Metallica - Load (1996)

Metal / Rock
Label: Elektra

1. Ain't My Bitch (5:04)
  2. 2 X 4 (5:28)
  3. The House Jack Built (6:39)
  4. Until It Sleeps (4:30)
  5. King Nothing (5:28)
  6. Hero of the Day (4:22)
  7. Bleeding Me (8:18)
  8. Cure (4:54)
  9. Poor Twisted Me (4:00)
  10. Wasting My Hate (3:57)
  11. Mama Said (5:19)
  12. Thorn Within (5:51)
  13. Ronnie (5:17)
  14. The Outlaw Torn (9:52)
bro
waarom is het voor sommige mensen echt niet te vatten dat niet iedereen st. anger de slechtste plaat van metallica vinden?
daarbij: ik vind nogal stom om alle cd's van 1 band in je top 10 te zetten. ik kan me echt niet voorstellen dat je geen enkele andere goede band kent.

avatar van Joy4ever
Hilarisch dit album Metallica goes Nickelback. Wat een treurnis. Dit is nu een voorbeeld van trash, de lezer gebruike onderscheidingsvermogen.

Joy4ever schreef:
Hilarisch dit album Metallica goes Nickelback. Wat een treurnis. .

rustig aan joy...

avatar van Joy4ever
Sorry Don, ik liet me even gaan

Sorry Don, ik liet me even gaan

het zij je vergeven..

avatar van Gajarigon
Joy4ever schreef:

Ik vond dit nog te pruimen. Beter dan de Black Album allessinds. Nogal eentonig, maar bij momenten best aardig.

avatar van AGE-411
Gajarigon schreef:

Het word een stijd dat je Master Of Puppets gaat ontdekken.

avatar van meyer
AGE-411 schreef:

Het word een stijd dat je Master Of Puppets gaat ontdekken.

avatar van AGE-411
meyer schreef:

Idd,
Op deze moment speelt Leper Messiah

avatar van Roamers Code
Als je deze cd los van de rest bekijkt is ie niet onaardig. (ben zelf niet zo weg van die "country" sound, maar goed)

Als je dit vergelijkt met de rest en z'n directe voorganger is dit natuurlijk zeer teleurstellend.

Er staan wel leuke nummers op maar die halen het allemaal niet bij z'n voorgangers.
Daarnaast is Hetfield teveel bezig om zo mooi mogelijk (en met extra zware stem) te zingen. Waar hij in alle voorgaande albums meer "een" was met de nummers staat hij nou teveel op de voorgrond.
En aangezien er meerdere zijn die op de voorgrond willen staan binnen Metallica kon het ook niet veel beter worden.
Resultaat: St Anger

Roamers Code schreef:

Resultaat: St Anger

..heb je weer zo'n user...

max en joep
meyer schreef:

nou graag!

max en joep schreef:

straks weer?

DonDijk schreef:

..heb je weer zo'n user...

Ben nieuw.

waarschijnlijk dat ik 'm daarom niet begrijp

Het grootste deel van de users vind St. Anger ook niets. Hij wel

MetalDex schreef:

Het grootste deel van de users vind St. Anger ook niets. Hij wel

Nou ja..jawel...tuurlijk, het is met afstand hun minste cd. Ben het gewoon niet zo eens hoe dit album is afgekraakt.

DonDijk schreef:

Dat hebben ze wel 'n klein beetje op zichzelf af geroepen door met zón gedrocht van een plaat te komen.
na MOP, RtL, Justice, en Black ben ik waarschijnlijk verwent geraakt.

avatar van WBN
WBN
Ain't my bitch, the outlaw torn

avatar van Nicholas123
Ik vind nog altijd dat dit album veel te hard afgekraakt wordt. Het album bevat genoeg zeer sterke nummers om toch nog wel tot een redelijk album te komen. Until it Sleeps en The Outlaw Torn zijn bijvoorbeeld allebei twee hele originele goeie nummers die absoluut tot hun beste werk gerekend mag worden. Het enige nadeel van dit album is eigenlijk het hoge filler gehalte. Nummers als Poor Twisted Me, Cure, The House Jack Built en Thorn Within kunnen mij eigenlijk wel gestolen worden. Onbegrijpelijke zet eigenlijk geweest van de band om bijna al het materiaal dat ze geschreven hadden ook daadwerkelijk uit te brengen over maarliefst twee cd's. Ze hadden er veel beter aan gedaan om gewoon de beste nummers op één album uit te brengen. Dan hadden ze gewoon één sterk album gehad. Was het gezeik toch een stuk minder geweest naar mijn mening.

avatar van Nicholas123
Stel maar eens een lijstje samen van de beste nummers van Load en Reload. Heb je toch nog een vrij aardig album.

avatar van hnky
*maak er geen woorden aan vuil*

avatar van Rinus
Beregoed album. Zoals ook gezegd bij Reload, dit album hoort bij het evolutieproces dat de band doormaakt. De nummers zitten retestrak inelkaar, de produktie is echt top (ook de drums), de gitaren staan voorin je speakers te blazen en James is erg goed bij stem. Heel anders dan hun voorgaande werk, maar voor mij een topper van deze Metallica.

EVANSHEWSON
Nicholas123 schreef:

Dàt is het hem juist, ze hadden hun betere songs beter opgespaard om één deftig album uit te brengen, nou ja, het is wat het is, en zo rotslecht als St. Anger hoop ik dat ze ze nooit meer bakken...

**1/2

Wallofthrash
AGE-411 schreef:

Idd,
Op deze moment speelt Leper Messiah

hier master of puppets!;p

Wallofthrash
tja ik weet niet wat ik van dit album moet denken eigenlijk. T is gewoon niet de metallica nummers zoals ze horen te zijn.. beetje zonde maar hier zitte tenminste nog wel solo`s in en geen blikkerig drumgeluid:P

maar ik vind het nooit de moeite om dit album op te zetten omdat ik net zo goed master of puppets, kill `em all of ride the lightning kan opzetten..

ALL HAIL CLIFF!

Empyrium
Ik luister momenteel naar Load en het is nog slechter dan ik dacht. Het is erg saai en gekunsteld. Vind eigenlijk alleen Until It Sleeps goed.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is het eerste album van Metallica die ik niet noot voor noot en woord voor woord van binnen en buiten ken: een teken aan de wand?

Ik ben het ermee eens dat ze beter de beste nummers van Load en Reload op één album hadden gezet en dan liefst maximum één uur,
want - laten we eerlijk - hoeveel keren luister je een album van 70 minuten (en meer) in één keer uit. Voor alle duidelijkheid: Metallica is niet de enige die zich hier soms aan bezondigt. Ik hou wel van albums die voorbij zijn voor je het weet ... en uitnodigen tot een nieuwe luisterbeurt.

avatar van i.Ron S.
Ik heb Load in de tijd nog heel dikwijls beluisterd. Maar niet dikwijls alle nummers. Enkele sterke nummers hier zoals Hero of the Day, Bleeding Me en Mama Said, ik heb het geluk gehad dit nummer voor het eerst te horen terwijl ik in Monument Valley en Bryce Canyon enz. was., past er perfect bij.
Cure, King Nothing en Until It Sleeps zijn ook niet mis.
Er staan ook enkele mindere op maar het is in zijn geheel zeker sterker dan zijn "opvolger" Reload, die mij zelfs in die tijd al tegenviel.

Ik had er blijkbaar hier een 4 bijstaan, ik was toevallig goedgezind toen ik die score gaf denk ik, 3.5 is beter.

Wat een vet album!! Het beste van Metallica na Master of Puppets en Ride the Lightning. Maar verder zie ik er eigenlijk geen reden toe om albums die meer dan tien jaar uit elkaar liggen tegen elkaar af te wegen, ook al zijn ze van dezelfde band. En daarbij, moest Load onder een andere groepsnaam uitgebracht zijn, veel meer rockfans zouden de plaat super vinden, maar staren zich nu nog teveel op het oude jaren '80 thrash-geluid.

avatar van notsub
Erg jammer, na de successen van het voorgaande album is Metallica wel erg de weg kwijtgeraakt, waarschijnlijk op zoek naar nog meer succes. Niet alleen de muziek is wel erg hardrock en weinig metal meer, maar ook de looks van de heren namen drastische wendingen. De muziek is dan wel stukken softer, dramatisch slecht is het ook weer niet. Ik verwacht dit alleen niet van Metallica. Until It Sleeps is mijn favoriet met King Nothing op afstand het op één na beste nummer.