Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

Oké, dat is duidelijk

schaap schreef:
jammer dat er zoveel nummers bekend waren voor de release. Anders had dit zomaar eens het album van het jaar kunnen worden. Klopt het dat alleen de clean versie nog maar is gelekt?

Wat is dat nou weer voor onzin? Het gaat toch om het totaalplaatje nu, wat maakt het precies uit dat heel veel al gelekt was, of het het beste album van het jaar is of niet? De kwaliteit gaat niet achteruit

En ja, de clean version is geleakt.

avatar van fabblwaps
Op http://kanyewest.com staat wel gewoon de ongecensureerde versie trouwens, waarom mag dat hier dan niet? Lijkt mij dat dat gewoon Kanye's officiele site is.

avatar van UmindC
Inderdaad, nu je het zegt.

avatar van Boy
Boy
Dark Fantasy doet voor mij in ieder geval mee om track van het jaar. Runaway ook, trouwens. En Hell Of A Life.

avatar van JelleAkkermans
Blame game vind ik echt super ik vind het alleen niet zo tof dat the best birthday er achteraan komt. Daar vind ik weinig aan, zeker met censuur is 'ie lame.

avatar van Silky & Smooth
Boy schreef:

My Beautiful Dark Twisted Fantasy is gewoon het album van het jaar! Ik vind het echt een geweldig album, luister alles nog met evenveel (en steeds meer) plezier dan toen de nummers een voor een uitkwamen.

JelleAkkermans schreef:

Hoewel ik over het algemeen 9 van de 10 skits kut en overbodig vind, kan ik deze echt wel waarderen. Vooral doordat de heerlijke muziek van Blame Game rustig doorklinkt op de achtergrond. Ook vind ik het gesprek (zover ik het kan volgen vanwege de censuur) grappig. Yeezy told me!

UmindC schreef:

Klik, wel even een linkje bijvoegen waar te vinden is hoe ja aan dit alles komt hé.

Dit heb ik niet in 1 keer gehoord. Kanye heeft veel gezegd op twitter in interviews enz. Alles wat ik heb gezegd is waar dus leek t me niet nodig een link toe te voegen wat sowieso teveel werk zou worden.

Iig, Chain Heavy is eindelijk bevestigd als bonus track, het komt op de Deluxe Edition die helaas wel uitgesteld is door Universal en nog geen nieuwe release date heeft, vervelend want ik heb em al een tijd geleden op Amazon besteld.

Q-Tip heeft het op twitter bevestigd

Reasonable Doubt schreef:

Zonder link word het toch niet geaccepteerd (meestal). Je kan wel zeggen dat het waar is, maar je moet het kunnen bewijzen, zolang je dat niet kan (of wil) blijft deze tracklist staan.

avatar van MurryMusic
UmindC schreef:
Het komt dan wel beter over. Een refrein als die van Runaway, het nummer Monster en een outro van Blame Game verzuipen door de censuur.

That ish is ....... RIDICULOUS

avatar van MAS
MAS
fabblwaps schreef:

Inderdaad. Als Kutschurft er op staat kan dit ook wel.

avatar van MurryMusic
Voor mij staan er geen mindere nummers op dit album. Gruwelijke yeezy producties, goede tot geniale gastbijdrages, Kanye met zijn amusante, humorvolle of harde teksten. Me likey.
Favorieten op het moment zijn Hell of a Life (die beat... ) en Runaway
en ik ben superverbaasd dat all of the lights zo goed uitpakt. Met zon lijst aan namen die meewerken dacht ik meteen dat het te makkelijk/mainstream irritant tmf-achtige trach zou zijn, maar het is gewoon een super goed nr geworden: chapeau.

UmindC schreef:

Als de admins het niet willen veranderen moeten ze het vooral niet doen, ik vertel dit allemaal zodat jullie weten hoe het echt zit.

Eyes Closed is ook een mogelijke bonus track. Lowkey heeft dit getweet

Lowkey is de eigenaar van de site Youheardthatnew.com die vaak nummers premiered oftewel lekt.

Rene1979
En dat is het magische woord. Bij mogelijk worden de tracks niet geaccepteerd. Moet een link bij zitten waar de track bevestigd wordt. Hetzelfde geldt voor het veranderen van een hoes.

Rene1979 schreef:

Ja Eyes Closed is een mogelijke bonus track maar See Me Now (Feat. Beyonce, Charlie Wilson & Big Sean) is bevestigd door Kanye zelf.

''It's official! Kanye stated on his Def Jam conference call, which Big Sean made a guest appearance in, that Big Sean will be on his track "See Me Now."''

avatar van UmindC
Die foto bevestigd niets hoor.

avatar van Game
DJ Premier heeft ook gezegd dat Momma's Boyfriend een bonus nummer zou zijn.

Rene1979
Nog even en dan zijn er meer bonus tracks dan gewone tracks.

avatar van UmindC
Ik ben sowieso erg benieuwd naar Momma's Boyfriend en Chain Heavy.

avatar van Game
UmindC schreef:
Ik ben sowieso erg benieuwd naar Momma's Boyfriend en Chain Heavy.

Ik ook, die wilde ik horen sinds Kanye ze acapella rapte bij een Facebook/Twitter promotie.

avatar van CosaNostra
Damn die beat van Dark Fantasy, holy shit.

avatar van 'State Of Mind'
Over een half jaar beoordeel ik deze pas, heb al die tracks de afgelopen maanden al grijsgedraaid -_-

haveman
Het gebeurt weinig dat ik nog heel erg uitkijk naar een nieuw album, maar na de 2 voorproefjes (Runaway en Power) en het geniale 808 wacht ik hier met spanning op. Inmiddels besteld en tot die tijd nog genoeg andere muziek te ontdekken.

Koning-Phong
Ik ga dit album beluisteren en doe het stap voor stap, en heb 1 of 2 tacks beluisterd zoals So Appalled....

Bij Gorgeous dacht ik even dat ik half doof was want Ye rapt met autotune en ik dacht dat die tijd al voorbij was, Raekwon die op het nr te horen was was net een pedofiel in een kinderopvang, je weet wel..zon reactie van: HUUUH Wat doet die HIER !!!

En dus dacht ik, ik ga niet meer verder luisteren meer.. Ik vind het moeilijk te snappen allemaal, de tekst is zoo simpel terwijl de muziek vreemd is, maar eigenlijk gewoon een makkie is, want dan hoef je geen goede rapper meer te zijn, en jah gooi mij eens op So Appalled, dan schitter ik ook wel hoor lol

Alleen de beat al zegt genoeg, al rapten ze allemaal over een matras dat vliegt..het is een Banga !!
Ik vind So Appalled echt een vet beat hebben gewoon !! Ridicilous!!!!
Ik heb dus Gorgeous, So Appalled, Runaway en Power gehoord en alleen gorgeous vind ik wack..Power en Runaway beluisterde ik even omdat het de nieuwe singles zijn, en ik wel samples ervan had gehoord.

Ik vind trouwens Christian Dior Denim Flow ook dope alleen staat het er niet op, ik vind Christian Dior heel erg leuk namelijk!!

Zodra ik me dapper genoeg voel, ga ik ook al de anderen eens stap voor stap beluisteren

avatar van Boy
Boy
Ik snap er geen hol van

toris
dit moet haast wel de slechtste recensie ( als dat het is ) zijn op Music Meter.

avatar van niels94
Dank je Koning-Phong, je hebt me geweldig laten lachen

Rijnes
Vandaag in 1 dag 3x helemaal geluisterd (echter wel de gecensureerde versie) en ik vind 't een topplaat! Afgelopen dagen ook al een aantal keer gedraaid, maar bij mij persoonlijk groeit 'ie niet echt. Het is net als een meteoor die keihard is ingeslagen (was enorm positief verrast) en nu een beetje na zit te smeulen. Maar wie weet, groeien kan altijd nog!

avatar van deagleking
Choke a southpark writer with a fishstick

avatar van niels94
Naarmate ik dit vaker luister wordt dit toch beter en beter... Producties zijn afschuwelijk goed. Heerlijk, dat gebruik van instrumenten als trompetten (of hoorns), gitaren en piano's. Duister (So Appalled) afgewisseld met vrolijker (Power, die ik eerst maar zwak vond maar die toch verdomd goed in elkaar zit). Monster blijft jammer. Runaway is misschien wel een mijlpaal in de hip-hop, ik blijf erbij, dat nummer van 9 minuten(!) is zó origineel dat ik de term prog hip-hop ervoor heb bedacht . Verder is het tekstueel gezien helemaal niet slecht. Er zitten zeker een paar leuke lines in (zoals die hierboven).

UmindC schreef:
Die foto bevestigd niets hoor.

Kan je niet lezen? Kanye heeft t bevestigd in een Def Jam conference call!