CunninLynguists - Oneirology (2011)

Label: QN5

1. Predormitum (Prologue) (4:09)
  2. Darkness (Dream On) (3:58)

met Anna Wise

3. Phantasmata (1:53)
  4. Hard as They Come (Act I) (4:19)

met Freddie Gibbs

5. Murder (Act II) (3:23)

met Big K.R.I.T.

6. My Habit (I Haven't Changed) (2:03)
  7. Get Ignorant (4:29)
  8. Shattered Dreams (3:40)
  9. Stars Shine Brightest (In the Darkest of Night) (4:02)

met Rick Warren

10. So as Not to Wake You (Interlude) (1:24)
  11. Enemies with Benefits (4:37)

met Tonedeff

12. Looking Back (2:47)

met Anna Wise

13. Dreams (5:12)

met BJ the Chicago Kid en Tunji

14. Hypnopomp (Epilogue) (1:43)

met Bianca Spriggs

15. Embers (2:54)
avatar van Dungeon
WeztSide schreef:
Is het nou zo dat Predormitum een nummer is waarin ze het hebben over slapen en dat ze dan in Darkness (Dream On) daadwerkelijk gaan slapen? Volgens mij betekent pre dormitum namelijk zoiets als 'voor het slapen gaan'. En dan 'waarschuwt' Anna Wise hun om niet te ver ingezogen te worden in het dromen ('Don't let it take over you').

Het is de tijd vlak voordat je in slaap valt. Je weet wel, lig je op de bank een film te kijken kan je je ogen niet meer openhouden. Af en toe schrik je op. En opeens wordt je tijdens de aftiteling wakker. Die fase dus.
Normaal is deze fase kort. Maar als je insomnia hebt dan is het erg vervelend.

avatar van WeztSide
Thanks, dacht al zoiets! Een Wikipediaatje btw:

The album cover was designed by the Dutch artist Lois van Baarle, according with CunninLynguists official site, and shows a red-haired woman sleeping in a bed, and shows many hands, that are catching her sheets.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Lekker lelijk Engels .

Berichten verplaatst naar CunninLynguists, waar de discussie al aan de gang was.

MAS
Het is allemaal leuk en aardig die 50% kortings bon die ik bij de preorder van dit album kreeg maar weet iemand waar ik hem nu kan gebruiken?

avatar van Colucci_Era
Bij een show van CunninLynguists of op cunninlynguists.com (staat er ook op). Maar volgens mij krijg je op de site alleen korting voor downloads.

MAS
Ik kreeg hem vandaag pas binnen dus bij de show was geen optie. Op de site had ik gekeken maar daar staat eigenlijk niks op. Als het alleen voor downloads is hoef ik het niet. Sowieso is de code Oneirology dus echt nuttig is deze bon niet.

Rene1979
Ik heb hem ook binnen gekregen vandaag. Vind de limited crappyer aandoen dan de jewel case. Hij stond mooier omschreven als hij daadwerkelijk is maar hey de muziek bevalt mij steeds meer.

MAS
Ik snap wel wat je bedoeld. Hij is wel mooi maar hij ziet er een beetje fragiel uit. De stickers die er bij zaten zijn ook echt mooi.

Rene1979
Die zit al op me laptop Naast die van me favo groep Cyne.. Nu nog hopen op een Atmosphere sticker

avatar van thgryda
Fanboy ik moet zeggen net als bij pharoahe monch is het album wat gaan groeien, komt in de buurt van een 4 stilaan

avatar van P.O.W.
MAS schreef:

Bij mij heeft de plastic wrap al de "verf" van de hoeken getrokken daarom haat ik digipacks. En geen boekje is altijd een minpunt, stickers zijn inderdaad wel tof.

Rene1979
Ik hou van Digipacks! Alleen ze zijn wat kwetsbaarder.. Maar dat CL album is amper een Digipack te noemen... Had in dit geval liever de Jewel Case gehad maar goed dit is de limited en dat gaat dan weer voor op de gewone.

avatar van AOVV
Gisteren voor een eerste keer beluisterd. Die plaat van Kno vorig jaar stond me wel aan, dus was wel benieuwd. Niet slecht, is mijn simpele eerste indruk. Het zal nog wat draaitijd nodig hebben om uit te maken of ik dit beter vind dan 'Death Is Silent', maar we hebben tijd zat natuurlijk.

Tunji doet ook weer mee, op 'Dreams'. Dat is echt een goeie.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik zou je sterk aanraden om ook/eerst A Piece of Strange te beluisteren. APoS is Kno's laatste écht goede album vóór Death Is Silent, en klinkt m.i. aanzienlijk beter dan deze. Beide liggen wel in het verlengde van zijn soloalbum.

avatar van AOVV
Qua gemiddelde ligt die ook heel hoog, blijkbaar. Bijna een volle ster hoger dan deze, maar dat is niet altijd een leidraad, natuurlijk. Ik ga dat zeker eens doen, panjoe, bedankt voor de tip.

avatar van ThingMan
Paar nummers gehoord. Klinkt wel lekker. Ga hem snel helemaal luisteren. Darkness klonk wel erg lekker.

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar CunninLynguists

toris
Halfje verhoogd. Na een wat meer luisterbeurten klinkt het allemaal al een stuk beter. Het is en blijft een heel stuk minder dan de andere 4 albums, maar het klinkt erg goed.

avatar van alexander-r
Ik durf dit toch best een leuk album te noemen. Het is een album dat echt moet groeien naarmate je het meet luistert. Tracks als Murder en Hard as they come zijn gewoon leuk. En dan heb je nog tracks als My Habit en Stars Shine the Brightest die ik simpelweg geweldig vind. Een 4 voor nu en ik hoop dat ik binnen korte tijd dit mag gaan meten met de 'gewone' CunninLynguists albums

avatar van thgryda
Ik ga ook een halfje omhoog. Het is een erg nipte 4 geworden dit maar ik luister het album toch erg vaak en ik vind het steeds beter klinken. Een andere band had ik al lang een 4 gegeven maar naar CL normen is een nipte 4 nog steeds een ontgoocheling (dirty acres was voor mij nipt een 4.5, de rest nog beter).

avatar van ThingMan
Ja lekker album. Lekkere nummers om bij te relaxen. Deze ga ik zeker nog een aantal keer draaien. Drankje erbij, lekker in het zonnetje. Darkness, Hard as They Come, Dreams, Looking Back en Get Ignorant vind ik denk het best.

avatar van Thomas91
Ik heb hem net ook even lekker in het zonnetje beluisterd en ik zou hem zo kunnen verhogen naar 4,5*, wat misschien ook nog wel komt. Ik vind het echt een heerlijk album. Staan genoeg goede nummers op en ik vind het gemiddelde niveau ook erg hoog liggen, hoger dan bijvoorbeeld Will Rap for Food.

avatar van Harderwiek
Waar dit album in het begin volgens mij met een 2,75 starte ofzo, staat die nu al bijna op de 3,5 en ik heb zo'n vermoeden dat dit nog hoger gaat worden. Wat in mijn ogen terecht is. Heerlijke plaat!

avatar van kobe bryant fan
Ik verlaag hem een halfje het concept is wel redelijk leuk maar het overtuigt naaar mijn mening niet, Kno heeft ook duidelijk zijn beste tijd gehad en de enige die nog redelijk werk aflevert is Deacon.

avatar van Thomas91
Ik vind juist dat Kno het hier prima doet. Zijn stem onderscheidt zich duidelijk van de andere twee en de productie vind ik ook prima.

avatar van discipline
Tonedeff op Enemy With Benefits Wat een held

avatar van Harderwiek
Lees net dat er van de limit edition 2cd maar 500 exemplaren zijn, klopt dat?

avatar van -marco-
Harderwiek schreef:
Lees net dat er van de limit edition 2cd maar 500 exemplaren zijn, klopt dat?

Ja, volgens mij wel. Waren iig 500 Ltd pre-orders! Daarnaast nog wel wat verkocht op concerten etc, maar dan kom je weer over de 500, dus........ Onduidelijk, maar van die pre-orders weet ik zeker!

avatar van Harderwiek
Ja, ik heb hem inderdaad ook van concert, dus weer beetje vaag inderdaad! Achja, doe je weinig aan, misschien even mailen...