Duran Duran - All You Need Is Now (2010)

Label: Tape Modern

1. All You Need Is Now (4:33)
  2. Blame the Machines (4:09)
  3. Being Followed (3:47)
  4. Leave a Light On (4:36)
  5. Safe (In the Heat of the Moment) (3:59)

met Ana Matronic

6. Girl Panic! (4:31)
  7. A Diamond in the Mind (1:15)
  8. The Man Who Stole a Leopard (6:13)

met Kelis

9. Other Peoples Lives (3:43)
  10. Mediterranea (5:38)
  11. Too Bad You're So Beautiful (4:54)
  12. Runway Runaway (3:04)
  13. Return to Now (1:33)
  14. Before the Rain (4:12)
  15. Networker Nation * (3:10)
  16. All You Need Is Now Youth [Kills Mix] * (4:55)
  17. Too Close to the Sun * (5:15)
  18. Early Summer Nerves * (3:03)
  19. This Lost Weekend * (3:20)
  20. All You Need Is Now [Single Mix] * (3:49)
  21. All You Need Is Now [Tom Middleton Cosmos Remix] * (7:54)
  22. All You Need Is Now [Pablo la Rosa Remix] * (6:05)
avatar van Benito Gianni
Ik vind het een fantastisch album, ze hebben zo door de jaren heen na het album Notorious gerust wel goeie nummers geschreven maar niet een album die je van het begin tot het einde grijs draait (oeps vergeet wedding album), kan het niet afwachten dat het echte album uitkomt met die 3 of mischien wel 4 extra tracks, Mediterranea is al bekend vind ik ook een super nummer, zomers sfeertje met die rasp er door heen !
Hoogtepunten vind ik 'Safe & The man who stole the leopard !
En Live horen de heren ook al een tijdje bij de top, ze maken er een super show van.
Ook een dikke 5 !

avatar van lennon
Die dikke 5 moet je dan nog wel even plaatsen bovenin, dan telt ie mee voor het gemiddelde!

Ben overigens blij dat ie zo goed scoort hier

avatar van sierrra
Nog even en dit album staat qua beoordeling gelijk aan The Joshua Tree van U2 en heeft Achtung Baby al gepasseerd. Ik vind het referentiekader bij sommige mensen niet meer reëel overkomen. Fijn dat mensen enthousiast zijn over een album, maar om nu meteen 5 sterren te geven. Ik vind toch dat veel nieuwe albums veel te hoog worden beoordeeld. Mensen hebben blijkbaar niet zo'n best geheugen meer. Beetje waan van de dag stemmen. Misschien komt er vandaag de dag zoveel troep uit dat een goed album al snel met veel hoera wordt begroet en de volle mep aan score krijgt. Kijk eerst eens naar het oudere werk van een band/artiest en geef dan je beoordeling. Dit album krijgt nu veruit de hoogste waardering van alle Duran Duran albums op MM. Is dit geloofwaardig. Ik vind van niet.

Je reageert dan ook wel in een vroeg stadium sierra: dit gebeurt altijd in het begin (start-enthousiasme en fans stemmen vaak het eerst). Pas later als meer mensen een album gaan ontdekken zakt het meestal al snel.
Een vergelijking met die twee U2 albums is ook overdreven natuurlijk. Heb je gezien hoeveel stemmers die albums hebben? Staat niet erg in vergelijk uiteraard.
En waarom mogen mensen nu geen 5 sterren uitdelen? Ze kunnen iets later altijd nog bijstellen en wat als het voor hun echt 5* is? Iedereen denkt anders over het uitdelen van de glitters hier op de site.

Als dit album na 1375 stemmers nog op 4,10 gemiddeld staat moet je hier nog maar eens op terugkomen denk ik

avatar van sierrra
aERodynamIC schreef:

Aan het aantal stemmen op eerdere DD albums te zien zal de 1375 wel nooit gehaald worden.
Als DD door dit album wat meer bekendheid scoort is een goede zaak. Dat verdienen de heren wel.

Voorlopig heeft dit album ook nog niet zoveel stemmen als hun eerste drie (en ik betwijfel of dat ooit gehaald gaat worden). Maar feit is wel dat dit teruggrijpt naar die jaren en dat ze daar eigenlijk heel goed in slagen. Dat is mooi, want over de laatste albums waren de meningen telkens nogal verdeeld.
Dat velen (ikzelf ook) roepen dat het niveau van Rio hier niet gehaald wordt zal ook te maken met het 'historisch persepectief' waarin je het moet plaatsen. Je luistert anno 2010 toch anders naar deze band dan in die tijd.

Ik denk dat deze hoge sccore wel gerechtvaardigd is. Dit is écht een knappe plaat. Zelfs de heren van de muziekpers zijn het er over eens. Bijna iedereen heeft andere, favoriete songs. Dat zegt wel iets over de allround kwaliteit. Ik ben wel benieuwd wat de CD (en singles) in de charts gaan doen. Gaat dit album straks de boeken is als de grooste comeback sinds Ordinary World of als de beste mislukte poging om nog één keer te knallen.

avatar van AOVV
Een eerste luisterbeurt stootte me eerder af dan dat het me aantrok. Ik heb deze dan bewust een week niet beluisterd, en beluister 'm nu weer. Ik ben er nog altijd niet kapot van, maar het klinkt al een pak beter in mijn oren. Lekker opzwepende muziek!

Cijfer volgt nog.

In vier woorden: wat een Fantastisch album! Sinds DD-day precies een week geleden, draai ik het album helemaal grijs. Nu vind ik dat DD na 'Rio' ook een paar hele sterke albums heeft uitgebracht zoals 'Big Thing', 'Medazzaland' en 'Pop Trash', maar 'Rio' blijft toch wel DD's Magnum Opus, en om dan een album in de sfeer van 'Rio' te beluisteren, doet mijn DD-hart en DD-tattoo op mijn linkerborst harder kloppen.

Ik vind 'All You Need Is Now' over de gehele linie erg goed. Natuurlijk zijn er een paar mindere nummers/opvullers bij, maar die had 'Rio' ook ('Hungry Like The Wolf' en 'Hold Back The Rain' zijn daar voorbeelden van). Vooral 'Blame The Machines', 'Being Followed' en het Chauffeurachtige 'The Man Who Stole A Leopard' (onmiskenbaar HET hoogtepunt van het album) doen me erg aan 'Rio' denken. Verdere favorieten zijn het mooie 'Leave A Light On' en 'Before The Rain', en het vette 'Safe (In The Heat Of The Moment)'.

Kijk ook al erg uit naar de bonustracks!

Hail Mark Ronson, en DD natuurlijk!!

Ik wilde er nog even aan toevoegen dat 'The Man Who Stole A Leopard' samen met 'The Chauffeur' voor mij een van de mooiste nummers van DD is; het nummer is nu al episch. Ik hoop niet dat ze dit nummer gaan uitbrengen als single, maar een clip a la 'The Chauffeur' verdient het zeker wel.

avatar van AOVV
Ik vind 'The Man Who Stole A Leopard' ook het hoogtepunt van deze plaat. Voor de rest is het een broeierige plaat, niet te moeilijke muziek, en zeker wel te doen. Het hoge gemiddelde is naar mijn mening wel overdreven, maar aangezien ik slechts één der meer dan 37.000 users ben op de site, doet dat er niet echt toe. Dat gemiddelde staat er, en mijn score is een pak lager, en dat is het dan. Dat zijn de feiten.

Wel lekker catchy, dat wel.

3 sterren

Duran Duran back to form! Na het magere Red Carpet Massacre terug naar de briljante sound van begin jaren '80... en toch actueel klinkend. Werkelijk Uniek!! Had niet gedacht dat ze dit nog zouden maken. Ook enkele juweeltjes aan boord in hun beste traditie. Ik vind het heel bijzonder allemaal en ben voor het eerst in jaren weer eens echt helemaal enthousiast met een nieuwe release (van wie dan ook). Voel me weer 30 jaar jonger... toen draaide ik alles wat te gek was ook eindeloos. Lang geleden dat ik dat met een album heb gedaan en het blijft fantastisch klinken. Goed werk!!

avatar van dynamo d
Zojuist All You Need is Now beluisterd. Geweldig nummer! Ben benieuwd naar het album.

avatar van SirNoodle
Hier en daar al wat stukken van gehoord, maar ik wacht dus op de officiele fysieke release vooraleer te beoordelen. maar het klinkt allemaal wel veelbelovend, en de commentaren zijn hier ook heel erg positief.

the man who stole a leopard: hele mooie song inderdaad, een mens zou er bijna van beginnen downloaden

avatar van perrospicados
Jawel hoor die vijftigers kunnen het nog wel. Half puntje erbij.
Nu nog een reunie van Japan (zonder Mick )en 2011 kan niet meer stuk

Mark Ronson beloofde ons de opvolger van Rio, maar dit is geen Rio Part 2. Het is wel onmiskenbaar Duran Duran en beste plaat sinds Arcadia en Notorious.

Big Thing stelde destijds teleur (nu niet meer!). Liberty eveneens (nog steeds) en The Wedding Album leunt net teveel op de klasse van Ordinary World en Come Undone.

Medazzaland en Pop Trash zijn steengoed, maar staan mijlenver van de sound waar we vroeger allemaal voor vielen. Astronaut (met Andy Taylor) maakte de hooggespannen Fab Five reunie niet écht tot een feest en Red Carpet Massacre moet wellicht nog enkele jaren rijpen. Maar een typisch Duran-album was die laatste plaat niet.

Maar deze keer is het in één keer raak. Waar de eerste zetten van single All You Need Is Now de Grote Mark Ronson-belofte in twijfel lijken te trekken, weet je al snel dat het allemaal goed komt. Het refrein kan zich moeiteloos meten met de new romantic sound van New Moon On Monday. We zitten op koers.

Blame The Machines is pure 80'ies elektropop. De mislukte single Electric Barbarella was zo'n 13 jaar (!) geleden ook al zo'n track, maar deze is scherper, pakkender en het spoken words bruggetje is geniaal.

Eén van sterkste tracks is Being Followed. Dominic Brown die Andy Taylor overklast met een spaghetti gitaar en hakstrak slagwerk. Briljante melodie op een synthlijn die fijlloos op het debuut had gepast.

Leave A Light On is geen Save A Prayer, maar de zanglijnen van Simon LeBon blijven verbazen. Een bijzonder mooi begin... tot het refrein, waar de schoonheids wegebt en het plotseling een 'gewoon' liedje wordt. Ik heb het gevoel dat er veel meer in deze song had gezeten.

Ook Safe kan met niet helemaal bekoren, ondanks dat mega funky basloopje van John Taylor. Een nummer dat net iets te hip, te modern is en qua sound en sfeer. Volgens het Red Carpet Massacre idee. Als Justin Timberlake of Ana Matronic bekennen fervente Duran-fans te zijn, dan is een samenwerking nog geen garantie voor succes.

Bij Girl Panic zit de band weer op de golflengte van de fans van het eerste uur. Heerlijk drumwerk van Roger Taylor, en met 100 km per uur de eighties door. De nieuwe single?

Het pronkstuk is natuurlijk The Man Who Stole A Leopard. Bij de eerste tonen nestelt de hoes van Rio zich in je hersenpan, denk je aan de clip van The Chauffeur en wil je en passant ook The Seventh Stranger nog eens terughoren. Magistraal hoe ze de sfeer van toen weten te vangen. Ik ben voorlopig nog verslaafd.

Runway Runaway doet hetzelfde als Girl Panic en Being Followed, hungry like the wolf to be the 2nd single.

Before The Rain lijkt een goedgelukte reproductie van The Chauffeur, bijna 30 jaar later en met een andere job. Een waardige afsluiter van een 9-songs (hoe eighties!) album dat bewijst dat Duran Duran zich nooit meer hoeft te bewijzen.

sebas schreef:
een album dat bewijst dat Duran Duran zich nooit meer hoeft te bewijzen.

Amen!!

wauw wat een geweldig album!
van begin tot einde zijn alle nummers echt strak

Leuk nieuwtje:

John Taylor also mentioned in his experience writing 'The Man Who Stole A Leopard' that Owen Pallet had written 2 instrumental tracks based on the album. Both will appear on the final version and will move the total tracks to 14.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Ik word toch wel erg nieuwsgierig naar dit album. Ik ga in ieder geval maar eens "The man who stole a Leopard" beluisteren

avatar van Pinsnider
Wat een geweldige verrassing dit!!! Volkomen verwachtingloos binnengeharkt en nietsverwachtend op de koptelefoon gezet op de bus naar het werk, maar net zo onverwacht meteen gegrepen!!! Wat is DIT!!!??? Oude mannen die zichzelf hebben heruitgevonden!!! Ik hoor zelfs mijn helden van Kent terug!!!! Wat een mooie opener, wat een mooie liedjes, wat een meesterwerkje, wat een verrassing!!!!!!

Benito Gianni schreef:

Vandaag luisterde ik eerst naar het nieuwe 'synth' album van the White Lies, in jaren '80 sfeer, wat me toch iets tegenviel. Tegelijkertijd las ik de enthousiaste reacties op dit album van Duran Duran. Ik keek daar toch wel vreemd van op en heb 'm gelijk 'gescoord'. En krijg nou wat? Dit is echt een goed album geworden.

In de jaren '80 waren het voor mij vooral de hits die het 'm deden voor Duran Duran. Hoewel ze natuurlijk met ondermeer Rio ook al een goed album maakten. Dit echter is echt een prima album, met weinig mindere songs (lees: Leave A Light On). Juist met steengoede electropop (richting the Pet Shop Boys zelfs), lekkere dancepop en mooie rustige popmuziek. Lekker afwisselend dus. De productie van Mike Ronson is echt erg goed. Het maakt dit album nog net wat beter dan het al is. Kortom: een aanrader dit All You Need Is Now.
Mijn favoriete songs zijn toch die twee electropop kanjers aan het begin: Blame The Machines en Being Followed. Safe met Ana Mantrovic van Scissor Sisters mag er ook zijn, net als The Man Who Stole A Leopard met Kelis en Girl Panic.

avatar van fluidvirgo
aERodynamIC schreef:

Ik ging al snel van 3,5* naar 4* vanwege de versalvende werking. Ik denk dat jij ook wel snel die kant op zal gaan.

Je hebt je gelijk gekregen Het is qua niveau nog steeds geen Rio of het debuut, maar om de een of andere reden blijf ik dit album frequent draaien. Le Bon is de koning van het refrein. Daar mag hij best wat meer credit voor krijgen, vind ik.

fluidvirgo schreef:

Ben blij te lezen dat er eindelijk iemand in NL is die precies hetzelfde roept als ik al jaren doe!!

avatar van fluidvirgo
lennon schreef:

Graag gedaan Ik merk dat ik als ik met m'n band in de oefenruimte zit te werken aan een refrein voor een song steeds vaker de vraag in me opkomt "wat zou Simon hiermee gedaan hebben?"

Rio is niet voor niets mijn favoriete album aller tijden. Dit was eerst vanwege de geniale synthmelodieën van Nick Rhodes, later vanwege de lekkere baspartijen van John Taylor, en nu kom ik weer terug waar het voor mij begon; de gave van Le Bon om elke track van dat album onsterfelijk te maken met die meesterlijke refreinen.
Dus toch een totaalpakketje, en dan te bedenken dat ze vroeger niet eens serieus werden erkend als muzikanten door de elitaire muziekpers. Gelukkig weet men nu beter...

avatar van Crush
Op basis van de nummers die ik reeds gehoord heb, ben ik zeer benieuwd naar het totale album. Het lijkt erop dat de muzikale midlifecrisis voorbij is.

fluidvirgo schreef:

Ik vind dat ze nog steeds niet serieus worden genomen, zeker niet in NL. Zwaar ondergewaardeerd, en vaak wordt er voorbij gegaan aan hoeveel ze voor de popmuziek hebben betekend in de jaren 80.
Ooit heb ik ergens gelezen dat ze qua verkopen in de jaren 80 de nieuwe Zeppelin waren. (lees goed, alleen qua verkopen) in de 70's schijnen de Zeps het best verkochte bandje te zijn geweest, en dat was DD in de jaren 80.

avatar van Von Helsing
lennon schreef:

Hoewel ze zeker ondergewaardeerd worden is Duran Duran zeker niet de best verkochte band in de jaren '80. Duran Duran moest Def Leppard, U2, Bon Jovi, Journey, AC/DC voor laten gaan.

Von Helsing schreef:

Ik heb de koe horen loeien, maar weet niet waar de uiers hangen maar het zal vast wel een statistiekje zijn in hun genre, of in een bepaalde periode o.i.d.....
Boeit ook niet zo veel... ondergewaardeerd.. daar zijn we het over eens.

Ik heb hier nog een aantal Engelse popjaarboeken liggen uit de jaren '80. Van die kritieken wordt (recensies) wordt je als DD-fan niet vrolijk. Maar dat was toen, nu weten de meesten wel beter. Hebben ze een paar jaar geleden niet een over andere Brit Award voor een hele oeuvre mogen ontvangen?