Bad Meets Evil - Hell: The Sequel (2011)

Label: Shady

1. Welcome 2 Hell (2:57)
  2. Fast Lane (4:09)

met Sly Jordan

3. The Reunion (4:50)
  4. Above the Law (3:29)

met Claret Jai

5. I'm on Everything (4:31)

met Mike Epps

6. A Kiss (4:34)
  7. Lighters (5:03)

met Bruno Mars

8. Take from Me (3:25)

met Claret Jai

9. Loud Noises (4:20)

met Slaughterhouse

10. Living Proof * (3:55)
  11. Echo * (4:55)

met Liz Rodrigues

avatar van kobe bryant fan
Eminem en Royce zijn samen een redelijke combinatie en met twee ben je sterker dan alleen zeker?? Bij Eminem is het voor mij alemaal begonnen mijn muziekavontuur, nu ken ik al wat meer muziek en betere. Maar ik was toch wel benieuwd hoe goed of slecht deze is.
En wat ik verwachtte kreeg ik ook een schreeuwerige Eminem een goed flowende Royce en matige beats. Toch is het een aardige EP, de opener laat al direct horen dat het een donkere EP is maar het is maar het is niet zo goed gelukt om dat donkere sfeertje ook overtuigend te brengen.
Met betere beats zou ik hem misschien al een halve ster meer geven. Eminem schreeuwt hier weer en soms weet hij nog eens goed te rappen zoals op: The Reunion een van de betere Eminem tracks van de laatste jaren. Maar ook op de opener en Fast Lane tonen Eminem en Royce een goed team te zijn. Maar toen kwam: I'm on Everything een verschrikkelijk slechte track en zo bleef het even op een laag niveau, en alsof het nog niet erg genoeg was kwam de top 40 held: Bruno Mars inderdaad hij kan redelijk goed zingen maar mij kan hij niet boeien, zelfs niet op vrolijke poppy beats. Maar hier is het nog een stukje erger Bruno Mars op een donkere sfeer en naast Eminem en Royce. Ik denk dat deze smiley genoeg zegt: .

Dan krijgen we met Loud Noises nog een redelijke track, en de twee bonustracks zijn ook van een redelijk niveau. Echo is eigenlijk niet zo goed maar Living Proof is toch een van de betere tracks op deze matige EP.

Dit is zoveel beter dan recovery

The Gnius schreef:
Dit is zoveel beter dan recovery

Dat wel en ik denk toch ook dat dat een groot deel door Royce komt.

avatar van Harderwiek
Wat komt Royce lekker he! Flow is geweldig en beats passen erg goed bij zijn stem. Eminem word ik echt moe van. Wat een geschreeuw, hoewel Royce dit ook wel eens doet zoals op Above The Law. Ik weet het nog niet zo goed, moet dit nog paar keer luisteren!

avatar van KILLERBEE99
Vind dit gewoon een aardige EP. Eminem heeft gelukkig weer laten zien dat hij beter kan dan Relapse. Recovery is het zelfde niveau als dit, vind ik.

Royce da 59 komt ook gewoon aardig.

avatar van Septua
Als Eminem begint te rappen gaat mijn concentratie naar het luisteren gelijk grotendeels weg.. dit dankzij het lompe geschreeuw en toch vreemde flow.
Royce is naar mijn mening sinds 2010 echt op zijn hoogtepunt en weet dit goed aan te houden op dit EP.
Jammer dat het alleen matig uitpakt in zijn geheel, een vervelende Bruno Mars, I'm on Everything is ook erg vervelend.

Na aardig wat luister beurten vind ik The Reunion de beste nummer van deze EP. Beide komen gewoon erg goed op dit nummer. Ik vind A Kiss het minste nummer, de beat vind ik wat vervelend. Royce heeft mij trouwens echt verrast op deze EP, Eminem vind ik gewoon goed, alleen jammer dat hij af en toe zo loopt te schreeuwen. Maar het is zeker beter dan Encore en Relapse.

avatar van Jordyp
Volgens vele is The Reunion het beste nummer, ben ik dan de enige die zich irriteert aan dat refrein?
Cause you're breaking my heart, you're breaking my heart

avatar van niels94
Ik vind het ook een erg matig refrein, maar voor goede refreinen moet je niet bij deze EP zijn.

avatar van Game
Bijna elk refrein van Eminem is tegenwoordig wack. Daarom ben ik blij dat hij niet veel refreinen doet op deze EP.

avatar van kobe bryant fan
Inderdaad een slecht refrein maar voor de rest is het wel de beste track op deze EP.

avatar van Jordyp
Dat ligt dus niet aan mij... Maar waar ken ik dat refrein van Above The Law toch van? Komt me ontzettend bekend voor.

Trouwens een redelijke EP tot nu toe, ben er nog niet echt weg van. Nou heb ik Eminem nog nooit kunnen waarderen dus ik verwachtte er ook al niet al te veel van.

avatar van Delars
Die verse van Royce da 5'9 op Above The Law is next level.
Damn...

avatar van {P1982}
Vette plaat, beetje old-school. No nonsense teksten van Eminem werken beter dan al dat gezever over zijn leven. Royce da 5''9" komt ook erg hard, en de beats zijn gewoon lekker rechttoe rechtaan. Trouwens, de bonus tracks (die dus waarschijnlijk niet op elk album staan) vind ik in sommige gevallen nog beter dat de hoofdmoot.

De plaat wordt wat eentonig op het laatst, en de gastbijdragen zijn niet altijd geslaagd (kom op, Bruno Mars?!), dus daarom zal de score iets lager uit gaan vallen. Maar deze plaat doet me nostalgisch terugdenken aan vroeger tijden, toen mijn jongere broer thuiskwam met the Slim Shady LP...

avatar van thgryda
Ik vind het veel vetter klinken dan ik verwacht had, al merk ik dat de eerste drie tracks er wat bonvenuit steken en dat daarna idd eminem wat schreeuwerig wordt en de beats wat minder. En tja bruno mars en waarom staat nate dogg niet aangegeven als featuring? Bazig refrein zoals altijd

avatar van TheLegacy
Omdat het Kobé is? en geen Nate Dogg? Of heb ik dat mis?

avatar van thgryda
Ik las ergens dat het gezongen wordt door sly ofzoiets ? Ik weet het niet, klinkt alleszins vrij nate dogg achtig... Ben de track nu opnieuw aan het beluisteren, is toch echt nate dogg volgens mij. Of hij gebruikt een vergelijkbare stemvervormer ofzo.

avatar van Boy
Boy
Sly is ook te horen op Kush, ook daar klinkt zijn stem net als die van Nate Dogg. Wellicht dat hij als soort van vervanger moet dienen voor hooks waarvoor men Nate in gedachten had, ik weet het niet. Hoor in ieder geval liever iemand die klinkt als Nate Dogg dan bijvoorbeeld een Akon.

avatar van Rhythm & Poetry
thgryda schreef:

Dat was het ja, Sly. Ik zei ook Kobe, maar die klinkt heel anders.

avatar van Arrie
Ik heb maar wat berichten verwijderd...

Shady, aub je mening voortaan op een normale, vriendelijke en leesbare manier te brengen.

Edit L_T_B: En de rest van deze onzin ook maar verwijderd.

avatar van Silky & Smooth
Jezus, toen Bruno Mars begon te zingen verwachtte ik elk moment geluiden van een stekend mes, duct tape, wat schoppen en ander gerommel. Als vanouds. Maar helaas...

avatar van Delars
Bruno verpest het weer eens een keertje.

avatar van Colucci_Era
Ik vind Bruno best een fijne zanger, irriteer me totaal niet aan hem.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind hem ook een fijne zanger, maar hier valt hij echt totaal buiten de boot. Zijn zang klinkt goed en de raps van Em en Royce vind ik ook erg goed op Lighters, maar de combinatie kan gewoon niet. Bruno Mars' stem klinkt ineens wel heel kinderlijk tussen de donkere beats en raps.

Voor de rest een redelijk leuk album. Eminem en Royce rappen grotendeels goed. Vooral Royce da 5'9" is constant en Eminem heeft wat meer hoogtepuntjes. De eerste drie nummers zijn erg goed, vooral The Reunion is sterk! Nummers 4 t/m 6 vind ik erg jammer. I'm on Everything is echt een draak van een track! Na het horen van Living Proof waren mijn verwachtingen vrij hoog, maar het valt iets tegen. Een 3,5* is wel verdiend!

avatar van thgryda
Bruno Mars een fijne zanger gisteren zeiden vrienden nog dat ze rihanna wel een goeie zangeres vonden met leuke nummers en nu dit... Persoonlijk, toen ik het refrein van lighters hoorde, heb ik die track meteen geskipped

avatar van Silky & Smooth
Nou ja ieder zijn smaak he. Ik vind het leuk om naar hem te luisteren, maar hier hoort hij totaal niet thuis!

avatar van Game
Bruno Mars kan wel zingen hoor, alleen de combinatie met Em en Royce is vrij apart. Op Watch The Throne van Kanye en Jay-Z past hij dan weer wel vind ik. Maar op deze EP, wat toch een duistere sfeer moet voorstellen, is Lighters een vreemde eend in de bijt. Maar ja, dat was ook met Rihanna zo. Sinds Recovery verbaas ik me niet meer over de samenwerkingen van Eminem.

Ik had liever dat Mr. Porter een refreintje zong op deze EP

Game schreef:

Ik had liever dat Mr. Porter een refreintje zong op deze EP

Helemaal mee eens. Ik vind het nummer trouwens niet eens zo slecht.

avatar van Rhythm & Poetry
Fuck it. Ik kan wel kritisch doen over dit werk, en daar is reden toe, maar niet veel EP's is het eerder gelukt om mij minutenlang aan het huppelen te krijgen.

Rhythm & Poetry schreef:

Eminem moet meer platen met Royce maken, wellicht begin je hem dan te waarderen