Pink Floyd - Is There Anybody Out There? (2000)

Alternatieve titel: The Wall Live 1980-81

Label: EMI

1. Master of Ceremonies (1:14)
  2. In the Flesh? (3:00)
  3. The Thin Ice (2:49)
  4. Another Brick in Ihe Wall (Part 1) (4:12)
  5. The Happiest Days of Our Lives (1:40)
  6. Another Brick in the Wall (Part 2) (6:19)
  7. Mother (7:54)
  8. Goodbye Blue Sky (3:15)
  9. Empty Spaces (2:15)
  10. What Shall We Do Now? (1:41)
  11. Young Lust (5:17)
  12. One of My Turns (3:41)
  13. Don't Leave Me Now (4:07)
  14. Another Brick in the Wall (Part 3) (1:15)
  15. The Last Few Bricks (3:26)
  16. Goodbye Cruel World (1:41)
  17. Hey You (4:55)
  18. Is There Anybody Out There? (3:09)
  19. Nobody Home (3:15)
  20. Vera (1:27)
  21. Bring the Boys Back Home (1:20)
  22. Comfortably Numb (7:26)
  23. The Show Must Go On (2:35)
  24. Master of Ceremonies (Part 2) (0:37)
  25. In the Flesh (4:22)
  26. Run Like Hell (7:05)
  27. Waiting for the Worms (4:14)
  28. Stop (0:33)
  29. The Trial (6:01)
  30. Outside the Wall (4:27)
avatar van dynamo d
Briljant live album. Wat is er nog weinig gestemd en gezegd over 'Is There Anybody Out There?'. Misschien is deze vraag hierbij dan ook wel erg van toepassing!?

avatar van ChrisX
Moet zeggen dat ik de live-uitvoering van The Wall prefereer boven de studio-versie al was het maar omdat er een paar verschillen zitten tussen deze en de live-uitvoering zoals bijv. What Shall We Do Now?

ik hoop dat er ooit genoeg beeldmateriaal wordt gevonden op hem op dvd uit te brengen. vele malen beter als roger solo in berlijn!

avatar van ChrisX
Er circuleert in fankringen een nagenoeg complete Wall opname maar die is niet van superkwaliteit. Jammer maar helaas.

0,5
Dacht dat het wel een goeie koop was voor 12 euro, maar ik vind deze box toch zwaar tegen vallen. Ik verkies toch intimiteit voor genialiteit.

avatar van PinkEclipse
Ben destijds bij 2 "The Wall"- opvoeringen geweest. De eerste in Londen (Earl's Court) in augustus 1980, waarvan deze CD's een registratie zijn èn de tweede keer was ik in Dortmund in februari 1981.
Natuurlijk zijn deze opvoeringen in mijn geheugen gegrift, maar bij het beluisteren van de CD, kwamen bij mij ook weer andere (vergeten) momenten boven.
Bijvoorbeeld de opening ("Master of Ceremonies") en de 'extra' nummers ("What Shall We Do Now", "The Last Few Bricks").
Verder het vliegtuig wat door de zaal 'vliegt' en zich even later met een enorme knal in de muur boort.
Het geweldige visuele spektakel van lichtshow, enorme poppen en dia's en films op de enorme opgetrokken muur.
De bovengenoemde herinneringen heb ik deels op foto vast kunnen leggen (Dortmund) en ik ben blij te constateren dat de foto's in de bijgevoegde CD-box verrassend overeenkomen met mijn foto's. (kwaliteit)
Al met al een geweldige registratie die mij keer op keer, wanneer ik de Cd beluister, terugbrengt naar dit grootse concert.

avatar van vigil
midnightcowboy schreef:

Dan kan je toch weten dat je daarvoor niet bij live materiaal van Floyd/Waters moet zijn? Over grootschalige projecten gesproken

avatar van dynamo d
vigil schreef:

Maar om deze dan 0,5* te geven, vind ik zwaar overdreven.

avatar van vigil
dynamo d schreef:

Maar om deze dan 0,5* te geven, vind ik zwaar overdreven.

tja...

nicolas
Zowel Comfortably Numb als Hey You zijn veeel beter op "The Wall". Maar dat kan de pret niet drukken. Ze blijven heer en meester in concerten e.d. ook al blijft Gilmours stem af en toe eens steken (Another brick in the wall, part 2). Dat nieuwe nummer, What shall we do now, hoort zoals jullie kunnen zien, in mijn top 6, zeg maar top 5. Enfin bon, 4,5* verdienen ze naar mijn mening toch.

avatar van Mr.D
Er zijn weinig bands die live beter een plaat ten gehore kunnen brengen dan in de studio. Deze live uitvoering van The Wall is een typisch voorbeeld hiervan!
Deze versie heeft veel meer kracht en energie en klinkt beter dan de studio versie( en die klinkt al geweldig ), luister vooral maar eens naar de extra geluidseffecten die constant aanwezig zijn. Hoewel dit de laatste optredens zijn geweest van PF met de originele bezetting, toen waren de conflicten tussen de bandleden al erg hoog, spelen ze hier The Wall als nooit tevoren!!

Mr.D schreef:
hier ben ik het nou volledig mee eens 5 sterren voor dit album, ik vind dit overigens ook het beste live floyd album

avatar van Bulldozer
Helemaal mee eens, deze live-versie spreekt mij meer aan dan de studio-versie. Prachtig stukje live-werk, klasse. Het beste live-album dat PF heeft uitgebracht.

avatar van DikkeDarm
Om Roger Waters live te zien is bijvoorbaat al saai maar niet zijn shows...dus om hier nu een 0,5 voor te geven is wat laag maar goed de mening is persoonlijk dus respecteer ik dat.Deze volgens mij op stoffige planken blijven liggen om daarna digitaal opgepoetst uit gebracht te worden .Er is niets aan gesleuteld (op het geluid na dan) en het concert klinkt dan ook puur & kil zoals het ook moet zijn. Pink Floyd heeft ook wel eens concerten gegeven mbt de de Wall waarvan ze voor een groot gedeelte achter een grote witte muur stonden te spelen en pas bij het einde van de show te voorschijn kwamen en dat lijkt mij voor de bezoeker nou niet echt leuk om mee te maken. Deze krijgt van mij 4 sterren.

midnightcowboy schreef:

als je voor dit meesterwerk 0,5 geeft , ja dan kan je maar beter stoppen met muziek luisteren en een andere bezigheid gaan zoeken , bv kippen witten .
dit live album is zelfs beter dan de studio opname , je kunt mij van alles wijs maken , maar niet dat dit `n slecht album is .

avatar van ricardo
Of wipkippen gaan steriliseren,Maar ik vind dit het beste live album ever van Pink Floyd zekers te weten 5 dikke sterren waard.Het wachten is nog een keer op een dvd uitgave van dit concert.

ricardo schreef:

de dvd ervan heb ik gehad , die was niet om aan te zien , zo slecht .
maar er moet eens een legale versie uit komen.

Volgens mij houdt Midnight Cowboy meer van huiskamerconcerten (ja, die bestaan). Ik moet zeggen dat dit mij ook veel minder doet dan het studiowerk.

avatar van ricardo
Nee hoor dit is veel beter dan de studio versie(gewoon wat vaker beluisteren zou ik zeggen),veel meer sprankelend,en minder klinisch,er staat zelfs een nummer meer op dan op de studio versie,Als je de aankondiging alleen al hoort,hoor je gelijk al hoe groots dit concert toen eigenlijk wel niet was.Here in Earls Court we have a great show today.

avatar van ricardo
Deze week weer veel van Pink Floyd beluisterd(doe ik al een geruime tijd),maar ik begin dit album van Pink Floyd zo zachtjes aan het beste Floyd album aller tijden te vinden,de prachtige aankondiging,en het enorme volume wat hier in de muziek zit,wat een enorme omvang moet dit concert toen gehad hebben.Heb hem ook maar op 3 gezet in mijn pers top 10,ten spijte van Wish You Were Here.

avatar van Bulldozer
Ik vind vooral die gitaarsolo, samen met het baswerk van Waters, op "Comfortably Numb" van een uitzonderlijk hoog niveau.
Zeker beter en subtieler dan de uitvoeringen van hetzelfde nummer op "Pulse" en op "A Delicate Sound of Thunder".

avatar van ricardo
Zeker weten,en ook het beste live concert van PF ooit volgens mij,volgens mij is dit ook het enigste uitgebrachte live album(cd) die nog in de originele bezetting is,met Waters,Mason Wright en Gilmour.Maar hopen dat er nog eens onuitgebracht materiaal van de heren op de markt gebracht word(want die extra studio verzamelaars voegen toch niets toe evenals de box die net is uitgebracht).Overigens is de dvd live in pompei ook echt een aanbeveling waard,ligt overal te koop voor minder dan 10 eurotjes.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Pink Floyd

[Uitleg: De boxset heet 'Oh by the way' en bevat 16 platen van Pink Floyd en mag daarom strikt gezien ook niet op de site, vandaar dat ie weer verwijderd is. De posts die bij de boxset geplaatst zijn, zijn nu op de artiestenpagina (zie link hierboven) te vinden]

ricardo schreef:

Euh.. je vergeet die ene cd van de 2-cd set Ummagumma, dat is allemaal live EN met hun vieren. Ik wou dat ze nou eindelijk eens een keer de archieven open gooiden en meer live-materiaal uit die periode officieel uitbrachten want er zijn goede opnames genoeg.

avatar van Bulldozer
Dat denk ik ook. Dit is een mooi live-album maar waarschijnlijk is er nog veel meer te genieten. Volgens mij is het gewoon een marketingstrategie.

avatar van ChrisX
Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Het nog niet willen uitbrengen van opnames omdat je er een behoefte naar wil creeeren werkt niet meer in deze tijd. Nog veel gekker, het werkt zelfs averechts.
De mensen die met name oude Pink Floyd leuk vinden (en dus niet de bekendere mid-periode) worden allemaal een stukkie ouder en om daar mee in contact te komen word ook steeds moeilijker.

Neil Young heeft het nu eindelijk ook begrepen en is begonnen met het uitbrengen van ouder live-materiaal en het verkoopt volgens mij behoorlijk goed.

avatar van Bulldozer
Dat is nou exact wat PF ook zou moeten doen: het uitbrengen van ouder live-materiaal, zeg maar van de periode eind jaren zestig tot midden jaren zeventig.

avatar van ricardo
Precies Bulldozer,want verzamel studiomateriaal is er al genoeg van deze band,houd ik bij Pink Floyd overigens ook niet van,want de meeste albums zijn concept albums,en met de losse nummers mis je vaak de complete essentie van wat bedoeld word met de muziek. Het wachten is i.d op onuitgebracht live materiaal van de band,en dan met name van de periode 1973 tot en met 1979,maar hopen dat dat nog eens gebeurt,dat zou ik dan blind kopen,maar dat terzijde.Ik blijf dit veruit de beste live registratie ooit tot nu toe uitgebracht van Pink Floyd vinden.

Berichten verplaatst naar Pink Floyd

avatar van rudiger
Deze vanmiddag nog eens beluisterd en tot de conclusie gekomen dat dit 1 van de beste live albums is die er zijn.
Ik bezit hier nog lekker de speciale uitgave ervan,het boek formaat met mooie foto`s en text erin.
Op `n platenbeurs eens op de kop getikt voor `n zwantziger.
en geen moment spijt van gehad , dit blijft 1 van de pronkstukken in mijn platenkast.
En nu `n legale uitgave op dvd.