Lady Gaga - Born This Way (2011)

Label: Kon Live

1. Marry the Night (4:24)
  2. Born This Way (4:20)
  3. Government Hooker (4:14)
  4. Judas (4:10)
  5. Americano (4:06)
  6. Hair (5:08)
  7. Scheiße (3:45)
  8. Bloody Mary (4:05)
  9. Black Jesus - Amen Fashion * (3:36)
  10. Bad Kids (3:51)
  11. Fashion of His Love * (3:39)
  12. Highway Unicorn (Road to Love) (4:16)
  13. Heavy Metal Lover (4:13)
  14. Electric Chapel (4:13)
  15. The Queen * (5:17)
  16. Yoü and I (5:07)
  17. The Edge of Glory (5:20)
  18. Born This Way [Jost & Naaf Remix] * (5:59)
  19. Born This Way [Country Road Version] * (4:21)
  20. Judas [DJ White Shadow Remix] * (4:07)
  21. Marry the Night [Fernando Garibay Remix] * (4:20)
  22. Scheiße (DJ White Shadow Mugler) * (9:35)
  23. Fashion of His Love [Garibay Remix] * (3:44)
avatar van NewYorkCityLight
Nu moet ik bekennen dat ik Electric Chapel wel een lekker nummer vind eigenlijk (waar ik dus dankzij de Heideroosjes naar heb geluisterd). Het eerste goede nummer dat van dit album afkomt. Maakt me toch wel nieuwsgierig.

avatar van Style.Girl
Electric Chapel is zeker een aangenaam nummer om te luisteren vooral het begin.
Dit nummer springt er ook erg tussen uit vooral omdat dehet veel rock invloeden bevat en de rest meer in de stijl van pop/dance is. Al hebben sommige nummers wel overeenkomsten, al klinkt het toch allemaal anders.

Dus ik ben bang dat je misschien een beetje teleurgesteld word, maar ik raad je het album zeker aan.

@Thorgal, thanks Al ben ik niet helemaal eens met jou mening, maar dat snap je waarschijnlijk wel.

avatar van predator
Gewoon weer een hele lekkere plaat. Thuis, op het werk , of op de sportschool. Laat ze maar weer naar Ahoy komen

En voor de afzeikerds onder ons. Ik ken ook andere muziek hoor........

avatar van Timo-otje
predator schreef:

En voor de afzeikerds onder ons. Ik ken ook andere muziek hoor........

Dan zou je beter moeten weten

avatar van Waste Management
In de coupletten van ''Electric Chapel'' lijkt GaGa's stem op die van Cheryl Cole. Verder 1 van de beste nummers van het album.

avatar van Elohim
Gheh, ik was laatst in Madrid in het Reina Sofía en toen wist ik het: Lady Gaga heeft geen greintje creativiteit en, zoals ik al wist, is haar muziek ook niet om aan te horen (mijn mening natuurlijk). Er was een expositie van de Japanse Yayoi Kusama, dan is Lady Gaga, enkele decennia later, eerder retro dan vernieuwend te noemen.

SSS
pim556 schreef:

Ze laten haar haar gang gaan, maar vinden wel dat ze het even had mogen vragen. En ze krijgt een uitnodiging voor een concert van ze, want blijkbaar vindt ze De Heideroosjes tof.

Degene die de muziek maakt moeten ze dan toch uitnodigen, niet Stefani (zie hier).

Elohim schreef:

De show er omheen (wat ze draagt etcetera) heeft niets met muziek te maken, dat moet je dus scheiden. Alhoewel dat er misschien wel eens alles mee te maken heeft in de popindustrie, dan zit ik fout.

avatar van Elohim
Ik vind haar muziek eerlijk gezegd ook niks hoor. Ik denk trouwens wel dat de show eromheen erg belangrijk is voor Lady Gaga. Als ik eerlijk ben, zonder dat, had ze het niet gered, misschien had ze een hitje kunnen scoren met Just Dance, die clip zag er nog best normaal uit, volgens mij.

avatar van Style.Girl
Dat denk ik niet. Er zijn zoveel artiesten die niet via een hele show beroemd zijn geworden en het na velen jaren nog steeds zijn, en veel fans hebben.
Lady Gaga heeft dat wel gedaan, en als ze dat niet gedaan zou hebben, zouden mensen haar muziek nog erg leuk vinden denk ik.

avatar van Elohim
Het leuk vinden van de muziek en 'het maken' zijn compleet andere dingen. Lady Gaga leeft van haar show, haar nageaapte pakjes en vreemde bewegingen. =]

avatar van Style.Girl
Ja, dat zijn ook compleet andere dingen, maar jij hebt het niet over het maken maar over het leuk vinden. Je zei zelf; '' Als ik eerlijk ben, zonder dat, had ze het niet gered, misschien had ze een hitje kunnen scoren met Just Dance, die clip zag er nog best normaal uit, volgens mij''.

Dat betekent dus, dat mensen haar minder leuk zullen vinden als ze gewoon normaal was gebleven, oftewel ze had dan minder fans gehad. Daar komt het naar mijn gevoel op neer.

En ze leeft ook voor haar fans en voor haar muziek en niet alleen om de show eromheen. Want als ze dat niet zo zou doen, dan had ze net zo goed het circus in kunnen gaan als clown ofzo.

avatar van Elohim
Waar ze voor leeft weet ik niet, maar ik zei, ze leeft ervan. Ik denk, eerlijk gezegd, dat ze inderdaad minder fans had gehad als ze niet de aparte clips met de aparte pakjes etc. had gehad. Dat heeft haar, zeker in het begin, simpelweg verschrikkelijk veel publiciteit gegeven.

avatar van Style.Girl
Nee, maarja dat is met alles zo he. Ze trekt alle aandacht naar haar toe, en dat wil elke artiest bereiken. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier, en iedereen wil ook zijn of haar grensen verleggen en ook iets anders laten zien. En dat heeft Gaga ons getoond.

Als je zulk soort dingen niet doet, dan ben je snel je fans kwijt, je moet wat van jezelf laten zien anders trekt het niemand wat aan. Kijk maar naar bijv. een heleboel films, het word allemaal zo groot gemaakt, en zo groot neergezet en met alles erop en eraan, om te zorgen dat mensen deze film gaan zien! En dat doet Gaga met haar muziek.

Het zou idd wel kunnen dat ze een gedeelte van haar fans die ze nu heeft dan niet zou hebben, als ze gewoon normaal was gebleven. Maar, ik denk dat er ook een heleboel mensen overblijven die haar fantastisch zullen vinden, dankzij haar grote hits en stemgeluid (ook al is ze niet 1 van de beste zangeressen, maar ze kan beter zingen dan bijv. Britney Spears.)

Ik vind het juist leuk dat ze zo verschillend is met de standaard andere artiesten van nu. Ze springt er echt tussenuit, en bijna iedereen kent haar. Dat maakt haar persoonlijk leuk, haar muziek leuk en ook de hele show eromheen. En natuurlijk haar grote live shows, met alles er op en eraan. Dan is ze tenminste niet zo saai, en is het leuk om haar te zien.

Maarja, smaken verschillen en dat is maar goed ook!

avatar van Eveningguard
Britney had er ook een handje van om apart te doen tijdens liveshows. Gaga doe er nog een schepje boven op. Het wordt al snel normaal, denk ik, en dat komt weer een andere artiest die er nog een schepje boven op doet. Zo gaat het door en door.

Ik snap alle fuzz rondom de 'uiterlijkheden' van mevrouw Gaga niet zo goed. Ooit gekeken hoe de megasterren uit de jaren '70 en '80 zich presenteerden? Prince, Bowie, Madonna om er maar een paar te noemen. Ik zie geen enkel verschil. Helemaal niks nieuws onder de zon.
Misschien valt Gaga op omdat het jaren betrekkelijk rustig is geweest op dat gebied, maar voor mij als jaren '80 tiener is er weinig bijzonders aan de hand.

Ook de megasterren van weleer hebben veel van hun succes te danken aan hun uiterlijkheden en manier van presenteren. Dat kun je goed of slecht vinden maar Lady Gaga is op dat gebied zeker geen debutante

avatar van Obeu
Ik vond de stem van Government Hooker lijken op de stem (Keisha?) van de Sugababes... (in het eerste couplet)

aERodynamIC schreef:

Ben ik helemaal met je eens, dat was de rede dat ik überhaupt hier heb gepost. Ik heb namelijk meerdere discussies gehad met fans van Lady Gaga, maar nu had ik daadwerkelijke voorbeelden gevonden om aan te geven dat haar uiterlijk en zo niet zo heel apart is als mensen vinden.

Ben ik helemaal met je eens trouwens, ik denk zelfs dat het vaker meer om alles eromheen gaat, dan om de muziek zelf, bij megasterren als zij. De muziek telt wel mee natuurlijk, maar is secundair.

Net alsof sommige anderen dat niet eerder hebben gezegd hier.

Dat was geen aanval hoor. Meer een opmerking naar de niet-fans die graag afgeven op Lady Gaga en dat als argumenten naar voren halen om haar slecht te vinden ('het draait alleen maar om de poespas eromheen bladiebla'). Artiesten als Prince of Bowie lijken er namelijk veel makkelijker mee weg te komen en dat verwondert me.
Al die toeters en bellen maken het juist wel vermakelijk.
Als ik puur wil dan luister ik wel naar saaie folkzangers die alles geven maar dan op geheel andere manier (wat me dan vaak behoorlijk raakt). Het is de afwisseling tussen al dit soort artiesten die het leuk maken.
Daarom snap ik ook het venijn niet in de discussie die hier eerder werd gevoerd ('je bent een debiel als je dit luistert, alleen kinderen zouden dit moeten beluisteren' en vervolgens ben je er zelf niet weg te slaan en stem je ook nog eens luid en duidelijk verkondigend dat je absoluut niet naar haar muziek luistert.... hoezo kinderachtig? Dan gedraag je je toch zeer merkwaardig in mijn ogen).

Goed of slecht..... het is entertainment en er wordt over gesproken....... niks mis mee. Sommigen nemen zichzelf iets te serieus als het om Gaga gaat, zowel de fanatieke fans als de haters
En hoe dan ook: je kunt je nog zo mallotig gedragen: het is geen garantie om succes te krijgen (wat sommige mensen wel een beetje suggereren). Dus ergens doet Lady Gaga toch iets goed denk ik dan maar.

avatar van Style.Girl
Ja, ik had het ook meer tegen Elohim

Style.Girl schreef:

Eigenlijk vind ik haar niet eens zo abnormaal, ze komt mij iig in interviews als een gewoon mens over, dit in tegenstelling tot die duizenden omhoog gevallen artiesten zonder talent, die zich bij het minste succes ineens vreemd en buitensporig gaan gedragen/aanstellen en niet meer serieus zijn te nemen

Net alsof sommige anderen dat niet eerder hebben gezegd hier.
Jah sorry, zo erg ben ik niet geïnteresseerd in Lady Gaga, misschien is het daarom maar beter om deze discussie te stoppen.

avatar van Style.Girl
Nee, dat mag je best zeggen hoor, maar je ging er zelf van uit dat je nu eindelijk na velen maanden een excuus of reden hebt gevonden om Lady GaGa negatief in het beeld te zetten. Of dat je eindelijk iets hebt gevonden, wat Gaga niet apart maakt.

Tenminste zo kwam het bij mij over, en dat bedoel ik ermee.

Maar, je hebt nu wel gelijk, dit heeft niks met het album te maken, maar toch ben ik elke keer weer genoodzaakt om er tegen in te gaan . Vanaf nu moet ik dan ook maar gewoon op discussies over het album reageren, en niet over de persoon zelf. Mijn fout.

Americano, kweenie, maar dat is toch echt heel erg slecht, tis nog nie eens leuk als carnavalshit

avatar van Style.Girl
Carnaval muziek is ook niet leuk. Maar Americano vind ik dus wel erg heerlijk.

avatar van Reint
aERodynamIC schreef:

Vind je? De manier waarop artiesten als Katy Perry, Kesha, Kanye West, Beyonce, Miley Cyrus en Rihanna zich op dit moment presenteren in hun videoclips is toch zo opgeblazen als het maar kan?

avatar van Style.Girl
Je hebt helemaal gelijk, nu gaat iedereen bij zijn of haar live optreden een lapdance gebruiken. Ook zo zielig, om de aandacht te trekken vind ik. En ook niet origineel meer.

avatar van Lexcoaster
aERodynamIC schreef:

Misschien omdat het bij artiesten als Bowie en Prince niet alleen maar om de poespas eromheen draait? (Hoewel bij Prince kan ik me dat nog ergens wel voorstellen..)

goeie muziek en poespas, prima

slechte muziek en poepas, blijft over, de poespas en daar ist volgens mij nie om te doen

avatar van Rhythm & Poetry
Jij wordt later vast filosoof.