Gorillaz - Demon Days (2005)

Hip-Hop / Pop
Label: Parlophone

1. Intro (1:03)
  2. Last Living Souls (3:10)
  3. Kids with Guns (3:46)

met Neneh Cherry

4. O Green World (4:32)
  5. Dirty Harry (3:44)

met Bootie Brown en San Fernandez Youth Chorus

6. Feel Good Inc. (3:41)

met De La Soul

7. El Mañana (3:50)
  8. Every Planet We Reach Is Dead (4:53)

met Ike Turner

9. November Has Come (2:41)

met MF DOOM

10. All Alone (3:30)

met Roots Manuva en Martina Topley-Bird

11. White Light (2:09)
  12. DARE (4:05)

met Shaun Ryder

13. Fire Coming Out of the Monkey's Head (3:17)

met Dennis Hopper

14. Don't Get Lost in Heaven (2:01)

met London Community Gospel Choir

15. Demon Days (4:28)

met London Community Gospel Choir

16. 68 State * (4:44)
  17. People * (3:26)
  18. Hong Kong [Live at Manchester Opera House] * (7:14)

met Zeng Zhen

avatar van waxs
olsenfreakie schreef:
die 1 geef ik om mijn mama een plezier te doen

Bedankt voor die nutteloze bijdrage.

olsenfreakie schreef:
die 1 geef ik om mijn mama een plezier te doen

en die houdt niet van Gorillaz??

avatar van cityofshadows
Erg degelijk maar ook weer niet super *3.5

Imagine.
Erg sterk album, het enige nummer wat me niet zo erg ligt is Don't Get Lost in Heaven maar gelukkig duurt dat nummer maar twee minuten. Verder zijn mijn favorieten DARE, Kids with Guns en All Alone maar de rest luister ik net zo graag!

Don't Get Lost In Heaven vind ik juist één van de besten

Ieder zijn favorieten hè

Raekwon the chef schreef:
Don't Get Lost In Heaven vind ik juist één van de besten

Ken je demo-versie? Die bevalt je misschien beter .

Imagine.
De demo versie heb ik net beluisterd en klinkt inderdaad een stuk lekkerder dan degene die is uitgebracht op dit album!

avatar van Geert5
Ik merk nu dat ik het verkeerde bericht quotte, maar hij was dus wel voor jou bedoeld . Maar Don't Get Lost in Heaven moet je meer in combinatie luisteren met Demon Days, ze vloeien mooi in mekaar over en ik zie het nummer eigenlijk ook meer als aanloop naar de grand finale. Maar ik geef toe dat in Demon Days het koor wel beter tot zijn recht komt, als los nummer is de demo-versie inderdaad lekkerder om te luisteren.

Dit album blijft een van mijn favorieten, de favoriet zelfs. Damon Albarn kruipt weer lekker in de schaduw en laat zijn alter ego's met de eer strijken. Waar ik het album Gorillaz nog wat "klungeliger" vind, is deze toch wat serieuzer. Hoewel de triphop-achtige nummers op het debuut ook heerlijk zijn, en we op deze plaat Del toch een beetje missen(hoewel de gast-rappers hier dat meer dan goed maken!), steekt deze plaat toch wat beter in elkaar, qua cd als geheel en ook qua opbouw van de nummers zelf, de zang is wat melancholischer en het geluid wat snerpender. Ook Jamie Hewlett's artwork uit de Demon Days-periode vind ik geweldig, een stuk uitgebreider dan daarvoor. Ik zou zeker het Gorillaz-boek eens opzoeken als je meer van deze vier tekenfiguurtjes wilt zien. Leuk om te zien dat dit meesterwerkje nu ook in de toplijst staat!

Raekwon the chef
Sluit ik me 100% bij aan, al vond ik hun debuut nergens echt klungelig, meer experimenteel, en Don't Get Lost in Heaven en Demon Days zou je het best als ééñ nummer kunnen zien, maar beiden vind ik subliem.

avatar van Geert5
Klungelig is misschien ook niet het juiste woord. Maar het hele concept van Gorillaz was geloof ik om "pop-muziek belachelijk te maken". Want toen Damon Albarn en Jamie Hewlett nog samenwoonden en eens naar MTV keken, vonden ze het niveau van de muziek zodanig laag dat ze daar maar verandering in moesten gaan brengen, en hoe kon het beter dan door de talenten van de wee te combineren: een cartoon-band! En daarvoor heeft Damon zeker wat geëxperimenteerd, en in sommige nummers heeft hij wel goede ideeën maar komen ze er niet helemaal uit(Sound Check en Man Research bijvoorbeeld), in die zin vind ik het Gorillaz-albumwat klungeliger. Maar zeker niet minder geniaal, ik vind beide albums ook subliem! .

Als het goed is komt er ook een "nieuw album" uit van de Gorillaz, een nieuwe G-sides, maar dan heet ie nu D-sides. Volgens bol.com 7 Nov. al. Zouden ze november speciaal gekozen hebben als releasedate ?

avatar van psychonaatje
Geert5 schreef:

Wel een beetje aan de prijs.

Inderdaad, bijna veertig euro
Maar dat gaat nog wel veranderen, denk ik.

avatar van Geert5
Ik hoop van wel! De tracklist is inmiddels ook bekend gemaakt op gorillaz.com. En die verzameling vind ik geen 40 euro waard in ieder geval.

kevin15
dit album vond ik veel beter dan hun eerste. De eerste 8 liedjes zijn gewoon perfect. Mijn favoriet liedje op deze cd is D.A.R.E., ook Feel Good Inc, Dirty Harry, El Manana, Kids With Guns en Demon Days zijn zeer goed. een van de mindere nummers vind ik All Alone.
alles bij een gaat hij toch in mijn top 10 staan, de cd is niet te lang zoals ik bij Gorillaz- Gorillaz soms op het einde wat begon te vervelen, maar nu is het gewoon van begin tot het eind goede muziek.

LoveStoned
Erg goed Trip-Hop album. DARE, Feel Good Inc. & El Manana zijn geweldig! Kids with Guns & Demon Days zijn trouwens ook goed. Een van mijn favourite albums. 4.5

avatar van HiLL
Zag hem liggen voor €2,99 bij de Mediamarkt. Tja die laat je dan niet liggen he.

avatar van J.M.

Wat is er bij 'Favoriete tracks' gebeurd?:S

avatar van MJ_DA_MAN
Joris de Poris schreef:
Wat is er bij 'Favoriete tracks' gebeurd?:S
De tracklist is aangepast, en dan vervallen automatisch alle favorieten.

Every Planet We Reach Is Dead = liefde. Mijn favoriete nummer van het album. Stoer begin, en hoe Damon zingt... *zwijmelt* XD

Fan sinds november 2005, en nog steeds misselijkmakend gek op ze.

Ben er eigenlijk nog niet helemaal uit of ik Demon Days of Gorillaz beter vind. Demon Days is een meer aangesloten geheel, heeft een idee er achter, maar Gorillaz heeft meer nummers (naar mijn mening) die lekker klinken. (Re-Hash, 5/4, M1A1, Tomorrow Comes Today) Maar doordat ik het fijner vind om Demon Days te luisteren (gewoon als een cd, alle nummers juist achter elkaar aan) dan Gorillaz (ik vind de tracklisting wat random), krijgt Demon Days een plekje boven Gorillaz voor mij.

avatar van Lennon/Morrison
lekkere relaxende shit! maar niet meer dan 4* waard naar m'n mening.

Imagine. schreef:

Tja, mijn mening over dit album is nu wel ietsjes verandert. Dit album klinkt naar mijn mening gewoon iets te gepolijst en daardoor vind ik het uitendelijk toch een stuk minder sterk dat de voorganger die is nog geregeld draai. Aan dit album kan ik nu namelijk nog maar een kleine 3 sterren aan kwijt en dat vind ik eigenlijk best jammer...

A*V
Wat bedoel je eigenlijk precies met gepolijst?

Imagine.
Het eerste album is gewoon wat experimenteler en hier klinkt het allemaal wat veiliger zeg maar. Ik weet eigenlijk niet hoe ik dit moet zeggen.

Imagine. schreef:

Oh oke, ik snap het wel. Het eerste album is inderdaad meer expirimenteler, en dit album is veiliger als je hebt over het veilig stellen van het succes vban het album. Ik vind echter het tweede album zeker niet slechter dan het eerste, eerder beter.
Het eerste album gaat mij iets te snel vervelen. Er staan te veel nummers op die mij niet zo kunnen boeien. Er staan wel uitschieters op die naar mijn mening ook een van de betere nummers geweest zouden zijn als ze op het tweede album hadden gestaan maar het tweede album is gewoon wat constanter en er zitten eigenlijk geen saaie nummers tussen.

Hun beste album. Veel bijzondere nummers en fijn om naar te luisteren!

avatar van Arrie
Helemaal mee eens, ik vind alle nummers geweldig, en ook de clips zijn trouwens erg leuk om te zien. Een van de allerbeste albums die ik ken! Sowieso vind ik alles wat Damon doett, erg goed, maar dit is toch wel het hoogtepunt uit zijn muziekcarrière naar mijn mening hoor. Allemaal muzieksttijlen door elkaar, zelfs een kinderkoor en een gospelkoor erin, en hett resultaat is zo mooi!