CunninLynguists - Oneirology (2011)

Label: QN5

1. Predormitum (Prologue) (4:09)
  2. Darkness (Dream On) (3:58)

met Anna Wise

3. Phantasmata (1:53)
  4. Hard as They Come (Act I) (4:19)

met Freddie Gibbs

5. Murder (Act II) (3:23)

met Big K.R.I.T.

6. My Habit (I Haven't Changed) (2:03)
  7. Get Ignorant (4:29)
  8. Shattered Dreams (3:40)
  9. Stars Shine Brightest (In the Darkest of Night) (4:02)

met Rick Warren

10. So as Not to Wake You (Interlude) (1:24)
  11. Enemies with Benefits (4:37)

met Tonedeff

12. Looking Back (2:47)

met Anna Wise

13. Dreams (5:12)

met BJ the Chicago Kid en Tunji

14. Hypnopomp (Epilogue) (1:43)

met Bianca Spriggs

15. Embers (2:54)
FightForMore
kobe bryant fan schreef:

In het begin vond ik APOS ook niet zo geweldig maar ik heb hem een hele week beluisterd en soms 2x per dag en nu vind ik hem zo goed dat hij in mijn top 10 staat dus ik zou zeggen luister hem nog een keer want dat is voor mij één van de beste albums ooit gemaakt.

Moet je nu een taart hebben ? Trouwens, als hij dat zo vindt, dan moet hij toch geen uitleg geven ? Net alsof het verboden is om een andere mening te hebben.

-marco- schreef:

Bij qn5 zelf? Dat duurt altijd weken, vanwege hen verzendwijze! Heb deacon zijn cd uiteindelijk 3 keer toegestuurd gekregen, 1 keer leeg album , 1 keer goed en ze hebben er nog een
toegestuurd vanwege het ongemak ( 5 weken geleden, die moet ik nog binnen krijgen )

Hmm een kwalijke zaak. Ik las het bericht van Kno dat je het album het best bij hun show kon kopen te laat.

Rene1979
Ik heb hem ook gepreorderd omdat er van die versie maar 500 waren. En op de show zal het een gewone versie zijn denk ik zo maar. Die 500 zijn er vast al doorheen. De verzending is inderdaad erg traag bij QN5.. Deacon, PackFM en Kno zo'n 3 weken wachttijd gemiddeld.

MAS
Er waren er maar 500 exemplaren van de 2CD Deluxe edition beschikbaar om te preorderen. Er zijn meer exemplaren gedrukt maar die zijn alleen te krijgen bij een show van CL.

Rene1979
Ok dat wist ik niet... Misschien koop ik er wel een als ik hem niet voor vrijdag in huis heb. Verkoop ik die andere, Waren ze niet genummerd dan?

avatar van -marco-
Rene1979 schreef:

Niet genummerd en betwijfel ook of de delux 2cd bij de show's verkrijgbaar zijn hoor.....

Btw zat een soort ltd hoesje om de pre-order toch?

Rene1979
Ja volgens mij was het een beetje het id van Freeway & Jake One. Ik ben benieuwd wie hem als eerst binnen heeft.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting - img231.imageshack.us

Zo ziet de Limited er dus uit.. Valt me tegen niets bijzonders.

Dit stond er een paar weken terug op de QN5 site:

The Oneirology pre-order limit of 500 has been reached, but we're extending sales for 24 more hours. After that the 2CD version will only be available at select CunninLynguists show until they are sold out.

Ik kan niet terug vinden waar het stond dus ik heb dit even gekopieerd van een ander forum.

Edit: het staat volgens mij niet meer op hun site maar wel nog op hunFacebook pagina.

avatar van WeztSide
Ik vind dat mensen best een stukje minder kritisch mogen zijn op dit album.
De eerste keer dat ik deze luisterde moest ik even wennen, en een staan een paar twijfelachtige nummers op Embers, Looking Back, maar voor de rest is dit een fantastisch album.
Kno weet altijd de beat er keihard in te knallen en zet gewoon strakke nummers neer.
Zo maakt de Biggie sample ('It was all (a dream)') Predormitum compleet en is een beat als Get Ignorant een traditionele CunninLynguists banger. Soms waagt Kno zich wel aan sterk vervormde stemsamples en strakke refreintjes, en hierbij brandt hij soms zijn vingers. Zo zijn de refreintjes van Enemies with Benefits en Hard As They Come iets te poppy en zijn de sterk vervormde stemmen op My Habit niet om van te genieten, maar het hangt van jou af of je je daar aan stoort. Soms is het refrein echter een schot in de roos en zelfs een hoogtepunt op het album zoals bij Darkness (Dream On).

Tekstueel is het weer sterk en vooral Natti vind ik op dit album goed, alhoewel ik moet bekennen dat ik nooit weet of nou Deacon of Natti aan het woord is. Kno rapt ook mee, maar hij is duidelijk minder dan de andere twee.

Conclusie? Hard album, ik vind hem zelfs misschien één van de beste CL albums. Ik zeg dus: ik, niet jij. Dat mag je zelf weten. 4*

avatar van Murdoc023
Ben het zeker wel eens met je review. Alleen vind ik Embers en Looking Back twee nummers die net iets boven de rest uitsteken. Het is wel duidelijk dat iedereen zijn eigen favorieten heeft van dit album. Dat geeft ook wel aan dat deze nummers een erg constant niveau hebben. Meestal een kenmerk van een ijzersterk album.

WeztSide schreef:
Ben het niet helemaal eens met HHL, vind Oneirology zeker beter dan Dirty Acres

Leugens

Al moet ik wel zeggen dat dit net als DA is gaan groeien: bij dat album had ik zoiets van wow enkele toptracks maar kan niet tippen aan APOS. Maar het ging groeien en ik vond het steeds beter, de laatste tijd heb ik dirty acres terug veel beluisterd en ik vond em nog steeds dope. Daarom heb ik dirty acres ook naar 4.5 verhoogd, dat zie ik bij deze niet gebeuren. Al kan ik nu de teleurstelling wat weg is het album steeds beter waarderen, ik had van int begin een 3.5 staan maar ik denk eraan om toch tot een 4 over te gaan want de hoogtepunten begin ik steeds beter te vinden en de mindere nummers kan ik nu ook wel apprecieren, ik skip hooguit 1 a 2 tracks en dat heb ik toch niet bij veel albums.

avatar van GijsV
Rene1979 schreef:
Als jij hem zo vet vind dan is dat zo Gijs.. Heb je de andere CL albums al eens gehoord die moeten dan wel een 5 krijgen he

De rest heb ik ook allemaal een 4,5 gegeven

avatar van rock-rick
Wat een mooie hoes. Kan iemand mij ongeveer uitleggen wat voor muziek dit is?

avatar van MJ_DA_MAN
Staat dat niet duidelijk genoeg beschreven in alle meningen bij dit album?

avatar van Dungeon
De Lynguists is 1 van de weinige groepen die Dirty South maken zoals het bedoeld is.

MJ_DA_MAN schreef:
Staat dat niet duidelijk genoeg beschreven in alle meningen bij dit album?

Nee.

avatar van MJ_DA_MAN
Als je het echt tot in de details wil weten kun je beter of previews checken, of losse nummers via YouTube beluisteren of logischerwijs: het album gewoon checken.

avatar van rock-rick
Ik zal wel wat dingetjes opzoeken.

avatar van Dungeon
Check anders via grooveshark ik verwacht dat daar elk album van hun wel zo te beluisteren is.

avatar van bennerd
Dungeon schreef:

Verwar je het niet met de dirty south die je wél goed vindt?

rock-rick schreef:
Wat een mooie hoes. Kan iemand mij ongeveer uitleggen wat voor muziek dit is?

Hip hop zag je al in de beschrijving. De hoes en titel zeggen eig genoeg, zweverige, dromerige producties. Een concept album over dromen en de betekenis ervan, ik denk dat dit voor jou iets te glad gaat zijn. Ik zou a piece of strange eerder aanraden van deze groep, veel ruwer, meer duister, betere producties,... Ik kan trouwens bijna niet geloven dat mensen dit meer diggen dan APOS, het vglbaar en al helemaal niet dat ze het beter vinden. Ieder zijn mening maar toch vind ik het vreemd

avatar van rock-rick
Bedankt voor je reactie. Ik had inderdaad ook APOS opgezocht, maar deze was wat makkelijker te verkrijgen en het dromerige spreekt mij ook wel aan. Als ik APOS kan vinden ga ik die wel eerder kopen.

Special edition net voor 10 euro kunnen kopen op het concert

avatar van Kid
Kid
Vind de algehele stijl van het album nogal anders als de vorige. Weet niet of ik dit wel zo tof vind als het vorige. Slecht is het zeker niet, maar het is nog maar de vraag of ik wel helemaal word meegezogen in het dromerige sfeertje. Voorlopig 3,5, maar dit zou nog kunnen veranderen.

avatar van -marco-
Deaqon schreef:
Special edition net voor 10 euro kunnen kopen op het concert

Hahaha, ik ook, doordat die merchandise bitch er niets van snapte. " Nee die jewel case is de ltd double edition " en ik nog nee hoor, weet het zeker, maar ok die dan maar de NORMALE voor 10,-

PackFM had het bij mij verkeerd gedaan:P vet mooi, haha!

avatar van WeztSide
PackFM was ook heel goed gisteren. Ultiem trouwens, dat ze begonnen met Predormitum. Perfect!

bennerd schreef:

Verwar je het niet met de dirty south die je wél goed vindt?

beide.

avatar van WeztSide
Is het nou zo dat Predormitum een nummer is waarin ze het hebben over slapen en dat ze dan in Darkness (Dream On) daadwerkelijk gaan slapen? Volgens mij betekent pre dormitum namelijk zoiets als 'voor het slapen gaan'. En dan 'waarschuwt' Anna Wise hun om niet te ver ingezogen te worden in het dromen ('Don't let it take over you').

Zoiets ja...