Guns N' Roses - Use Your Illusion II (1991)

Label: Geffen

1. Civil War (7:36)
  2. 14 Years (4:17)
  3. Yesterdays (3:13)
  4. Knockin' on Heaven's Door (5:36)
  5. Get in the Ring (5:29)
  6. Shotgun Blues (3:23)
  7. Breakdown (6:58)
  8. Pretty Tied Up (The Perils of Rock & Roll Decadence) (4:46)
  9. Locomotive (8:42)
  10. So Fine (4:09)
  11. Estranged (9:20)
  12. You Could Be Mine (5:48)
  13. Don't Cry (Alt. Lyrics) (4:42)
  14. My World (1:22)
avatar van Germ
Germ (crew)
DonDijk schreef:
het begin van pretty tied up....LOUD PLEASE..

THE PEARLS OF THE ROCK N' ROLL DECADENCE

(u vraagt, wij draaien )

Heerlijk album. Op de wel bekende missers na.

Let ook eens op Breakdown. Wordt nog wel eens overgeslagen maar is echt een topper!

avatar van Peter88
Zoals ik ook al bij Use Your Illusions I schreef: samen met dat album de twee beste album van Guns 'N Roses. Estranged is denk ik wel het beste nummer van Guns 'N Roses

avatar van frankvankesteren
Peter88 schreef:

Estranged

avatar van Xel
Xel
Verschrikkelijke platen vond ik dit altijd. UYI I en II.
Nummers als Yesterdays en de verkrachting van Knockin'on Heaven's Door...... Te gruwelijk voor woorden.
Snapte nooit waar al die drukte om was. Zang is/was niet om aan te horen.

Rustig maar... Ik ga hier niet eens op stemmen.....

avatar van frankvankesteren
Tja misschien is het ook niet helemaal jou ding? Als ik naar jou top 10 kijk dan valt me namelijk bijvoorbeeld op dat vrijwel al die artiesten het grotendeels moeten hebben van goede zang, terwijl bij GnR toch ook andere leden regelmatig in de spotlight staan... bovendien is mijn eerste indruk ook dat dit gewoon niet helemaal jou muziek is, maar dat is altijd speculatief.

Axl Rose' stem.. het blijft een van de grootste punten van de discussie van de jaren 90

avatar van Xel
Xel
Ja klopt, echter begin jaren '90 en eind jaren '80 was de rock/hardrock/metal zéker mijn ding. Ik luisterde niet anders, en GnR was super in het begin. Alleen deze cd's vond ik toen al helemaal niks meer. Ik baalde zo van de stem en de poses, en de composities werden er niet beter op.
Later is dat niet beter geworden, nee. Mijn smaak is heel ergens anders heen gegaan.
Toen ik de vorige post schreef realiseerde ik me dat ook.

Mijn muziek is het wellicht niet meer, ik luister nu naar hele andere dingen. Had ik nooit kunnen denken toen....
Hm, ik denk dat ik wat ouwe cd's ga draaien vanavond. Oude tijden.

Maar om te zeggen dat bijvoorbeeld Bob Dylan het moet hebben van goede zang??

Geweldig album hoor, ook een 4.5 waard, maar waar slaat dat eindnummer My World in godsnaam op?

Str86pkoek schreef:

IK denk dat het wat jeugdfrustraties zijn van Axl rose. Hij is namelijk in zijn jeugd erg verwaarloost en mishandeld.

Mijn eerste cd ooit gekocht, en nog steeds komt ie af en toe voorbij. Estranged is idd een prachtig nummer. Andere favorieten zijn Civil War, Get In The Ring en You Could Be Mine. Gelukkig is My World het laatste nummer, na Don't Cry zet ik de cd dus uit

En Axl z'n stem, echt een kwestie van love it or hate it.

UYI II doet niet onder voor UYI I - andersom trouwens ook niet, want ik vind beide albums even beroerd. Knocking on heavens door is zouteloos - live is het helemaal een verschrikkelijk meestamper. Clapton en zelfs Dylan (nee, ik ben geen fan) deden dat stukken beter.
Estranged en You could be mine mogen blijven, de rest is bij het vuilnis beland.

avatar van kaztor
Xel schreef:
Verschrikkelijke platen vond ik dit altijd. UYI I en II.
Snapte nooit waar al die drukte om was. Zang is/was niet om aan te horen.

Rustig maar... Ik ga hier niet eens op stemmen.....

Ik ben het volledig met je eens, maar met het mes op de keel zeg ik dat de eerste gewoon beter is. Hier staan teveel overduidelijke publiekskrakers op omringt door een zooi ongeregeld dat nog niet eens goed genoeg zou zijn voor c-kantjes!! Wat is dat Get In The Ring toch een belachelijk schijtnummer, zeg! En dan staat Don't Cry hier ook maar weer op met die ziekmakende uithaal aan het einde....

avatar van musicfriek
kaztor schreef:

Dat vind ik nou juist het enige nummer wat ik de moeite waard vind van hun. Juist die uithaal vind ik geweldig

avatar van kaztor
musicfriek schreef:

Een wild zwijn met z'n ballen klemgezet in een bankschroef klinkt geloof ik 20 keer beter!

avatar van musicfriek
kaztor schreef:

Nou ja zeg.. Overdrijven is ook een kunst Voor de rest is het een prima nummer

Ik moet toe geven dat ik ook de Use Your Illusion albums erg goed vond vroeger, alleen door het wachten, wachten en wachten op nieuw werk werd ik een beetje Guns N'Roses ziek. Verder was het concert wat ik ooit van hun zag niet echt geweldig. Maar dankzij dit alles moet ik toch zeker zeggen dat ze een aantal tijdloze klassiekers hebben gemaakt.

avatar van MetallicRoses
Ik vind de UYI serie het beste van alle GN"R albums zelfs zonder Sweet Child O' Mine,Nightrain etc. erop Estranged het beste nummer ooit!

avatar van Tribal Gathering
Ik vind dit eigenlijk best een heerlijk album. Zelfs het alom verguisde Get in the Ring is gebouwd op een heerlijke riff. De tekst hierbij is natuurlijk te infantiel voor woorden maar ik heb de "gave" om de tekst weg te denken als ik naar een nummer luister en dan blijft deze wel overeind.

Hoogtepunten zijn Civil War, Breakdown en Estranged.

Dieptepunten : So Fine omdat Duff gewoon niet moet zingen en Yesterdays omdat zelfs ik vind dat de stem van Axl hier door merg en been gaat. My World heb ik me eigenlijk nooit zo aan geergerd.

4 sterren want nog steeds een (grotendeels) erg goed album.

avatar van Roamers Code
Een van de beste albums ooit.

Heerlijk lekkere plaat met veel zwoele stukken.

Estranged is fenomenaal en Cival War blijft heerlijk om naar te luisteren.

RESPECT!!!

avatar van Barrie
Hiermee is bij mij alles begonnen! Kan dus niet anders dan een dikke vijf te geven. Buiten wat mindere nummers toch een aantal uitschieters: civil war, 14 years en toch ook knockin' on heavens' door al is het maar omdat ik hierdoor die andere grootheid heb ontdekt, Bob Dylan!

Dat mensen niet van het stemgeluid van Axl rose houden kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Maar om dan de hele plaat als slecht te noemen? Is Slash dan ook slecht. Ik ben trouwens ook van mening dat Knocking on Heavens door van Guns n' roses het orgineel overtreft

avatar van Psycho1485
Slash for president!

avatar van Psycho1485
eigelijk vind ik van dit album alleen My World echt uber kut.. de rest is gewoon goed. vooral cival war, shotgun blues en you could be mine

avatar van Leonard91
En weer een lekker album, behalve wat ongein als "My World" en "Get In The Ring", beter dan UYI 1. Eingelijk hadden ze er natuurlijk gewoon één cd moeten maken en de rest eventueel als b-kantjes uit moeten brengen. Toch een 4*.

Joy
estranged een van de hoogtepunten wat mij betrefd

erg goeie plaat, idd geen enkel echt zwak nummer

dat my world slaat helemaal nergens op

avatar van Werwolf
Ik kwam er laatst pas achter dat hier een alternatieve versie van Don't Cry op staat. Werkelijk prachtig! Mijn oordeel nu is beter dan het origineel, maar dat speelt nu nog meer omdat het nog nieuw is. En ik maar denken dat ik een echte GNR kenner was...

Use your illusion II vind ik veruit het beste album wat Guns n' roses ooit heeft gemaakt. Met de meesterwerken Civil war, Estranged en Knocking heavens door. De rest is wat minder maar zeker niet slecht. 4.5 sterren lijkt mij voldoende voor dit meesterwerk.

avatar van Guns N' Axl Rose
Naar mijn mening toch een erg goede cd. Nummers als Civil War en Estranged zijn misschien wel de beste nummers van Guns. Persoonlijk vind ik Locomotive ook erg goed. Misschien dat het door de goede nummers komt dat het lijkt dat rest een stuk minder is. Toch zijn nummers zoals 14 years, yesterdays, knockin on heavens door, locomotive en you could be mine zeker het luisteren waard. Het is jammer dat er nooit een vervolg is gekomen op deze cd. Dat Axl Rose meer invloed op deze cd heeft gehad dan UYI I is duidelijk in positieve zin te horen. Zo vind ik de keyboard een verrijking op de muziek van Guns.

luisterde deze cd weer eens en vond dont cry en enstraged nog steeds even mooi als altijd maar yesterdays en vooral civil war erg tegenvallen. Civil war beetje puberaal, naive.. dat laatste zinnetje "what's so civil about war anyway", afschuwlijk.
Verder heerlijk album, zag mezelf weer helemaal op schuurfeesten staan springen in troposcopelicht!

avatar van Snakeskin
"you could be mine" is 1 van de beste singles ooit gemaakt. Hier onderscheid men zich echt van de hairbands van de jaren tachtig, waarbij aan Heart, Poison, Twisted Sister gedacht kan worden. Guns 'n Roses was voor mij niet meer dan Hanoi Rocks meets genoemde hairbands en aanvankelijk ben ik ook niet gevallen voor "appetite" omdat het hele sfeer en het verhaal rond de band zo standaard was dat ik er bij voorbaat al niet naar geluisterd heb. Deze single trok mijn aandacht en laat een band horen die zichzelf overtreft en met deze plaat alles op haar plek laat vallen. Een plaat die als een terminator door je porseleinkast scheurt. Erg goed

avatar van James Douglas
'The good, the bad and the ugly'. Dat is te zeggen over de Use Your Illusion uitgaven. Nergens over de gehele linie goed. Soms matig, soms gewoonweg vreselijk maar dan ook weer oh zo mooi. Ze komen hier in de vorm van met name 'Locomotive' en 'Estranged'.