The Boxer Rebellion - The Cold Still (2011)

Rock / Folk
Label: Absentee

1. No Harm (4:02)
  2. Step Out of the Car (3:07)
  3. Locked in the Basement (3:42)
  4. Cause for Alarm (3:34)
  5. Caught by the Light (4:51)
  6. Organ Song (3:28)
  7. Memo (3:05)
  8. Both Sides Are Even (5:05)
  9. The Runner (3:39)
  10. Doubt (4:57)
  11. 325 * (3:27)
  12. Secret Handshake * (3:34)
  13. Semi Automatic [Alternate Version] * (3:54)
  14. Spitting Fire [Acoustic] * (2:36)
  15. The Gospel of Goro Adachi [Live] * (6:04)
  16. Evacuate [Acoustic] * (4:00)
avatar van Shadow91
Voor de geinteresseerden: Volgende week zondag, 2 Juli, is deze band te bewonderen op het gratis (!) festival Coninxpop in Elsoo (Limburg). Heb helaas de dinsdag erna hertentamen, maar ben zeker van plan om even 2 uurtjes te gaan om ze opnieuw live te zien.
Nog meer mensen die van plan zijn te gaan?

sigurros88
Eerste indruk is goed! Step out of the car klinkt heerlijk! Dit word een hoge score denk ik.

Shadow91 schreef:
Nog meer mensen die van plan zijn te gaan?

Potverdomme. Ik wist het niet terwijl ik er 5/10 km vanaf woon. Heeft iemand een site ofzo waar je dit allemaal kan zien? Ik mis wel vaker dingen die ik eigenlijk niet mag missen!..

avatar van alpeko
DjFrankie schreef:

Ook mijn favoriet, alleen in Eindhoven niet gehoord !

Vond dat echt jammer

Hij staat ook niet op het live album The Boxer Rebellion - Live in Tennessee (2011) dat woensdag is uitgekomen. Zonde. Van The Cold Still staat alleen The Runner en Step Out of the Car er op.

avatar van Gründafjørdøhur
Ze staan volgende week ook in Ulft op het Huntenpop Festival.

Tegenwoordig is Doubt mijn favoriet.
Stem verhoogd naar 5,0.
Zelfs na een half jaar geregeld luisteren in de auto verveeld dit album niet en wordt hij steeds beter.

Nog van dit, kan mee met het beste van andere Coldplays.

avatar van kobe bryant fan
Heerlijke plaat, er staat naar mijn mening geen mindere song op.
Mijn favorieten zijn: No Harm, Cause For Alarm en Doubt.

avatar van stoepkrijt
kobe bryant fan schreef:
Mijn favorieten zijn: No Harm, Cause For Alarm en Doubt.

Cause for Alarm-fans: ze zijn er dus toch! Ik ben er ook één van

Je hebt gelijk je avatar maar aangepast zie ik. Mooi, dat blaadje

avatar van kobe bryant fan
Is niet direct aangepast omdat ik de muziek goed vindt, eerder omdat de hoes schitterend is.
Wou hem toch eens veranderen.

Misterfool
Ik ben niet zo heel erg onder de indruk. Ja, leuke melodische rocknummers die, als je ze voor de eerste keer hoort, wel enigzins wat doen, maar een heel album lang van dit soort brave nummers. Nee, dat overtuigt niet. Niet dat het heel slecht is overigens, maar slechts een nipte voldoende.

indiegator
Misterfool schreef:

Brave nummers? Die kende ik nog niet

avatar van Boris1
3 albums vol goede songs? check
Fantastische stem ? check
Groots en meeslepend gitaargeluid ? check
Indrukwekkende liveoptredens ? met dank aan Jassn: natuurlijk! check
Sympathieke gasten ? check

WTF is er aan de hand? Waarom is deze band inmiddels nog steeds niet definitief doorgebroken?

avatar van jassn
indrukwekkende liveoptredens? Check !

Mooie hoezen? Check!

indiegator
1 van de beste albums van 2011? Check!

sigurros88
Waard om origineel aan te schaffen? Check!!

avatar van Shadow91
Met een paar pinten op de zanger gesproken en zo onbedoeld vergeten een hand terug te geven omdat ik wegliep? Check!

avatar van itbites
Waar een romcom al niet goed voor kan zijn... dit weekend naar Going the Distance gekeken en warempel: de band bestaat echt.
Eerste indruk is meer dan positief. No Harm, The Runner en Step Out of the Car weten me allemaal zeer te bekoren. HIer ga ik maar eens in investeren.

Misterfool
Niet zo enorm onder de indruk en me niet zo stilzwijgend afvragend waar "All the fuss" om gemaakt wordt. check.

avatar van Boris1
Mister Fool

Misterfool
Tjsa, ik zal mijn username wel met zorg gekozen hebben.

Cd hoes en cd zelf signed door de band: check!

avatar van Co Jackso
west schreef:
Cd hoes en cd zelf signed door de band: check!

Die heb ik ook

Ze komen weer terug in december. Best vreemd dat deze band geen festivals heeft gedaan. Had zeker niet misstaan op Rock Werchter.

Terug in December mooi, kan ik er ook 's heen!
Een vd de platen van 2011 (al wordt PJ moeilijk te verslaan), los van wat hun beste plaat is.
Erg catchy (wat een kut woord eigenlijk), mooie "gedragen" stem.

avatar van Gringo_m

Ze stonden afgelopen zomer oa op Huntenpop en Westerpop (Delft).

avatar van oceanvolta
Ik heb ze ook nog op Walk the Line gezien. Beter opletten dus..

avatar van itbites
Geweldig mooie CD. Dit is mijn eerste kennismaking, Union moet ik nog beter luisteren (heb ze tegelijk besteld) maar eigenlijk staan er alleen maar sterke nummers op The Cold Still. Dat er minder scherpe randjes zijn dan op de vorige CD geloof ik meteen, maar mij bevalt deze CD toch erg goed, vooral omdat dit weer eens een album is dat ik zonder problemen van begin tot eind kan luisteren - en dan nóg eens!
Wat een mooie stem heeft die zanger, wat zijn de nummers goed opgebouwd, en wat een super gitaarwerk. Zo'n nummer als Caught in the Light laat toch meteen alle sterke kanten van deze band zien. Alhoewel Memo momenteel mijn favoriet is vanwege het uptempo karakter in combinatie met de melancholische zanglijn (vooral die op het einde).
Fijne ontdekking. Nu naar Union!

avatar van guitarwally
Eigenlijk is dit een hele rare CD. Ik heb nooit echt zin om deze te beluisteren, maar op een vreemde manier is dit lastig af te zetten.

Oh, en: The Runner

Prachtcd! Beste nummer: Caught by the light. 3 dec. live Muziekgieterij Maastricht.

avatar van Madjack71
De muziek van The Boxer Rebllion wordt grotendeels met brede schouders gedragen door de volle zuivere weemoedige zang van Nathan Nicholson. Doe daarbij de subtiel ondersteunende gitaarpartijen van Todd Howe als ware hij de fundering en op The Cold Still wordt je getuige van iets moois..tuurlijk ook Adam Harrison met zijn stuwende bas en Piers Hewitt op drums, maken The Boxer Rebellion tot een band waar eenieder een belangrijke bijdrage levert. Dat maakt dit album i.m.o. ook zo goed en is ook de reden dat ik elk bandlid even naar voren breng. Als je ze nog in wat kleinere zalen kunt zien, zou ik dat denk ik wel gaan doen. Een stevig compact album, waar geen speld is tussen te krijgen.