Pink Floyd - Is There Anybody Out There? (2000)

Alternatieve titel: The Wall Live 1980-81

Label: EMI

1. Master of Ceremonies (1:14)
  2. In the Flesh? (3:00)
  3. The Thin Ice (2:49)
  4. Another Brick in Ihe Wall (Part 1) (4:12)
  5. The Happiest Days of Our Lives (1:40)
  6. Another Brick in the Wall (Part 2) (6:19)
  7. Mother (7:54)
  8. Goodbye Blue Sky (3:15)
  9. Empty Spaces (2:15)
  10. What Shall We Do Now? (1:41)
  11. Young Lust (5:17)
  12. One of My Turns (3:41)
  13. Don't Leave Me Now (4:07)
  14. Another Brick in the Wall (Part 3) (1:15)
  15. The Last Few Bricks (3:26)
  16. Goodbye Cruel World (1:41)
  17. Hey You (4:55)
  18. Is There Anybody Out There? (3:09)
  19. Nobody Home (3:15)
  20. Vera (1:27)
  21. Bring the Boys Back Home (1:20)
  22. Comfortably Numb (7:26)
  23. The Show Must Go On (2:35)
  24. Master of Ceremonies (Part 2) (0:37)
  25. In the Flesh (4:22)
  26. Run Like Hell (7:05)
  27. Waiting for the Worms (4:14)
  28. Stop (0:33)
  29. The Trial (6:01)
  30. Outside the Wall (4:27)
Daveydave schreef:
Valt me zeker niet tegen mischien zelfs nog wel beter dan P*U*L*S*E

PULSE is naar mijn mening veel te gladjes, klinisch en saai.
Het mist mijn inziens wat haar op de tanden/ballen...

Is There Anybody Out There ? is zonder twijfel (naar mijn mening althans) de allerbeste officiele live-release van Pink Floyd, met In The Flesh van Roger Waters als zeer goede tweede.

Hopelijk zien we ooit nog eens een officiele release van een van de shows tijdens de Animals Tour uit 1977, waar ook zo'n beetje het voltallige WYWH album live gespeeld is

avatar van PinkEclipse
Nadat ik enkele weken 'Gdansk" van Gilmour haast onafgebroken in mijn cd-speler heb gehad en met veel plezier naar heb geluisterd, wilde ik toch ook maar es weer even mijn No.1-Live-album-Ever beluisteren.
26 jaar na dit concert is de techniek natuurlijk wel veranderd, maar toch blijft dit album de absolute nummer 1. (Temeer omdat ik 2 keer naar dit geweldige spektakel ben geweest.)
5 sterren zijn eigenlijk niet voldoende, dit album verdiend een explosie aan hemellichamen, maar goed ik kan er maar 5 geven. Absolute topper. The Best!!!!

avatar van ricardo
Deze heb ik de laatste paar weken ook weer even veelvuldig gedraait, maar dit vind ik zeker ook nog beter dan het studio album. Hij hoort zeker tot mijn allerbeste live albums die ik ooit gehoord heb. Heel bombastsch, met een aankondiging van Welcome to Earls Court, We have a great show tonight, en dat was het want het werd een great show. Beste Pink Floyd live album voor mij.

Ik ben niet zo'n fan van The Wall, dus ook dit album vind ik niet zo geweldig als anderen hier. De studio versie vind ik, over het algemeen, toch iets beter dan deze. Het is trouwens jammer dat What Shall We Do Now? de studio plaat op het laatste moment niet gehaald heeft.

Pulse vind ik, ondanks het duidelijke gemis van Waters, het beste live album van Pink Floyd. Gevolgd door In the Flesh van Waters.

avatar van buckingham
Vandaag eindelijk binnen gekregen en even vluchtig beluisterd. Klinkt erg goed. Het weekend er maar even lekker voor gaan zitten.

avatar van buckingham
Het origineel van The Wall is een van mijn favoriete platen. Dus ik wist wel zeker dat deze plaat mij wel zou bekoren, maar wat heet..

Ik vind dit nog beter dan het origineel. Alle nummers zijn zeer goed live gespeeld en er zijn ook nog wat kleine toevoegingen die niet op het origineel staan. In mijn top 10 vervangt deze nu het origineel.

avatar van PinkEclipse
Heel goed Buckingham!!! Heel Goed!!!!!
(Ik maak trouwens onderscheid in studio-albums en live-albums als het gaat om een samenstelling van een Top -10. Maar dat terzijde)

avatar van Hans Brouwer
buckingham schreef:
Pink Floyd 's meesterwerk "The Wall" staat ook in mijn top 10. "Is There Anybody Out There? (2000)" ken ik eerlijk gezegd niet. Als ik Buckingham mag geloven, dan is dit live album nog beter dan de studio versie. En die vind ik al zo verschrikkelijk goed! Zijn andere Pink Floyd het daar mee eens? Met andere woorden: heb ik wat gemist?

Ik vind de studio versie ietsjes beter, maar ik ben geen mega fan van The Wall. De muziek op zich vind ik maar zo-zo, maar in combinatie met het verhaal (en film) krijgt het iets extra's.

Als je The Wall in je top 10 hebt staan zou ik deze zeker beluisteren Hans.

Hans,

Je hebt zeker wat gemist. Dit live (meesterlijke) album heeft inderdaad wat toevoegingen, maar is buiten dat gewoon een prachtige registratie van The Wall.

avatar van Hans Brouwer
PinkEclipse,

Ik weet genoeg. Bestelling geplaatst. Commentaar volgt t.z.t.

avatar van ricardo
Deze moet je zeker nemen, vooral als je de studio versie van The Wall ook erg goed vind. Deze is dan zeker niet te missen. Ligt voor zo'n 15 euro bij Van Leest op dit moment in de schappen. Ik vind dit album ook beter dan de studio versie. Vooral de bombast en hoe indrukwekkend de live concerten van Pink Floyd destijds wel waren, dat is op dit album heel erg goed te horen. En de extra toevoegingen zijn ook erg goed, en eigenlijk onmisbaar voor een live album, want dan kan een band/artiest pas echt laten horen wat ze in hun mars hebben/hadden. Dat is op dit album bijzonder goed geslaagd. 1 van de beste live albums die ik momenteel in bezit heb.

avatar van PinkEclipse
En Hans..... Heb je 'em al binnen en beluisterd????

Ik kom terug op mijn eerdere opmerking. Deze is toch net iets krachtiger dan de studioversie. Vandaar een verhoging naar 4*.

avatar van bikkel2
Legendarisch geworden liveshow van Pink Floyd . Natuurlijk in hun nadagen en Roger Waters strak aan het roer , maar dit is rockgeschiedenis van de bovenste plank .
Ook live zet de groep iets neer waarvan je aanvankelijk zou denken dat dit een onmogelijke opgave is .
Vanzelfsprekend is niet alles live , daarvoor is het concept te gecompliceerd . Ik heb The Wall altijd een soort hoorspel gevonden met veel gevoel voor detail en de nodige levensechte geluidjes .
Muzikaal lijkt het wat meer te leven . De improvisatie die de groep ooit nog wel eens tentoonstelde ( een nieuw nog amper afgemaakt nummer spelen die meestal op een volgende plaat werd gezet )
heeft plaatsgemaakt voor een strak geregiseerde show . Doch de groep is prima in vorm . Gilmour speelt weer smaakvolle solo's , zingt mooi en Waters is de aanjager op zijn typische lyrische manier .
Het is een geweldig document , prima geluid en ik ben een echte fan van The Wall , dus kan het voor mij niet stuk .
Ik hoop ooit dat de heren alsnog besluiten de beeldregistratie uit te brengen . Dat zou toch wat zijn , de livedvd van The Wall !

avatar van PinkEclipse
Is hier een beeldregistratie van?? Waar wachten ze dan op?????

avatar van bikkel2
Op You Tube kun je 1 en ander vinden van The Wall Live .( ik weet alleen niet of het om dezelfde opnames gaat als deze )
Er is toendertijd ook gefilmd met de bedoeling terzijnertijd iets uit te brengen .
Er is dus wel degelijk materiaal . Maar de heren Floyd hebben nooit toestemming gegeven om het uit te brengen .

avatar van ricardo
Dit is gewoon een klassieker onder de live albums natuurlijk, en ook gelijk 1 van de besten die er te vinden zijn. Samen met een aantal van Zappa 1 van mijn favoriete live albums.

PinkEclipse schreef:
Is hier een beeldregistratie van?? Waar wachten ze dan op?????

The Wall shows were filmed but Roger Waters has the opinion that the concert footage is not of suitable quality to justify releasing it to the fans. Although rare footage called The Lost Documentary was released unofficially for a short time in 2004.

Lost Documentary

Nog meer info...

Volgens mij zijn die beelden in het bootlegcircuit makkelijk te vinden.

Stijn_Slayer schreef:
Volgens mij zijn die beelden in het bootlegcircuit makkelijk te vinden.

En uiteraard op Youtube...

avatar van Guinness1980
Vandaag dit album als limited edition van m'n broer gekregen, hij wilde hem niet meer

avatar van Helicon
Guinness1980 schreef:
hij wilde hem niet meer

avatar van Guinness1980
Helicon schreef:

Dat bedoel ik... En daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen!!

avatar van Pink
Ik vind deze live versie van The Wall ook net ietsjes beter als het origineel. Vandaar dat deze op nr 1 staat in mijn top tien ipv de studioversie.

avatar van jellecomicgek72
Prachtig live-album. Dit komt met name omdat het geluid op deze plaat echt héél erg goed is. Op dit album staat sowieso de allerbeste versie op van Comfortably Numb allertijden op. Legendarisch gewoon. Ik heb het album ook een een soort van boek met tekeningen en dergelijke erin. Prachtig album!

avatar van daniel1974nl
Een volledig uit het niets komende release, destijds..en is dan ook nooit echt een bestseller geworden, wat nogal vreemd is als je je bedenkt wat The Wall aan aantallen heeft verkocht. Ik werkte destijs in een CD winkel en kreeg veel Floyd fans over de vloer die werkelijk niet wisten dat dit was uitgebracht. Wellicht was het ook, dat de boek versie, destijs nogal duur was. Iets van 80 Gulden, dus ja, om Floyd te blijven volgen moet je wel diep in de buidel tasten.

Daar krijg je dan wel wat voor, inderdaad is het een fantastich concert, dat moge gezegd worden. Iets van de magie en de nostalgie worden hier herleefd, met een opname die nagenoeg inderdaad perfect is van geluidskwaliteit. Ik veel klanten (waaronder behoorlijke audiofielen) horen zeggen dat deze opname je bijna het idee gaf dat je je middenin het concert bevond...en ik kan niet meer zeggen dan dat het inderdaad behoorlijk indrukwekkend is.

Floyd speelt met passie wat een heel hoog niveau oplevert. Ik kan niet zeggen dat het het beste Floyd concert is, daarvoor heb ik teveel oud spul gehoord op bootlegs etc. wat zo anders is, zoveel meer geniaal. Zoals bijvoorbeeld de Montreux concerten van 1970 en 71 of de Animals Tour. Nog kan ik zeggen dat ik The Wall hun beste album vind, dat is en blijft Animals. En ook de band zelf refereerd vaak aan het Oakland Concert op 9 Mei 1977, als het beste PF concert dat ooit gegeven is.

De versie van The Wall is veel uitgebreider, rauwer en met vlagen veel harder gepeeld. Door de lijn heeft het een veel hoger rock gehalte en is het inderdaad voorzien van de nodige improvisaties. Verschillende nummers zijn dan ook veel langer, zoals Mother of Comfortably Numb.

Nu Roger ondanks heeft aangekondigd de Wal te gaan opvoeren, is dit de ideale opwarmer voordat je dit live kan gaan aanschouwen. Zeker het beste legale/Officiele uitgegeven live albums van Pink Floyd.....laten we hopen, dat meer ooit nog gaat volgen.

avatar van Don Cappuccino
Op dit livealbum vind ik The Wall het best tot zijn recht komen, heel goed geluid en iets langer, The Trial is een stuk langer dan op de CD. De uitvoering van Comfortably Numb is bijvoorbeeld veel beter dan op de normale CD. Voor dit livealbum 4,5 ster.

avatar van harm1985
daniel1974nl schreef:

Is dat niet 'the perfect day', die heb ik iig ook (gehad, moet mijn CD collectie eens nakijken of ik em ooit gebrand heb voor mijn harde schijf stuk ging).

Anyway, heb dit album wel eens beluisterd, maar veel vaker nog de bootleg 'Home Piggy Home' on Nassau, de Wall Live is echt zo'n show die je gezien moet hebben (heb gelukkig ook een bootleg DVD van een Wall Concert), maar niet echt geschikt is voor live uitvoeringen. Dan heb ik liever de Pink Floyd van voor DSOTM.

Nieuwstad
Stijn_Slayer schreef:

Vind ik ook, lekker uptempo nummer. Vreemde keuze om het weg te laten aangezien anderhalf uur "gejammer" (hoe goed gedaan ook) van Waters soms wat op de zenuwen begint te werken. Dit is echt zo'n nummer dat je weer even wakker schudt. Net als The Last Few Bricks die ook best op het studio album had mogen staan van mij. Het schijnt echter dat ze die speciaal voor de show schreven omdat ze extra ombouw tijd nodig hadden.

Ik heb laatst voor in de auto deze dubbelaar teruggebracht tot 1 cd van 80 minuten. De mindere nummers als Vera, Bring the Boys Back Home, Waiting for the Worms, The Show Must Go On en Outside The Wall dus weggelaten. Die halen de vaart er toch alleen maar uit. Twee maal In The Flesh vind ik ook totaal overbodig, beide versies zijn vrijwel identiek aanmekaar dus de reprise ook weggeflikkerd

Als ze hem destijds zo hadden uitgebracht was ik wel voor de volle score gegaan. Nu "slechts" 4,5*