpje bekeken. Echt niet met woorden te beschrijven.

avatar van Joren999
Je gaat toch niet zeggen dat je die nog niet kent

Snel naar de winkel om Heima te kopen!

Eveningguard schreef:

Jawel hoor. Ik was er bij eentje (van Sigur Ros).

avatar van jellecomicgek72
Kan niks anders geven dan een 5* Na een aantal keer luisteren sloeg deze plaat in als een bom bij mij. Vooral Untiteld 8 Die opbouw naar die climax toe is echt briljant. Effe kijken hoe ik deze plaat in m'n top 10 kan krijgen.

avatar van perrospicados
Mijn eerste kennismaking met Sigur Ros. Wat een bijzonder album. Mijn vriendin wordt er stapelgek van (zegt ze) maar dat mag de pret niet drukken

avatar van Eveningguard
Zeker weer het hoge stemmetje van Jonsi.

perrospicados schreef:

iemand met anouar brahem in z'n top 10
opvallend dat er voor de rest weinig ecm in je stemlijsten te vinden

Milestones
Joren999 schreef:
Snel naar de winkel om Heima te kopen!

Verplicht voer voor fans, prachtige documentaire. Wilde eigenlijk daarna gelijk boeken voor IJsland ondanks het faillissement.

Milestones schreef:

boeken over IJsland zijn goedkoper

avatar van michaelSOAD
Is dit album nog gewoon te koop? Ik kan hem nergens vinden Heima heb ik gelukkig wel kunnen vinden.

avatar van andnino
Bij cdwow, bol.com en cosmox is 'ie in ieder geval gewoon te koop

Of kijk even op Amazon.

avatar van niels94
Of in een heleboel platenzaken. Deze CD is in principe gewoon vrij makkelijk te krijgen.

niels94 schreef:

idd, bijna elke mogelijke platenzaak met mainstream pop/rock heeft dit album voor 6/7 euro liggen.
tegenwoordig echter wel in een lelijk kartonnetje, ik ben blij dat ik dit album al iets van 6 jaar heb liggen in een plastic doosje.

avatar van Eveningguard
Heb 'm van Amazon ook in een plasticje gekregen, alleen was hij wel flink beschadigd.

voltazy
lekker om iemand anders dan te adviseren op amazon te kijken

avatar van Eveningguard
Denk niet dat ze allemaal zo zijn.

avatar van michaelSOAD
Bedankt voor de tips.
Ik ga het maar eens via internet proberen inderdaad, nog nooit geprobeerd (op een of andere manier vind ik het leuker om een cd-winkel binnen te lopen en te neuzen of ze daadwerkelijk de platen hebben die je zoekt). Jammer genoeg woon ik nergens in de buurt waar een fatsoenlijke platenzaak is.

Ik ben benieuwd of alle nummers van dit album zo goed zijn als untitled 8.

michaelSOAD schreef:

Ik ben benieuwd of alle nummers van dit album zo goed zijn als untitled 8.

dan zal ik niks verklappen

avatar van prodi9y9
gewoon bol.com (en takk / aegatis byrjun meebestellen).

nummer 8 is van ongekende klasse, maar de rest is ook top! zeker nummer 4