The Allman Brothers Band - Brothers and Sisters (1973)

Label: Capricorn

1. Wasted Words (4:20)
  2. Ramblin' Man (4:48)
  3. Come and Go Blues (4:55)
  4. Jelly Jelly (5:46)
  5. Southbound (5:10)
  6. Jessica (7:31)
  7. Pony Boy (5:51)
  8. Wasted Words (Rehearsal / 1972) * (5:06)
  9. Trouble No More (Rehearsal / 1972) * (3:58)
  10. Southbound [Instrumental Outtake / 1972] * (5:56)
  11. One Way Out (Rehearsal) * (5:38)
  12. I'm Gonna Move to the Outskirts of Town (Rehearsal) * (11:14)
  13. Done Somebody Wrong (Rehearsal / 1972) * (3:50)
  14. Double Cross [Outtake / 1973] * (4:35)
  15. Early Morning Blues [Outtake / 1973] * (9:27)
  16. A Minor Jam [Studio Jam / 1973] * (16:29)
  17. Introduction by Bill Graham [Live at Winterland / 1973] * (1:23)
  18. Wasted Words [Live at Winterland / 1973] * (5:17)
  19. Done Somebody Wrong [Live at Winterland / 1973] * (4:01)
  20. One Way Out [Live at Winterland / 1973] * (8:44)
  21. Stormy Monday [Live at Winterland / 1973] * (8:12)
  22. Midnight Rider [Live at Winterland / 1973] * (3:34)
  23. Ramblin' Man [Live at Winterland / 1973] * (7:33)
  24. In Memory of Elizabeth Reed [Live at Winterland / 1973] * (17:20)
  25. Satesboro Blues [Live at Winterland / 1973] * (4:27)
  26. Come and Go Blues [Live at Winterland / 1973] * (5:12)
  27. Southbound [Live at Winterland / 1973] * (6:01)
  28. Jessica [Live at Winterland / 1973] * (9:46)
  29. You Don't Love Me / Amazing Grace [Live at Winterland / 1973] * (10:49)
  30. Les Brers in a Minor [Live at Winterland / 1973] * (25:49)
  31. Blue Sky [Live at Winterland / 1973] * (4:49)
  32. Trouble No More [Live at Winterland / 1973] * (4:47)
  33. Whipping Post [Live at Winterland / 1973] * (15:04)
avatar van Hans Brouwer
The Allman Brothers Band. Ik bewaar er goede herinneringen aan. Ik associeer T.A.B.B. altijd met mijn vriendschap destijds met Freek tijdens mijn MAVO tijd. Brothers and Sisters is een prima album met als absolute hoogtepunt het zeer wonderschone "Jessica". Toppertje

avatar van platedraaier
Met 1 van de beste slide-gitaristen ooit.
Het nummer Jessica werd (word?) als tune gebruikt voor het programma topgear.
Zo kwam ik eigenlijk weer op dit album.

Geweldig album !
Ik heb niet al hun albums gehoord , alleen deze en ''a decade of hits''.
Ik ga wel naar de rest op zoek want ik ben gek op muziek van voor mijn tijd !

DutchViking
Jessica is een van mijn favoriete instrumentals en Ramblin' Man is een heerlijk opbeurend nummer. Twee zwaluwen maken echter nog geen zomer, maar ook de rest van deze plaat is dusdanig sterk, dat ik hier wel een goede beoordeling voor moet geven. Ik twijfel nog tussen 4,5 en 5, maar laat ik de band dan maar een voordeel van mijn twijfel geven

Pieter Paal
Hartstikke sterk album. De bekendste nummers 'Jessica' en 'Ramblin' man zijn hier de grootste uitschieters. 'Southbound' is ook altijd gaaf om weer eens te horen.

avatar van aerogp1
Een coverfoto met heel veel sfeer. Qua muziek vind ik Ramblin' Man een uitschieter, terwijl de rest van de nummers tamelijk normaaltjes klinkt.
Het hele album klinkt het een stuk minder spannend en rockend als het debuutalbum van de 'Brothers' Nummers als Whipping Post zorgen voor een versnelde hartslag, terwijl dit album soms klinkt als 'meer van hetzelfde from the South'

3 sterren waard!

Dit is voor mij de beste van hun.
De titel is gekozen omdat ze meen ik samen in één huis woonden in die tijd als ik me niet vergis, ze hadden echt het gevoel brothers and sisters te zijn met elkaar.
De hele plaat straalt dit sfeerje dan ook wel uit.
Alle nummers vind ik sterk met lekker gitaarwerk van Dickie en natuurlijk het stemgeluid van Greg. (zonder de anderen te kort te willen doen vind ik hun wel bepalend voor de sound)
"Ramblin Man" en "Southbound" zijn wel m'n favorieten.

Kingsnake
Zonder Duane Allman, maar met Dickey Betts, een van de beste platen van de band met meer to-the-point nummers. Korter van duur en lekker groovy.

Nicci
Southbound en Come and go blues zijn het alleen al waard dit album te hebben. Geweldig!

avatar van metalfist
Ik heb Jessica overlaatst gehoord als eindtrack van een tv programma op de Belgische tv. Iemand een idee welk programma dit was?

avatar van Jazper
Het is in ieder geval de tune van het programma top gear van de bbc.

avatar van metalfist
Juist, thanks Jazper!

avatar van musicfreak1960
Schitterende album van een band die ten tijde van het maken van dit album juist hun bassist Barry Oakley verloor als gevolg van een motorongeluk, bizar genoeg een jaar na de dood van Duane Allman
ook als gevolg van een motorongeluk

Dicky Betts is in vorm op deze plaat. Jessica is schitterend mede ook vanwege de piano solo

avatar van BenZet
Lekker album, maar na een paar uitschieters vind ik het allemaal niet heel bijzonder. De eerste twee vind ik beter en later werk ook.
Ademt wel veel sfeer uit en met deze mooie dagen is dat erg lekker om te luisteren in bijv. de auto.

BenZet schreef:

Het is een echte zomer plaat.
Met een witbiertje erbij, lekker genieten geblazen

Sstttt
BenZet schreef:
"Jessica" is zo'n uitschieter . Het mooiste en beste instrumentale nummer dat ik ken.

Stijn_Slayer
Geweldig album. Kant 1 is heel aardig, maar de pret begint pas echt op kant 2. Leuk trouwens dat Jessica de Top Gear tune bevat.

4 sterren voor deze strak gemusiceerde plaat.

avatar van Hendrix4live
Heb een beetje een traumatische ervaring met Jessica gehad. Ik heb het nummer altijd wel goed gevonden, maar ook een tijdje niet.
Ik speelde een keer op de muziekschool dat nummer in een hele grote zaal een aantal jaar geleden. En het ging ongeveer op de helft van het nummer helemaal fout. Ik heb toen een tijdje het nummer gehaat . Maar goed, dat is gelukkig weer voorbij.

Father McKenzie
Jessica, Ramblin' Man, Southbound.... niets dan strakke countryrock of bluesrock whatever, maar I love it!

avatar van Niek
Toch een kleine miskoop dit. Het is me echt te lief, te braaf. Als de plaat begint heb ik er nog zin: feelgood binnenkomertjes als Wasted Words en vooral Ramblin' Man gaan er prima in, maar helaas blijft het daarna bij vrolijk snarengetrek in plaats van dat we de diepte induiken.
En toch blijf ik hoop houden dat deze plaat mij nog eens stevig zal plezieren. Ik lees hieronder iets over een zomer en een witbiertje. Wellicht dat ik dat maar eens ga proberen over een paar maanden .

Niek schreef:

Wacht maar als het zomer is, dan is dit geen miskoop.

avatar van chevy93
Alleraardigst album. Heb het album gezocht, omdat één van mijn favoriete nummers ooit, Ramblin' Man erop staat.

Wasted Words is daarom ook eigenlijk de plaat voor dé plaat.
Het album zit vol met lekkere nummers, lekkere swingers als Jessica worden afgewisseld met prachtige bluesnummers als Jelly Jelly. Dit album ga ik zeker nog vaker een keer luisteren

avatar van Protonos
zéér lekker album. de binnenkant van de LP cover is ook erg mooi gedaan: Allman Brothers Band Cover

de muziek ligt fijn in het gehoor en de nummers steken leuk in elkaar.

avatar van Helicon
Lekkere zwingende plaat. Ramblin' man en Jessica vind ik de prijsnummers van het album

avatar van Rhythm & Poetry
Op deze plaat speelt zang een bijrol, en dat is geen slechte zet. Want qua zang vind ik het niet zo heel erg bijzonder, terwijl de instrumentaties erg divers zijn en fris overkomen. Met name het tweede gedeelte van dit album - vanaf Jelly Jelly - vind ik van een goed niveau, doordat het heerlijk swingt. De afsluiter vind ik dan wel weer wat zwakker. Meer een nummer dat je moet beluisteren als je laarzen draagt.

avatar van Oldfart
Meer een nummer dat je moet beluisteren als je laarzen draagt.
........ehh;
als het regent ?

avatar van Rhythm & Poetry
Bijvoorbeeld. Of als je pizza eet. Als het maar laarzen zijn.

avatar van Dungeon
rubberen?

Ozric Spacefolk
Qua zang niet bijzonder?!? Gregg Allman is een van de beste blues/southern rock zangers aller tijden (wat mij betreft) en ook Dickey heeft een lekkere stem....

Typisch, dat juist op deze plaat (zonder Duane) het allerbekendste Allmans-nummer staat (Jessica), maar dat komt ook omdat het als tune van een tv-programma is gebruikt...

Ik vind het overigens een heel zomerse plaat....

Ozric Spacefolk
Hebben mensen, hier uberhaupt weleens gehoord of verstand van Southern Rock als genre?!?

Ik heb het idee, dat mensen uit harde bluesrock plaat verwachten.... Maar blues is slechts een ingredient van de Southern Rock...

Ik ga het niet uitleggen, daar heb ik een heel boek voor nodig....