Film/muziekfan
Over het album zelf niets dan goed , MK speelt en werkt de setlist af als een volleerd muzikant en gitaar virtuoos, wat hij dan ook is , doch , ik kan mij niet inbeelden dat het noodzakelijk is om ceo van je groep te moeten worden , daar kunnen toch anderen voor aangesteld worden , denk aan de tourmanager , en met zijn solo bezetting was het minstens met zoveel , bekijk maar eens de dvd Mark knopfler a night in Londen uit 1996 , een gans orkest erbij , en daar valt zijn emotionele geladenheid , vermoeide indruk en deprimerend ogend nog meer op , vooral als die romeo and julliet speelt terug , krijgt hij terug die overmandheid van verdriet , en zingt hij met een krop in zijn keel en verstopt hij zelfs met een wenende trek rond zijn lippen , Let dan eens op als het lied gespeeld is , hij schaamt zich precies voor zichzelf en draait zijn rug naar het publiek , en vele hebben het ook gemerkt en kijken al applaudisserend verontrust naar elkaar , ik weet het niet , maar bekijk op you tube een concert van enkele maanden ofzo van voor on the night , toen bij deze concerten was er niets aan de hand , vanaf de on the night opname moet er precies kort daarvoor iets in zijn leven gebeurt zijn dat hem heeft aangegrepen ofzo , en van aan -slepende aard was doorheen de jaren '90 , hij is precies daarna nooit meer de oude geworden , en uiteraard van zo'n man zal je niet veel privé weten , hij is duidelijk het type die zo gesloten als een oester kan zijn , nog een vreemd feit , hij kwam niet naar zijn eigen prijsuitreiking voor Dire Straits , vorig jaar ? ?? , John Illsley en een ander bandlid moeten hem excuseren , en geven terug een erg vreemde uitleg en vragen hierbij om begrip , geen tijd dit dat , vreemd toch ?? , ik denk dat je niet gauw nog iemand wereldberoemd geworden met een groep , er zich met wat excuses zal vanaf maken om zijn prijs in ontvangst te nemen , of anders toch via satelliet zich verontschuldigt er niet bij te kunnen zijn ??? , toch ??? , enfin , ik vind de hele muzikale verhaallijn en beweegredenen van MK sinds on the night bizar en ook wel tragisch , het is alsof Dire Straits hem een trauma heeft bezorgt , zoals die zijn groep van weleer ontloopt , en het moeilijk blijft krijgen als hij bepaalde nummers terug brengt, vooral romeo and julliet , brothers in arms , hij kan deze ook zelf ontoerend mooi vinden dat hij er een krop van krijgt ?, maar dan terug , waarom dan zo moeilijk doen om zelfs te weigeren op een hoogste onderscheiding aanwezig te zijn en de prijs met de andere bandleden in ontvangst te nemen .
Wat mij tenslotte bij zijn laatste concerten opvalt is dat hij erg veroudert is , zoals hij op het podium strompelend speelt , lijkt hij 85 jaar oud , ik wens de man een mooie oude dag toe , en geef hem geen ongelijk als hij aankondigt te stoppen met touren , het heeft hem versleten gemaakt precies , het rustiger aandoen en meer tijd aan zijn gezin spenderen zal zijn gezondheid beter doen , ik denk dat er niet velen zijn die zo jaar in jaar uit blijven concert reeksen gegeven hebben de wereld rond , zodanig dat het hem gelijk getekend heeft , mijn algemene conclusie , Dire Straits had niet opgegeven hoeven te worden , ik zeggen enkele reden , de bezetting niet , het runnen niet , its too big ook niet , op alle vlakken heeft hij de roem niet meer van zich af kunnen schudden , wat wel een feit is , is dat Mark ander soort muziek is gaan brengen , wat jammer was , want ik vond dit mijn genre niet , en veelal saai , maar goed , hij beslist wat met zijn carrière te doen en hij heeft er succes mee blijven hebben , dus was het een goede keuze .