Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
avatar van oceanvolta
michaelSOAD schreef:
Is dit album nog gewoon te koop? Ik kan hem nergens vinden Heima heb ik gelukkig wel kunnen vinden.

In Sounds te Delft zie ik regelmatig het hele Sigur Ros repertoire voor €7,99 pers stuk liggen.

Bada Bing!
Erg mooi album. Helemaal perfect voor deze tijd van het jaar. Ook een perfect album om te draaien voor het slapen gaan. Het is toch een vrij dromerig geheel. Ik draai het album niet te vaak, maar als ik hem opzet is het elke keer weer zwaar genieten. Top album.

avatar van Motdattan
1000ste stem.

Popplagið is echt prachtig. Niet normaal hoe mooi. Vaka ook, geweldig album.

avatar van king_pin
Bada Bing! schreef:

Dit vind ik nou juist het enige SR album dat niet geschikt is om mee te slapen, veels te zware melancholische sfeer om fijn in slaap mee te vallen.

avatar van Eveningguard
Ik kan hier anders prima bij weg dromen, met beelden van uitgestrekte bergen voor me.

avatar van Bardt1980
Eveningguard schreef:

...en na verloop van tijd uitbarstende vulkanen waar je moet uitkijken dat je niet wordt geraakt door een van de neerkomende brokstukken lava.

avatar van Eveningguard
Dan ben ik zo diep in trance dat ik dat niet merk.

Bardt1980 schreef:

Dat is doorgaans dan ook het moment dat ik weer wakker schrik van de muziek

avatar van -SprayIt-
Gisteren in de bus na een verdrietige dag de gehele plaat afgedraaid in 1 kille, hartverwarmende en emotionele luisterbeurt. Alsof de tijd stilstond en het einde der tijden naderde. Klinkt misschien vreemd, maar zo zou het toch ongeveer moeten klinken wanneer de hemelpoort zich opent. Ik betwijfel of dit ooit zal gebeuren trouwens, maar ik heb in ieder geval de pracht ervan mogen benaderen door dit album te luisteren. Dit is muziek waarbij ik liever niet denk aan het feit dat het gemaakt is door mensen, Jonsi en kornuiten zijn bij mij bekend, ik heb meerdere optredens bezocht. De muziek staat zo op zichzelf dat ik deze muziek liever niet beluister als: dit is van dezelfde man die Go heeft gemaakt bijvoorbeeld. Dit album overstijgt op sommige momenten muziek in alle vormen, al is het, als je niet in de goede bui bent, misschien het laatste wat je op zult zetten. Een welverdiende 5*.

oceanvolta schreef:

Hmm, ik heb gister in de Sounds in Tilburg Takk gekocht voor 10 euro. Med sud í eyrum hadden ze ook voor 10 euro, de rest hadden ze daar niet. De man achter de kassa zei dat dat kwam doordat 'ie 20 euro kostte... Helaas is het prijsvoordeel dat ik in Delft zou hebben alweer weg als ik daarheen ga...

avatar van oceanvolta
Dit is de webshop van Sounds te Delft. Ze zijn nog iets in prijs gedaald zie ik.

Hartstikke bedankt! Heb net maar meteen Svigaplatan en Agaetis Byrjun besteld

Is wel apart dat er in verschillende vestigingen van de Sounds verschillende prijzen gelden... En nog heel erg verschillende prijzen ook, ik heb nu twee albums (inclusief verzendkosten) voor nog geen zestien euro, met het treinkaartje erbij kostten Takk en Med sud í eyrum dertig euro... Maar goed. Bedankt!

Dit moet wel veruit de saaiste cd zijn die ik in m'n bezit heb. Ik zet dit altijd op als ik moeite heb in slaap te vallen

Koetje83
Saai? Je kan wel merken dat je het album nooit hebt afgeluisterd. Dan mag je ook niet stemmen geloof ik

avatar van jellecomicgek72
Naja kan wel begrijpen dat mensen dit saaie muziek vinden. De nummers zijn dan ook ontzettend traag en het is nogal een moeilijke plaat om te verwerken, laat ik het zo zeggen: ik zet dit niet vaak op. Het is ook de hele tijd dezelfde vibe in de nummers waardoor mensen dit snel saai gaan vinden. Meestal draai ik () op dagen als ik echt ontzettend brak ben. De hele plaat achter elkaar. Heb ook totaal geen moeite gehad met het beluisteren van deze plaat. Kon hem vanaf de 1ste luisterbeurt al goed appreciëren.

avatar van Deren Bliksem
Ja, ik kan het inderdaad ook wel begrijpen. Dit is zo'n album - eigenlijk zo'n band- die je gelijk moet pakken en anders wordt je volgens mij nooit gegrepen door hun muziek.

Maar saai wordt het nooit imo.

Stijn_Slayer
Nee hoor. Ik had er eerst (pakweg drie jaar geleden) niet zo veel mee, maar ik ben deze groep steeds meer gaan waarderen.

Bij Takk kan ik dat wel begrijpen, dat je er in één of misschien hoogstens twee of drie keer door gegrepen moet worden. Bij Agaetis Byrjun, en ook bij deze, valt dat wel mee. Daar kan het langer duren voordat je alles snapt en waardeert.
Maar ergens is dat ook wel leuk...

avatar van Bardt1980
Inderdaad, het is muziek van het moment vind ik. Het pakte mij ook pas in de juiste gemoedstoestand op je juiste plek in de juiste omgeving. Maar wanneer het je eenmaal pakt dan laat het je niet meer los. Het is wel muziek die voor mij zijn kracht behoudt wanneer je het album pas draait wanneer je er echt zin in hebt.

Dit is alleen al 5* waard door untitled 8, niet meer woorden aan vuil maken.

voltazy
met dat laatste bevestig je wel je naam.

voltazy schreef:
met dat laatste bevestig je wel je naam.

Sommige dingen in het leven hebben zulke schoonheid dat woorden tekort schieten,
expressiviteit ligt in muziek. Niet in woorden.
(Op enkele uitzonderingen na: Roger Waters, Aaron Stainthorpe, verschillende dichters e.e.a)

voltazy
Ongeinspireerd schreef:

expressiviteit ligt in muziek. Niet in woorden.

het was een grapje hoor

avatar van stef212
Sfeerverslag van deze plaat op Skyline » Sigur Rós – ( ) - tinyurl.com !

avatar van michaelSOAD
Echt een geweldig mooi album! Maar ik heb één vraagje: Hoort Untitled 4 zo plotseling te stoppen en daarna ongeveer een halve minuut stilte? Ik vind het namelijk niet echt mooi klinken, dus ik twijfel of het de bedoeling is.

avatar van Maiky
Nou, het nummer zelf duurt zo'n 7 minuten, plus de halve minuut stilte. Dus, ja, dat is inderdaad de bedoeling. Ik vind overigens niet dat 'ie plotseling stopt

avatar van Gloeilamp
Prachtig album!
Een verdiend plekje in mijn Top 10

Maiky schreef:

Ik ben 't met Michael eens: op het eind van dat nummer ademt de zanger nog even gauw in en wekt de indruk dat er nog een zinnetje komt, maar dan is het nummer ineens afgelopen. Vind het ook maar een rare overgang.