Leuk om ook eens een uitgesproken positieve mening te lezen, zoals ook
Flubbie ons vorig jaar meedeelde.
Vergis ik me misschien? De elpee kocht ik in herfst '79 en die kon ik met een gerust hart naast Supertramp's Breakfast, een aanwinst uit hetzelfde jaar, in mijn nog bescheiden platenrekje zetten. Ik was er best blij mee, destijds. De 'jaren des onderscheids' waren voor mij nog niet aangebroken.
Maar laat ik me met de positieve zaken bezighouden:
People Come, People Go: best een lang stuk waar je even voor moet gaan zitten. Op z'n best een mix van symfo, rock, funk en disco-elementen. Niet erg, dat was '79. Komt langzaam op gang, maar dan is daar ineens op 6:45 dat venijnige gitaartje en komt de stroomversnelling op gang. Lekker stukje.
Fire Of Love: ooit mijn persoonlijke hittip op mijn buurtradiozender in die tijd. Heel aardig nummer. Ook weer lekker gitaartje en Jerney klinkt goed.
Season of the Falling Leaves: leuke baslijn in dit nummer. En dan de dromerige keyboardgeluiden in de brug en aan het eind van het nummer (als je begrijpt wat ik bedoel).
Weekend ; zoals
edje1969 terecht opmerkt, geënt op het succes van Dreadlock Holiday. Dat reggae-huppeltje was in die dagen erg populair en dus een schot in de roos.. Jamaica deed het goed, ook bij new-wavers, denk ook aan de ska-rage van de jaren hierna.
Instrumental
Answer Me wist toch ook wel wat bij me los te maken met de fraai opgebouwde spanningsboog. Instrumentatie klinkt nu wel echt gedateerd.
Al met al kan er wel wat goeds gezegd worden van de schijf, maar dat Earth & Fire zoveel beter kon en bewezen had, in het begin van dat decennium, dat stak. Het was maar 6 jaar na uitkomen van Atlantis en wat een progressie! Naar beneden, wel te verstaan.
Maar luistergenot is een vreemd ding. Je kunt het niet vastpakken en zeker niet door een ander laten bepalen. En soms dringt het zich aan je op als je eigenlijk vindt dat het niet kan.
Lekker genieten dan maar ... tegen beter weten in.