Duran Duran - All You Need Is Now (2010)

Label: Tape Modern

1. All You Need Is Now (4:33)
  2. Blame the Machines (4:09)
  3. Being Followed (3:47)
  4. Leave a Light On (4:36)
  5. Safe (In the Heat of the Moment) (3:59)

met Ana Matronic

6. Girl Panic! (4:31)
  7. A Diamond in the Mind (1:15)
  8. The Man Who Stole a Leopard (6:13)

met Kelis

9. Other Peoples Lives (3:43)
  10. Mediterranea (5:38)
  11. Too Bad You're So Beautiful (4:54)
  12. Runway Runaway (3:04)
  13. Return to Now (1:33)
  14. Before the Rain (4:12)
  15. Networker Nation * (3:10)
  16. All You Need Is Now Youth [Kills Mix] * (4:55)
  17. Too Close to the Sun * (5:15)
  18. Early Summer Nerves * (3:03)
  19. This Lost Weekend * (3:20)
  20. All You Need Is Now [Single Mix] * (3:49)
  21. All You Need Is Now [Tom Middleton Cosmos Remix] * (7:54)
  22. All You Need Is Now [Pablo la Rosa Remix] * (6:05)
sierrra schreef:
Hoewel dit geen verkeerd album is hadden de heren voor mij wat verrassender uit de hoek mogen komen.
Het is ook nooit goed. De afgelopen pakweg 20 jaar roept iedereen dat Duran Duran niet meer klinkt zoals de band zou moeten doen. Nu doen ze het eindelijk weer eens en is het commentaar dat ze "verrassender uit de hoek mogen komen". Tja...

@ RKDEV

avatar van sierrra
Prima dat ze weer klinken zoals ze zouden moeten doen. Niets mis mee. Ik heb altijd wel een zwak voor de heren gehouden en vind het het leuk voor ze dat ze weer een goed album hebben afgeleverd, maar ik hoor weer het typische Duran Duran geluid dat ik al van andere albums ken. Op enkele uitzonderingen na zijn veel nummers naadloos in te passen op oudere albums van de heren. Op zich is dat een goed teken, maar ik mis dus wat verrassing. Een aantal nummers waarvan je zegt, goh, nooit gedacht dat dit Duran Duran is en dat ze dit ook beheersen. Nu blijft het voor mij teveel een, weliswaar goede, herhalingsoefening.

avatar van Madjack71
Idd. heeft Duran Duran i.i.g. op dit album een wat meer vertrouwder geluid, wat ze ook beter past. Dit komt m.i. met name in het tweede gedeelte van het album beter naar voren. Verrassen hoeven ze mij niet en verwacht ik ook niet meer van de heren. Hun creatiefste periode is denk ik allang voorbij. Blijft over -voor mij- een redelijk goed geproduceerd album van een band die het nog wel aardig doet, maar geen rol meer speelt van belang.

dribbeltje
Helemaal geweldig!!! Dit album valt zeker bij mij in de smaak. Mooi boekwerk ( Deluxe edition)
Ik hoor op de plaat Duran Duran zoals ik ze héél graag hoor. Bovengemiddeld succes voor Duran Duran 2011!!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Leuke plaat dit zeg,ik deze zal ik vaker opzetten.
Totaal verrassend anno 2011, een gave Duran Duran.
In Being Followed hoor ik een bepaalde Cure gitaarrif, van A Forest.

Voorlopig op 4*

haveman
Madjack71 schreef:

Hier sluit ik me volledig bij aan.

Voorbeschouwingen op het helaas gecancelde concert in Den Haag verplaatst naar Duran Duran

avatar van sinornis
Dit album is inderdaad weer erg sterk, een soort Rio, deel 2,
bij enkele nummers hoor je ook de melodie terug van Rio, maar dat
is niet erg, het is weer erg goed gedaan.

deze album heb ik wel een paar keer moeten beluisteren voor dat ik het echt kon appreciëren, maar nu vind ik album heel wat stukken beter dan in het begin. (mijn favoriete track: Blame the machines en Girl panic)

avatar van lennon
Op www.duranduran.com[/url] hebben ze vandaag een gratis download geplaatst van Other people lives... een night version Eindelijk weer eens een leuke remix die me terug doet denken aan de old skool days...

Leuke mix, 320KBPS, en... voor niks Leuk cadeautje!!

Jocharo-T
Wolfgang1975 schreef:
Dat is Beaster, die heeft een hekel aan Duran Duran. Ik vermoed een jeugdtrauma.

herman schreef:
Duran Duran is de favoriete band van zijn dochter, heb ik begrepen.

Ik geloof er geen snars van. Zijn dochter is zeker ook enorm fan van Madonna, Michael Jackson, 2Pac, Nas, Kanye West, 50 Cent, Beyoncé en noem maar op. Ik vind het toch wel knap dat als je de eerste twee/drie albums van een artiest niets vind dat je dan toch maar gelijk de hele discography een kans gaat geven. Ik durf te wedden dat 3/4 van zijn aantal stemmen dubieus is. Onderbouwen doet hij het ook niet. Steeds Hit & Run.

Zo dat wou ik toch even kwijt, gewoon omdat ik mij eraan erger.

lennon schreef:
Thanx voor de tip!
Lekkere remix trouwens, zo behoren remixen te zijn

avatar van Ralph 1983
Ik heb die Night version ook gehoord en ik ben enorm onder de indruk. Dit hebben ze op de site gezet vanwege DD Appreciation day en het is gemaakt door een beginnende producer die OPL het beste nummer vond van AYNIN.

Een erg leuk initiatief die night version om terug te gaan naar de good old days, maar in dit nieuwe tijdperk wordt vrijgegeven als gratis download.

Wolfgang1975
Als je bij "get all news" kijkt, staat er ook een free download voor 9 live tracks. De kop van het bericht is, dacht ik, a thank you from duran duran.

avatar van Pinsnider
Misschien komt het omdat ik lyrisch ben over het geluid dat mijn nieuwe tweedehands versterkertje uit de platen weet te toveren, maar nu ik eindelijk deze geweldige plaat thuis heb en beter beluister dan via koptelefoontjes denk ik dat dit wel eens top-10-materiaal kan gaan worden. Man, man wat een geweldige plaat en wat een spelplezier en wat een pakkende liedjes! Nog even en ik ga zelfs "leave a light on" mooi vinden hahaha
Zijn er andere bands die na 30 jaar nog eens zo uit de hoek zijn gekomen..??
U2 met all that you can't leave behind misschien, maar verder..??

Pinsnider schreef:
Zijn er andere bands die na 30 jaar nog eens zo uit de hoek zijn gekomen..??
U2 met all that you can't leave behind misschien, maar verder..??

Kort geleden: Anthrax met Worship Music. Dat is dan wel hardrock / metal, maar (ook?) hun beste plaat. En zij vieren hun 30 jarig bestaan, jawel.

avatar van Pinsnider
ach, van duran duran is het slechts een klein stapje naar Anthrax hahaha. Geweldig dat je beiden weet te waarderen! Ik ga uit pure sympathie Worship Music eens luisteren, maar ben bang dat ik iets minder breedsmakig ben

avatar van Mjuman
Voor dit album meer 4* of meer geven staat imo gelijk aan het nu al invullen van de aanvraag voor de plaatsen in Huize Avondrood ("laten we er mag vroeg bij wezen schat, de balkonnetjes met zon benne snel pleite").

Wat gebeurt onder een schedeldak dat je dit soort mediocre, middle of the road pop (seen it, heard it, bought it - ages ago) zo waardeert??

Midlife crisis, the failing of the rise of the sexual agent, de kat die niet op de bak wil poepen, de zoon des huizes heeft een slecht rapport? Ik heb het op een nuchtere maag tweemaal kunnen aanhoren, met alcohol als the mollifying agent, gaandeweg. Mensen die dit voor hun lol draaien, hebben een vreemd gevoel voor 'fun' - strange phenomena zong Kate en zo is 't maar net.

avatar van lennon
^pff... zie jij alles zo bitter? Is vast niet heel gezellig..

Er is toch een groot aantal mensen die dit hoger waarderen dan 4+ inclusief ikzelf, dus ik voel me aangesproken door jouw toch wel denegrerende teksten. Feit dat ie toch vrij hoog gewaardeerd wordt geeft misschien aan dat je er toch flink naast zit
Dat het je ding niet is, is een heel ander ding, maar zoals jij je tentoonstelt hier... ik zie een zuurpruim die blijkbaar een rotavond heeft en zijn frustraties kwijt moet.... want wat een hoor onzinnigheid zie ik hier zeg.

lennon schreef:
^pff... zie jij alles zo bitter? Is vast niet heel gezellig..

Vrind, je beroepen op het aantal medestanders is nooit een sterk punt ( 2.000.000 lemmings can't be wrong ) en het leven is een feest - alleen ik kies graag zelf de muziek daarvoor uit; en die is vaak van de V3: variatie, vernieuwend en veestelijk (met dank aan Erik van Muyswinkel als Harry van Rooy).
En Duran Duran annno 2011, be real, heppie toch wel een beetje de bus gemist: Duran Duran (1981), Rio (1982) was leuk spul - alleen er is écht wel wat gebeurd in die tussentijd en niet alleen Coldplay

Zou je iets 'nieuws met een oude toets willen horen' kan ik je dit aanraden: Hurts - Happiness (2010) - een stuk actueler iig.

avatar van SirNoodle
Ik vind dit een heel goed album, en ik ben niet alleen (ik word ge-vo-olgd...).
ik heb dus ook maar meteen mijn inschrijving voor Huize Avondrood vervolledigd, en op het stukje 'gewenste buren' heb ik netjes geschreven 'aub ver weg van de muziekpolitie'. Zit ik lekker safe op mijn terrasje, en kan ik luisteren naar wat ik wil.

ps: bericht aan Zuster Overste: kunt U een lichtje aanlaten, ik ben wat bang in het donker.

avatar van Svendra
Vernieuwend is goed en vertrouwd is slecht. Wat kan het leven simpel zijn met structuurtjes en dogma's, kenmerkend voor -laten we zeggen- bewoners van Huize Avondrood. Bejaarden die zich niet realiseren dat iets wat nieuw is vanzelf wel vertrouwd wordt als je lang genoeg wacht.

Toen ik dit album voor het eerst beluisterde, waren mijn verwachtingen dicht bij nul. Nu, een half jaar later, draai ik het nauwelijks. Geen kat, zoon met goede cijfers. En dan toch een 4,5* geven? Jazeker, omdat het binnen het hokje 'vertrouwde pop' verdomd veel kwaliteit heeft.

avatar van IntoMusic
Svendra schreef:
Vernieuwend is goed en vertrouwd is slecht.

Vertrouwd kan slecht zijn, maar zorgt ook geregeld voor een gedegen kwaliteit. En wat is slecht... Dit album ga ik dankzij de hoge scoren toch eens beluisteren. Als men Duran Duran zegt, komen altijd allereerst de 80's sound naar boven.

IntoMusic schreef:
Als men Duran Duran zegt, komen altijd allereerst de 80's sound naar boven.
En laat deze plaat nou precies zó klinken

avatar van IntoMusic
Reden te meer om dit album snel te beluisteren. Morgen naar Luik en dan even een platenzaakje opzoeken

Svendra schreef:

Ahem, croissantjes te lang in de oven, geen melk voor de cappucino? Ik geef gewoon een tegengeluid en hopla alle Duran Duran-fundamentalisten kukelen over me heen. Dit album is idd Popmuzak, niets meer en niets minder en niet alles wat goed gemaakt is, hoeft eenieder goed te vinden. Rihanna en Beyoncé leveren ook goed gemaakt werk af.

De eerste 4 albums staan hier keurig achter me op de plank (en ik heb zo'n beetje de eerste 20 singles van Duran Duran in de aanbieding, tegen een reële vergoeding voor échte liefhebbers, want de lp's draai ik nog wel).

Ik mag graag verrast worden en dat doet dit gewoon niet meer. Doen alsof ik dogmatisch ben en een ongevarieerde smaak zou hebben, is wel heel easy: ik heb gewoon mijn voorkeuren en daar ben ik duidelijk in en mensen die dit hoger waarderen dan bijv de laatste National, Arcade Fire of Woven hand die mensen doen mij dan weer versteld staan.

Mjuman schreef:
Zulke dingen kunnen ook náást elkaar bestaan vind ik. De laatste National en Arcade Fire zijn fantastische platen, maar ook absoluut niet te vergelijken met deze van DD. Muziek is bij mij gekoppeld aan sfeer en gemoedstoestand. En daar horen dus ook verschillende typen muziek bij. Dus dat deze van DD niet een gelijke waardering kan krijgen dan de genoemde platen is dus ongegrond vind ik.

Ik ben geen fán van DD maar het geluid op deze plaat (en ook zeker de kwaliteit van de nummers) grijpt toch echt terug naar de eerste 3 platen. Sterker nog, ik vind deze plaat beduidend beter dan 'Seven and the Ragged Tiger'. Praktisch elk nummer is raak.

avatar van Svendra
Mjuman schreef:

Je weet goed waarom jouw stukje reacties uitlokt: niet door het 'tegengeluid' maar door manier waarop je liefhebbers van dit album afserveert als suffe lui die niet met de tijd meegaan.

Dat je een ongevarieerde smaak zou hebben, zie ik nergens staan. Wel vind ik jouw '3V' benadering vrij dogmatisch. Muziek die nu verrassend is, is dat over een tijdje niet meer. Dus uiteindelijk ga je al je stemmen naar beneden bijstellen?

Verder maakt het me weinig uit. Prima ontbijt genoten met lekkere koffie, vernieuwende muziek uit de boxen (Ske - 1000 Autunni). En met 0 cd's van de groep in bezit word ik erg vrolijk van het idee dat ik Duran Duran fundamentalist zou zijn .