Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

Behalve All Of The Light en de laatste 2 nummers, draai ik dit album echt helemaal kapot. Heerlijk album.

avatar van Booyo
Blame Game is echt een briljant nummer! Gelukkig weet Kanye weer positief te verassen, en is hij terug bij het niveau van zijn eerste twee albums.

avatar van Slow
Glacius schreef:

Vind je 'All Of The Lights' geen lekker nummer? Of teveel mainstream, want dat kan ik wel begrijpen.

Verder echt een heerlijk album. Ben normaal totaal geen hiphopliefhebber, maar dit kan ik echt heel erg waarderen. De nieuwe Michael Jackson lijkt me overigens wat overdreven.

EDIT: Ik luister hem nog eens, maar wat is Monster een ontzettend stom nummer zeg. Die sla ik voortaan over.

Slow schreef:

Vind ik opzich ook niet een heel sterk nummer, maar ik vind de verse van Nicki Minaj dan wel weer heel erg dik. Nog nooit van de beste vrouw gehoord, maar aangename kennismaking.

avatar van MAS
MAS
Trap er niet in! De rest van haar werk is bedroevend slecht.

avatar van Booyo
Wat me eigenlijk ook niet verbaast, hou het dan maar bij deze ene kennismaking

avatar van woutorrmusic
Heeft Kanye haar zichzelf dan toch weten te overtreffen?

avatar van My Addiction
Ik hoor net Lost in the World en als Bon Iver - fan wil ik zelfs niet aan dit album beginnen wat een verkrachting. Snap zelfs niet waarom Justin Vernon hier aan meewerkt, dit album is toch net het tegenovergestelde van Justin's werk? Waar is zijn geloofwaardigheid achtergebleven :s

avatar van vork666
Vertel, My Addiction, we hangen aan je lippen

Slow schreef:

Ik heb een hekel aan Rihanna's stem.

avatar van niels94
Dat, en Fergie is vre-se-lijk slecht. Verder vind ik de beat nog steeds wel leuk, maar ik vermoed dat zodra ik hem een keer te vaak hoor, ik hem te bombastisch ga vinden.

avatar van Slow
Mwoh, Fregie is hoogstens te mainstream. Verder wel waar wat je zegt niels94, te vaak luisteren is hoogstwaarschijnlijk dodelijk.

avatar van Don Cappuccino
All of the Lights is het enige nummer wat ik echt slecht vind, dat komt gedeeltelijk door Fergie en Rihanna. Maar ook door de muziek eronder, die drumbeat is echt slecht. En de raps van Fergie zijn echt afgrijselijk. Maar de rest van het album is geweldig.

avatar van sydbarrett
All of the lights is gewoon heerlijk. Past precies met Rihanna
Fast Cars, Shootin' Stars

avatar van YouAlreadyKnow
Heerlijk album dit! Stuk voor stuk pareltjes. Alleen 'Devil In A New Dress' krijg ik nogal moeilijk helemaal geluisterd.

avatar van MAS
MAS
Dat is juist een van mijn favorieten. Vind Rick Ross daar ook een keer niet vervelend.

avatar van YouAlreadyKnow
Ja nou vind ik Rick Ross op deze track ook niet zo vervelend. Is wel een uitzondering vind ik. Misschien dat ik 'Devil In A New Dress' maar eens wat vaker moet gaan luisteren, want vind hem toch best saai.

De featurings zijn op deze cd sowieso aardig overbodig, maar die Rick Ross is wel echt zo'n enorme talentloze flapdrol...die is zelfs op z'n eigen nummers overbodig. Ik hoor namelijk nog liever een kale beat.

avatar van lost in music
Was eigenlijk helemaal bereid om Kanye af te schrijven na zijn vorige cd...Weer aan artiest die zichzelf opblaast met zijn eigen bullshit, dood zuipt, dood snuift, dood neukt, dood rijdt of gewoon door de pers dood geschreven wordt. Cool kunnen er weer veel van die kut blaadjes verkocht worden.

Zonde want hij heeft zeker 1 van de beste stemmen in hip hop. Plus ook nog eens een keer humor en lef. Arrogant ja dat ook zeker.

Maar shit had ik het mis....Deze cd is echt fokking ridiculous....Goed bedoel ik te zeggen nee niet goed....Briljant.

Hij speelt op deze cd zo cool met zijn persona....Waar is die echt en waar is die aan mind fucken...you tell me.

Dacht met Big Boi's Sir Lucious mijn favoriete hipperde hop cd gevonden te hebben van het jaar maar het is deze denk ik dan toch geworden.
Niks ten nadele van Sir L...want die is ook echt fokking ridiculous!

avatar van UmindC
O, je vindt die van Big Boi belachelijk?

avatar van lost in music
UmindC schreef:
O, je vindt die van Big Boi belachelijk?

hihi...jij spreekt goed engels zeg!!

avatar van UmindC
Daar hoef je niet zo goed engels voor te kunnen hoor.

avatar van Rudi S
lost in music schreef:

Misterfool
ik vind het best een heel redelijke hiphopcd. Als King crimsonliefhebber vind ik het sampelen van 21st century man in power erg stoer. instrumentaal een best sterk album. Alleen jammer dat veel teksten weer zo cliché-hiphopperig zijn. Tekstueel zeker niet het beste album dat ik ooit gehoord heb,gaat ook niet in mijn top 10 van 2010 komen,maar zeker een prima CD.

avatar van Kid
Kid
Leuk album met een aantal heel sterke nummers erop. Dark fantasy, Power, en Blame Game zijn de beste. Verder weet het album me niet echt te raken. Heel raar, iedereen vind het heel goed, maar ik vind het tekstueel niet het beste wat ik ooit heb gehoord. Qua producties zit het wel goed, maar er zitten geen beats bij die mij dat 'kippenvel' gevoel geven. Ook vind ik dat er wel erg veel gastartiesten hun zegje doen op dit album. Vind dat meestal niet erg, maar in dit album voelt het bij mij minder als een geheel aan. Verder wil ik wel nogmaals kwijt dat het zeker geen slecht album is, en ik neig ook naar de 4, omdat het allemaal in eerste instantie wel lekker in het gehoor ligt, maar het geeft me niet dat 'kippenvel' gevoel. (Op Dark Fantasy, en Blame Game na, wat een GE--WEL-DIG nummer is dat zeg!) Misschien dat dat nog gaat groeien.. De tijd zal het leren
3,5/4,0*

avatar van No Surrender
Ligt het nou aan mij of hoor ik alleen Rihanna, Elton John, Alicia Keys, Fergie en Kid Cudi op All of the Ligts? Die gastartiesten die hierboven staan hoor ik echt niet.

In het achtergrondkoortje.

avatar van No Surrender
Kan het kloppen dat Elthon John en Alicia Keys op het eind met een solo stukje?

avatar van UmindC
Elton John heeft in ieder geval een solo stukje, maar volgens mij niet op het eind, voor het stukje van Fergie dacht ik. Ik het opnieuw moeten luisteren.

avatar van No Surrender
Ik dacht dat dat Kid Cudi was.