Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Tegid.mzk
indiegator schreef:
Joh, ik snap het helemaal. Ook al maakt Radiohead een mindere plaat, omdat ze al een aantal meesterwerkjes hebben gemaakt is dit niet zo belangrijk. We geven gewoon een goeie score
voor verleende diensten.

Zo ga ik natuurlijk ook altijd te werk dus ik hoop dat jullie mij mijn grapje vergeven.

Voor verleende diensten geef ik deze plaat een 5.0.
Skip ik wel 4 nummers als ik King of Limbs draai maar ach, zo gaat dat.

Je snapt het helemaal niet.

Bloempje bedoelt iets heel anders. Ik zou als ik jou was dat verhaaltje over die restaurants nog maar eens goed lezen.;-)

indiegator
Tegid.mzk schreef:

Je snapt het helemaal niet.

Oh, Dan heb ik het vast verkeerd begrepen. Dit haalde ik eruit. Maar ik meende het echt hoor van die 5.0 voor eerder goddelijk voedsel. Ook al is het nu niet echt te eten.
Mijn complimenten aan de chefkok

avatar van Splinter
Toch eigenlijk wel redelijk mager wat Radiohead hier aflevert, 8 nummers waarvan er maar een twee of drie echt uitspringen (potentiele pareltjes) en twee bijna volledig instrumentaal/electronisch. En dit na 3 jaar, wel een beetje teleurstellend.
Ze gaan nu dieper in op de Weird fishes/ House of cards style uit In Rainbows. Ik ben nog steeds meer fan van de Radiohead van de eerste drie albums, maar ik snap dat ze zich als band graag willen ontwikkelen.

Voor mij zijn Little by Little en Codex de beste nummers.

indiegator
suuk schreef:

Heh? Alsof iedereen vindt dat the King of limbs maar 4 redelijke nummers heeft. Snap totaal niet wat voor punt je probeert te maken, als je al een punt wil maken. Sowieso dat King of Limbs een minimum van 3 sterren verdient als als luisteraar het album gewoon wat tijd gunt kun je volgens mij niet lager uitkomen dan dat.

Het is echt niet te geloven dat er mensen zijn die er niet aan willen dat er mensen zij die dit album lager dan 3 geven.
Bloedserieus worden restaurant metaforen in de ring geworpen om alles maar goed te praten.
Hun bandje kan natuurlijk geen slechte dag hebben. Laat staan een minder album maken.
Laat staan dat er 4 nummers worden gemaakt die gewoon niet goed genoeg zijn.

Goden maken geen fouten.
Dat heeft het verleden wel bewezen

Ik ga nu even 4 nummers van KOL draaien en daarna zet ik de nieuwe PJ Harvey op

Hello everyone,
ben nieuw hier, heb me kostelijk vermaak met de aanloop naar de lancering van dit album. Ben zelf pas recent in de wondere wereld van de muziek gedoken en zodoende ook geen jarenlange bagage van 1000'en luisterbeurten en vastgeroeste oordelen en dogma's in mij. Wel ken ik uiteraard eerder werk van Radiohead en ik moet zeggen dat ik KOL een uitstekende aanvulling op het assorti vind. Sterk hangend naar electronica, maar mensen die Radiohead.com (plus gepubliceerde playlists) in de gaten hebben gehouden hebben dit al aan zien komen.

Vind Morning Mr Magpie en Feral het sterkst.

Wat een klote CD. Niet Radiohead waardig en oppervlakkig. Veel electronica. WRONG!!

Ik ben weer eens op het verkeerde been gezet door Yorke en zijn vrienden. Super album! Lotus Flower en Codex aahhh!! wat mooi.

En mocht er nog meer komen, graag!

Op de hoes staan '4 limbs'.
Is dit ook een hint?

Niet echt een superplaat ... maar toch wel weer onverwacht.
Radiohead meets ... Burial meets ... James Blake ?

avatar van Eveningguard
4 Limbs wat?

4 bomen. Die rode dingen die eruit zien als misvormde handen

Remco schreef:

En mocht er nog meer komen, graag!

Huh?

avatar van Ceriel
Let maar op, er komt meer. Radiohead maakt altijd sterke nummers, maar hier gaat het niet bij blijven. Als ik naar de 'B-kant' van In Rainbows luister, raak ik weer in vervoering door Down Is The New Up. Hoe mooi ik de nummers op TKOL vind, hoor ik op de een of andere manier een ingetogenheid. Ook die sterk repeterende 'plingggg' in Separator doet iets vermoeden. Als een plaat die vastloopt en wacht om omgedraaid te worden, zoiets. Hoewel ik het zó'n mooi nummer vind, voel ik dat er meer moet zijn. Een voorbode op wat we dan waarschijnlijk in mei zullen gaan horen.

avatar van Rayaccos
Mijn eerste indruk is positief. Ik ben dan ook fan van de electronische kant van radiohead en dus staat niet voor niets kid a nr 1 in mijn top 10. Minpuntje vind ik toch wel de korte duur zeker ook omdat morning mr. magpie niet eens helemaal een nieuw nummer is. Misschien vind ik de acoustic renditions versie zelf wel beter. The king of limbs bevat wel weer echte radiohead parels
(de laatste twee song). En zoals het een goed restaurant op een slechte dag betaamd; even now is radiohead towering above the rest!.

Toch blijf ik me verbazen over de hoeveelheid mensen die maar praten over 'wat nog komt'.
Dit is het voor nu: daar moet je toch van genieten? Of is het toch een teken dat het tegenvalt? Ik kan dat niet rijmen met elkaar.

avatar van Eveningguard
Die 37:33 staat ze niet aan.

SSS
aERodynamIC schreef:

Het is niet zozeer genieten maar een opluchting dat er niet meer komt, maar fans bedenken de gekste dingen... er komt zeker wel meer, maar wanneer?

Dat begrijp ik dus niet. Als je nu al naar meer verlangt kan je dit dus niet waarderen.

Ik ben vaak wel blij met kortere albums: die gaan veel minder snel vervelen, zijn puntiger en daardoor krachtiger.

avatar van Joren999
Wat nou als dit één grote hoax is en Radiohead hier eigenlijk helemaal niks mee te maken heeft?

avatar van WJW
WJW
Joren999 schreef:

Een kenmerk van een hoax is dat er meestal wel een soort van kern van waarheid in zit. Wat jij bedoelt is waarschijnlijk een flotxoplrop. Nee, dat slaat inderdaad nergens op.

Tsja, wat als de Paus helemaal onder de Metallica-tattoos zit en stiekem vreemdgaat met Yolanthe.

Lijkt me ongeveer even onrealistisch.

Joren999 schreef:

Ja, en dat het hele album eigenlijk is ingezongen door die gasten van Milli Vanilli.

avatar van Joren999
Tja, ik denk, ik doe ook maar eens mee met de complottheorieën!

nicoot
Dit album heeft momenteel evenveel pagina's op deze site als Abbey Road van The Beatles...

avatar van Teunnis
Bugno schreef:
Vind Morning Mr Magpie en Feral het sterkst.

Eindelijk iemand die het met me eens is

Ik ben al uren als een schizofreen aan het puzzelen met alle mogelijke hints die kunnen wijzen op extra (de rest van de) content. Laat ik het kort houden;

Ed O'Brien postte op 17 februari dat het vrijdag was, volle maan, en onverwachts was het album daar, een dag eerder dan gepland. Op de dag van de aankondiging van TKOL,14 feb, was de maan 76% zichtbaar, komende vrijdag is er de maanstand genaamd "the last quarter". In een vage Japan-tweet van Radiohead werd iets gezegd over vrijdag 18:59, alwaar iedereen dacht dat het om een tijd ging. Een straat vol Japanners werd teleurgesteld. Als je het als jaar bekijkt ipv tijd: In 1859 waren de data's exact hetzelfde als in 2011, zo ook de maanstanden.

Ok, ik heb moeite mezelf te volgen laat staan het hier te kunnen verwoorden... ik ga slapen

avatar van Arrie
%uFF11%uFF18%u6642%uFF15%uFF19%u5206 = 18 uur 59 minuten, dus 18:59. Heeft niks met het jaar 1859 te maken.

Edit: ah, dat staat ook in je bericht. Heb er overheen gelezen. Maar dan nog zijn het echt de Japanse tekens voor uur en minuut. Ach, we zien wel.

Edit: hij pakt de Japanse tekens niet meer.

Leg dan de nadruk maar op het schizofrene deel van mijn reactie, maar laat a.u.b. de reactie nog even staan tot vrijdagavond

Nog even een stukje lyrics van Lotus Flowers als 'ondersteuning'

Slowly we unfold
As lotus flowers
Cause all I want is the moon upon a stick

Just to see what if

8. Separator 4.5/5

Bramhead
Zou dit waar zijn?

Marbecks » The King of Limbs - Radiohead - marbecks.co.nz

Het zou wel verklaren waarom (onder andere) - ik noem het maar even - TKOL1 alleen digitaal verkrijgbaar is. Ik krijg toch echt sterk het gevoel dat er binnen nu en 1 maand nog meer te verwachten valt van Radiohead.

Music-Master
Bramhead schreef:
Zou dit waar zijn?

Marbecks » The King of Limbs - Radiohead - marbecks.co.nz

Ik denk dat dit inderdaad waar is.Super!

Tracks:
To be confirmed...