Music4ever schreef:(quote)
Hou toch eens op mensen zeg!

Radiohead is niet onze lieve heer hoor, schei alsjeblieft uit.
Dat Colplay er zo van langs krijgt is toch volstrekt kansloos?
Nu ze commercieël succes hebben deugt die band opeens niet meer? Zo kortzichtig, voorheen was Coldplay hartstikke populair en nu staan ze zowat symbool voor 'commerciële troep' Hier doe je deze band zwaar tekort mee.
Maar goed, terug naar het album lijkt me:
Heb 4/5 nummers op youtube gehoord en ben totaal (nog) niet onder de indruk.
Mis de gitaar, té elektronisch en lang niet zo spannend als ik van Radiohead gewend ben.
Maar goed, val me er niet op aan zal het eerst allemaal eens echt goed luisteren.
coldplay is net als muse...ze maken een aardige eerste radiohead kopie plaat...daarna willen ze heel veel maar kunnen ze eigenlijk gewoon niet...gevolg...ik wil iets heel bijzonders doen maar maak platte 3fm rock
Bij radiohead hoor je dat ze vanaf The Bends met instrumenten als de Space echo aan het experimenteren zijn en dat trekt zich door naar OK Computer die nog een stapje verder gaat!
vanaf Kid A lijkt het alsof ze (meden door veel inspiratie te halen uit het bekende en erg hooggewaardeerde WARP records en Ninja Tune records) een perfecte blend van electronica en bandjes geluid weten te maken en te begrijpen...vandaar dat de band zowel hooggwaardeerd door mensen die vooral in electronische muziek zitten als mensen die van bandjes houden.
en met deze plaat maken ze een groeiplaat waar In Rainbows ook wat "last" van had ... maar fuck wat is deze plaat weer goed! en wordt vast alleen nog beter