Queen - The Game (1980)

Label: EMI

1. Play the Game (3:32)
  2. Dragon Attack (4:15)
  3. Another One Bites the Dust (3:03)
  4. Need Your Loving Tonight (2:48)
  5. Crazy Little Thing Called Love (2:44)
  6. Rock It (Prime Jive) (4:32)
  7. Don't Try Suicide (3:52)
  8. Sail Away Sweet Sister (3:32)
  9. Coming Soon (2:49)
  10. Save Me (3:42)
  11. Dragon Attack [1991 Bonus Remix by Jack Benson and R.A.K.] * (4:20)
  12. Save Me [Live in Montreal, November 1981] * (4:16)
  13. A Human Body * (3:42)
  14. Sail Away Sweet Sister [Take 1 with Guide Vocal, February 1980] * (2:32)
  15. It's a Beautiful Day [Original Spontaneous Idea, April 1980] * (1:29)
  16. Dragon Attack [Live in Milton Keynes, June 1982] * (5:14)
Niet mijn favoriete Queen-album. Maar ze verstaan wel de kunst om onsterfelijke nummers te maken, zelfs op iets mindere albums.

Volgens mij mn eerste LP van Queen. Super goed natuurlijk, niet alleen vanwege de 4 grote hits, maar vooral door Sail Away Sweet Sister en Need Your Loving Tonight, welke echt absolute toppers zijn!

Jaaaaaaaaaa, Sail Away Sweet Sister: mijn favoriet van dit album. (Samen met Save Me).

For the sister he never had.

avatar van lebowski
Niet mijn eerste Q-album, in retrospectief wel een goede. Persoonlijke absolute favoriet: Dragon Attack.

Dragon Attack vind ik persoonlijk juist het minste nummer wat erop staat!
Prima album met Sail away sweet sister als absoluut hoogtepunt.

Let op het bas-lijntje bij Dragon attack. John Deacon op zijn best. Dit wordt gecompleteerd met goed solowerk van May, strakke drums van Roger Taylor. De drie genoemden ondersteunen Mister Mercury met goede backing vocals.
Mercury vind ik op dit album eerder rock dan softy overigens.
Another one bites the dust is de blikvanger samen met Crazy little thing. Zeer goed. Wat mij betreft is (en daar is ie weer), mede dankzij de bas van Deacon, Another one... het beste nummer van Queen. Sorry mensen, GEEN Bohemian Rhapsody.
Besteed ook eens aandacht aan de overgang van Rock it naar Prime Jive, totaal anders!

avatar van Drs. DAJA
Rock It is Prime Jive .

Dit is echt een briljant album dit. Niet een nummer wat ik niet mooi vind. Natuurlijk 4 leuke hits. Maar "Rock It" is meesterlijk. Ik vind het persoonlijk het beste Çlassic Rock 'n' Roll nummer ooit. Een schitterende intro en dan met die heerlijke rouwe stem van Taylor een geweldig Rock 'n' Roll gedeelte. Meer van dit soort rock 'n' roll numers zijn dan "I Need Your Lovin", "Crazy Little Thing Called Love" en "Coming Soon". Dan zo'n schitterend soul nummer "Don't Try Suicide". Schitterende emotioneele ballads "Sail Away Sweet Sister" en "Save Me". Het aller eerste hip hop nummer "Another One Bites The Dust", lekkere rauwe hardrock met "Dragon Attack". en de schitterende liefdes ballad "Play The Game". Een top album .

Down_By_Law
Wordt door veel mensen gezien als een meesterwerk. Persoonlijk zie ik dat niet zo, ook al ben ik al heel lang Queen fan. Er staan goede nummers op, maar bijv. 'Coming Soon' of 'Rock It' zou ik niet gelijk tot mijn favoriete rekenen. De hits zijn natuurlijk sterk, maar mijn favoriet is ook 'Dragon Attack'. 'Need Your Loving Tonight', 'Sail Away Sweet Sister' en 'Don't Try Suicide' zijn ook perfect. Al met al een goed album van Queen, maar ze kunnen beter. 4/5

Dit album heb ik dus niet meer. Vanaf hier werd Queen een stuk minder als voorheen. Echt een paar k.t-nummers op deze plaat en het zou alleen maar erger worden daarna.

het begin van het einde

das gelul

magoed, dit is mijn kennismaking met queen

er staan stuk voor stuk goede nummers op wat mij betrefd

ik kan wel stellen dat dragon attack mijn interesse deed voeden voor de wat rauwere hardere scheur muziek, ik vond en vind het nog steeds een erg vet nummer

Another One Bites The Dust, mijn favo track, soms lijkt het op een rap, wat een heerlijke Track ... is het hele album in deze stijl?

Davez
Tja ik vind deze plaat consistenter dan a night in the opera ( de enige 2 queen albums die ik bezit)

Ik vind het gewoon een heel goed album eigenlijk.

Don't try suicide is gewoon heerlijk.

avatar van kaztor
Dit is de plaat die de Queen-fans doet scheiden. Ikzelf heb er eigenlijk weinig problemen mee. Okee, het is gelikt en commercieel, maar voor een populair pop/rock-album is dit toch wel een heel geslaagde plaat, hoe gladjes het soms ook klinkt. Dragon Attack, Need Your Loving Tonight en Coming Soon zijn gewoon lekkere rockertjes en Play The Game en Save Me zijn ook erg goed.

3,5.

Drs. DAJA schreef:
Het aller eerste hip hop nummer "Another One Bites The Dust".

Another One Bites The Dust is net zo hiphop als Pamela Anderson een man is.

Joy
is pamela anderson een man?

ben het met je eens, met hip hop heeft het never niks van doen

avatar van vigil
Heren/dames even uw muziekkennis raadplegen. De allereerste echt bekende hip-hop plaat wordt ondersteund door de baslijn van............juist! Another One Bites The Dust....Ik denk dat DAJA dat wilde zeggen.

gespeeld door?

i sadda hip hop, a hidde hidde hup u dont startetcetc

die?

grandmaster flash?

geloof er geen z*k van

baslijntje lijkt heel ff, 2 seconden

avatar van BoordAppel
Zo raar is de gedachte niet. Met wat fantasie is er best hiphop in te zien, een monotone beat, meer gerapt dan gezongen. Maar ze hebben natuurlijk al veel eerder een echte hiphopplaat gemaakt met We Will Rock You.

Joy schreef:
gespeeld door?

i sadda hip hop, a hidde hidde hup u dont startetcetc

die?

grandmaster flash?

geloof er geen z*k van

baslijntje lijkt heel ff, 2 seconden

dan geloof je het niet, maakt mij niet uit hoor...

mij ook niet hoor

maar wat je beweerd is gewoon niet waar

Joy schreef:
mij ook niet hoor

maar wat je beweerd is gewoon niet waar

zoals ik al schreef, maak mij niet uit. geloof jij gewoon je eigen waarheid maar. Want dat is de enige juiste....

avatar van Tribal Gathering
Tja, The game.

Ik weet nooit zo goed wat ik met dit album aan moet.

Het werkt niet in zijn voordeel dat hij meteen na de grote zeven verschijnt. (Hoewel commercieel gezien dit natuurlijk een topper was.)

Queen verwerkte altijd wel andere invloeden in zijn muziek, maar dit album was de grootste trendbreuk tot dan toe.

Play the game herinnert nog aan de oude Queen, maar daarna wordt het roer radicaal omgegooid. Van Dragon attack tot aan Don't try suicide grijpt Queen naar niet eerder beproefde recepten om met de laatste drie nummers en dan vooral de twee van Brian May weer iets van het oude Queen terug te brengen.

En toch, elke keer als ik het album luister kan ik geen slecht of zelfs maar een matig nummer ontdekken. Het zal echter nooit een van mijn favorieten worden.

vigil schreef:

Neeneenee... de enig juiste waarheid is die van Marty! Het betreffende baslijntje is 1-op-1 gelift van "Good Times" van Chic... En nou weer vriendjes zijn, okee?

i couldnt care less...

avatar van kaztor
De betreffende nummers zijn beiden ook ouder dan AOBTD.

kaztor schreef:
De betreffende nummers zijn beiden ook ouder dan AOBTD.

Dan kunnen we het dossier sluiten, dacht ik zo!

Marty McFly schreef:

Dan kunnen we het dossier sluiten, dacht ik zo!

Yo, en dan gaan we lekker als echte homies gezamenlijk breakdancen op Another One Bites The Dust, y'all!

avatar van Marty McFly
Ik ben DOWN met die shit, weet je!