Metallica - Load (1996)

Metal / Rock
Label: Elektra

1. Ain't My Bitch (5:04)
  2. 2 X 4 (5:28)
  3. The House Jack Built (6:39)
  4. Until It Sleeps (4:30)
  5. King Nothing (5:28)
  6. Hero of the Day (4:22)
  7. Bleeding Me (8:18)
  8. Cure (4:54)
  9. Poor Twisted Me (4:00)
  10. Wasting My Hate (3:57)
  11. Mama Said (5:19)
  12. Thorn Within (5:51)
  13. Ronnie (5:17)
  14. The Outlaw Torn (9:52)
avatar van jedimaster
zaad op de voorkant voorspelt niet veel goeds klopt ook een van de mindere van de metalboys

avatar van The Goss
Beetje commercieel, maar er staan voldoende goede nummers op het album.

pabostudent
Dit is Metallica die aan het experimenteren is geslagen met andere sounds, en zijn horizon wil verbreden.
Dit is geen metal-album, nee dit is een heel goed hardrock-album; het beste hardrock-album van de 90's imo.

Beste nummer van deze cd is imo "Wasting my hate".

Het enige nadeel aan dit album is dat er gewoon minder interessante songs op staan (lees: saai), maar naar mijn idee blijven er voldoende over die wel erg goed zijn (ook al zijn ze minder heavy en dus anders).
Ik vind Mama said bijvoorbeeld een pracht nummer, ook al lijkt dat in geen velden of wegen op de Metallica van voorheen. So what ?!

Het enige album van Metallica (naast the black album) dat ik erg kan apprecieren. Ik hou ervan als groepen gaan experimenteren. spijtig dat ze hier niet verder mee zijn gegaan...

avatar van twin
ronduit een zeer teleurstellend album, de songs zijn stuk voor stuk saai en na een paar keer luisteren zet je de cd en de kast en komt er nooit meer uit, dit is zeker geen metal album maar een doorsnee rock album, jammer van het grote metallica 2*

avatar van Eddie
eeeeeeeeeennn ja hoor....daar ging het mis, geld geroken, sigaren gekocht, haar afgeknipt en geld verdienen maar, hoe ze hier ooit mee weggegkomen zijn is mij een raadsel.

avatar van EmDee
Volgens mij was dit meer experimenteel dan commercieel.
Dan hadden ze beter de lijn van het vorige album kunnen doorzetten.

avatar van Black Math
Ik asociëer dit album met Carmageddon, omdat ik het veel draaide in een periode dat ik verslaafd was aan dat spel.

EmDee schreef:

Volgens mij was dit meer experimenteel dan commercieel.
Dan hadden ze beter de lijn van het vorige album kunnen doorzetten.

Ze hebben toch zeker de lijn van "Black Album" door gezet. Waar metallica eerde bekend stond om hun hakkende Thrash riffs en dubbel bass drums, werd alles op de black album al wat rustiger en neigde het al meer naar de rock-kant. Alleen kwamen ze er nog mee weg omdat het gewoon goed klonk. Op "load" en "reload" hebben ze dit echter te ver doorgevoerd. jammer mar helaas

Groots album. Haalt zo ongeveer het niveau van The Black Album!
5* voor nummers als King Nothing, Hero ot Day, MAMA SAID, etc.

beaster1256
zeer zwakke plaat die niet aan de hielen kan van hun black album , maar later deden ze nog slechter

Als je door de woestijn van Texas rijdt in je pick-up is mama said toch wel een erg lekker nummer hoor. Je hoort het trouwens niet vaak: een metalboy die over zijn moeder zingt.

avatar van VanDeGriend
rrvisser schreef:

Mocht dat ooit gebeuren, dan probeer ik dat uit. Tot die tijd laat ik deze cd lekker stof vergaren op zolder

rrvisser schreef:

Ik denk dat ik dan 'On The road Again' van Willy Nelson toepassleijker is

avatar van Exfrozen
VanDeGriend schreef:

Hahaha

avatar van Don Rood
Ik vind Reload toch beter

Ik vind het nog een best wel goed album hoor, veel mensen noemen het commercieel, en dat zal allemaal best. Maar aangezien ik vele muziek smaken heb valt dit lbum ook wel onder mijn rijtje, een 4,5!

miloz
Staan een paar leuke nummertjes op. Bleeding Me, Hero Of The Day en Until It Sleeps. Maar de rest vind ik vrij matig.

2,5 ster. Niet goed, niet slecht.

avatar van C. botulinum
Commercieel of niet, het gaat toch om de muziek? Ik heb het idee dat veel mensen keihard roepen dat Metallica niks meer is, omdat het te mainstream is geworden. Prima als je het niks vindt omdat de muziek je niet aanstaat, maar of het commercieel is en ook door niet-metalfreaks leuk gevonden wordt zal me echt een rotzorg zijn! En al zou het de heren om het geld gaan, wie geeft ze ongelijk? Persoonlijk heb ik geen principiele bezwaren tegen geld . Hahaha! Maar goed, even serieus: als ik moet kiezen ga ik (qua muziek) ook voor de oudere Metallica. alhoewel ik dit best een ok album vind...Om eerlijk te zijn een van de albums die er voor heeft gezorgd dat ik uberhaupt me heb verdiept in metal...

avatar van Klumpie
Ik luister het album op dit moment en ik moet zeggen het is beter dan de laatste keer dat ik dit hoorde. Er staan een goede nummers op zoals Until It Sleep, The House That Jack Built, King Nothing, Bleeding Me en The Outlaw Torn. Voorlopig krijgt dit album de voordeel van de twijfel en dus 3,5 sterren.

avatar van rusty nail
nice maar het metal gehalte had wel wat hoger gemogen

avatar van Klumpie
Ik heb beide albums is samengevoegd en de beste nummers op 1 schijfje proberen te zetten. Tot mijn grote verbazing vind ik het samengevoegde album een ware verrijking voor mijn platenkast. Dit is mijn uiteindelijk tracklist geworden:

1. The Unforgiven II
8. Mama Said
9. The Outlaw Torn
10. Aint My Bitch
11. Fixxxer

Als dit een album was geweest had ik hier 5 sterren voor gegeven.

[quote]Klumpie schreef:

bleeding me en het commerciele until it sleeps hadden wel geruild mogen worden met better then you en thorn whitin.toen die clip voor het eerst op tv in 96 kwam had ik iets van guys you,re used to make metal.do what you,re good at. until it sleeps vond ik persoonlijk geen nummer waar ik kippevel van krijg .maar ieder zijn eigen smaak

rusty nail schreef:

Ik vind beide tracks juist de beste die ze gemaakt hebben samen met Fixxxer in de loads-periode, dus dat is idd m'n eigen smaak. En ik vind Better Than You en Thorn Within toch vooral albumvullers.

Bobiej
Eddie schreef:

Ze zijn hiermee weggekomen omdat ze zó'n goede live band zijn en iedereen verwacht dat het volgende album beter zou zijn. En gezien het nieuwe nummer wat ze speelden in het Gelredome op 8 juni ís het volgende album beter .

Bobiej schreef:

Jazeker
...AND METAL AFTER ALL ! load en reload waren geen echte metal albums .niet super slecht maar ze heten niet voor niets metallica

avatar van nevyn
Dit is mijn eerste cd van Metallica. Ik vond hem geweldig toendertijds (zo'n 3 jaar geleden). Gave nummers zoals Until It Sleeps, The House Jack Built en Poor Twisted Me vond ik geweldig. Metallica, dacht ik, dit is Metal met een grote M.

Nu zou ik dit eerder indelen onder Post-Grunge dan onder Metal. Toch blijft deze cd een van mijn "guilty pleasures". (Zeker) niet beter dan hun vorige werk, dat niet, maar toch 'makkelijker' om naar te luisteren.

Ik zag dat ik deze op 3,5 had staan maar ik gooi er maar een half puntje bij op

avatar van freebird
Leuk album, geen klassieker zoals Master of Puppets etc.,
maar wel enkele leuke nummers zoals Hero of The Day

avatar van i.Ron S.
Het is natuurlijk niet het Metallica van Master of Puppets of Ride The Lightning maar ik vind het nog een prima plaat en heb ze veel gedraait de eerste jaren. Hero of the Day en Bleeding Me vind ik zowat de beste nummers, Mama Said doet me altijd terugdenken aan een mooie tijd(persoonlijk dan).