Gorillaz - Demon Days (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: Parlophone

1. Intro (1:03)
  2. Last Living Souls (3:10)
  3. Kids with Guns (3:46)

met Neneh Cherry

4. O Green World (4:32)
  5. Dirty Harry (3:44)

met Bootie Brown en San Fernandez Youth Chorus

6. Feel Good Inc. (3:41)

met De La Soul

7. El Mañana (3:50)
  8. Every Planet We Reach Is Dead (4:53)

met Ike Turner

9. November Has Come (2:41)

met MF DOOM

10. All Alone (3:30)

met Roots Manuva en Martina Topley-Bird

11. White Light (2:09)
  12. DARE (4:05)

met Shaun Ryder

13. Fire Coming Out of the Monkey's Head (3:17)

met Dennis Hopper

14. Don't Get Lost in Heaven (2:01)

met London Community Gospel Choir

15. Demon Days (4:28)

met London Community Gospel Choir

16. 68 State * (4:44)
  17. People * (3:26)
  18. Hong Kong [Live at Manchester Opera House] * (7:14)

met Zeng Zhen

avatar van Wib0__
Zitten best leuke singles tussen ja..

avatar van Reint
Moet ik nog steeds eens kopen. Op basis van de nummers die ik ken, 4 sterren.

avatar van BoordAppel
Alleen stemmen als je alle nummers kent aub.

avatar van AriTupari
En nu wachten op het album met de B-Sides. Deze komt op 2 april uit.
Ik ben eens benieuwd.

A*V
AriTupari schreef:
En nu wachten op het album met de B-Sides. Deze komt op 2 april uit.
Ik ben eens benieuwd.

Heb je ook heel toevallig al een site waar ik kan zien wat voor liedjes er op komen en wat andere informatie??? Ik heb gekeken maar ik kon niks vinden..

avatar van AriTupari
Nee, ik heb nog geen hoes of titels gevonden.
Maar de release was normaal gezien voor 2/04, zo staat het alleszins op de site van studio Brussel. En zo ook op enkele andere.
Blijkbaar niet dus

avatar van AriTupari
Ah, ik zie zo net 3 mei op nog een andere site.
In ieder geval, hij komt eraan.

A*V
AriTupari schreef:
Ah, ik zie zo net 3 mei op nog een andere site.
In ieder geval, hij komt eraan.

Nou ik ben wel benieuwd

avatar van Niek
Jammer dat MF Doom er niet zelf bij was. Wel vet concertje hoor

Als ik het goed heb begrepen is het project Gorillaz nu gestopt.

avatar van Niek
deric raven schreef:
Als ik het goed heb begrepen is het project Gorillaz nu gestopt.
Waar heb je dat gehoord/gelezen?

Raekwon the chef
wat komt er nu eigenlijk nog uit van gorillaz? een cd met b-sides enzo?

avatar van waxs
Ehh, was volgens mij al aangekondigd voor deze CD dat dit het laatste zou zijn.

avatar van rien
Geweldig album, denk al 100x geluisterd en gaat nog steeds niet vervelen

Toen ik dit jaar het album van The Gorillaz - Demon Day's kocht, was ik al fan van hun plaat Dare.

Dus ik stop de cd in m'n cd-speler en loop naar de trein. Ik moest wel wennen aan het geluid. Ik vond het eerst ook helemaal geen leuk album op een paar liedjes na. Maar naarmate ik er meer naar ging luisteren , des te meer ging ik van de aparte muzieknummers houden. Er gaat nu geen dag voorbij zonder ik eren paar nummers van The Gorillaz heb geluisterd. Ik heb ook op internet andere liedjes gehoord van hun eerste album en ik denk dat ik die ook ga aanschaffen.

Over het algemeen maken The Gorillaz ''maffe'' liedjes. Elk liedje is opzich een SUPERPLAAT, maar ze voegen iets aan de plaat toe waardoor de plaat HEEL apart wordt. Ze hebben een BREED scala aan muzieksoorten. De muziek varieert van funk tot rock en van Rap-pop tot dance.

Favo's :
De hele Tracklist !

k ben dol op de gorillaz vooral door de ilustraties zijn ze bekend geworden

t is indd aparte muziek maar als je een beetje appart bent hou je ook wel van apparte muziek

kids with guns en o green world vin k super

avatar van UndahCovah
The mountain called Monkey had spoken, and there was only fire, and then, nothing...

Fire Coming Out Of The Monkeys Head vind ik echt een goed nummer, Last living souls is ook aardig maar de rest... niet echt iets om over naar huis te schrijven...

UndahCovah schreef:

als je het wat vaker en goed luister word het egt een stok leuker

Dr.Greenthump
Aparte muziek? Nee, hoor en nog eens vrij toegankelijk ook.

Raekwon the chef
het is wel echt muziek waar je aan moet wennen

avatar van douwens
Gewoon heerlijke plaat dit, met als uitschieters; Dare, Feel good inc. en Dirty Harry. Maar ook de andere nummers zijn zeker het beluisteren waard. Het wisselt lekker af tussen een beetje techno, rock en R&B. Daarbij is het geheel erg funky.

een 4 voor deze plaat.

avatar van waxs
"Dare" vind ik niet echt een uitschieter.

Raekwon the chef
Dare lijkt wel een beetje G-Funk achtig, ik vind het een erg strak nummer

avatar van dave
het is gewoon een heel wazige groep. je zal er nooit een duidelijk beeld van krijgen...
het enige wat je krijgt zijn de animaties, waarvan het effect is dat je de stemmen gaat linken aan die fictieve figuren en dat veroorzaakt (bij mij toch) een soort onwetende trance

Daarom ook vond ik dat concert van enkele regels hierboven niet goed. Maar weet wel dat het moeilijk is om de nummers op zo'n manier te brengen.

dit album verdiend gewoon een 5. En of ik nu 17 of 65 ben, dat is iets wat nooit zal veranderen

Oyver
Zeker een goed album, na twee jaar nog steeds een paar toptracks. Redelijk wat nummers die niet alleen "op het moment van..." erg genieten waren maar nog steeds. Feel Good Inc/Kids With Guns/Demon Days en Fire coming out of the monkey's head zijn de echte blijvers voor mij. Omdat het na twee jaar nog steeds goed wegluistert is het wat mij betreft 4 sterren waard.

avatar van Nanne-1995
kids with guns o green world endare zijn mijn favorieten maar bij veel nummers hoeft al die rap en r & b niet in

avatar van olsenfreakie
1,0