The Boxer Rebellion - The Cold Still (2011)

Rock / Folk
Label: Absentee

1. No Harm (4:02)
  2. Step Out of the Car (3:07)
  3. Locked in the Basement (3:42)
  4. Cause for Alarm (3:34)
  5. Caught by the Light (4:51)
  6. Organ Song (3:28)
  7. Memo (3:05)
  8. Both Sides Are Even (5:05)
  9. The Runner (3:39)
  10. Doubt (4:57)
  11. 325 * (3:27)
  12. Secret Handshake * (3:34)
  13. Semi Automatic [Alternate Version] * (3:54)
  14. Spitting Fire [Acoustic] * (2:36)
  15. The Gospel of Goro Adachi [Live] * (6:04)
  16. Evacuate [Acoustic] * (4:00)
Na één luisterbeurt vond ik het album wat saai. Na enige luisterbeurten groeit en groeit het album enorm. Wat een plaat. Gaat binnenkort naar een 5 sterrenstem.

avatar van battersea
Weer een uitstekende sfeervolle ceedee van TBR. Mijn voorliefde voor creatief orgel-gebruik maakt dat ik de Organ Song super vind.
Nu Exits aan het ontdekken op spotify: duidelijk een wat heftiger album dan dit. Maar ja, deze kun je dan ook áltijd opzetten. Waarom worden ze niet groter?

avatar van douwef
wederom opnieuw een pareltje van deze heren. Ontzettend mooi net als hun voorgaande platen. Net als Union die nog steeds regelmatig in het laatje verschijnt in mijn cd speler gebeurt ook met deze plaat. ik heb het eerst nog een 4,5 gegeven maar dit gaat nog wel verder groeien naar boven toe.

avatar van AOVV
Ik heb deze plaat net voor 't eerst beluisterd, en het is mijn eerste kennismaking met de band. Afsluiter 'Doubt' vind ik meteen een prachtnummer. De zang zal toch wennen zijn, denk ik. Voorlopig ben ik nog niet laaiend enthousiast, maar we zullen zien of dit plaatje gaat groeien of niet..

avatar van Outlaw104
Zonet ook voor het eerst beluisterd. Voorlopig ben ik wel laaiend enthousiast. Hopelijk blijft dat zo.
Heb net met open mond, en totaal afgesloten voor de mensen om me heen, hier op het werk (!) zitten luisteren en die momenten zijn zeer spaarzaam kan ik je verzekeren.

(verwijderd)
Jij kan op je werk bijna een uur lang met open mond muziek luisteren?? Lekkere werkplek heb jij! haha. Ik moet zegge dat ik ook laaiend enthousiast ben, maar open mond momenten heb ik nog niet echt gehad.. ziet er ook zo raar uit in de trein

avatar van alpeko
Een band die tot voor kort volledig aan mij voorbij is gegaan. Deze cd en de voorgaande staan in bestelling. Heb The Cold Still nu een paar keer gehoord op de 3voor12 Luisterpaal. Score volgt nog maar zal toch wel zo rond de 4 gaan liggen.

indiegator
Rhythm & Poetry schreef:

En toen bracht The Boxer Rebellion een saaie plaat uit, want van saaie muziek kan een mens nooit genoeg krijgen.

Je hebt vast niet goed naar deze plaat geluisterd. Vergelijking met The Who of Floyd snap ik niet en Godspeed heeft er al helemaal niks mee te maken.

Top Plaat!

avatar van AOVV
Dat zei hij meer om aan te geven dat hij ook andere genres dan hip-hop en soul kan waarderen, vermoed ik.

Voorlopig moet ik jouw wel bijtreden, indiegator. Na een eerste luisterbeurt was ik vrij sceptisch, dat geef ik eerlijk toe, die stem ook. Maar 'Doubt' was de toenadering; dat nummer vond ik meteen geweldig. Nu heb ik 'm zo'n drie keer beluisterd, en 't wordt toch beter en beter, ik begin langzaamaan alle nummers te waarderen. Deze zou wel eens een hoge score kunnen gaan krijgen..

avatar van Bartjeking
Ik heb precies hetzelfde gevoel; na een luisterbeurt vond ik het nog niet echt spannend. Maar al die jaren musicmeter hebben me geleerd om sommige albums de tijd te geven. Nu bezig met de derde luisterbeurt en het begint zijn vruchten af te werpen en de spanning neemt toe! Mijn favoriet is "Step Out of The Car" waar ik steeds weer nieuwe elementen in terughoor.

Dit kan wel eens een topper worden want op deze manier is mijn relatie met Radiohead jáááren geleden immers ook begonnen, in het begin heel stroef en later kun je niet meer zonder elkaar (uhm niet alleen Radiohead overigens ).

avatar van rkdev
Nog meer dan de vorige (Union) doet deze plaat me denken aan Thirteen Senses, en ook wel een beetje aan Saybia. Doordat het geluid nog akoestischer is dan eerder, en daardoor nog sfeervoller wordt.
Ben pas met m'n tweede luisterbeurt bezig, maar het raakt me nu al.

Huidige favorieten: 'Caught by the Light' en 'Both Sides Are Even'.

De Klever
Klinkt lekker dit. Ik zal hem eens de kans gaan geven tussen al het andere muziekgeweld door de komende periode. (Radiohead, Strokes, Elbow etc.)

De Klever
Dit is toch echt een ontdekking hoor. 4 dik verdiende sterren tot zo ver!

avatar van johanfcu
Geweldige muziek, voor mij ook de ontdekking van 2011. Nooit eerder van deze band gehoord en dan doet het me deugd dat de plaat zo goed is.

Beste liedje voor mij is: Semi Automatic [Alternate Version]. Prachtig. Om kippenvel bij te krijgen.

Een linkje:

YouTube - The Boxer Rebellion - Semi-Automatic (Alternate Version)

De Klever
Vreemd hè... zo'n goed nummer als bonustrack..

avatar van rkdev
De Klever schreef:
Vreemd hè... zo'n goed nummer als bonustrack..
Dat komt omdat de oorspronkelijke versie van 'Semi-Automatic' al op hun vorige album 'Union' stond.
Zie track 10: The Boxer Rebellion - Union (2009)

rkdev schreef:
Zie track 10: The Boxer Rebellion - Union (2009)

Aha, misschien de vorige albums ook maar eens checken dan. Ben benieuwd of dat van dezelfde kwaliteit is als dit album. Al ben ik wel even zoet met dit album de komende tijd. Verdiend in mijn ogen echt meer bekendheid op musicmeter. Ik zou zeggen, crew, geef hem eens een ereplaats op de frontpage!

Vandaag deze plaat de eerste luisterbeurt gegeven.

Voorlopig een 4 van mij.

Dat komt vooral door de klasse muziek.
Het gitaar en drumspel is echt klasse.

Alleen de stem van de zanger ..
Daar moet ik nog aan wennen (hoop ik) en tekstueel vind ik de plaat niet echt sterk.

Maar er staan in mijn ogen (na een beurt dus dat kan nog veranderen) wel een drietal pareltjes op :
* Nummer 5 Caught by the light.
Prachtige intro, super gitaar
Beste nummer (tot nu toe)
* Nummer 8 Both sides are even
Prachtig ingetogen
* Nummer 10 Doubt
Same

avatar van oceanvolta
Ik heb deze plaat nu drie gehoord en ben best onder de indruk. Dit is de eerste plaat die ik van deze band heb gehoord. Wat een ontdekking. Ik ga na nog een paar luisterbeurten een definitief oordeel vellen. Ik ga sowieso op 4 sterren uitkomen!

De Klever
Leuk dat steeds meer mensen de band, net als ik, aan het ontdekken zijn op dit moment. Zijn de vorige albums eigenlijk vergelijkbaar met deze?

avatar van starsailor
De Klever schreef:

Ben blij dat mensen ze nu eindelijk aan het ontdekken zijn. Soms heeft het zijn charme als zo'n mooie ontdekking klein en exclusief blijft, maar deze band verdient gewoon een groter publiek en meer erkenning. Zelf vind ik het debuutalbum spectaculair goed en heeft zich inmiddels in mijn top 10 genesteld, maar ook het vorige album zal niet voor verassingen zorgen als je The Cold Still ook goed vindt.

De Klever
Oké, ik las idd dat jij deze muziek ook zeer kan waarderen. Alle albums staan volgens mij op Spotify. Ik zal eens gaan luisteren. Vandaag zal Radiohead alleen even de voorkeur krijgen

avatar van evil23
Na het overtuigende Union waren de verwachtingen voor de nieuwe cd The Cold Still hoog gespannen. Het inmiddels derde album van The Boxer Rebellion is wat lichter van toon, maar ondanks dat heeft de band opnieuw een goed album afgeleverd. Wat ik persoonlijk wel een gemis vind is het ontbreken van de hardere, snellere tracks, en de muur van geluid die een aantal nummers op Union juist daardoor iets extra's gaf, maar dat neemt niet weg dat TCS een fijne plaat is, en TBR een band met veel kwaliteiten!

avatar van AOVV
Deze plaat blijft luisterbeurt per luisterbeurt groeien hier. 'Doubt' blijft voor mij het beste nummer, maar ook 'Both Sides Are Even', 'Caught By The Light' en opener 'No Harm' zijn ijzersterk.

Off topic bericht verwijderd.

De Klever
Ik ga gwn voor het volle pond. Prima muziek en er staan gewoon teveel goede nummers op dit album om niet voor de 5* te gaan. Juist de stem van de zanger maakt dat ik dit bijna dagelijks weer op zet.

avatar van XtReM3 SkILLz
You dont listen uit het lied "memo" zit voortdurend in mijn hoofd echt een stukje hypnotiserende zang in combinatie met de muziek.... heb ik lang niet gehad...

avatar van stoepkrijt
Vanochtend zag ik dit album ineens in de rotatielijst staan. Ik kende The Boxer Rebellion al wel van naam, en uit de Similar Artist's lijstjes van last.fm. Muziek kende ik nog niet van ze, maar daar is vandaag verandering ingekomen.

Vanmiddag in de trein heb ik dit album zitten luisteren en het bevalt me nu al! Het heeft wat weg van Editors, The National en zelfs van Arcade Fire vind ik.

De hoes vind ik trouwens ook erg mooi. Ik vind het absoluut geen mooi blad: saaie vorm, veel te bol. Een plataan- of eikenblad vind ik veel mooier. De kleur is daarentegen wel heel mooi, het knalt er lekker uit. En door zijn eenvoud vind ik dit uiteindelijk toch een erg mooie hoes.

stoepkrijt schreef:
Het heeft wat weg van Editors, The National en zelfs van Arcade Fire vind ik.

De hoes vind ik trouwens ook erg mooi.

Het enige waarin ze op Arcade Fire lijken, is de toon van het orgel van the Organ Song. (Bijna?) precies hetzelfde als op Intervention, van Neon Bible. De vergelijking met the Editors kan wat beter, wat mij betreft. Ik zou die mengen met de 'oude' Coldplay en dan kom je richting het album The Cold(play) Still.

Ik volg deze band al vanaf hun debuut Exits en opvolger Union vind ik een buitengewoon goed album. Dit album vind ik wat minder, maar nog altijd heel aardig. Er staan een paar mooie nummers op, maar ook een paar 'dipjes': Cause For Alarm & Doubt. Step Out of the Car, Memo & Both Sides Are Even zijn mijn favorieten.

Wat ik mis van de eerdere albums, hoor je wel op Memo: shoegaze achtige gitaren. Dit album is daardoor net wat 'braver' dan de voorgangers en mist daardoor soms wat pit.
Wat blijft zijn toch vele mooie composities, een sterke uitvoering met vooral mooie gitaren (dit keer) en de soms betoverende zang van Nathan Nicholson. Dat zorgt ook voor een over-all mooie sfeer. Daarom is ook dit album van The Boxer Rebellion de moeite waard.