Lupe Fiasco - Lasers (2011)

Label: Atlantic

1. Letting Go

met Sarah Green

2. Words I Never Said

met Skylar Grey

3. Till I Get There
  4. I Don't Wanna Care Right Now

5. Out of My Head

met Trey Songz

6. The Show Goes On
  7. Beautiful Lasers (Two Ways)

8. Coming Up

13. I'm Beaming *
  14. Shining Down *

met Matthew Santos

avatar van speciesdecipit
Na 1 a 2 x luisteren vond ook ik dit album nogal tegenvallen.. Zeker na de eerste Single, The Show Goes On, had ik erg hoge verwachtingen. TSGO was qua beat erg fijn en ook goeie inspirerende lyrics imo. Maar na de eerste x het geheel gehoord te hebben, vond ik toch wat matig. In eerste instantie viele me de simpele en vrij standaard deuntjes op, en zoals gezegd, Lasers is ook een stuk commerciëler dan The Cool en F&L. Maar zoals terecht door -Marco- opgemerkt, dat hoeft niet slecht te zijn. Nadeel ervan is wel dat je een nummer als State Run Radio en Out of my Head na 2x wel gehoord hebt en het je op den duur zeker zal gaan vervelen.

Nu ik het album de tijd heb gegeven(ong 8.) kan ik het wél erg waarderen.. En vind ik het niet eens zoveel minder dan bijvoorbeeld The Cool. Een track als Break The Chain, hierboven afgekraakt, vind ik vrij epic qua opbouw... de rustige en kalme opbouw van Eric Turner(ook qua beat) en dan die verses van zowel Lupe als Sway die echt uit je speakers knallen... Njaa, ik vind het heel tof !

Het album in het algemeen vind ik ook erg tof, op een paar nummers na dan... Maar ik kan ook van dit album van Lupe weer genieten.. Voornamelijk door zijn lekker flow en goede raps, een paar jammere computerbeats nemen dat zeker niet weg !

avatar van He$$el_01
Lol, zijn er serieus mensen die speciaal voor dit album een account aanmaken? Wist niet dat Lupe zo bekend was hier in Nederland.

avatar van Oepsje
He$$el_01 schreef:

Alleen maar positief toch! zeker aangezien Speciesdecipit een goed onderbouwde mening heeft

Mij valt het album na 2 keer luisteren overigens wel tegen. Met name Out of my head met Trey vind ik niet om aan te horen. Die computer-beat valt me erg slecht.
TSGO blijft een heerlijke tune, met inspirerende teksten en ook beautiful lasers (2 ways) vind ik erg lekker. Ik zal het album eerst nog eens een paar keer luisteren voordat ik er een aantal sterretjes op ga plakken.

avatar van Jurrien
Wat is dit toch jammer. Luister op dit moment The Cool en dat blijft een sterk album. Begrijp niet wat er nou uiteindelijk allemaal fout is gegaan rondom zijn lablel. Ben benieuwd wat Lupe in de toekomst zal brengen.

SPAROOD
Man wat een slecht album. Welgeteld 3 nummers die me wel aanspreken. Voor de rest kan ik nergens echt wat in vinden wat me "raakt". The Show Goes on is duidelijk het beste nummer op het album met een fijne beat. De rest is gewoon erg saai en word dus nergens interessant. Héél jammer dit! Hij gaat nog wel een nieuw album uitbrengen toch? Omdat dit eerst een dubbel-cd zou worden? Ik hoop in ieder geval op een volgend (beter) album

avatar van catdog
Ik ben blijkbaar één van de weinigen maar ik vind zowel "The Show Goes On" als "Words I Never Said" prima tracks. Vrij goed zelfs. Deze zal ik zeker even checken deze komende dagen.

SSS
Dit gemiddelde verbaasd mij helemaal niet, ik heb alleen 'The Show Goes On' gehoord (en gezien, het is de single). Dat vond ik al erg mainstream klinken, daarnaast was het niet veel speciaals. Maar ik wist toen nog niet zeker of het hele album zo zou zijn, óf dat Lupe het bij dat ene nummer zou houden ter promotie bijvoorbeeld.

avatar van thgryda
1,0
Musicka schreef:
Sorry maar als je van hip hop houdt, kan je dit album echt niet slecht vinden, en ook niet mixtapes en albums vergelijkingen maken, ook al heeft atlantic een grip erop toch zijn er zeker xeker goeie nummers, words I never said, the show goes on, all black everything, Coming up, never forget you, allemaal wel behalve die state runradio waarvan ik dieals enige niet echt lupe in herken de rest is gewokn hard, telkens als er iemand echte shitspit uiteindelijk krijg je ontevreden mensen die huilen hypehoppers, ga maar lekker diddy dirty moneyluisteren ofzo klaagsmurfen haha.

Als jij van hip hop houdt noem je dit geen hip hop...

@ Marco ik dacht hetzelfde als jou: commercieel hoeft niet heel slecht te zijn (meestal niet mijn ding maar toch...), zolang de kwaliteit er maar is (zie oa kanyes laatste), maar deze is gewoon slecht en commercieel met de nadruk op slecht

tuktak
afgezien van de refreintjes en toestanden vind ik de eerste 3 tracks nog wel aardig. daarna is het allemaal niet meer om aan te horen.
zeuren over een contract is wel redelijk lame, wel veel geld willen verdienen, maar niet de consequenties daarvan accepteren. platenmaatschappijen willen hun investering terug zien, logisch dat ze een vinger in de pap willen. dan had je maar niet moeten tekenen. net als in de voetbalwereld, eerst een dik contract tekenen en na een jaar weer weg willen, omdat je niet linksback wil spelen. nu staat de gemiddelde rapper en voetballer niet bekend om zijn enorme verstandelijke vermogens, dus het zal er allemaal wel een beetje bij horen zulk kortzichtig egoïsme. de enige manier voor artiesten om te protesteren tegen zulke machtige platenmaatschappijen is om gewoon niet te tekenen. simpel. snel vergeten deze plaat dus.

Visionary
Zo de reacties even doorlezend lijkt het erop dat ik niet moet verwachten dat dit het niveau van The Cool haalt. Dan laat ik deze maar links liggen denk ik.

avatar van Game
Visionary schreef:

Je moet wel sowieso Till I Get There checken!

Visionary
Zojuist even geluisterd en ik ben er niet kapot van. Ik las al ergens dat 'Till I Get There' het beste nummer van Lasers zou zijn. Dan belooft het niet veel goeds, helaas.

avatar van Dirruk
Till I Get There is een sample van Mutya Buena- Real Girl. toch?http://www.youtube.com/watch?v=c7VaZj6rQ8k of zit ik nu helemaal verkeerd.

avatar van -marco-
Tot nu t/m track 6 geluisterd en idd dit is niet wat Lupe is geweest

Moet zeggen dat ik van Till I Get There nog wel vrolijk word en de single The Show Goes On, vind ik ook nog wel aardig.

Ea is echter niet hoogstaand en valt idd behoorlijk tegen. Voelt allemaal aan als een pop plaat ipv hiphop/rap.

avatar van Game
Ik snap er geen reet van (nou ja, eigenlijk wel), maar deze plaat is op nummer 1 binnengekomen in Amerika. Dat kreeg hij met z'n eerste 2 albums niet eens voor elkaar. 204,843 exemplaren zijn er over de toonbank

avatar van -marco-
Oei, wat een "slechte", plaat is dit zeg!!

Op de genoemde nummers na, Never Forget You en de 2 bonus tracks kan ik een krappe, maar zeer krappe 2* geven. Mede dankzij het feit dat ik af en toe op mijn fietsje een glimlach kreeg van genoemde nummers, of was het het zonnetje?????

avatar van He$$el_01
Game schreef:

Eigenlijk best jammer, nu wint Atlantic...

avatar van thgryda
1,0
Daarom zijn amerikanen ook idioten

Lasers
He$$el_01 schreef:

Eigenlijk best jammer, nu wint Atlantic...

Dat hadden ze sowieso al..
Hopen dat F&L2 wel Lupe zijn werk is!

avatar van Kid
Kid
Opzich wel logisch toch? Commerciele albums doen het over het algemeen beter dan minder commerciele albums. Het is toch voor de grote groep gemaakt. Dus ook voor je zusje in de 3e klas van de middelbare school.

avatar van Slowgaze
Wat een kutplaat, nummers zijn an sich wel aardig, maar ik hoef die autotune-refreintjes echt niet meer te horen. Compleet onintelligent geluid, alleen Spank Rock-imitatie I Don't Wanna Care Right Now is ondanks het kutrefrein best aardig.

avatar van UmindC
Ik kan hier ook niet echt om gillen, ik weet trouwens ook steeds niet hier een goed cijfer aan te koppelen.

avatar van Flipm0de
De helft is dope, de andere helft helemaal niks. Dikke tegenvaller van Lupe. Vorige 2 albums kon ik heel erg waarderen.

avatar van Ducoz
Ik zeg, cover geleend van All American Rejects?

avatar van Silky & Smooth
Ik ga hem toch met een halfje verhogen. Tracks als Words I Never Said, Till I Get There, The Show Goes On, All Black Everything en Never Forget You worden steeds leuker, vooral de laatste groeit! Lupe Fiasco zelf vind ik daarnaast nog het grootste pluspunt. Hij rapt continu sterk, op welke beat dan ook!

(Hee, een bonustrack met Matthew Santos!)

avatar van Silky & Smooth
Mwuaa, die bonustracks voegen niks toe. Vooral die autotune in Shing Down niet...

avatar van sjinobi
The Show Goes On, All Black Everything en I Don't Wanna Care Right Now vind ik toch erg leuk. De rest valt me allemaal erg tegen met als dieptepunt State Run Radio. Je hoort wel dat hij het niet helemaal eens was met de producers.
Door die 3 leuke nummers 1 * per nummer

avatar van Flipm0de
Voor de liefhebbers, TRUE LASERS (mixtape). Hoe Lupe het album echt gewild zou hebben.

1. Im Beaming
13. Love Letter To The Beat
14. What U Want

Klik hier

avatar van Silky & Smooth
Hee, dat is wel een leuk idee! Kunnen we kijken of het daadwerkelijk allemaal aan Atlantic ligt of dat Lupe's muziek echt achteruit is gegaan!