Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van Nicolage Rico
Dan blijft het voor mij weinig zin hebben om een greatest hits cd te maken, omdat er maar 3 albums verschenen zijn van Coldplay.

Bovendien zijn de nummers die het beste verkochten, vaak kwalitatief het best.

Dat snap ik ook wel, ik wilde alleen aangeven dat het argument 'ze hebben teveel moois gemaakt' of 'alle nummers horen bij elkaar' niet opging

obsessed schreef:

Ja, het ging mij op deze zin:

Dus de opmerking dat het weinig zin heeft om een greatest hits te maken van Coldplay lijkt mij onzin..

Maar nu draai je het een beetje om:

ik wilde alleen aangeven dat het argument 'ze hebben teveel moois gemaakt' niet opging

Goed album!

maar meer ook niet

avatar van Nicolage Rico
Het zal toch niet waar zijn? Ik hoorde net dat Coldplay aan het experimenteren is met HIP-HOP muziek... Dan heb ik liever dat ze nog 5 X&Y's maken dan een hip-hop album...

avatar van Paalhaas
En de single gaat 'White boyz 4 life' heten, feat. Eminem.

Ze mogen sowieso nog wel 5 X&Y's maken!

avatar van otherfool
Paalhaas schreef:
En de single gaat 'White boyz 4 life' heten, feat. Eminem.

Niet 'X 2 da Y' met Xzibit?

avatar van Paalhaas
Vooruit, dat wordt dan de 2e single.

avatar van VanDeGriend
otherfool schreef:

Niet 'X 2 da Y' met Xzibit?

JJ_D schreef:

Wat is er, jongen? Hou je ook niet van Hip-hop?

avatar van The Scientist
1,0

Coldplay gaat hun naam telkens meer eer aan doen

Nicolage Rico schreef:

Wat is er, jongen? Hou je ook niet van Hip-hop?

Niet echt neen.

De discussie is inmiddeld gedaald naar het niveau van de plaat zelf!

Grof, of kan ik dat als compliment meerekenen???

Coldplay gaat hun naam telkens meer eer aan doen

avatar van avdj
Denk niet dat het als compliment bedoeld is.

avdj schreef:
Denk niet dat het als compliment bedoeld is.

Niet echt, neen.

avatar van Music4ever
Vind 'What If' nog steeds het beste nummer van de plaat, met 'Talk' als goede 2e.

Bovendien zijn de nummers die het beste verkochten, vaak kwalitatief het best.

Ik vind het sowieso belachelijk om een Greatest Hits uit te brengen als je pas drie albums hebt gemaakt, hoe goed die ook zijn. En dan zeker weer drie "voorheen niet verschenen songs" erop zetten, zodat je zeker weet dat iedereen weer naar de winkel rent. Commerciële uitbuiting vind ik dat. Maar meestal komen dat soort initiatieven niet van de artiest zelf. De platenmaatschappijen willen maximaal rendement halen uit hun investering. Op zich logisch vanuit hun gezichtspunt, maar voor mij hoeft het niet.

Nieuwe regel van Maz: geen Greatest Hits vóórdat je zes studio-albums en minimaal één live-album hebt uitgebracht

mazdalfa schreef:

Dat is exact wat ik zei....

Nicolage Rico schreef:

Dat is exact wat ik zei....

Heel veel artiesten doen dat, vooral artiesten die pas minder dan 10 jaar in het vak zitten.

Rokol schreef:

Pure gelduitklopperij die Greatest Hits cd's.
Voegt niets toe aan je collectie mits je die artiest wil ontdekken.

Music4ever schreef:

Pure gelduitklopperij die Greatest Hits cd's.
Voegt niets toe aan je collectie mits je die artiest wil ontdekken.

Dat is ook de reden dat ze het doen volgens mij, voor het geld.

avatar van 93.9
Ik haat hypes, maar dit is gewoon Coldplay's beste!!!!

93.9 schreef:
Ik haat hypes, maar dit is gewoon Coldplay's beste!!!!

Dat is voor mij toch echt 'A Rush Of Blood To The Head'.

avatar van HiLL
Nee Parachutes!

HiLL schreef:
Nee Parachutes!

Niet waar!
A Rush Of Blood To The Head is de beste!!!