Lady Gaga - Born This Way (2011)

Label: Kon Live

1. Marry the Night (4:24)
  2. Born This Way (4:20)
  3. Government Hooker (4:14)
  4. Judas (4:10)
  5. Americano (4:06)
  6. Hair (5:08)
  7. Scheiße (3:45)
  8. Bloody Mary (4:05)
  9. Black Jesus - Amen Fashion * (3:36)
  10. Bad Kids (3:51)
  11. Fashion of His Love * (3:39)
  12. Highway Unicorn (Road to Love) (4:16)
  13. Heavy Metal Lover (4:13)
  14. Electric Chapel (4:13)
  15. The Queen * (5:17)
  16. Yoü and I (5:07)
  17. The Edge of Glory (5:20)
  18. Born This Way [Jost & Naaf Remix] * (5:59)
  19. Born This Way [Country Road Version] * (4:21)
  20. Judas [DJ White Shadow Remix] * (4:07)
  21. Marry the Night [Fernando Garibay Remix] * (4:20)
  22. Scheiße (DJ White Shadow Mugler) * (9:35)
  23. Fashion of His Love [Garibay Remix] * (3:44)
SSS
Aazhyd schreef:
Zwaar overschatte artiest. Nihilisme ten top.

Als artiest doet ze het prima, het entertainment gaat vrolijk verder (maar dat zal niemand verbazen). Ik hou het wel bij muzikanten die het niet moeten hebben van opvallende kleding, puntige schouders, grijs haar, shockerende (lees: shockerend voor 11 jarige en gelovigen) clips/optredens, enzovoorts.

Thicke
musicman13 schreef:

heb je het album wel gehoord?

Word jij niet ontzettend moe van jezelf musicman13? Ongelofelijk. Op elk berichtje wat niet positief is over Gaga sta jij weer vooraan te blèren. Volgens mij heb jij een beetje last van ongezond fanboy gedrag. Er zijn zat mensen die dit ook gewoon niet goed vinden. Deal with it. Er zijn ook zat mensen die wel de moeite hebben genomen om het te luisteren. Waar jij het gevoel hebt dat sommige het albums niet geluisterd hebben, heb ik bij jou het gevoel dat jou 5** al vast stonden voor je ook nog maar 1 noot gehoord had. Je hebt alle Gaga albums op 5** staan. Nee dat is lekker geloofwaardig.

Het streept zich wel tegen elkaar weg. Er zijn mensen die een onvoldoende geven zonder te luisteren en er zijn mensen die 5** (een 10!!) geven zonder dat ze het album geluisterd hebben of die last hebben van ongezond fanboy gedrag.

Onderstaande zin van jou laat overigens zien dat je er zelf vrij weinig van begrijpt:
Allereerst de singles Born This Way, volgens vele een copie van express yourself. Klopt echter niet, sinds wanneer ben je een copycat als je in hetzelfde genre een nummer opneemt.

Lady Gaga is een fenomeen. Maar zoals bij veel fenomenen betekend dat dat muziekliefhebbers (in ieder geval in mijn omgeving) er meestal niet zo veel mee hebben.
Tekstueel vind ik het ook behoorlijk kinderachtig.

avatar van MJ_DA_MAN
Musicman13 leert het na al die jaren nog steeds niet .

MJ_DA_MAN schreef:
Musicman13 leert het na al die jaren nog steeds niet .

oo leef jij ook nog ?

Thicke schreef:

Ik ben niet zo'n fanboy hoor hahaha. Vind het alleen raar om een 1 te geven als je het album niet gehoord hebt. En ik heb een 5 gegeven nadat ik het album helemaal een paar keer heb beluisterd, en mijn 5 is gebaseerd op de standaard editie! En om mij een ongezonde fanboy te noemen is wel erg laag!

avatar van Timo-otje
eey musicman13, ik zie dat je net om de schijn te vermijden dat je een fanboy zou zijn je stem hebt verlaagd op de The Fame een paar minuten geleden na de reacties die je hier hebt gekregen. Toch een beetje overdreven om alle Lady Gaga albums op 5 * te zetten? Beetje verdacht dit allemaal....

Timo-otje schreef:

Klopt heb ik inderdaad gedaan, maar niet om de schijn te vermijden hoor. Vond het raar dat ik The Fame 5* had gegeven. Omdat ik zeker niet alle nummers goed vind. Bij dit album en bij The Fame monster vind ik wel alle nummer geweldig!

Heb deze CD de eerste dag gekocht, maar heb hem meerdere malen moeten luisteren om eraan te wennen.

Mijn favoriete plaats blijf The Fame Monster.

Favoriete nummers:
Born This Way, Hair, Americano, Bloody Mary en Fashion of His Love.

avatar van Style.Girl
Niet afgaan op de cd-hoes vind ik het toch wel een aangenaam nieuw album. Maar toch kan ze haar eerdere 2 albums niet overschatten. Dat ook bijna niet met zulke goede toppers als: Poker Face, Just Dance, Paparazzi, Bad Romance en noem het maar op!

Je weet eigenlijk meteen welke nummers de singles zijn want die schieten er dan ook echt boven uit. Al vind ik Edge Of Glory echt verschrikkelijk! Snap echt niet waarom ze die als single heeft gekozen. Alleen het begin is leuk, daarna hoor je alleen maar herhaling herhaling herhaling. Alleen maar: I'am on the edge of glory the edge the edge the edge of glory. Ik vind het best van kinderachtige bodem. Al begin ik het nummer wel meer te vinden hoor, het is niet haar slechtste nummer.

Hier komt mijn beoordeling:

14 Electric Chapel - 5*
15 The Queen - 2*
16 You And I - 3*
17 The Edge Of Glory - 2,5*

Marry The Night heeft gelijk een sterke opening en houd dat vol tot aan het einde. Het begint rustig met een prachtige stem van Gaga wat later vormt met een lekkere beat.
Ik ben nooit echt fan geweest van het nummer Born This Way maar na zovaak gehoord te hebben vind ik het veel leuker klinken.
Government Hooker is echt een pareltje, geweldig leuk nummer met een lekkere beat en leuke melodie.
Judas haar 2de single vind ik eigenlijk het leukste nummer, en ook de videoclip vind ik erg leuk en ook beter dan Born This Way. Dit nummer past mooi tussen haar andere werkjes, en Born This Way en andere nummers die hier op staan hebben dat minder. Dat is toch minder Gaga vind ik.
Americano sprinkt er dan ook weer tussenuit. Gaga is soms erg gevarieerd, en dit is dan ook weer een lekker nummer dat ook wel weer echt Gaga is maar aan de andere kant totaal niet. Maar wel een pluspunt.
Hair vond ik eerst niet zo, maar nu natuurlijk wel. Ik dacht op het begin: Dit word een super mooi nummer, maar toen kwam de beat eronder en het refrein en dat was toch minder origineel en leuk om te horen, maar later werd dit wel een leuk pluspunt.
Scheibe is ook erg vreemd, met een erg leuke opening en wat later door zet met wat saaiheid en eentonigheid maar het pakt wel goed uit hoor.
Bloody Mary en Black Jesus vind ik dan weer erg aangenaam en luister ik de laatste tijd het vaakst en klinkt lekker in de oren. Alleen vind ik het jammer dat er zoveel Jesus word gebruikt in haar nummers en het woord Fashion. Ze had al een nummer Fashion dat ze voordat ze beroemd werd opgenomen had en die was ook erg leuk en nu ook alweer 2 nummers op dit album met Fashion erin. Het is natuurlijk erg belangrijk voor haar maar een beetje inspiratieloos geworden.
Bad Kids is 1 van de mindere en luister ik ook niet vaak maar niet het slechste nummer en kan soms erg leuk zijn en soms heb je er genoeg van.
Fashion of his love is ook erg fris en het begint ook erg leuk maar daarna word het vrij niet Gaga. Zo makkelijk verzonnen tekst en lied. Maar wel leuk.
Highway Unicorn is een beetje hetzelfde verhaal maar ook erg aangenaam.
Heavy Metal Lover en Electric Chapel luister ik ook vrij vaak nu, en zijn beide ook erg geweldig! Electric Chapel is dan ook weer iets wat ik niet had verwacht, met de rock invloeden maar het klinkt heerlijk.
The Queen en You And I vind ik dan weer niet zo leuk. Ik heb ze nog niet vaak geluisterd maar ik vind de beats niet leuk, haar stem hierin niet leuk en het is allemaal niet zo leuk om te luisteren. Je hoort te vaak hetzelfde zonder enige hoogtepunt erin. Al is You And I wel leuker, en toen ze het live zong was het geweldig.
Egde of Glory tja, niet zo'n sterk nummer maar wel een sterke opening. Had toch meer verwacht van dit nummer, maar helaas niet goed uitgepakt voor mij. Een beetje eentonig en simpel. Hoopte toch op meer diepgang en een mooie afsluiting maar werd dus teveel geschreeuw van: EDGE EDGE EDGE.

Heb Lady Gaga geleden met haar Monster Ball Tour die pas geleden op tv kwam, en het zag er echt geweldig uit! Haar combinatie van dans, zang en acteren was erg aangenaam. Ze maakt er echt een hele show van. Soms word het emotioneel en verteld ook erg veel over haarzelf en wat ze vind. En soms raakt ze een gevoelige snaar of een glimlach. Ze komt er echt over en niet nep zoals bijv. Britney en Rihanna dat wel doen. Ze is gewoon haarzelf, soms een beetje te overdreven met haar tevaak geroepen word: NEW YORK CITY. Maar haar stem word dan niet hees of schor ofzo, dus dan is het goed haha .

Het eerste helft van de cd is het beste, de laatste 3 nummers zijn een ramp en dus telt de cd dan ook maar 14 nummers voor mij.

Totaal = 4,1 = 4,0*

avatar van Waste Management
Bij een heleboel nummers op deze album zing ze dat ge-gaga gaga, dat vind ik nu toch wel irritant maar bij sommige nummers vind ik het wel oké.

NickMlV schreef:
Mijn favoriete plaats blijf The Fame Monster.

Op the Fame Monster en Fame stonden nog een paar aardige nummers. Born This Way staat vol met niemendalletjes en matige tot slechte tracks. Het is echt een flinke stap terug voor Lady Gaga. Ze leek slim aan te haken bij iemand als Madonna, maar dat redt ze met dit album van geen kanten.
De nummers zijn minder, de uitvoering ook. Alles is electro geworden: haar stem is wel 23 keer geremixed in the voicebox en laten we er voor de zekerheid nog maar een scherpe synthesizer bijgooien. Voor zover er al matige melodietjes inzitten, plamuren we het ook nog helemaal dicht. Vermoedelijk om het gebrek aan kwaliteit van de nummers op Born This Way te compenseren.

Stefan Raatgever gaf in het AD hier 4,0* voor: dat is echt ongelooflijk. Zij bepaalt hoe de muziek eruit ziet, zij is trendsettend, werd geschreven. Madonna was dat ooit enigzins voor de popmuziek, Lady Gaga is het met dit uiterst matige broddelwerkje echt niet.

avatar van Stalin
west schreef:

De halve wereld lijkt mee te doen aan de hype rondom Vrouwtje BlaBla en ondertussen lacht madam zich waarschijnlijk helemaal slap ''all the way to the bank''...

Begrijp me niet verkeerd, ze heeft best een paar aardige nummers uitgepoept (met Just Dance mijn inziens als haar beste), maar de hype begint nu Messias-achtige proporties aan te nemen en daar mag wel eens een grens aan getrokken worden.

Helaas zal dat in het media-landschap vandaag de dag (met al die paparazzi, roddelrubrieken en idiote fanboys die elke scheet van hun idool over de longen willen nemen) niet veranderen.

BlaBla weet dit en maakt gretig gebruik van het systeem, want alles wat ze roept staat binnen een zucht en een scheet in alle media en is weer goed voor de verkoop en naamsbekendheid.

Hoorde gister op de radio dat ze weer had geroepen dat de reden dat ze zo was als dat ze is, de schuld van haar ouders was.
Waarom ? Omdat haar ouders haar vroeger naar Pink Floyd lieten luisteren...

Wat een volstrekte onzin, maar ze is weer even in het nieuws, voor die paar holbewoners, hongernegers, Amish, bosjesmensen en anderzins volstrekt buiten de maatschapij levende mensen die nog geen notie hadden gemaakt van dit levende reclameblok.

De wereld is gek geworden, ik zet fijn weer Glenn Gould op

Stalin schreef:

Waarom ? Omdat haar ouders haar vroeger naar Pink Floyd lieten luisteren...

Zij en haar team (...zucht) weten zeker goed misbruik te maken van het systeem, zoals je dat wel aardig noemt. Komt haar naam weer even in het ''nieuws'' als haar nieuwe album net uit is. Dat heet trouwens Born this Way mochten jullie dat nog niet weten ( ).

Over het Pink Floyd bericht:
Ik begrijp er dus uit dat je op een motor gaat lijken als je door je ouders naar Pink Floyd moet luisteren.

Maar je kunt zeggen wat je wilt: ook jullie doen er flink aan mee door berichten te plaatsen en zelfs te stemmen (lees: tijd er aan te besteden door te luisteren).
Muziek die mij niet boeit daar stem ik niet op, luister ik niet naar en neem de moeite niet daar iets te plaatsen. En eerlijk is eerlijk: je weet heel goed wat je kunt verwachten van haar. Dus ook jullie 'trappen er in'. Toch knap van dat vrouwke!
Gaga lacht zich inderdaad rot ja

avatar van Fake_world
Ben ik nu de enige die hoopt dat ze eens een clip maakt waar ze in normale kleren zit en haar nummer voor zich kan laten spreken?

avatar van Paramore
1,0
Kan je lang wachten volgens mij...

avatar van Fake_world
Ik hoop erop, slechts dan zal ik ze echt als een artieste zien. Nu zie ik ze meer als een product waarvan de populariteit hoog zit, maar binnen een jaartje of 1/2 het alweer vergeten is.

Gaga lacht zich inderdaad rot ja

Precies! Ze vinden het allemaal drie keer niks, maar hebben het ondertussen wel steeds over d'r LOL

En het is onzin om te zeggen dat je haar niet kunt vermijden. Ik hoorde heel laat van haar (toen Pokerface een hit was). Reden? Ik luister geen radio en kijk zelden TV (en op het NOS Journaal komt ze niet). Zo ken ik slechts 1 nummer van Rihanna en zegt die artieste me verder niets behalve dat ik haar van naam ken.
Zo kun je dus best makkelijk zeggen dat je Lady Gaga niet kent, ja van naam. Je hoeft namelijk niets te lezen over haar, je hoeft haar muziek niet op te zoeken. En ik denk dat het aantal familieleden dat jou lastig valt met deze muziek wel mee zal vallen
Blijkbaar vinden het we het leuk om aan de ene kant mee te gaan in de Little Monstertjes hysterie of mee te gaan in het 'Gaga ik vind er geen reet aan' gebash.
Dat eerste is niet gezond en dat tweede snap ik gewoon niet omdat je er niet naar hoeft te luisteren en de roddelrubrieken zijn niet boeiend. Toch?!
Blijkbaar hoort het er een beetje bij dat je een kampje opzoekt
Nogmaals: mij verwondert die hysterische adoratie enerzijds en de enorme negatieve tegenhangers die er veel tijd aan besteden anderzijds.
En nee ik behoor niet tot die 'paar holbewoners, hongernegers, Amish, bosjesmensen en anderzins volstrekt buiten de maatschapij levende mensen die nog geen notie hadden gemaakt van dit levende reclameblok'. Ik ken haar werk namelijk
Maar als ik haar niet zou willen kennen zou er een knop op mijn tv en radio zitten. Net zo makkelijk. Maar dit is de tijd waarin je blijkbaar over alles en iedereen een mening moet hebben.

avatar van ewoutje17
Hate 2 say But I Like it xD

ik had zelf intussen een hekel gekregen aan lady Gaga vanwege het feit dat ze de holebi-egemeenschap overduidelijk uitmelkt en misbruikt voor haar verkoop en promotie en "manwijven" stimuleert nog vrouwelijker te worden... congrat's on that b**ch
(de negatieve reacties zullen komen van de laaste betreffende groep

daar popmusic toch een van mijn hobby's is gaf ik het een kans...en helaas ik vind het album leuk xD,
Heavy Metal Lover, Goverment Hooker, Bad Kids, Hair, en Mary The Night, Electric Chapel zijn echt leuke popsongs ^^

born this way is overduidelijk een copypaste geval,
Judas is (T T T his is a a a remixxx xD) bad romance in the recycle Remix,
Americano... (de puntjes spreken boekdelen )
high way unicorn to love... kheb de indruk dat 2 verschillende liedjes in 1 gesmashed zijn :s? (ze had beter zich gefussed met een eenhoor dan die moterfiets )

voetnootje van "Hair" ; het is pure ironie dat een persoon als lady gaga die vol zit met hair-extentions en synthetische pruiken draagt zin over de trots van echt haar... het nummer zou oprechter gekomen zijn als ze nu eens echt haar haar fluo verft

avatar van sergifornia
Vond The Fame + monsteruitreiding zeer goed en heb de speciale editie van BTW een dag na de release in huis gehaald. Omdat ik gewoon alle nummers wil hebben én omdat die albumhoes een stuk minder lelijk is. Vooralsnog vind ik 'het oude werk' beter, maar dit is toch ook zeer zeker niet slecht! Born This Way vond ik eerst vreselijk, maar ik kom er net achter dat ik toch 41 keer heb geluisterd xD Vind wel de trance invloeden zwaar overdreven. Bij Yoü and I had ik ook liever Lady Gaga achter haar piano gehoord, al was het maar om het geheel wat afwisselender te maken. Bad Kids is tot nu toe mijn favoriet, vind daarnaast Heavy Metal Lover, Scheiße, Edge of Glory en Judas zeer lekker om naar te luisteren. We shall see.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Fake_world schreef:
Die van "Eh, Eh (Nothing Else I Can Say)" nog niet gezien? Normaler gaan we ze niet meer zien.

aERodynamIC schreef:

Sorry aEro, maar ik gaf al aan dat er best wat aardige nummers staan op Fame Monster en Fame. Ik heb Fame Monster ''zelfs'' 3,0* gegeven, echt door ernaar te luisteren. Vandaar ook dat ik zeg dat het een hele forse stap terug is dit Born This Way. Ik ben vanwege mijn voorliefde toen voor de dance-pop van ene Madonna ooit nog altijd geinteresseerd in dit soort succesvolle muziek, vandaar dat ik het altijd even meepik. En ik vind dit dus echt slecht (zie hierboven waarom).

Dan vind ik het een beetje flauw en makkelijk om de toeters en bellen er omheen ('haar team', 'het systeem') er bij te halen. Dat weten we allemaal wel en daarmee spreken veel mensen zichzelf tegen. Ageren tegen het hele circus en er zelf (deels) ook aan deelnemen terwijl dat niet hoeft.
Het is trouwens een algemene opmerking aan mensen die er tijd aan besteden door er nog redelijk veel tekst aan te wijden (of zelfs luisteren) en dan open deuren intrappen.
Ik vind dat een beetje gemakzuchtig.
Niks mis met je eerste schrijfsel: die is helder en snap ik heel goed, je tweede opmerking was een wat makkelijke aansluiting bij je voorgaande schrijver die ik ook niet zo goed kan volgen en waarvan ik niet snapte dat je dat deed. Spendeer geen kostbare tijd aan dit album en zet gelijk Glenn Gould op denk ik dan (bij het schrijfsel van Stalin; alhoewel die er ook luchtigjes mee omging). Snappie?!

Het zal me verder worst wezen allemaal want de reacties zijn nogal voorspelbaar bij deze artiest en dit album (van zowel voor- als tegenstanders).
Ik voel ook niet de behoefte het met hand en tand te gaan verdedigen (daarvoor vind ik het zelf ook allemaal wat matigjes en pers ik er met moeite 3,5* uit).
Misschien dat ik tevergeefs hoop op wat nieuwe inbreng (die ik zelf overigens ook niet kan geven)

Album inmiddels al een weekje op repeat staan en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ik heb inmiddels de deluxe versie in huis gehaald en die staat nu mooi tussen de rest van mijn cd’s. Hieronder ff de cijfers per liedje:

Marry the Night 5*
Electric Chapel 4,5*
The Queen 4,5*
You and I 4,5*
The Edge of Glory 5*

Elk nummer kan ik waarderen op zijn manier en elk nummer vind ik gewoon te gek. Marry The Night is gewoon een geweldige opener (en was ook officieel de eerste single, maar dat werd Born This Way. Helaas, want Marry The Night was beter geweest). Voor de rest vind ik Government Hooker echt een heerlijke beat hebben en vooral de bodyguard van Gaga is erg goed gecast daar. Ik zeg Americano, Scheiße en Marry The Night als volgende singles. Ik vind de bonustrack Fashion Of His Love ook helemaal geweldig. Echt een heerlijke jaren ’80 feel en dat hoor je niet zo vaak meer.

Dit alles bij elkaar maakt Born This Way een 4,735. Ik denk dat ik dat maar gewoon mooi afrond naar 5*.

avatar van Stalin
aERodynamIC schreef:

Ik plaats enkel en alleen een bericht.
Het album beluisteren en stemmen dat kun je vergeten, daar begin ik echt niet aan.
Af en toe komt het eens voorbij op de radio op mijn werk, maar dit soort rommel komt mijn huis niet binnen !

avatar van chevy93
Stoer.

Stalin schreef:
Ik plaats enkel en alleen een bericht.

En dat zeg ik dus. Ik zou in jouw geval te trots zijn om mee te gaan in het hele Gaga-circus. Geen aandacht aan schenken. Niet erg dat je een bericht plaatst hoor (verder ook prima inhoud die gewoon waar is) maar daarmee toon je toch aan zelf ook mee te gaan in het circus en dat soort dingen verwonderen me dan altijd. Want dat is nu precies wat juf Gaga zo goed voor elkaar krijgt.
Je keert notabene terug bij dit album om te kijken wat er geschreven wordt, anders had je niet kunnen reageren.
Zelf zou ik dan die moeite niet nemen en in haar geval zelfs heel bewust niet

avatar van goldendream
Ik kan er niet bij dat er mensen bestaan die de puberjaren voorbij zijn en dit wicht serieus nemen, terwijl ze niks meer biedt dan kinderlijke niemendalletjes, doorweven met goedkope vulgariteiten. Je mag er niet bij stilstaan, je zou er intriest van worden.