Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
De Klever
SilverGun schreef:
Wat betreft de speculatie over een tweede deel: check je Order Number. Dat begint met TKOL1. Met de nadruk op die 1.

Hehe... Ik was ook al aan het zoeken naar verborgen hints, die laten raden naar een nieuwe versie morgen. Ik blijf hopen

avatar van WJW
WJW
Over het aantal keren luisteren: ik ben mijn beste albums pas van een bepaalde kwaliteit gaan vinden tijdens het níet luisteren. Albums die je opjagen, in onverwachte momenten opeens tot je komen terwijl je niet (actief) aan het luisteren bent. Juist door de afwezigheid prijs ik de hoge kwalitatieve aanwezigheid als ik ze luister.

avatar van RvS_009
De Klever schreef:

Ik krijg ook steeds meer het vermoeden dat er meer is.

Deze nummers voelen bij mij gewoon als een setje B-sides. Zeker niet slecht, maar het niet waard om (al dan niet samen) een heel album te dragen

Zal radiohead leuk vinden, zo'n vraag:

"Hoi Radiohead. Dit was best een leuk voorproefje met bonusnummers. Wanneer horen we het echte album?"

avatar van Sandokan-veld
WJW schreef:

avatar van Cannabooze
WJW schreef:

Respect !

Perfect verwoord.

avatar van jellecomicgek72
Heb het album net binnengehaald en nu op staan. Oordeel volgt later wel.

Ongetwijfeld de zwaarste kritiek die je een band kunt geven. Bijna dodelijk.

Ja klopt, maar zo voel ik het wel. Alsof het B-kantjes zijn . Als dit het album is zou ik dat zwaar teleurstellend vinden.

avatar van Korreltje Zout
We zijn het eens Timo-otje. Deze band kan beter. Veel beter.

De Radiohead-liefhebber is een kritische consument. Hun kinderhand is niet gauw gevuld. Een album met B-kantjes valt dan hard door de mand. Waarvan akte.

avatar van SilverGun

Ongetwijfeld de zwaarste kritiek die je een band kunt geven. Bijna dodelijk.

Klopt Ik zal niet klagen wanneer het hier bij blijft, vind dit een pak boeiender dan Yorke's solo album. Maar het feit dat elk order nummer begint met TKOL1- (The King of Limbs 1) is wat verdacht.

avatar van Eveningguard
Wat zou er nog moeten komen dan?

Nihilisme
Geinig om te lezen dat zoveel mensen In Rainbows veel hoger aanslaan dan dit album. Vind 'm na een keer luisteren al oneindig veel interessanter en spannender dan In Rainbows. Die bas in Feral!

khonnor
ik kan er echt niet aan doen maar na ettelijke luisterbeurten manifesteert dit zich als radioheads subtielste, meest gelaagde en eigenlijk simpelweg briljantste plaat

fantastisch rijke productie met een onwaarschijnlijk oog voor detail

een plaat waarop werkelijk el-le-ke noot juist zit... fe-no-me-naal meesterwerkje

avatar van xrockerx
Music4ever schreef:

Hou toch eens op mensen zeg!
Radiohead is niet onze lieve heer hoor, schei alsjeblieft uit.
Dat Colplay er zo van langs krijgt is toch volstrekt kansloos?
Nu ze commercieël succes hebben deugt die band opeens niet meer? Zo kortzichtig, voorheen was Coldplay hartstikke populair en nu staan ze zowat symbool voor 'commerciële troep' Hier doe je deze band zwaar tekort mee.

Maar goed, terug naar het album lijkt me:
Heb 4/5 nummers op youtube gehoord en ben totaal (nog) niet onder de indruk.
Mis de gitaar, té elektronisch en lang niet zo spannend als ik van Radiohead gewend ben.
Maar goed, val me er niet op aan zal het eerst allemaal eens echt goed luisteren.

coldplay is net als muse...ze maken een aardige eerste radiohead kopie plaat...daarna willen ze heel veel maar kunnen ze eigenlijk gewoon niet...gevolg...ik wil iets heel bijzonders doen maar maak platte 3fm rock

Bij radiohead hoor je dat ze vanaf The Bends met instrumenten als de Space echo aan het experimenteren zijn en dat trekt zich door naar OK Computer die nog een stapje verder gaat!

vanaf Kid A lijkt het alsof ze (meden door veel inspiratie te halen uit het bekende en erg hooggewaardeerde WARP records en Ninja Tune records) een perfecte blend van electronica en bandjes geluid weten te maken en te begrijpen...vandaar dat de band zowel hooggwaardeerd door mensen die vooral in electronische muziek zitten als mensen die van bandjes houden.

en met deze plaat maken ze een groeiplaat waar In Rainbows ook wat "last" van had ... maar fuck wat is deze plaat weer goed! en wordt vast alleen nog beter

khonnor
Nihilisme schreef:

Feral is zot.... zot zeg ik u

een idioteque voor de nieuwe generatie....

avatar van lennon
1e indruk is helemaal niet verkeerd.!

Nog maar een paar keer luisteren, en dan oordelen!

Eveningguard schreef:
Wat zou er nog moeten komen dan?

Het beste scenario naar mijn mening is dat dit een B-Kantje is van het echte album, de hint bij de orderbevestiging is verdacht en ook dat Thom in The Separator zingt , "if you think this is it, then youre wrong ". Meerdere malen zelfs en bij het laatste nummer van het album. Op zijn minst opvallend toch ?

Korreltje Zout schreef:
Meen je dit serieus? Of ben je er heilig van overtuigd dat dit gewoon met afstand de beste band is?

avatar van Chronos85
Alleen de titel al zou toch boekdelen kunnen spreken(of is dat al gezegd?). Separator betekent scheidingsteken, wat zou kunnen aangeven dat het dit albumpje scheidt van het 'échte' album...

avatar van Korreltje Zout
Een album met B-kantjes voor de vroegbestellers, en morgen het reguliere album ... het zou een mooie, sympathieke stunt zijn. I like. Nu moet het nog even werkelijkheid worden.

avatar van Ceriel
Een aantal keren beluisterd. Absoluut niet slecht, en zelfs best spannend, maar vooralsnog mijlen ver weg van In Rainbows wat mij betreft. Little By Little vind ik erg mooi, vooral de chorus-guitar op het einde. Heerlijk.
Maar net zoals anderen opmerken heb ik ook het gevoel dat er meer is. Ook het gegeven van dat ordernummer en het feit dat er bij mijn download achter elke track '1' staat. En dat het eigenlijk morgen pas uit zou komen als digitale download.... Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is er meer. Of mijn verwachtingen waren te hoog gespannen, dat kan ook en dat de plaat nog moet groeien. Om de nummers als B-kantjes weg te zetten vind ik ver gaan, maar nogmaals, volgens mij is er meer.

avatar van lennon
Timo-otje schreef:

Dat zou wel een stunt zijn

ik kan me niet meer inloggen?

Je bent al ingelogd?

avatar van Cannabooze
2nd Chamber schreef:
ik kan me niet meer inloggen?

En toch doe je het !

Knap

nee, chevy93, m8

op dat radiohead ding voor het album te downloaden.

Ik wou namelijk de theorie van bovenstaande controleren van dat ordernummer.

avatar van chevy93
Dacht ik al, just checking!

avatar van Timo-otje
Er is meer mensen , weet het bijna zeker! Het kan toch niet dat ze genoegen nemen met veelal drumcomputers ? Dat zou ik voor veel artiesten wel geloven maar voor Radiohead toch niet. Je hoort de heren Greenwood en Selway ook weinig. Die toch hele goed vakmensen zijn. Kan me niet voorstellen dat ze zich zo makkelijk opzij laten zetten door computergeluiden ?

chevy93 schreef:

Ikke niet snappen. Waarom zou ik niet serieus zijn?

Mijn stelling over de Radiohead-liefhebber (kritisch) heeft i.i.g. niets te maken met wat ik van de band vind (bijna 100% toppie joppie). Het zijn twee verschillende onderwerpen.

avatar van Ceriel
Timo-otje schreef:

Je hebt gelijk. Ik begin het ook steeds meer te geloven. Misschien dezelfde nummers, maar dan met snoeiharde gitaren enzo. Radiohead is altijd innovatief geweest. Zoiets moet het worden. Ik vind dit album ook iets te rustig voortkabbelen voor een nieuwe Radiohead die hun laatste album hadden gemaakt in 2007. There is more. Ook die hint in The Separator is meer dan 'verdacht' te noemen.