The Beatles - Let It Be (1970)

Label: Apple

1. Two of Us (3:36)
  2. Dig a Pony (3:54)
  3. Across the Universe (3:48)
  4. I Me Mine (2:25)
  5. Dig It (0:50)
  6. Let It Be (4:03)
  7. Maggie Mae (0:40)
  8. I've Got a Feeling (3:37)
  9. One After 909 (2:55)
  10. The Long and Winding Road (3:37)
  11. For You Blue (2:32)
  12. Get Back (3:07)
avatar van devel-hunt
lennonTuurlijk, Let it be is een samenraapsel, The Beatles wisten zelf niet meer wat ze er mee aan moesten, meer dan 200 uur muziek en filmmateriaal, dus begonnen ze ondertussen maar met Abbey Road, de opnames van Let it be, een zooitje, geen lijn in te ontdekken, maar ondertussen bleven de goede songs wel komen, sommige haalde tijdens de let it be sessies de gelijknamige lp andere kwamen op Abbey road terecht en weer andere op verschillende solo platen, maar de nummers, de rauwheid en eerlijkheid, winnen het toch van de puinhoop die het project geworden was.

En inderdaad Duco van Deugen het heeft wel gelijkenissen met Beatles for sale, ook die plaat is lekker puur en rauw zonder opsmuk, ik hou er van.

avatar van Kronos
Je kan je beoordeling beargumenteren met de verhaaltjes die blijkbaar bij dit album horen maar voor je het weet laat je je beoordeling beïnvloeden door de verhaaltjes die blijkbaar bij dit album horen.

Mij boeit vooral de muziek zelf. Het contrast tussen rauwer klinkend werk en een nummer als The Long and Winding Road vind ik leuk. Niet elk nummer op Let It Be is even fantastisch maar dat is ook op andere albums van The Beatles het geval.

avatar van Cor
Cor
De 'Get Back' documentaire geeft zoveel inzichten in de totstandkoming van dit 'moeizame' album. Heeft bij mij wel wat luikjes open gezet, ten positieve. Halve ster erbij.

avatar van lennon
Deze heruitgave van 2021 (box) was de enige die ik niet meteen kocht, omdat het niet mijn favoriete plaat is, Het wachten is beloond, want inclusief verzenden voor 43 euro bij amazon Italie, is deze binnen 4 dagen heel netjes bezorgd.
Ik ben er content mee voor deze centen.

avatar van CASINO BOOGIE2
lennon schreef:
Ik ben er content mee voor deze centen.

Door deze box juist meer waardering voor dit album gekregen. Klinkt allemaal nog niet eens zo gek. Ster derbij gedaan. Ik maak er 4 van.