Metallica - St. Anger (2003)

Label: Elektra

1. Frantic (5:50)
  2. St. Anger (7:21)
  3. Some Kind of Monster (8:25)
  4. Dirty Window (5:24)
  5. Invisible Kid (8:30)
  6. My World (5:45)
  7. Shoot Me Again (7:10)
  8. Sweet Amber (5:27)
  9. The Unnamed Feeling (7:09)
  10. Purify (5:14)
  11. All Within My Hands (8:48)
Nee, ik dacht even na en geef toch maar 0.5 punt lager
De nummers zijn vrij heavy, en die agressie is zeker een pluspunt.
Alleen de kutdrums, valse zang, en de productie zijn enorme minpunten.

Mr Brown
Ik vind de drums juist wel cool, maar daar is ook zo ongeveer alles mee gezegd. Nergens een goeie riff of niks te bekennen en wat ik me nou altijd afvraag is wat Kirk hier nu voor bijdrage aan heeft geleverd. Gewoon even thee drinken bij z'n schoonmoeder?

Joy
zo te horen was schoonmoeders verantwoordelijk voor de produktie

avatar van ozwald
0,5
nog meer familiepraat: op 'some kind of monster' was te zien dat die ouwe van Lars juist weer aardig in zn nopjes was met deze herrie

stokdoof zeker

avatar van Dutchi
Ik blijf bij mijn mening dat ze de nummers te lang hebben gemaakt en dat de productie slecht is etc etc etc. het enige pluspunt vind ik toch wel dat er nog wel wat aardige nummers opstaan (had al wat te snel een mening gevormd want had het album al een tijdje geleden niet meer geluisterd). dus ik geef 2* Ipv 1*
Het blijft het slechtste album van metallica.

avatar van HaanHoen
Ach zo slecht vind ik hem niet. Ze klinken hier meer als een huidig metal bandje, in plaats van de oude Metalica. Ik vind dat geen achteruitgang moet ik zeggen. Ben nooit zo kapot geweest van hun oude werk, op wat grote hits na.

Joy
het oude werk, tot de black album, bevat geen enkele (commerciele) hit dus ik denk dat je met oude werk het werk vanaf de black album bedoeld, kortom, begin eens bij het begin;)

avatar van HaanHoen
Ik bedoel eigelijk zo'n beetje ieder album (misschien op Load en Reload na).

avatar van fluidvirgo
1,0
Nergens klonken de drums zo bagger en zo misplaatst als op deze plaat. Tenenkrommend... Ik zal nooit een echte Metallicafan worden (en wat betreft drummers zeker geen Lars Ulrichfan), maar erken de klassieke status van Master of Puppets en and Justice for All, dat waren puike platen en ook the Black Album was zeer goed verteerbaar. Daarna ging het met Load helemaal de mist in als je het mij vraagt en zien de oude goden van de metal zich genoodzaakt om te proberen te scoren met tranentrekker Nothing Else Matters met symfonieorkest, dan haak ik pas echt af...

Joy
ben benieuwd naar de volgende reactie, of die niet weer 26 keer hetzelfde zegt als dat in dit hele topic al 387 keer is gezegd

avatar van Nicholas123
Ik heb deze cd gisteren gekocht op marktplaats. Niet omdat het nou hun meest geweldige album is, maar omdat het de versie met de dvd er bij was en ik hem voor 7 euro inclusief verzendkosten mocht hebben. Dat heb ik er dan nog wel voor over. Als fan wil je toch de verzameling compleet hebben en in de cd-zaak is de versie met bonus-dvd nauwelijks meer te krijgen en ook verschrikkelijk duur.

Joy
fan of niet, als het een rukplaat is blijftie liggen

voltazy
de echte fans zijn in 2003 meteen naar de winkel gerend om st. anger met dvd te halen en luisteren er nu nooit meer naar

avatar van paulisdik
Dat klopt vanaf 2003 ligt St. Anger bij mijn thuis ook te verstoffen.

Heh, ik weet nog dat ik de posters zag hangen voor deze cd. Ik denk niet dat ik toen 2x nadacht of ik het ooit zou beluisteren. Mijn metallica kennis in die tijd was "nothing else matters" van de radio en ik betwijfel of ik toen wel wist van wie dat nummer was..

Nu heb ik alle cds gehoord, liggen er 5 in de kast en vind ik dit een van hun mindere albums. sommige nummers vind ik toch wel sterk, met name Frantic. Kan helemaal losgaan op dat plaatje!!

Wolfgang1975
Wat een vreselijke plaat is dit toch. Frantic en St. Anger zijn goed, de rest is ronduit slecht. De riffs zijn afgezaagd, de composities langdradig en het drumgeluid irritant (behalve bij Frantic). Het is best dat ze terug willen gaan naar hun roots, maar doe dat dan wel waardig en niet met zo'n wanproduct.

'Load' en 'Reload' waren voor mij een enorme ontgoocheling (te veel songs en te weinig goeie-, te hoge verwachtingen mss ook)
Deze plaat vond ik daarentegen een verademing, en is naar mijn mening fel ondergewaardeerd.

avatar van TheFunkyM
Wat een kut plaat vind ik dit.. Geen gitaar solo niks. Alleen saaie riffs.. en die drumsss te over de top:s

St anger en Frantic zijn wel redelijk lekker.. daarom ** 1/2

Joy
snap ook nog steeds de gedachtengang niet achter weglaten van solos

als de solos in dienst kunnen staan van een nummer, spelen dan!

en niet weglaten omdat je dat vantevoren hebt afgesproken, of zoiets

rare kronkel

avatar van kaztor
Alle functionaliteit gaat verloren in muziek als er met soortgelijke regeltjes aan de slag wordt gegaan.

next:

laten we een plaat op nemen zonder gitaren drums bas en zang alleen maar spelen met houten klippeltjes

voor metallica zou dat wel eens enorm goed uit kunnen pakken

St anger samengevat in 2 minuutjes

avatar van Facedown
Haha, true

avatar van baard8
ik heb hem sinds een tijdje weer eens in mijn cd speler, maar het staat toch wel als een huis..

DonDijk
Je haalt het gemiddelde flink omhoog Baardmans!

avatar van ozwald
0,5
staat idd als een huis. Eentje waaronder vandaan het fundament stevig is weggeslagen

avatar van Nicholas123
Toch nog een halfje d'r af. Lars is op sommige momenten echt ranzig slecht aan 't drummen. En dan te bedenken hoe strak ie nog klonk op ...And Justice en the Black Album.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Deze St-Anger ligt momenteel op: en het zal bij twee nummers blijven, denk ik. Welke nummers het zijn hou ik lekker voor mezelf. Ik heb al Ride the Lightning in mijn pollen...