Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

Rene1979
Het zijn overgewaardeerde stemmen. Het album begint aardig. Dan heb ik het over de eerste 3 nummers. Daarna wordt het schreeuwerig, slecht geproduceerd, slecht gerapt en na track 8 krabbelt het weer op. Ik denk dat ik zelfs ga verlagen.

P-DawG
Een stuk beter dan ik had verwacht. Alhoewel het na 808 natuurlijk ook niet veel slechter kon worden. Overdonderd werd ik helaas niet maar verrast dus wel.

avatar van Kos
Kos
JelleAkkermans schreef:

Ten eerste vind ik het niet OVERgeproduceerd, ik vind het GOED geproduceerd. Ten tweede vind ik weinig van deze nummers slecht genoeg om op TMF voorbij te komen.

Oh, in dat geval ga ik onmiddellijk mijn mening wijzigen. Excuses.

avatar van Boy
Boy
Dit overgeproduceerde TMF hip-hop noemen vind ik kritiek leveren om het kritiek te leveren.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit TMF-hiphop noemen is puur omdat het Kanye is.

toris
JelleAkkermans schreef:

Als je hiermee aankomt moet je niet beginnen over vooroordelen. Alsof TMF bij de videos van Kanye gaat controleren of ze wel slecht genoeg zijn . het grootste deel van TMF is natuurlijk helemaal niks, maar zeggen dat het niet slecht genoeg is om op TMF te komen gaat natuurlijk te ver.

Rene1979
Laten we niet de discussie aangaan over elkaars meningen. Sommige vinden dit goed en sommigen vinden dit TMF Hip Hop. Laten we ervoor waken dat er weer een nutteloze discussie start. Hou je bij je eigen mening en discussieer over het album.

toris
ik begin wel erg benieuwd te worden, maar ik heb mezelf voorgenomen om het dit pas te beluisteren als de ongecensureerde versie uitkomt ( als dat al het geval is ).

avatar van MJ_DA_MAN
Die is er dus al.

Rene1979 schreef:
Het zijn overgewaardeerde stemmen.

Wat?

Rene1979
Bij vele album's dit jaar was te zien dat er in de eerste week, onnoemelijk veel 5jes werden gegeven. Die werden vervolgens na 2 weken allemaal verlaagd. @ Haveman, Wat? Dus dat!

Stuk duidelijker idd.

avatar van niels94
Dit TMF hip-hop noemen vind ik raar, dit is inderdaad omdat het Kanye West is. Neem een nummer als Runaway, dat zul je niet op TMF zien (tenminste niet het hele nummer) want dat duurt ze waarschijnlijk toch te lang. Verder zijn het geen goedkope nummers die alleen gemaakt zijn om een hitje te worden, wat ik TMF hip-hop zou noemen.

Ik vind dit origineel en vernieuwend.

avatar van UmindC
Naar dit album heb ik echt onwijs lang uitgekeken, vanaf het moment dat er dingen over bekend werden was ik benieuwd naar wat Kanye hier ging doen. Nu ook de dirty-versie gelekt is en ik heb een aantal keer heb geluisterd kan ik dit album een cijfer geven.

Het album begint erg sterk met de track Dark Fantasy, met een leuke intro van Nicki Minaj, en een geweldige beat. Voor mij misschien wel 1 van de beste track van het jaar.
Kanye heeft op dit album (weer) een geheel nieuwe stijl ontwikkeld, sommige vinden het in het straatje van The College Dropout en Late Registration staan, maar ik vind dit een hele andere stijl hebben. Het is sowieso geweldig geproduceerd, het gitaarriffje in Gorgeous, de beat van All Of The Lights (wat ik een erg goede track vind geworden) en de solo in Devil In a New Dress.
In dat laatste nummer word Kanye bijgestaan door Rick Ross, waar ik hem vaak een vervelende gast artiest vind, vind ik dit een van zijn betere nummers. Misschien wel zijn beste ooit.
Het beste nummer is dus Dark fantasy, het minsta nummet vind ik denk ik Hell Of a Life.

Maar goed, het moet heel raar gaan lopen als ik dit op 31 December niet als favoriete album van 2010 benoem. Van mij krijgt het een 4.5

avatar van ThingMan
Het nummer So Appelled vind ik wel relaxt klinken. Relaxt dat RZA mee doet. Had ik niet verwacht.

avatar van Ashton
Beste Kanye plaat tot op heden. Veel geexperimenteer met de beats, origineel en bovenal ook nog eens pakkend.

Ik hoor veel positieve reacties over het nummer ''So Appalled'', wat op zich ook best een goed nummer is, maar de beat lijkt wel verdacht veel op die van ''I'm So Raw'', van Chris Brown en Tyga, van hun mixtape ''Fan of a Fan''.

YouTube - Tyga & Chris Brown - I'm So Raw (In Studio HD Performance)

Beoordeel zelf, ik hoor graag hoe jullie hier over denken.

avatar van UmindC
Het heeft wel wat van elkaar weg, alleen is Do Appalled iets beter..

avatar van Game
Het is dezelfde beat

rabbit
Die beat van All of the Lights!

avatar van Jurrien
Im So Raw kwam uit nadat er een ongefinishde trak van Kanye was gelekt, hij besloot er gewoon over heen te rappen. De beat behoorde nooit tot Tyga.

Ik snap het al, dat wist ik niet... Toch vind ik de beat van ''I'm So Raw'' iets beter, hij is gewoon iets ''rauwer''.

Gebeurt vaak met beats hoor. Jay-Z's Izzo was eerst ook voor Cam'Ron dacht ik. Heart of The City was eerst voor DMX. Everything I Am was eerst bedoeld voor Common maar die heeft Kanye uiteindelijk zelf gehouden. Sommige eerste versies verschijnen dan op internet net zoals bij I'm So Raw. Naja, ben blij dat Kanye hem zelf ook heeft gebruikt

Koning-Phong
Een 2 !
Omdat Kanye swag heeft en altijd interessant is op TV
en omdat ik Power, Runaway, So Appalled, Christian Dior Denim Flow, Hell Of A Life leuk vind.

avatar van Rhythm & Poetry
Zei ik al dat dit met afstand het beste album van 2010 is? Bij deze. Damn wat een producties. Damn wat een vermakelijke raps. Damn wat een gastbijdrages. Wat Rick Ross doet is bijna niet human meer te noemen. Wat Kanye West doet is ook al van een andere planeet. Die beats zijn ook goddelijk maar iets dergelijks zei ik al. Damn.

Binnenkort deze ish in mijn top 10 zetten, maar nu nog niet omdat het te voorbarig zou zijn.

Ik voel me als een pastoor in een speeltuin.

avatar van Game
R&P

Eindelijk ga ik een keer hetzelfde cijfer geven bij een album.

Koning-Phong schreef:
Een 2 !
Omdat Kanye swag heeft en altijd interessant is op TV

Kan iemand ook geband worden omdat hij volslagen debiel is?

Een 2 omdat Kanye swag heeft en altijd interessant is op TV

En vervolgens in dezelfde minuut een 1,5 stemmen.

Beperk je gewoon tot je bureaublad zou ik zeggen. Daar zitten ook allemaal verschillende kleurtjes op.

avatar van jordkaka
Silky & Smooth schreef:

Kanye rapt gewoon op Graduation hoor! En dat album is ook wel geliefd onder de hip-hop luisteraars.

Excuses, niet helemaal goed verwoord, maar daar staan gewoon niet zoveel nummers op die ik vet vind, oh? De meeste Hip-Hop luisteraars die ík ken vonden die minder.

avatar van Silky & Smooth
Ik wacht eigenlijk nooit tot ik het fysieke album heb met een cijfer geven, maar hier ga ik echt op wachten. De deluxe welteverstaan, want ik wil alles er op en er aan hebben. Maarja, dat neemt niet weg dat dit het nummer 1 album van 2010 is en voor 99,99% blijft. Waarom laat ik later weten!

avatar van Yorrick da 95
wat is er met die cover?