Voor zover ik kan opmaken komt er geen DVD, alleen CD, CD/Blu-ray, Vinly, mp3 en stream.
Zoals al een beetje wordt uitgelegd in de video zijn de mensen van Neil Young's Archives team naarstig op zoek geweest naar video en foto materiaal uit 84 en 85, toen de tour met de International Harvesters plaats vond. Dit hebben ze gedaan via onder andere de
Rust List. Zo zijn ze allerlei foto's en video's op het spoor gekomen, waaronder beeldmateriaal van Nashville Now, Farm Aid 1985 en Canadian National Exhibition Grandstand, Toronto, Ontario, Canada 17/8/85.
Nu komt het mooie: alleen in het geval van Amber Jean, het eerste nummer, past het beeldmateriaal bij het geluid. Met andere woorden, je ziet Amber Jean van Nashville Now en je hoort ook datzelfde optreden. Voor de andere nummers zijn er voor de audio diverse data gebruikt, naar gelang wat Neil zelf de beste performance vond en hebben ze gebruik gemaakt van het beschikbare beeld materiaal om een beeld te geven hoe ze er toen uitzagen. Nu wil dus het geval dat Get Back to the Country heel snel is gespeeld, veel sneller dan op het beeldmateriaal van dat andere optreden. Dus hebben ze het beeldmateriaal versnel om het passend te krijgen.
Voor andere nummers, waaronder Grey Riders en Southern Pacific hebben ze beelden van Toronto gebruikt. Die zijn vanuit het publiek opgenomen en dus niet al te best van kwaliteit. Wederom, om tenminste iets te geven om naar te kijken. Wat ziet klopt dus niet (helemaal) met wat je hoort. Zo zie je soms Joe Allen en Pig Robbins bas en piano spelen, terwijl je Tim Drummond en Spooner Oldham hoort. Of je ziet Anthony Crawford mandoline spelen, terwijl je hem Banjo hoort spelen.
Wat nummers betreft waar geen bewegend beeld van is, daar hebben ze de album hoes gebruikt of foto's. Een beetje zoals in de stijl van Live at Massey Hall dus, waar ze overigens ook beelden van een ander concert op de audio van Massey Hall hebben gezet en een tape recorder lieten lopen als ze niks hadden.
Om het beeldmateriaal hoef je het dus niet aan te schaffen, sowieso als je geen Blu-Ray speler hebt, al zouden er nog wat aardigheden op die Blu-Ray kunnen staan, zoals wellicht het complete Nashville Now optreden (drie nummers, waaronder een met Waylon Jennings en een interview), Farm Aid 85 en de 'originele' video's van het gebruikte beeldmateriaal. Bij de blu-rays draait het uiteraard om geluidskwaliteit, die is op Blu-Ray vele malen beter dan op CD (al zijn sommige tracks 16 bits DAT tapes).
Neil Young legt het overigens veel beter uit in het filmpje waar ik naar gelinkt heb. Opmerkelijk vind ik dat ze wel audio hebben van Austin City limits, maar geen beeld, terwijl dat wel op TV is uitgezonden (ik heb em ook op DVD). Dat is echter maar een special van een uur, terwijl het hele concert 1,5 uur duurt. Zou ook zomaar kunnen dat hij de rechten niet kreeg, of dat alleen van het uitgezonden beeld iets bewaard is gebleven, zoals bij het BBC concert in 1971 het geval is (daar is ook alleen maar van het half uurtje (8 nummers) wat bewaard gebleven). It Might Have Been is in ieder geval niet uitgezonden. Er is wel een
soundboard van in omloop, van dat Austin City Limits concert, die ik ook graag mag opzetten.