Steak Number Eight - All Is Chaos (2011)

Belgiƫ
Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Dickhead (5:58)
  2. Pyromaniac (6:32)
  3. The Calling (3:40)
  4. Black Fall (7:57)
  5. Stargazing (6:01)
  6. Track into the Sky (9:02)
  7. Trapped (4:11)
  8. Man Vs Man (4:42)
  9. Drowning in Your Blood (9:54)
  10. The Perpetual (8:17)
  11. White Pepper * (25:04)
Wereld van verschil die bands!!:P

Deze band pakt mij gewoon niet..de zang vind ik storend en dat nummer Dickhead is leuk als je 14 bent!! Helaas ben ik dat niet meer.

laboomzaa schreef:
Wereld van verschil die bands!!:P

Dat eerste nummer dar kan ik inkomen, maar je geeft toch geen 2 omdat je het eerste nummer slecht vindt en het tweede nummer ook niet al te denderend. Er zijn toch nog voldoende andere nummers die wel van topkwaliteit zijn?

avatar van laboomzaa
*zucht...ik luister platen altijd meerdere keren voor ik een cijfer geef!! Misschien moet je eerst even de vorige berichten lezen!!

laboomzaa schreef:

Dat zeg ik ook niet. Ik vraag me alleen af waarom je over de andere nummers geen mening geeft en je je alleen focust op die eerst 2.

avatar van laboomzaa
Lang geleden...toen deze plaat uitkwam...heb ik hem een stuk of 5 keer beluisterd!! Toen vond ik het al een ramp! Nu er een nieuwe aan komt ben ik deze nog maar eens gaan luisteren...smaak veranderd in de tijd en soms was je niet in wen bui om de plaat op waarde te schatten...maar ik kom nu bij deze de eerste 2 nummers al niet door...zegt mij genoeg!!

avatar van berwt
Oei..het moet natuurlijk verandert zijn...#bloos

Neeej...nied weer!!

avatar van CWTAB
dit weekend op record store day in music mania gent de LP versie op de kop kunnen tikken, zeker een aanrader want de teksten staan op de vinylhoezen en de bonus track White Pepper...

wat een nummer, distortion beginning, halverwege akoestisch gaan en eindigen met piano....

CWTAB schreef:
en de bonus track White Pepper...

Ah eindelijk iemand die dit nummer kent! Is een behoorlijk lange track toch? Ook met zang? Zit er over te denken ook de elpee te kopen namelijk..

avatar van CWTAB
wel 25 minuten distortion begin met getergde zang op achtergrond, plots akoestische guitaar en cleane zang, eindigen met piano en trompet !!! pracht nummer, zeker de aanschaf waard op elpee, mooi artwork en zoals gezegd met teksten erbij... ik heb hem voor 19,50 kunnen kopen in musicmania te gent, het was wel de laatste... op hun shop kan je hem wel nog bestellen maar is toch al 25 euro (zonder verzending geloof ik), tja heb hem natuurlijk ook op cd liggen... je bent een verzamelaar of je bent het niet

Nieuwstad
Dank voor de toelichting, je hebt me overtuigd! Ga hem eens proberen op te snorren voor een leuk bedragje. Ik denk dat ze hem tijdens optredens ook wel verkopen voor onder de 25 euro?

avatar van Mindscapes
Bonustrack White Pepper duurt 25 minuten? Wow. Niet dat ik geen lange nummers gewend ben, maar 25 minuten voor SN8... Erg benieuwd naar. Maar ik kan nu eens niks aanvangen met een plaat...

avatar van CWTAB
De dag van vandaag kan je pick-ups kopen met usb/sd-card aansluitingen, zo kan je je elpee opnemen in mp3, je moet vinyl eigenlijk zien als een ritueel: plaat opleggen, naald erop plaatsen en voila om de 23 minuten ongeveer opstaan en verwisselen... het grootste voordeel van vinyl is nog altijd de superieure klank

Ik weet eigenlijk niet op ze hem nog verkopen op optredens want deze versie is uitgebracht ter ere van Record Store Day 2011, dus zal waarschijnlijk wel limited zijn

CWTAB schreef:
het grootste voordeel van vinyl is nog altijd de superieure klank

Hierover stond vorige week in Humo een artikel waarin stond dat de cd een betere klank heeft dan vinyl, en dan zeker voor albums die gemaakt zijn na het vinyl tijdperk. Daarvoor is de kwaliteit ongeveer hetzelfde. Vinyl heeft eerder een soort nostalgie die het mooier doet lijken (een beetje zoals dat ritueel waarover jij spreekt).

CWTAB schreef:

Nou je hebt niks teveel gezegd. Wat een briljant nummer is White Pepper zeg. Na veelvuldig luisteren kom ik tot de conclusie dat het opgebouwd is uit 5 delen:

- Distortion
- Acoustisch nummer a la Syd Barrett
- Nerveus ambient achtig stuk
- Melodieus uitgesponnen passage a la Brian Eno
- En dan de grande finale met piano + blazers. Echt briljant mooi opgebouwd, doet qua sfeer soms wat denken aan Pink Floyd's Sysyphus

Ik lees op het tekstvel dat zanger/gitarist Brent Venneste dit nummer helemaal alleen in mekaar heeft gezet. Die knul (nog geen 20 jaar destijds?) is toch ronduit geniaal, gvd heb echt respect voor die gast.

Deze experimentele kant van Steak Number Eight mag in de toekomst nog wel wat meer aan bod komen van mij. En dan niet beperken tot slechts een vinyl bonustrack, maar gewoon integreren tussen de normale tracks. Jammer dat dat op The Hutch niet is gebeurd. Wellicht op het volgende album wat meer aan bod laten komen of eens een keer een EP in deze stijl?

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels gewoon al tien jaar oud, deze plaat! The Hutch is misschien de plaat van Steak Number Eight die als geheel het beste uit de verf komt, maar All Is Chaos heeft voor mij een aantal van de beste nummers in de Steak Number Eight-discografie. Track Into the Sky is zelfs mijn favoriete nummer van de band. Wat een bloedmooie track waarin de melancholische postrock/metalgitaarmuur meesterlijk laagje voor laagje wordt opgebouwd met enorm geduld. Wanneer de boel volledig uitbarst met het koor erbij is puur een kippenvelmoment, en die zijn er meer op All Is Chaos. Black Fall is nog zo'n meeslepende postmetalparel die compleet niet onderdoet voor het materiaal van de grootste namen in die stroming. Dickhead is een enorm puberaal nummer met dito teksten, maar godsamme, wat een vieze sludgy mokerslag blijft dat, zeg! Tot en met Track Into the Sky is dit een 5*-plaat, daarna zakt het ietwat af. Toch is dit een ronduit indrukwekkende plaat (vooral voor zo'n jong gezelschap) dat voor mij tot mijn favorieten in de postrock/metal behoort.

avatar van JVT
JVT
Idd tot track into the sky een 5* plaat, daarna word het iets minder. Hoewel man vs man nog wel een topper is, misschien wel mijn favoriete nummer van de plaat. Fantastisch goeie band is dit, kende ze al lang van naam maar pas recent enkele platen van beluisterd!