Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Rhythm & Poetry
Pusha T niet te vergeten. Ik vind Rae zijn bijdrage het minste, maar nog net tof genoeg om door mij tof genoeg bevonden te worden (het duurt ook maar kort dus ik stoor me er in ieder geval niet aan).

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Rhythm & Poetry schreef:
Zullen we stoppen met dit album een hype te noemen? Willen de kinders die dit album een hype noemen even de betekenis van het woord hype opzoeken? Leo Beenhakker en ik worden er namelijk een beetje moe van.

Sorrie een massaal overgewaardeerd album.

avatar van Elohim
Mijn woordenboek zegt bij hype: Een plotselinge rage rond een zaak of persoon. Ik denk zelf dat er voor beide kanten wel wat te zeggen is, hype of geen hype.

avatar van Robbie Keane
MJ_DA_MAN schreef:
Uh, nee; dat zelfs Jay-Z, Rick Ross en Nicki Minaj Rae pwnen zegt genoeg.

Ik vind van niet.
Ik typte trouwens ook duidelijk: Ik vind, je citeert het nog.
Maargoed meningsverschillen zijn niet erg.
Jay-Z vond ik ook een sterke verse hebben, maar hij speelde daar in mijn ogen, let op, in mijn ogen, te sterk leentjesbuur bij RA Rugged Man.

Dwangbuis schreef:
Na een paar luisterbeurten blijf ik met hetzelfde gevoel zitten: in My Beautiful Dark Twisted Fantasy zit zoveel ego van Kanye West dat er weinig plaats overblijft voor goede muziek. Heel vreemd album.

Kijk iets wat ik wel dacht maar niet zei!

AM(0therf*ckin)EM

avatar van Chuck Taylor
Ik zou bijna een heel lage stem op dit album willen geven opdat hij een lager gemiddelde heeft als Kanye's beste album..

avatar van niels94
Maar dat zou niets te maken hebben met wat je echt van dit album vind en dus slaat het nergens op.

avatar van vork666
Vind er niet veel aan. Het is niet de overgeproduceerde rotzooi die ik stiekem toch wel verwacht had, maar echt boeien kan het me ook niet.

avatar van Yamato
Elohim schreef:

Precies, hier is niet plotseling aan te noemen. Kanye was al tijden in de media en natuurlijk is dat nu versterkt maar dat lijkt me niet minder dan normaal als je zo'n geweldig album uitbrengt.

avatar van Elohim
@yamato, om deze discussie houd ik het er maar op, voor beide kanten is wat te zeggen. Ik zou namelijk heel simpel kunnen verdedigen waarom dit wel plotseling is, maar heb ik eerlijk gezegd nu geen zin in. Misschien dat ik hier later op terug kom, omdat ik er dan wel zin in heb xD

avatar van UmindC
Hou er inderdaad maar over op, het gaat toch nergens over.

avatar van Teunnis
Ik denk eerder dat de hype er zit bij het loven van deze plaat, niet de plaat en Kanye West zelf. Ik doel daar dus bijv. op DWDD, die weer eens veel te overdreven moeten doen (wat overigens niet meer dan logisch is, want ze moeten hun items natuurlijk zo groot mogelijk maken om meer kijkers te trekken). Maar zoals al gezegd, deze discussie is redelijk zinloos, het gaat tenslotte om de inhoud van dit album, niet of het wel of geen hype is.

Duurt Runaway wel 9 minuten? Op youtube merk ik enkel clipjes van maximum 5:39. Wat ik overigens niet zo'n bijzonder nummer vind.

avatar van MJ_DA_MAN
9 minuten ja; de album-versie zul je niet snel vinden op YouTube gezien die vrij snel verwijderd worden i.v.m. rechten, je kent het wel.

en wat voegt het muzikaal nog toe? een outro ofzo?

avatar van music4life
Van sinterklaas gekregen!!! Beste Hip-Hop album van de 21e eeuw vind ik.

Rene1979
Deze kreeg ik ook, voor mijn verjaardag dan. Deze moest ik meer gaan luisteren van de gever.. Na nog een keer luisteren blijft mijn cijfer gehandhaafd maar is er een kans dat het een 3 wordt. Desondanks blijft dit het meest overschatte Hip Hop album van het jaar.. Maar goed dat kan ik me ook wel voorstellen omdat "commerciële" hip hop liefhebbers nou niet bepaald verwend worden met goede albums. "underground" daar in tegen des te meer. Vandaar dat dit album voor mij nooit meer dan een gemiddeld tussendoortje zal zijn.

avatar van GijsV
Toch maar met een halfje verhoogd. Het is echt een geniaal album!!

avatar van UmindC
music4life schreef:
Van sinterklaas gekregen!!!

Ik ook, de deluxe edition.

haveman
Rene1979 schreef:

In al je berichten komt steeds naar voren wat andere mensen van dit album vinden.

Mij persoonlijk intersseert het geen reet wat mijn buurman, Rolling Stone of de hele wereld van een album vinden.

avatar van woutorrmusic
Ik snap inderdaad ook niet waarom bij albums (zoals deze), altijd terug moet worden gevallen op 'commercieel' bla bla... Als ik alle muziek daarop zou moeten beoordelen zou ik de normale weg bewandelen, terwijl ik denk dat naast dat pad lopen, zorgt voor innovatie, en dus een nuchtere, persoonlijke kijk op muziek... Correct me if I'm wrong...

avatar van Elohim
Tsja, je kan alleen de woorden commercieel en underground lezen of gewoon de rest ook lezen en begrijpen wat hij bedoelt.

avatar van predator
Geniale cd, wat mij betreft de beste van 2010. Symfonische rock nieuwe stijl. Het is ook niet een cd, die je moet opzetten als je aan het stofzuigen bent, maar waar je echt voor moet gaan zitten.

Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen dit wat vindt, want het is geen doorsnee-muziek.

Vergo
Heel goeie producties, maar zo'n slechte rap die erop komt... Deze man moet dringend terug samen gaan werken met goede mc's.

Jay-Z op Monster is écht slecht, Kanye komt erg "zeurig" over als ie rapt en Nicki Minaj is ferm overroepen vind ik persoonlijk. Rick Ross & KiD CuDi zijn pijnlijk en Pusha T valt nog mee.

5* voor de producties, 2* voor de rap = 3,5* gemiddeld

Elohim schreef:

Dank je wel Elohim, users lezen niet. Mijn bericht was niet negatief naar anderen toe. Maar goed die twee users die reageren op mijn bericht zijn dermate kortzichtig, en verdiepen zich niet in het genre. Dat bewijzen ze door hun reactie. Lezen mannen lezen!

avatar van Yamato
Nouja, ik kan je bericht wel terug blijven lezen. Ik vind het nog steeds onwaarheden bevatten. Ik zou mezelf een commerciële Hip Hop liefhebber kunnen noemen in die zin dat ik commerciële Hip Hop soms best kan waarderen. Dit album bijvoorbeeld, of het debuut van The Game. Of het debuut van Kid Cudi. Aan de andere kant ben ik zeker ook te verwennen met een plaat van MF DOOM, Madvillain, GZA, Atmosphere, etc. Het klopt dus gewoon niet wat je zegt. Het is een mening en die mag je ook zeker hebben maar presenteer hem dan niet als een gegeven want dat roept reacties op.

Rene1979
Presenteer hem niet als gegeven. Ik bedoel, ik als meer underground liefhebber kan ook genieten van commerciële albums. We kunnen er niet omheen dat dit album commercieel is. De artiesten die jij noemt zijn weliswaar redelijk underground maar drijven wel aan de top en hebben allemaal een redelijk promotieteam, waardoor het door sijpelt naar een groter publiek. Ik ben best verwend dit jaar. Maar ik kan mij voorstellen dat als je alleen maar van commerciële hip hop houdt, of je weigert te verdiepen daarin, dat je dit dan een classic vindt. Dat is wat ik zeg en niet anders. Ik kan mij dus iets voorstellen!! en het is geen gegeven. Je ziet over het algemeen aan het stemgedrag dat de harde kern hip hop luisteraars dit geen hoog cijfer geven. Op MJ en R&P na. Dat is een gegeven. De mensen die zich weinig laten zien in de Hip Hop sectie en de " jonge " users stemmen meer hoge cijfers. Dus ja lees het hoe je het lezen wilt. Het is mijn M E N I N G!

haveman
Rene1979 schreef:

Ik zeg alleen dat ik in al jouw berichten bij dit album iets lees over wat andere mensen van dit album vinden.

Waarop jij mij aanspreekt als een user die kortzichtig is, zich niet verdiept in dit genre en die beter moet lezen.

Ik vind deze reactie echt niet gepast en verwacht dan ook een excuus.

haveman schreef:
Ik vind deze reactie echt niet gepast en verwacht dan ook een excuus.

Die zal je dan ergens anders moeten halen. Ik geef mijn mening op een gehyped album. Mijn liefde voor Hip Hop gaat ver. En ik vind het dan vervelend dat er artiesten zijn die bloed zweet en tranen in een album stoppen, en dat hun album waar de kwaliteit vanaf druipt, niet eens bekeken wordt door kortzichtige mensen die zeggen van Hip Hop te houden en dit dan als een classic bestempelen. Daarmee zeg ik dus niet dat je dit niet goed mag vinden.