Mobb Deep - The Infamous (1995)

Label: Loud

1. The Start of Your Ending (41st Side) (4:24)
  2. The Infamous Prelude (2:12)
  3. Survival of the Fittest (3:43)
  4. Eye for a Eye (Your Beef Is Mines) (4:54)

met Nas en Raekwon

5. Just Step Prelude (1:06)

met Big Noyd

6. Give Up the Goods (Just Step) (4:02)

met Big Noyd

7. Temperature's Rising (5:00)

met Crystal Johnson

8. Up North Trip (4:58)
  9. Trife Life (5:19)
  10. Q.U. -- Hectic (4:55)
  11. Right Back at You (4:52)

met Raekwon, Ghostface Killah en Big Noyd

12. The Grave Prelude (0:51)
  13. Cradle to the Grave (5:16)
  14. Drink Away the Pain (Situations) (4:44)

met Q-Tip

15. Shook Ones, Pt. 2 (5:24)
  16. Party Over (5:40)

avatar van MJ_DA_MAN
Jawel, Q-Tip produceerde Give Up the Goods, Temperature's Rising (samen met Havoc) en Drink Away the Pain (ook samen met Havoc).

avatar van Niek
Tuurlijk gaat dat over Q-Tip!!

avatar van Outblasty
Dus toch wel, vroeg me al af wie er anders met The Abstract kon worden bedoeld, maar wist niet dat hij meegeproduceerd had aan "The Infamous".

Dit maakt de kans dat ik dit album leuk ga vinden alleen maar groter aangezien ik Q-tip wel mag .

Vanavond maar weer eens aanzetten.

Guardian of Isis
WeztSide schreef:
Wat ik wel eens met dit album heb dat als ik aan het luisteren ben de hele tijd zit uit te kijken naar Shook Ones Pt. II...
Akkoord, ik vind het toch een slag te lang, voornamelijk omdat het heel de tijd rond dezelfde thema's draait; de Projects, guns, drugs, gangs, geld, overleven, en varianten. Shook Ones Pt. II is dan weer een ongelooflijk sterk nummer en dat ritme blijft altijd in mijn hoofd zitten. Maar anders weet het me niet altijd even goed te pakken en mijn aandacht verslapt na verloop van tijd. En ik weet dat dit buiten mijn gewoonlijke muzieksmaak ligt, maar Illmatic bijvoorbeeld vind ik dan veel consistenter. Als ik dan kijk naar die score van 4,24 - wat praktisch een meesterwerk zou suggereren - vraag ik me toch af: wat mis ik hier dat anderen wel zien? Wat zijn de sterktes van het album, en wat is de lijm die het voor de fans wél samenhoudt?

P-DawG
Voor mij is het vooral dat ik het het gevoel krijg, elke keer als ik dit album weer luister, ik zij aan zij met Havoc en Prodigy door de armere wijken van New York loop.

P-DawG schreef:

Het valt me op hoeveel mensen dit zeggen bij dit album, maar het is ook zo!! The infamous straalt gewoon super veel sfeer uit, en dat is denk ik ook de kracht van het album. De lyrics zijn in vergelijking met mensen als Nas, Wu-tang, en Big L niet zo hoogstaand, het is gewoon storytelling. Maar het straalt zoveel kracht uit. Vooral in combinatie met de beats, wat gewoon kale eastcoast beats zijn maar toch klinken ze zo 'vol', dreigend en sfeervol.

avatar van Outblasty
Ik merk eigenlijk dat ik dit album ook net iets te lang vind. Illmatic vind ik gewoon een perfecte tijd, past snel ergens tussendoor en op de een of andere manier verveelt het gewoon helemaal niet.

Enter the wu-tang vind ik eigenlijk ook al iets te lang, tegen het einde aan heb ik eigenlijk al genoeg van hetzelfde gehoord (bepaald album heeft toch een bepaalde sound al wisselen de tracks redelijk goed af).

Midnight marauders bijvoorbeeld duurt 51minuten en die draai ik ook ongeveer evenveel als illmatic wat minstens 2 of misschien wel 3x zovaak is als deze plaat. Er zitten hier gewoon wat mindere nummers tussen vind ik, daarentegen zijn Survival of the fittest en Shook ones wel zo ongeveer mijn favoriete nummers en ook eye for an eye for an eye en right back at you ook wel echt goede nummers.

Ik laat voorlopig mijn 4* staan al denk ik dat dit nog wel een 4,5* gaat worden vanwege een aantal super geniale nummers en het toch wel prachtige sfeertje dat wordt neergezet.

Relax
Ik vind het album nog steeds niet bijzonder

avatar van nega
ik vind hem wel geweldig, denk dat je hem iets te lang vind waardoor je op het einde niet echt meer "zin" hebt om hem af te luisteren. ( behalve bij shook ones)

tekstueel is het wel goed, maar niet geniaal op enkele tracks na (voor mij start of your ending, give up the good, shook ones). maar voor mij gaat er het vooral om de stijl en sfeer die ze creeren en de delivery.

Relax
Nee vanaf het begin vind ik het al niet zo bijzonder als alle dat vinden.

Ik heb niet alsof je in Queens loopt, of wat dan ook.. ik ervaar het gewoon als een sterk hiphop album.

avatar van nega
hmm ik snap het. denk dat je smaak dan wat anders is. bijv ik zie dat enter the wu in je top3 zit. ik vind het wel een goed album, maar niet bijzonder. de stijl en delivery is wel top

avatar van superbassie
Shook Ones Pt. 2 is voor mij sowieso het beste nummer van het album. Echte hiphop.
Die verse van Prodigy

Your crew is featherweight
My gunshots'll make you levitate

avatar van WeztSide
Goed album, heb Hell on Earth ook.
Moeilijk te zeggen welke beter is.
Mindere nummers: Up North Trip, Drink Away the Pain en Party Over

Voor de rest allemaal wel goed

avatar van MurryMusic
Deze blijft goed, hoe vaak je hem ook draait..

Relax
Tja had hem toevallig vannacht weer gedraaid..

Maar het valt me nogmaals tegen vergeleken met alle waarderingen hier.

Veel beats zijn ongelofelijk vrolijk naar mijn mening.
The Temperature's Rising, Up North Trip, Trife Life... vast wel nog een paar.

Ik vind dat nou niet bepaald grimmig... tekstueel past het dus niet altijd op de beat sfeer.

Prodigy hierbij heeft een geweldige grauwe maar ook laidback stem en de teksten die hij gemaakt heeft passen er goed bij.
Havoc daarentegen heeft teveel fantasie.. dat hij mensen dood e.d.

Ik hou het bij een 4,0*.

avatar van prodi9y9
toch maar eens stemmen op deze;) mobbs sterkste! rauwe ouderwedse hip-hop! keiharde beats! één van de beste hip-hop albums ooit!

avatar van TheLegacy
Donker, Rauw, Hard, Hip-Hop wat moet ik nog meer toevoegen owjah m'n stem en de stempel Classic!

WeztSide schreef:
Goed album, heb Hell on Earth ook.
Moeilijk te zeggen welke beter is.
Mindere nummers: Up North Trip, Drink Away the Pain en Party Over

Voor de rest allemaal wel goed

Party Over vind ik wel goed.

superbassie schreef:

Duidelijke taal, lekkere rauwe beat eronder, niks mis mee.
Duidelijk? Simpel vind ik een beter woord. Vind dit een geweldig voorbeeld van de grootste (en overigens enige) makke van dit album.

avatar van superbassie
Duidelijk, simpel, noem het hoe je het wilt. Ik vind het niet per definitie mak.

avatar van R-onniej
Een van mijn favoriete albums. de sfeer druipt er vanaf, de rap van beide heren sluit daar perfect op aan.

avatar van Santo09
Voor deze plaat hebben ze de term hip hop uitgevonden. Meer hip hop dan dit (en in het bijzonder 'Shook Ones pt.2) kan bijna niet..

Classic

grimy_jason
Santo09 schreef:

Classic

Als mensen mij vragen om de definitie van Hip-Hop is Shook Ones Part 2 idd één van de tracks die ik dan zal opleggen.

avatar van WeztSide
superbassie schreef:

Party Over vind ik wel goed.

Duidelijke taal, lekkere rauwe beat eronder, niks mis mee.

Ja eerst vond ik 'm minder maar nu vind ik hem juist vet!
Harde beat. Sterk album is dit btw, heb stem nog ff een punt verhoogd

Kinderachtig gedoe over lage stemmen verwijderd. Als je wilt dat iemand zijn stem toe licht, kun je hem beter een vriendelijke PM sturen ipv hem hier door het slijk te halen...

edit:

Back on topic please.

Super Elmo
Voor mij het Mobb Deep album, samen met Illmatic een echte klassieker. Kan er geen genoeg van krijgen en haal deze plaat met regelmaat uit mijn kast. Havoc kan een perfecte sfeer neerzetten met doeltreffende producties. Prodigy vind ik daarnaast een erg sterke rapper, ook Havoc doet het niet slecht op de mic .

RedLightCityBoy
De Q-Tip (The Abstract) producties op dit album blijven toch echt mijn favorieten. Vooral Temperature's Rising is echt geniaal. De raps zijn daar geniaal en de productie is natuurlijk goud! Vanuit een baslijn overgaan naar een Patrice Rushen sample blijft fenomenaal. Ook de drums blijven erg aanstekelijk, vooral omdat die drums nog nooit waren gebruikt binnen hiphop 1995.

De andere duistere producties (Van Mobb Deep, op Trife Life na, want die is heerlijk) doen mij sinds het afgelopen jaar gek genoeg toch een stuk minder. Ik blijf ze goed vinden, maar toch luister ik er nu met een ander naar gevoel dan voorheen. Best jammer, maar goed, het is niet anders.

RedLightCityBoy schreef:
. Viva La Q-Tip.

avatar van Shelter
temperature's rising's beat vind ik bijna iets DJ Shadows-achtig iets hebben... lekkere beat inderdaad

RedLightCityBoy
Ik vind het eerder over doen komen als een sterke beat op Midnight Marauders.