Grieves - Together / Apart (2011)

Label: Rhymesayers

1. Lightspeed (3:51)
  2. Bloody Poetry (3:22)
  3. Falling from You (4:10)
  4. On the Rocks (3:06)
  5. Sunny Side of Hell (3:57)
  6. Tragic (3:16)

met Brother Ali

7. Boogie Man (3:11)
  8. Pressure Cracks (3:45)
  9. No Matter What (3:46)

met Krukid

10. Vice Grip (3:49)
  11. Heartbreak Hotel (5:36)
  12. Speak Easy (2:32)
  13. Prize Fighter (3:06)
  14. Wild Thing (3:40)
  15. Growing Pains (3:38)
  16. Against the Bottom (3:48)
avatar van thgryda
Ik vind zijn stem ook wel fijn eigenlijk, zullen zien of dit een heel album zo kan blijven... Ik zit nu zowat halfweg en vooral het begin klonk geweldig. Misschien inderdaad wel iets te eentonig om concurrentie te zijn voor het album van het jaar (top 10 plaats aller tijden sowieso niet verwach) maar slecht is het zeker niet. Dit zal allicht een vier worden en zoals verwacht een afwisseling tussen al het boombap geweld deze maand.

avatar van Ataloona
De track met Brother Ali en de eerste 2 nummers bevallen me tot nu toe nog het best. Voor de rest toch een erg fijn album, en niet meer of minder. Goede stem en lyrics en bij vlagen erg erg lekker. Helaas zoals eerder genoemd, er is wel erg weinig variatie. Grieves weet niet erg lang te boeien en rapt vrijwel steeds op de zelfde manier. Ook zingt hij de refreintjes op dezelfde manier in waardoor het niet erg houdbaar blijft. Ik zet hem nog wel een paar keer op, maar nog steeds een mooie 3,5*

Voor de volgende keer: Meer gast-artiesten, of meer variatie in gebruik van zijn stem.

avatar van 'State Of Mind'
Deze plaat valt me ietswat tegen Ook prodcutioneel, ik vind het soms wat te druk.

avatar van Delars
Hij valt mij ook erg tegen
Had er toch wat meer van verwacht.
Hopelijk kan Vakill de belofte inlossen

avatar van Rhythm & Poetry
Hij valt mij niet tegen hoor, dit is wel wat ik er van verwacht had. Als Grieves 16 tracks gaat maken (waarvan slechts 2 met een gastartiest) dan weet je dat je eentonigheid kunt verwachten. De man heeft bovendien niet de meest levenslustige flow. Zo'n EP met meer gastartiesten is dan nog leuk, maar een LP is veel te veel van het goede.

Rene1979
Ow ik kom net terug van vakantie en dit album kreeg ik als download omdat het vinyl nog niet was verzonden en dan lees ik dat hij tegen valt...

Rhythm & Poetry schreef:

hmmm ik vind 88keys anders een geweldige plaat, want die beats vind ik persoonlijk uitermate aangenaam.

Dit wordt 3-3.5

avatar van Harderwiek
Grieves flowt het best op Lightspeed en Tragic. Op Tragic doet Ali ook nog lekker mee, echt heerlijk nummer.

avatar van P.O.W.
Beetje jammer dat ie blijkbaar tegenvalt, ik had hier toch een een hoop van verwacht. Misschien blijk ik hem straks wel geniaal te vinden, ik wacht sowieso op de fysieke kopie voordat ik luister.

P.O.W. schreef:

Haha ja ik was ook van plan te wachten, maar nieuwsgierigheid is moeilijk tegen te houden

avatar van P.O.W.
Laat ik eerlijk zijn... Het was een stuk moeilijker geweest als iedereen hier had gezegd dat het de plaat van het jaar was en ie gemiddeld een 4.5 stond

P.O.W. schreef:
Daar had ik dus wel op gehoopt xD

avatar van Harderwiek
2 stemmen he zegt nog niet heel veel. Maar 4,5 gaat hem niet lukken voorspel ik zo

avatar van thgryda
Nee 4,5 sowieso niet maar ik vond het toch goed meevallen. Al had ik ook wat meer variatie verwacht... het is een wat ingetogen album maar alles klinkt wel dope en het lijkt me zo een plaat die nog wel groeit.

avatar van Harderwiek
Ja dat idee heb ik ook. Bij Lemons had ik ook dat ik het eerst niks vond en uiteindelijk staat die bij mij op nummer 2. Zeg niet dat deze dat ook gaat halen, maar heb wel het idee dat als je dit album goed leert kennen het steeds beter wordt (stiekum hoop ik het uiteraard ook)

Rene1979
Bij mij krijgt dit iig een 4. Ik vind Grieves en Budo weer een heerlijke sfeer neerzetten en zijn skillz bevallen mij prima!.

avatar van Harderwiek
No Matter What vind ik erg sterk. Ik denk dat het album voor mij nu al op een 4 zit. Wacht nog even met mijn beoordeling.

Rene1979 schreef:

Yep ik vond het ook vierig klinken, nog een paar luisterbeurten voor ik vote

avatar van Harderwiek
Ik open met 4*. Het album is na een aantal keren luisteren erg lekker! Er zitten nu zeker nog wat mindere stukken in, maar overal word ik toch weer wakker geschud door erg lekker beats en rhymes. Als ik tijd heb komende dagen heb ik wel zin om er een recensie voor te schrijven:)!

avatar van Elohim
Ik begin met een 4,0, erg jammer. Door Budo blijft deze waarschijnlijk daarop steken. Grieves is een erg goede, constante factor door het hele album, die me blijft interesseren, maar Budo weet sommige nummers echt te verminderen (On The Rocks bijvoorbeeld) met zijn electronische geluid.

Vandaag trouwens binnen gekregen, met bonus DVD en handtekening (daar doe je het voor toch), hoewel ik nooit een mailtje heb gekregen... Maakt neit uit verder natuurlijk!

avatar van P.O.W.
Nu al binnen, zo snel heb ik een pre-order niet eerder binnengekregen. En nog getekend door Budo en Grieves ook, wist helemaal niet dat dat part of the deal was. Wat een vette hoes ook, desondanks de coverart die ik een beetje te emo vind ofzo.

Nu is de eerste luisterbeurt bezig en tot nu toe vind ik hem zeker lekker klinken.

avatar van Harderwiek
Ow, dan zal ik hem ook wel thuis hebben liggen, ben alleen pas zaterdag weer thuis. Wil hem nu nu nu!! Haha

avatar van Elohim
Tsjah, Grieves is nu eenmaal een emo-rapper.

Elohim schreef:

Ik ben ook niet voor van die pling pling geluidjes maar ik vind on the rocks wel vet eigenlijk. Het nummer zorgt voor wat afwisseling en klinkt best fris. Het album had gewoon 3 a 4 tracks minder moeten tellen

Rene1979
Ik had hem nog niet binnen dus hoop op morgen... Ik vindt dit toch een vet album alleen op zijn volgende mag hij iets minder zingen van mij...

avatar van Silky & Smooth
Ik twijfel nog tussen een 3,5 en een 4. In vergelijking met de EP is dit echt minder. 16 nummers zijn inderdaad lang. Helemaal als Grieves weinig tot niets veranderd is i.v.m. andere albums. Al is dat niveau toch nog minimaal 4-waardig. Budo zit hier volgens mij echt op het top van zijn kunnen. Die helpt Grieves niet meer verder omhoog, wat er wel degelijk inzit. Misschien tijd voor een andere producer?

Ant ?

Hell Yeah

avatar van Timmie
Wat heeft ie toch een mooie piercing .

avatar van Delars
Soms wel een vermakelijk album.
Jammer genoeg zingt hij veel te veel en laat Budo vele steekjes vallen.