Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Ataloona
Inderdaad het Radiohead effect..
Ik zou het overigens 4,5* geven

indiegator schreef:
Het valt me op dat een hoop mensen die de plaat niet echt goed vinden toch over de 3 klokken. Erg raar. Men zou dat bij een andere plaat niet doen.

Ik sluit niet uit dat je dit op de verkeerde manier interpreteert. Stel dat je naar je favoriete restaurant gaat, waar je al vaker hemels hebt gegeten. Vandaag bezoek je dat restaurant weer en ben je van mening dat het eten niet aan de vorige keren kan tippen. Je uit dan een soort van teleurstelling. Echter zit die lichte teleurstelling vast aan de eerste referentie, die hemelse vreetfestijnen. Ga je vergelijken met andere restaurants dan was het zeker niet slecht, misschien zelfs goed.

Zeker scores tussen de 3* en 4* passen in bovenstaande uitleg.

avatar van Rudi S
Zo bezien is Radiohead ook wel een drie sterren restaurant, alleen is het gemiddelde hier nog hoger

avatar van Chronos85
Tsja, tis maar waar je het mee vergelijkt, met jouw persoonlijke mening over de andere Radioheadalbums, of met andere platen, die in hetzelfde straatje liggen. Oftewel (om in eerdergenoemde termen te blijven) vergelijk je het met je eerdere ervaringen met hetzelfde restaurant, of met andere restaurants die soortgelijke spijzen op de kaart hebben staan. Ik probeer zelf een combinatie te maken van beide. Ik vind het album (voorlopig) niet zo sterk als In Rainbows of Amnesiac, ondanks dat het verschillende stijlen zijn die de band hanteert, maar op zich zelf staand (in vergelijking tot andere relases) is KOTL toch zeker 4 sterren waard.

Mijn mening over In Ranbows heb ik ook na maanden weer moeten bijstellen, dus vandaar een voorlopig cijfer.

Servaas D.
De cd begint vanaf vandaag een behoefte te vormen voor mij. Maar of ik de TKOL-sound al kan grijpen? Nope. Daarvoor klinkt pakweg Give Up The Ghost te vluchtig. Deze plaat is een buitenaards briesje.

avatar van Chronos85
YouTube - Radiohead- The King of Limbs ALBUM REVIEW , dit is een goed onderbouwde review wat mij betreft. Het is niet helemaal in overeenstemming met mijn eigen mening over het album maar ik herken wel een aantal kritiekpunten...

Servaas D. schreef:
Deze plaat is een buitenaards briesje.

Juist, ik heb dat ook heel erg. Het briesje is briljant maar vluchtig en kort, je wilt dat sommige momenten explosiever zijn of langer duren maar het lijkt of RH heel erg hun best hebben gedaan om juist heel subtiel en ingetogen te houden

avatar van Teunnis
Ik vind de complottheorie dat er drie albums zijn best leuk klinken. Er wordt beweert dat er drie verschillende albums zijn voor de drie releases. Deze TKOL1 is de digitale, TKOL2 is de CD-versie, TKOL3 is de vinyl-versie. Lijkt me wel iets voor Radiohead om te doen (de andere complottheorieën vind ik te makkelijk voor Radiohead). Maar er is hier natuurlijk 0% bewijs voor.

Wat, ga je eens een week op wintersport, is er een nieuw Radiohead-album uit

avatar van lennon
Rudi S schreef:

Maar alles wat ze serveren is zo verdomde lekker

Ik start met 3,5.... geen hoogstandje als in Rainbows, maar zeker ook niet slecht!!! Enige echte dieptepunt voor mij is "Feral"

Teunnis schreef:

Dit kan ik mij niet voorstellen. 90% van de luisteraars kan de lp's niet afspelen en wordt gedwongen tot illegaal downloaden.

Ik geloof wel dat de Newspaper Edition 2 cd's bevat.
Eentje zoals de download en een "B-Sides" cdtje met rock georiënteerde nummers van A-kwaliteit.

Maar dat is puur gebaseerd op het feit dat 36 euro voor een special edition (zonder tussenhandel) iets aan toegevoegde waarde móet geven.

Bovendien had HTTT ook B-Sides (Com Lag) en bevatte de Special Box van In Rainbows ook een extra cdtje met meer nummers. Het zou dan in dezelfde lijn zitten.

avatar van SirNoodle
Nog maar wat zitten luisteren, maar het komt dus niet meer goed. King of Limbs stond laatst op in de auto, ik heb geswitcht naar wat random muziek en dan passeert plots Talk Show Host, en dan weet je gewoon 'zo mooi wordt het nooit meer'. Tja, dan ben ik maar een oude zak...

SirNoodle schreef:

De kwalitatief matige boxen en de ruis op de achtergrond maken het goed beluisteren van TKOL in de auto sowieso overbodig. Er gebeurt te veel op de achtergrond om op die manier een finale oordeel te vellen. Tip: probeer het eens met een goede koptelefoon en beslis dan.

Music-Master
Ik blijf op 3sterren,ben nu Ok Computer aan 't luisteren,TKOL mag niet in de schaduw staan van die plaat.

avatar van nognooit
Voor nu een dikke vier sterren voor dit album.

De eerste zes luisterbeurten waren magisch. Eerst via mijn koptelefoon, vervolgens op de speakers, daarna via de interne speakers van mijn MacBook, later weer op mijn koptelefoon en ga zo maar door.

Iedere keer klonk het anders, ontdekte ik nieuwe dingen en, misschien wel het belangrijkste, iedere luisterbeurt was genieten. Ongeacht de kwaliteit waar de muziek uit kwam.

bloempje24 schreef:

Zeker scores tussen de 3* en 4* passen in bovenstaande uitleg.

Dit slaat dus werkelijk nergens op

avatar van GrafGantz
Ik volg het prima dus dat zal dan eerder aan je eigen beperkte verstandelijke vermogens liggen.

avatar van musicboy2602
Wat precies in deze prima metafoor slaat nergens op als ik vragen mag?

Antagoon
Kan me ook wel in die metafoor vinden. Op zich vind ik dit dan ook een prima plaat, maar hij valt me toch tegen naar Radiohead maatstaven. De vorige was dan ook exceptioneel goed. Ben überhaupt meer een liefhebber van hun platen waar de gitaar de boventoon voert.
Kan wel genieten van de super productie en de wijze waarop ze met geluid spelen, maar het raakt me gewoon niet zo als de meer song georiënteerde platen.
Daar staat tegenover dat het live fantastisch kan uitpakken; een mix van hun 'traditionele' werk en hun experimentele platen. Na Kid A was dat in elk geval wel zo; het beste concert ooit wat mij betreft.
Kan iemand zich het Goffertpark nog herinneren in 2000? Mooie nazomerdag met 28C, ondergaande zon, Sigur Ros in het voorprogramma en na inschatingsfout van de security per toeval vlak voor het podium beland. Als ze het zo nog een keer zouden kunnen doen......graag

Servaas D.
Wat heeft deze band toch al absurd veel immens weergaloze muziek gemaakt. Zelfs hun B-kantjes overtreffen drie vierde van de concurrentie, dus maakt het me eigenlijk niet uit dat dit waarschijnlijk geen grote klassieker is. Het is ze gegund. Wat ik niet op TKOL zal vinden, staat wel op een ander album te vinden. Ik heb feitelijk niks te klagen. Meer zal ik niet over deze plaat zeggen.

GrafGantz schreef:

Ik weet nog een leuk restaurantje in Franiker waar ze stukjes Radiohead serveren

avatar van hawkins
Ah, het ligt dus aan je eigen beperkte verstandelijke vermogen.

hawkins schreef:
Ah, het ligt dus aan je eigen beperkte verstandelijke vermogen.

ja

avatar van Wasabi

ja

Het is toch volkomen logisch? Radiohead haalt gewoon een constant hoog niveau die altijd 3 sterren waard zal zijn (ondergrens). Dat heeft verder niets, maar dan ook niets met een Radiohead-effect te maken. Of ligt dat aan mijn beperkte verstandelijke vermogen? (zou overigens best kunnen, mijn moeder heeft me als baby, in dronken toestand, niet ik, mijn moeder was dronken, op mijn hoofd laten vallen, naar het schijnt kan dat zijn weerslag hebben op je verstandelijke vermogens)

indiegator
Joh, ik snap het helemaal. Ook al maakt Radiohead een mindere plaat, omdat ze al een aantal meesterwerkjes hebben gemaakt is dit niet zo belangrijk. We geven gewoon een goeie score
voor verleende diensten.

Zo ga ik natuurlijk ook altijd te werk dus ik hoop dat jullie mij mijn grapje vergeven.

avatar van Apieknar
Album bevalt me tot nu toe goed! Ik hou het voorlopig op 4*, denk dat het nog wel hoger wordt na meer luisterbeurten.

avatar van Wasabi

Skip ik wel 4 nummers als ik King of Limbs draai maar ach, zo gaat dat.

Hoeveel punten heb jij in godsnaam gehaald op begrijpend lezen bij de Cito-toets?

Nog een keertje dan:
Ik zeg helemaal niets over werken uit het verleden (niemand doet dat). Radiohead haalt een bepaald niveau, ook op deze plaat. Dit niveau ligt dermate hoog dat, zelfs voor een plaat die wellicht minder is dan eerder werk, er toch 3 sterren worden gegeven.

Skip ik wel 4 nummers als ik King of Limbs draai maar ach, zo gaat dat.

Heh? Alsof iedereen vindt dat the King of limbs maar 4 redelijke nummers heeft. Snap totaal niet wat voor punt je probeert te maken, als je al een punt wil maken. Sowieso dat King of Limbs een minimum van 3 sterren verdient als als luisteraar het album gewoon wat tijd gunt kun je volgens mij niet lager uitkomen dan dat.