Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van jellecomicgek72
Zijn dit dus echt de B-kantjes en morgen de echte plaat?? He?? Maar waarom staan die nummers dan nog niet op MM?

avatar van rien
jellecomicgek72 schreef:

Meen je dit nou ?? :s

avatar van niels94
We weten nog niets, ga er ook niet teveel van uit, je zou erg teleurgesteld kunnen worden.

avatar van Rhythm & Poetry
Nee, dit is het echte album. Maar een aantal users is teleurgesteld in dit project waardoor ze een vaag soort hoop hebben gecreëerd, gebaseerd op hipsters die blogspots hebben.

avatar van jellecomicgek72
Ik snap er nu geen zak meer van..

Aaaahh juist..

avatar van OscarWilde
Ik vraag mij af of al die mensen nog een bocht van 180 graden gaan nemen als dit het toch blijkt te zijn

avatar van Bart
Timo-otje schreef:
Je hoort de heren Greenwood en Selway ook weinig. Die toch hele goed vakmensen zijn. Kan me niet voorstellen dat ze zich zo makkelijk opzij laten zetten door computergeluiden ?

Selway was druk met zijn solo-album en Greenwood had voldoende zijprojecten. Yorke deed deze plaat dus in zijn eentje!

avatar van RvS_009
Ik niet hoor. Als dit toch gewoon het echte album is vermoed ik dat ie op een 2,5 blijft zitten qua stemmen. Een leuk album, maar niet het niveau wat ik verwacht had...

Bart schreef:

Waarom deze plaat dan onder Radiohead uitgeven en niet gewoon als Thom yorke zelf. De band moet geheel samenwerken anders is het geen album van een band meer.

avatar van niels94
Ik vind dit een prima album. Moet het nog wel laten bezinken en zal het nog vaker moeten luisteren voordat ik een oordeel kan vellen. Schijnbaar lijkt dit op het soloproject van Thom, 'The Eraser', dus die zal ik ook eens gaan checken.

OscarWilde schreef:

Ik ben in ieder geval niet van plan om dan alle hipsters met hun blogspots een bloemetje te sturen met mijn welgemeende excuses.

avatar van Korreltje Zout
Als er een echt een 2e album was dan zou een normale band het vooraf aankondigen als lokkertje om meer mensen vooraf te laten bestellen. En dan zou het bonusmateriaal NA het reguliere album volgen. Een bonusalbum vooraf zonder aankondiging 'gratis' uitbrengen zou heel onlogisch zijn, en commercieel niet handig, hooguit goed voor de goodwill onder fans.

Dat gezegd hebbende, (i) een album commercieel niet handig uitbrengen, en (ii) goodwill kweken, deden ze ook al met In Rainbows, dus why not?

Vooralsnog geloof ik er niet in. Ik krijg heel graag ongelijk deze keer.

avatar van Ceriel
Rhythm & Poetry schreef:

Zou kunnen, we will see. Ik zou het iig wel een prachtige stunt vinden. Ik vind het album goed, maar de nummers klinken wat ingehouden op de een of andere manier. Misschien creëer ik valse hoop, maar ik blijf dat gevoel houden.

avatar van Rhythm & Poetry
Je kunt het toch als band ook helemaal niet maken om mensen voor een dergelijk project te laten betalen en dan naderhand zeggen: maar hey, hier is pas het echte album!

De Klever
Ik verwacht dan morgen wel gratis het echte album

avatar van niels94
Wat ik me dan wel weer afvraag, waarom kondigen ze aan dat ze het op zaterdag uitbrengen en doen ze het vervolgens ineens op vrijdag...

avatar van Korreltje Zout
Voorspelling: veel mensen zullen morgen hoopvol hun e-mail checken. En later op de dag nog eens.

avatar van freitzen
jaja, de eerste 0.5* is binnen!

van iemand die OK Computer nog wel op één heeft staan

niels94 schreef:

Omdat er een lek is ontdekt (de nummers via de internets beschikbaar zijn gekomen)?

indiegator
Dat een hoop mensen (tevergeefs) wachten op het echte??? album zegt al genoeg over dit album.

avatar van SilverGun
Rhythm & Poetry schreef:

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat iedereen die betaald heeft morgen gewoon een tweede downloadknop te zien krijgt. Maar nee, ik stel me er niet op in. Ben ook tevreden over wat er tot zover op me is ingewerkt.

De Klever
Het is natuurlijk alleen al leuk om er over te speculeren.

avatar van RvS_009
indiegator schreef:

In mijn mening wel. Ik vind in rainbows een geweldige plaat.

En de nummers die hierop staan zijn zeker niet slecht, maar het voelt wat mij betreft gewoon totaal niet aan als een album. Leuk opzich, maar niet een band die een nieuw album maakt. Nee dit is gewoon een verzameling nummers die nergens echt heel spannend worden. Ze beginnen allemaal op een manier, en 3 minuten later zijn ze nog hetzelfde. Ik mis een uitbarsting, een verandering iets geniaals. Maar helaas. Het valt me allemaal gewoon wat tegen, slecht is het zeker niet. Maar geniaal of magistraal ook niet.

Klinkt heel erg fijn, deze nieuwe van Radiohead. Hier maar eens een paar dagen goed voor zitten.

avatar van Korreltje Zout
Radiohead: "Gefopt fanboys. Het echte album moet je in maart gewoon in de winkel kopen! Dit was een test of jullie nog wel echt van ons houden."

Music-Master
Korreltje Zout schreef:
Zal radiohead leuk vinden, zo'n vraag:

"Hoi Radiohead. Dit was best een leuk voorproefje met bonusnummers. Wanneer horen we het echte album?"

Ongetwijfeld de zwaarste kritiek die je een band kunt geven. Bijna dodelijk.

Probeer 't zelf maar te maken.

De Klever
Waarom wenst alleen Ed ons een goed weekend op de Radiohead site? Is de rest met vakantie?

Music-Master
Mensen mensen roestig.Wees er niet al te overtuigt van dat we 't tweede gedeelte van 't album krijgen,want de kans dat dat zo zou zijn is gok ik 5%.

avatar van Ceriel
Op de Radiohead site:

"It's Friday... It's almost the weekend...It's a full moon...."

Misschien begin ik spoken te zien. Maar de zin "it's almost the weekend" geeft toch ook wel iets aan.

avatar van Eveningguard
Inderdaad. Spooky... Misschien krijgen we nu alles!