Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van avdj
Wacht maar tot je hun eerste twee albums luister.

vind deze net iets beter dan a rush...je weet wel,
maar het nummer fix you begint op den duur echt te zagerig worden 3*

nee, Fix You moet je ook alleen maar luisteren op regenachtiege dagen, zoals de laatste tijd, verder eigelijk niet. Dan wordt je een beetje depri.

Na 2 briljante albums is dit toch wel een beetje een te commerciele tegenvaller, helaas.

avatar van Jeanneman
Niet zo zeer te commercieel er staan gewoon te veel zwakke nummers op. Ik noem een:
-What If
-A Message
-The Hardest Part

Verder nog een paar aardige nummers en een paar goede nummers. Wat me nog het meest stoort dat je na Speed of Sound een heel ander (en veel zwakker) album lijkt te luisteren. Die eerste 7 nummers en Twisted Logic zijn herkenbaar en hebben een eigen sound. Maar A Message, The Hardest Part, Low en Swallowed in the Sea zijn hele andere nummers. Waarvan ik de laatste twee nog wel goed vind maar die meer thuis zouden horen op respectievelijk ARoBttH en Parachutes.

De sound van X&Y is wel cool, maar de stijl wordt verschrikkelijk verbroken door die 4 songs. Als ze hier nog een half jaar oid aan hadden gewerkt had het een nieuw toppertje kunnen zijn, maar nu is het beetje jammer.

avatar van musicfriek
Jeanneman schreef:

-The Hardest Part

Grappig, vind ik nou juist het leukste nummer van dit album Maar voor de rest een erg tegenvallend album. Zal me benieuwen wat hun volgende gaat worden.

De zwakste vind ik Fix You (die tekst..... zoooo simpel! ), Swallowed in the Sea (zeurderig gezongen) en Till Kingdome Come (ook zo'n simpele tekst en de muziek vind ik niet veel daarin).

Jeanneman schreef:
-What If

what if vind ik dan weer het sterkste nummer op deze cd

avatar van ACole_20
felix89 schreef:

what if vind ik dan weer het sterkste nummer op deze cd

wat ik nou weer het zwakste van de ....
Ach, vind ze allemaal zwak.

avatar van Hans Brouwer
ACole_20 schreef:
Ach, vind ze allemaal zwak.

avatar van Blue88
Nu ik het album al een poos heb eindelijk een helder oordeel: Tegenvaller.. Van een band die Parachutes op zijn naam heeft staan, such a shame. AROBTTH vond ik ook al wat minder alleen ja X&Y... zonde. Nog net een kleine 4 waard. Ik heb de Dutch edition, waar Gravity op staat. Komt al heel wat meer in de buurt! Ik heb overigens gelezen dat het nieuwe album zwaarder/donkerder wordt. De band vond dat ze iets goed te maken hadden.. nou inderdaad.

Ik ben benieuwd, de lyrics liggen in ieder geval al klaar voor la nouvelle album.

avatar van Nicolage Rico
Blue88 schreef:

Waar heb je dat gelezen? Ik dacht juist dat het nog even zou duren.

avatar van bloempje24
Blue88 schreef:

dat idee heb ik bij Coldplay nu altijd... Dat de lyrics al lang van te voren klaar liggen.

Misschien een ideetje voor Chris om daar wat meer tijd aan te besteden?

avatar van Nicolage Rico
bloempje24 schreef:

Misschien een ideetje voor Chris om daar wat meer tijd aan te besteden?

Man, ze hebben een sabbatical van 1 of 2 jaar nodig om hun teksten te schrijven? Vind je dat niet lang genoeg?

Maar serieus, de teksten van X&Y zijn niet om over naar huis te schrijven.

Helemaal niet nee, alleen Fix You kan ik een beetje een verhaal in ontdekken...

avatar van Blue88
Nicolage Rico schreef:

Waar heb je dat gelezen? Ik dacht juist dat het nog even zou duren.

Ik hoorde het Chris zeggen in een interview. Een Amerikaanse talkshow. Ik zal de naam van die vent wel eens opzoeken. Hij wilde eigenlijk niets loslaten erover, maar toch kon hij dat nog net mededelen.

Ik ben zeer benieuwd!

shappy1010
Lezende reacties zit iedereen een beetje in hetzelfde sentiment, niet de beste plaat van Coldplay, maar zeker niet slecht. Wil Coldplay in de toekomst een band van betekenis blijven moeten ze nu echt het roer een beetje omgooien.

Dit album heeft er denk ik onbewust toch voor gezorgd dat ik de interesse in Coldplay ben kwijtgeraakt. Ik heb een beetje het gevoel als voor ik Coldplay begon te waarderen. Goede band, maar saai en voorspelbaar.

avatar van Pinsnider
shappy1010 schreef:

Persoonlijk zou ik er geen enkel probleem mee hebben als hun volgende album vol zal staan met pareltjes als "Talk" en "Clocks". Dan hoeven ze van mij verder echt niet aan hun geluid te knutselen. Ik vind vooral de "zeurnummers" op X&Y de plaat de das om doen, niet zozeer het gebrek aan vernieuwing...
Wat voor keus zouden ze dan misschien moeten maken..?? Een nieuw album vullen met stadionpompers of juist weer wat ingetogener, of juist met iets heel verrassends op de proppen komen..??

avatar van timhardt
Zeker de laatste plaat van coldplay die ik kocht. Eigenlijk is het al eentje teveel. 2,5*

Hier stopt de vernieuwing. Zéér grote ontgoocheling, spijtig genoeg. De magie van de vorige albums is gedeeltelijk, zoniet geheel verdwenen. Enige toppers op dit album kunnen het geheel bijlange niet omhoogtrekken. Een gemiste kans, driewerf helaas. **

avatar van Yak
Yak
Heet van de pers rumoeren over Jay-Z verplaatst naar Coldplay

avatar van frankvankesteren
Snap de kritiek niet zo zeer, dit is Coldplay ten voete uit..niet het mooiste album want ze zijn alelmaal zeer goed, Fix You is muzikaal gewoon een supernummer met weliswaar een wat simpele tekst, maar ik kan niet begrijpen dat een Coldplayfan van de eerste albums dit minder vindt.. zo commercieel vind ik het allemaal niet namelijk

avatar van Jochempie
Ik heb hier totaal geen gevoel bij. Heb t toch vaak geprobeerd maar ik kwam er niet in en ik irriteerde me aan alle singles op de radio. Het is geen uberslecht album ofzo maar om die Lul maar ff te quoten: Er is geen X-factor.

één van de weinige albums dus toch wekelijks weer mijn cd speler treft

dit album is zeker het minste van de drie, staan leuke nummers op zoals fix you en talk maar haalt het niveau niet van parachutes en arobtth

Net zo niet origineel als de rest van ze

avatar van Yak
Yak

Berichten verwijderd.

avatar van mr-mucho
ik vond de eerste albums zoooo verekte goed, dat ik deze plaat ook goed vind. idd misschien wat minder maar toch zijn dit ook weer geweldige nummers.