Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
avatar van Nicholas123
Hoewel dit echt duidelijk Metallica's minste album is kan ik toch nog wel enig begrip opbrengen hiervoor. Ze misten hun bassist en hebben het hele album moeten opnemen met de matige bassist Bob Rock. Het gevolg hiervan is ongetwijfeld geweest dat de rest van de band zich nogal heeft moeten inhouden zodat Bob hun bij kon houden.

Verder waren de omstandigheden ook niet optimaal om nu een zeer creatief en sterk album neer te zetten (De SKOM documentaire, die gare therapist, James naar de AA, de verschillende bandleden die elkaar wel konden schieten etc.).

De band heeft duidelijk toegegeven dat dit album eigenlijk alleen bedoeld was om al hun frustraties en al het gezeik om hun heen van zich af te spelen. En met die gedachte in het achterhoofd is het album nog best te pruimen. Ben je pissig of gefrustreerd en heb je hierdoor gewoon zin om keiharde muziek te draaien dan is dit best nog wel een geschikt album.

Joy
wat ene gelul, niemand dwong metallica om een plaat te maken met bob rock, ze hadden ook een basist kunnen zoeken die beter was en het omlaag halen van het tempo om die reden is ook kul

de omstandighwden waren idd anders, misschien voor het eerst sinds de oprichting enigszins normaal, want geen gezuip en gefeest meer maar de dialoog aan moeten gaan met elkaar

en toen botste dat en bleek hoever men van elkaar afstond

als je de docu bekijkt dan valt deze plaat wellicht nog mee, maar zo beoordeel ik de muziek niet

blijft ene rukplaat

avatar van Nicholas123
Het is inderdaad geen goede plaat. Het is echter wel een plaat die slaagt in zijn doel, namelijk gewoon erg hard, kwaad en gefrustreerd klinken. Ik denk dan ook dat het nodig was voor de band om deze plaat te maken om daarna weer gewoon verder te gaan met wat ze voorheen deden: goede muziek maken.

Ik denk echter wel dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat ik hoop dat ze nooit meer zo'n album maken. (En dat lijkt naar aanleiding van wat ik gehoord en gelezen heb over het nieuwe album ook niet het geval te zijn).

avatar van Ploppesteksel
Niet voor iedereen, er zijn zo 'rare' vlegels die dit wel appreciëren; zoals mij

MetalDex
Nee, die rare vlegels appreciëren hem gewoon

avatar van james_cameron
Net een nieuwe uptempo song gehoord in een demo-versie: Vulturous. Best aardig, niet geweldig. Een beetje in de sfeer van de Garage Days Revisited-songs. Productioneel klinkt de demo al wel beter dan het hele St. Anger album.

rico-bballer
St, anger vind ik een heel vet nummer de rest ken ik niet.

avatar van ozwald
0,5
Een hoop discussie om zo'n hopeloze cd...

1* voor de moeite

1,0
Blijft een jammere zet van de metallidudes. Laat het volgende maar veeeeeeeeeel beter zijn. Hoewel ik mijn hart vasthoud als ik die new-songs hoor. Ok, ze komen naart schijnt niet op de nieuwe cd, maar als die in die stijl zal zijn, pffffffff, dan is het volgens mij echt gedaan met de band die ooit mijn grootste god is geweest.

Wallofthrash
Ach, er zitten op het volgende album in ieder geval weer solo`s in;) dus slechter dan st. anger zal et niet worde;)

avatar van Leonard91
Hoewel dit album erg afgekraakt wordt, kan ik er wel mee leven. Eindelijk weer wat agressie, wat ik even gemist heb bij Metallica. Zeker wat leuke riffs en dat er geen solo's zijn, ach jammer maar als ik die wil dan zet ik wel een ander plaatje op.

Leonard91 schreef:

Precies!

[quote]Nicholas123 schreef:
Het is inderdaad geen goede plaat. Het is echter wel een plaat die slaagt in zijn doel, namelijk gewoon erg hard, kwaad en gefrustreerd klinken. [quote]

als dat de reden is dan hadden ze die plaat beter gewoon op de plank kunnen laten liggen

avatar van Nicholas123
Dat jij niet op zo'n album zit te wachten is natuurlijk een ander verhaal.

Joy
idd, maar los van mij , als het doel is geweest er agressief opgefokt geforceerd mee over te komen is men geslaagd

vraag me af of dat ook zo is

avatar van Nicholas123
Dat zullen we nooit weten.

avatar van Red Hole Sun
Aantal potentiele tracks hierop. Ik heb bijna geen woorden voor wat prutser Bob Rock (en Metallica zelf) van de productie gemaakt hebben. Behalve dan die me een ban zouden opleveren.

Vanaf Load werden de producties van kwaad tot erger. Zelfs Black Album (in mijn top 10) vind ik een slechte productie hebben. Ik ben er dan ook van overtuigt dat Bob Metallicas grootste fout was..

Dit is gewoon niet om aan te horen..

avatar van Nicholas123
Productie stoort me eigenlijk nog niet eens zo heel veel. Vindt dat rauwe geluid zelfs wel wat hebben. De songs zijn gewoon niet zo heel erg sterk uitgewerkt.

avatar van AGE-411
0,5
dat is het minste dat je kan zeggen.

Ze zijn gewoon erg slecht.
De rest sluit ik me bij aan. De enige reden waarom ik geen 0,5* geef is omdat ik het drumgeluid nogal agressief vindt (tis iets anders en op zich niet slecht)

avatar van rusty nail
Drumgeluid sucks .
Gitaren hoor je niet goed genoeg, wel goede basis riffs.
Geen solo,s waardoor het hele album beetje eentonig is.
Some Kind of Monster en My World beginnen sterk maar Zwakt daarna af. Shoot Me Again heeft beste lyrics

18 paginas over 2 kampen

zij die het ruk vinden, zij die het ok vinden

het gaat al 18 paginas over hetzelfde

ja het geluid is ruk, nee geen soloos slaat nergens op, ja metallica is allang niet meer wat het geweest is

einde discussie slotje op topic

Nah, ik vind het allemaal wel vermakelijk

Als Lars' drums niet klonken als potten en pannen dan was de plaat de helft erop vooruit gegaan.

avatar van Roamers Code
Heb gisteren mijn "mind" eens open gegooid en met een frisse blik opnieuw naar dit album geluisterd.

Conclussie:
Het is en blijft een poepalbum.
Geen diepgang, geen gave composities.

Ik hoop met heel mijn hart dat Metallica niet blijft steken op dit zéér matige niveau.

Joy
wie zit er uberhaupt nog te wachten op metallica?

Joy
dan niet gaan zeuren als je straks weer teleurgesteld bent

avatar van Ploppesteksel
Hehe, ik ben niet teleurgesteld in dit album
Ik vind Kill 'Em All het slechtst, dat is dan gewoon omdat ik in de verste verte geen metalfanaat ben. En daar is het echt nog van die thrashmetal, op de latere platen vind je uiteraard ook zo nog platen terug maar ik kan er wel een paar horen, maar niet één uur aan een stuk. Hardrock, zoals deze St. Anger (dit noem ik toch geen metal in feite), kan mij daarentegen veel meer boeien. Van mij mogen ze deze trend dus doorzetten, zolang het maar niet richting Load, Reload, Kill 'Em All of Garage Inc. gaat

avatar van rusty nail
You,re one of a kind..
Some kind of Monster?

Sorry, ik deel je mening niet. Maar als je ergens voor staat moet je het verdedigen.Dat waardeer ik dan weer wel

Joy
alles is iig beter dan een vervolg van st anger en slechter kan het niet worden , of wel?